HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 19. 11:04

Idézet: pascal - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 21:30

Jó. Ilyen a hozzáállásal ÉN örülök, hogy nem látlak az uhu levlistákon.

Mégis milyen hozzáállásról beszélsz? Mert nem tűröm el, hogy úgy beszélj velem és mással, mint a kutyáddal? Emberek vagyunk, ha nem tűnt volna fel. Én meg annak örülök, hogy nem ismerlek személyesen ezek után. De nem is akarlak. gy.k.: IGNORE ON

#542 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 13:52

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 11:26

hmm. dmesg, /procban mi van az usbdről?

ma este leszek ujra gepkozelben, aztan majd jelentkezem.

udv
Jcage
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#543 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 18:15

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 11:04

Mégis milyen hozzáállásról beszélsz? Mert nem tűröm el, hogy úgy beszélj velem és mással, mint a kutyáddal? Emberek vagyunk, ha nem tűnt volna fel. Én meg annak örülök, hogy nem ismerlek személyesen ezek után. De nem is akarlak. gy.k.: IGNORE ON

bakker az egy tök normális post volt melyben közöltem, hogy az uhu listák spammentesek. Ha te képes vagy ilyen szinten felhúzni magad azon a pár emotikonon akkor télleg no comment. A te hozzálásod számomra erős demagógiát tükröz, melyet ösztönösen cinikusan kezelek le, mivel nem bírom ha vki demagóg.

:lol: mellesleg nincs kutyám. én macskapárti vagyok ;)
In Flames We Trust

#544 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 18:22

Idézet: admin11 - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 10:13

Üdv!

Szeretnék segítséget kérni, mert nem tudom, hogyan kell az előzőleg letöltött ISO-kat (RC1) az rsync parancsal frissíteni, hogy ne kelljen az egészet újra lehúzni.
Elolvastam az rsync doksiját, de nem teljesen világos, hogy hogyan kell paraméterezni.
Egy  ilyen sorral kellene elvileg próbálkoznom, de pontosítani kellene. PLS.
rsync -auz -e ssh távoligép.hu:/könyvtár/ . && rsync -auz -e ssh . távoligép.hu:/könyvtár/

Köszönöm, ha tudtok segíteni.

Segíteni nemtudok mert még sosem használtam de a man rsyncet olvasd el, próbákozz ha nem megy akkor ott a dev levlista http://lists.uhlinux.hu levlista.
In Flames We Trust

#545 Felhasználó inaktív   pozsy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 20. 00:57

Idézet: admin11 - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 11:13

Üdv!

Szeretnék segítséget kérni, mert nem tudom, hogyan kell az előzőleg letöltött ISO-kat (RC1) az rsync parancsal frissíteni, hogy ne kelljen az egészet újra lehúzni.
Elolvastam az rsync doksiját, de nem teljesen világos, hogy hogyan kell paraméterezni.
Egy  ilyen sorral kellene elvileg próbálkoznom, de pontosítani kellene. PLS.
rsync -auz -e ssh távoligép.hu:/könyvtár/ . && rsync -auz -e ssh . távoligép.hu:/könyvtár/

Köszönöm, ha tudtok segíteni.

A "-e ssh" kapcsolo nem kell jelen esetben. Valahogy igy kellene kineznie a parancsnak:
rsync -avP rsync://rsync.uhulinux.hu/ftp/uhu/dev/1.2-rc2/uhu-linux-1.2-rc2-cd1.iso ide/

--
pozsy

#546 Felhasználó inaktív   admin11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 09:15

Köszi pozsy!
Kipróbálom majd este otthon, mert sajnos a melóhelyen kicsit korlátos a lehetőség.
Remélem műkszik.

Egyébként elolvastam a man rsyncet és az alábbit hoztam össze belőle, de nem tökéletes.
Nekem úgy tűnt, hogy az rc1-et kezdte lehúzni, de lehet csak én bénáztam valamit.

rsync -av --progress \
  rsync://rsync.uhulinux.hu/ftp/uhu/dev/1.2-rc2/uhu-linux-1.2-rc2-cd1.iso \
  uhu-linux-1.2-rc2-cd1.iso

#547 Felhasználó inaktív   admin11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 18:19

Naszóval!

