Idézet
1. Letöltöttem az UHUlinux ftp-ről az 1.1-es cd-ket. Ez megfelelő lesz? Nem igazán sikerült kiigazonom a verziók között (konkrétan, hogy a Live verziószámok hogyan viszonyulnak az uhulinux.hu-n található verziószámokhoz).
Az 1.1 a pár nap híjján 1 éves UHU verzió, a jelenlegi stabil ágat képviseli. 2.4-es kernel Xfree86, és ugye 1 éves csomagok.
Természetesen ez nem korlázot senkit abban, hogy a rendszert használja, stabil, rengeteg progi benne van.
Ellenben gőzerővel készül az 1.2 a legfrisebb az 1.2RC3, ha tudsz várni szvsz várd meg míg kijön a végleges 1.2 ha nem tudsz/akarsz várni és van elengedő linuxos ismereted (bőven elég ha az alapokat tudod) akkor szvsz lazán felzavarhatod a gépre az legfrisebb 1.2snapshotot, tapasztalatból mondom, hogy eléggé kiadásközeli, hogy alkalmas legyen napi haszánlatra. 2.6os kernel, X.org, friss csomik.
Idézet
2. Suse-val már próbálkoztam, sikeresen beüzemeltem az nforce2-es hálózatot is, de amint feltettem VGA-hoz az ATI drivert, a KDE eltűnt, és hát egyelőre nincs elég gyakorlatom a probléma megoldásához. Számíthatok hasonló prolémákra UHU esetén is?
Ehemm, az ATi támogatása linux alatt nem túl fényes. Milyen karid van? 9200 és az alatti kariknak létezik nyílt forrású driver azokkal hellyel-közzel elmennek, de afölött rá vagy utalva az ati drivereire amik nem éppen a megbízhatóságukról híresek arról már nem is beszélve, hogy a 9600as karim teljesítménye linux alatt közelít egy Gef4MX440-hez

Ja igen, az 1.2es UHUban lévő kernel nem "kompatibilis" az ATi driverrel, ha felteszed a 3Ds alkalmazások futtatásától elszáll a rendszer...
Idézet
3. Egy utolsó, valószínűleg láma kérdés: Amennyiben egy adott szoftver forrása elérhető, elméletileg az akármelyik disztribúció alá feltehető?
Nagyrészt igen. Habár ez disztro és nem "csomag" függő. Arról nem is beszélve, hogy miden rendszerhez érdmes a saját csomagjait használni, mert a rendszer képes menedzselni a saját csomagjait de az általad forrásból felpakolt cuccokkal nem sok mident tud kezdeni.
Idézet
Most olvastam a postod (bár már 1 hetes), de....
thx