Idézet: pascal - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 16:43
viszont a powerp letöltése már illegális, és sokan a legalitás miatt váltanak linuxra.
Amúgy a mandrake talán kevésbé magyar mint az uhu és a támogatás sem magyar hozzá, viszont ha linuxszal akarsz ismerkedni akkor azt kell mondanom kell az angol. Az UHU sincs ám úgy magyarítva mint mondjuk egy windows, szóval ha a mandrake jobban tetszik akkor nem vésd fel hátránynak, hogynem magyarok csinálják.
Miért kell neked csomó cucc? Ha kell valami megkeresed letöltöd

uh. mandrake. Nekem most éppen az van fent, mert vettem AMD64-et, és igazából mind a debian mind a gentoo x86_64 portja gyerekcipőben jár, (Sok dologhoz chroot kell, meg ilyesmik), ubuntut meg több embertől halottam, hogy krákog x86_64-en, és nem igazán volt se kedvem se (főleg) időm sokat szenvedni vele, ezért gondoltam megnézem a mandraket, úgyis azzal kezdtem anno, meg egyébként is jó volna kicsit szokni az rpm alapú dolgokat is. Szal felment.
Igazából vegyesen vagyok vele. Tetszik, elég jól összelő mindent magának (leszámítva azt az egy csúnya fiaskót, hogy install végén sikeresen befrissítette magát egy sima x86os tükörkönyvtárról, egy fél nap szopást szerezve ezzel nekem), de egy két dolog kicsit bugzik, ezeket majd megheggesztem, meg egyenlőre veszekszem az rpmmel. Látszik rajta, hogy jó, meg ki van okosítva, de valahogy elég nyögvenyelősen tudom használni. Szal nehezen túrom elő belőle az alap dolgokat, és néha nem egészen értem hogy működik. Persze az is hozzátartozik a dologhoz, hogy apt/dpkgt azért eléggé szúrom.
Ami miatt elkezdtem ezt az egészet írni, az az, hogy nekem azért kicsit furcsa, hogy elég sok olyan cuccot tettem már fel eddig is, amihez bizony kívül kellett menni a distro repository-ján, és ilyen rpm keresgélős oldalakról töltögetni le, és ez bizony erősen kényelmetlenséget okoz. Szal szenvedek a csomagkezeléssel, na. De mondjuk inkább az én hibám, hogy aszittem két nap alatt megtanulom olyan szinten, mint az apt/dpkg-t 4 év alatt ....
Magyarítást meg annyira nem néztem, de asszonynak feltettem a kde-i18n-hu, meg a ooo-i18n-hu csomikat (nem ez a nevük szal kde meg OO magyar csomagok), és nem sírt h angolul beszélt volna, pedig szokott