Ez az rsync egy jó dolog lenne, mert az alábbi utasítással végülis lejött az RC2 és jelenleg is ez alól írok, csak mire sikerült a jó parancssort összeszerkeszteni (köszönet érte pozsynak :respect: ), addig tulajdonképpen le is töltöttem volna. De legalább megint tanultam valamit.
tehát:
rsync -avP rsync://rsync.uhulinux.hu/ftp/uhu/dev/1.2-rc2/uhu-linux-1.2-rc2-cd1.iso /home/user/uhu-linux-1.2-rc2-cd1.iso/

#548 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 11:43

Idézet: pascal - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 18:15

...

Írtam privit. Olvasd el pls.

Üdv: Bepe

#549 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 20:25

HELP!!!
1.Driver kéne... ATI 9600XT-re...
2.Hálózati kártya??? ADSL nem működik... :( (ASUSTeK/Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller)  erre nincsen driver?
Asszem egy 1.1Uhu. Még valamikor a PC World mellé adták... PLEASE HELP!!!
macbook air 2014

#550 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 20:28

Idézet: RAZER - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 20:25

HELP!!!

http://www.ati.com/support/drivers/linux/r...=6&submit=GO%21

#551 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 20:47

HELP!!!
2.Hálózati kártya??? ADSL nem működik... :( (ASUSTeK/Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller)  erre nincsen driver?

1. ha komolyabban akarsz linuxozni akkor ne haszánlj atit :(
2 .Hogy próbálod az ADSLt? UHU Dialer? Ha van gyors neted van szvsz szedd le az 1.2rc2-t. stabil, megy jól. Hátha az új kernel támogatja a karidat. Ja ha 1.2zni kezdesz vigyázz, hogy abban Xorg van és az ahhoz paszoló ati drivert szedd le. Aminek mondjuk semmit értelme mert az új kernelben az SMP összekad az Ati 3Djével... mennyire akarsz linuxozni? Nem elrettentésképpen, de egy kicsit necces most az UHU+Ati kombó. Tudom, nekem is Atim van :(
In Flames We Trust

#552 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 20:05

HELP!!!

Hát... inkább Mandrake 10.1 PowerPack. Ugyanis abban integrálva van az x alá (xfree /x.org) az nV és az ATi driver, és megoldja a 3d-t. Az uhu1.2rc2 alatt pedig az x.org 6.8.x alá fel lehet szenvedni az új ati drivert ugyan, de mind 2.6.9, mind a 2.6.10-es kernel esetében megizzasztja az embert. Úgyhogy én is lebeszélnélek róla.

#553 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 22:18

A Mandrake az magyar? Le lehet valahonnan szedni ingyenesen?
van benne driver a hálókártyámhoz? mert nekem főleg netre kéne a linux... és főleg hogy magyar legyen... mert ismerkedni is akarok a cuccal.. ugyanakkor egy jó linux kéne amiben van egy csomó cucc.

Szerkesztette: RAZER 2005. 01. 24. 22:25 -kor

macbook air 2014

#554 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 22:26

Idézet: RAZER - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 22:18

A Mandrake 10.1 Official-t le lehet szedni ingyen a mandrake tükörszervereiről. A Mandrake 10.1 PowerPackot már nehezebb megtalálni net-en, de az sem lehetetlen.

#555 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 07:54

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 11:26

hmm. dmesg, /procban mi van az usbdről?

megneztem. valami olyasmit ir, hogy a cimzest nem fogadta el. emleget meg valami usb-ohci.o-t is. de a lenyeg, hogy nem mukodik. csereljem le inkabb egy ps/2-esre? :confused:

udv
Jcage
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#556 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 16:43

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 22:26

A Mandrake 10.1 Official-t le lehet szedni ingyen a mandrake tükörszervereiről. A Mandrake 10.1 PowerPackot már nehezebb megtalálni net-en, de az sem lehetetlen.

viszont a powerp letöltése már illegális, és sokan a legalitás miatt váltanak linuxra.

Idézet

van benne driver a hálókártyámhoz? mert nekem főleg netre kéne a linux... és főleg hogy magyar legyen... mert ismerkedni is akarok a cuccal.. ugyanakkor egy jó linux kéne amiben van egy csomó cucc.

Amúgy a mandrake talán kevésbé magyar mint az uhu és a támogatás sem magyar hozzá, viszont ha linuxszal akarsz ismerkedni akkor azt kell mondanom kell az angol. Az UHU sincs ám úgy magyarítva mint mondjuk egy windows, szóval ha a mandrake jobban tetszik akkor nem vésd fel hátránynak, hogynem magyarok csinálják.
Miért kell neked csomó cucc? Ha kell valami megkeresed letöltöd :)
In Flames We Trust

#557 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 22:25

Idézet: Jcage - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 7:54

megneztem. valami olyasmit ir, hogy a cimzest nem fogadta el. emleget meg valami usb-ohci.o-t is. de a lenyeg, hogy nem mukodik. csereljem le inkabb egy ps/2-esre? :confused:

udv
Jcage

pfff.... kicsit konkrétabban plz. Ez nem az ablakos, hogy az embernek tippelgetni kelljen. nyomd cs ide azt a dmesget, meg esetleg egy lsmodot is. ps2re lehet váltani, de az megfutamodás. (mondjuk lehet vele poweronolni, amit usbvel nem :()
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#558 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 22:42

Idézet: pascal - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 16:43

viszont a powerp letöltése már illegális, és sokan a legalitás miatt váltanak linuxra.

Amúgy a mandrake talán kevésbé magyar mint az uhu és a támogatás sem magyar hozzá, viszont ha linuxszal akarsz ismerkedni akkor azt kell mondanom kell az angol. Az UHU sincs ám úgy magyarítva mint mondjuk egy windows, szóval ha a mandrake jobban tetszik akkor nem vésd fel hátránynak, hogynem magyarok csinálják.
Miért kell neked csomó cucc? Ha kell valami megkeresed letöltöd :)

uh. mandrake. Nekem most éppen az van fent, mert vettem AMD64-et, és igazából mind a debian mind a gentoo x86_64 portja gyerekcipőben jár, (Sok dologhoz chroot kell, meg ilyesmik), ubuntut meg több embertől halottam, hogy krákog x86_64-en,  és nem igazán volt se kedvem se (főleg) időm sokat szenvedni vele, ezért gondoltam megnézem a mandraket, úgyis azzal kezdtem anno, meg egyébként is jó volna kicsit szokni az rpm alapú dolgokat is. Szal felment.

Igazából vegyesen vagyok vele. Tetszik, elég jól összelő mindent magának (leszámítva azt az egy csúnya fiaskót, hogy install végén sikeresen befrissítette magát egy sima x86os tükörkönyvtárról, egy fél nap szopást szerezve ezzel nekem), de egy két dolog kicsit bugzik, ezeket majd megheggesztem, meg egyenlőre veszekszem az rpmmel. Látszik rajta, hogy jó, meg ki van okosítva, de valahogy elég nyögvenyelősen tudom használni. Szal nehezen túrom elő belőle az alap dolgokat, és néha nem egészen értem hogy működik. Persze az is hozzátartozik a dologhoz, hogy apt/dpkgt azért eléggé szúrom.

Ami miatt elkezdtem ezt az egészet írni, az az, hogy nekem azért kicsit furcsa, hogy elég sok olyan cuccot tettem már fel eddig is, amihez bizony kívül kellett menni a distro repository-ján, és ilyen rpm keresgélős oldalakról töltögetni le, és ez bizony erősen kényelmetlenséget okoz. Szal szenvedek a csomagkezeléssel, na. De mondjuk inkább az én hibám, hogy aszittem két nap alatt megtanulom olyan szinten, mint az apt/dpkg-t 4 év alatt ....

Magyarítást meg annyira nem néztem, de asszonynak feltettem a kde-i18n-hu, meg a ooo-i18n-hu csomikat (nem ez a nevük szal kde meg OO magyar csomagok), és nem sírt h angolul beszélt volna, pedig szokott :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#559 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 09:51

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 23:25

pfff.... kicsit konkrétabban plz. Ez nem az ablakos, hogy az embernek tippelgetni kelljen. nyomd cs ide azt a dmesget, meg esetleg egy lsmodot is. ps2re lehet váltani, de az megfutamodás. (mondjuk lehet vele poweronolni, amit usbvel nem :()

van ps/2 atalakitom, de en usb-n szeretnem hasznalni. az atalakito raadasul nem veszi le a feszkot kikapcs utan. dmesg es lsmod folyamatban. azert thx.

udv
Jcage

#560 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 07:16

UHU-Linux 1.2-rc3 (Mascarpone)

ftp://ftp.uhulinux.hu/uhu/dev/1.2-rc3/

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első