HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#591 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 20. 16:21

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 16:00

Phú! Azt hittem, kemény voltam!

Szerintem ez a srác csak simán provokál - legalábbis ebből a két hozzászólásából én ezt tudom leszűrni:

"Emberek ha megvan valakinek a Far Cry  és nagyon tunongos a gépe és mikor játszik és közben befagy ne ilyedjen meg csak vegyen vissza BIOS-ban egy jó fél voltot,de ezt csak olyanoknak kell akiknek télleg nagyon kegyetlen,ezzel nem felvágok, de tapasztalatból beszélek nem bírja a játék a nagy feszültséget."

"Csaztok.Énis jáccogattam azzal hogy amonitort megjeleníteni a tv-men én S-VIDEO-n oldottam meg,A kép kivááló lett.A beállítás is eccerű számítógépre kliens programnak a TVTtool nevü programot ajánlom NAGYON JÓÓ! és eccerü.még a 10 perce született gyerek is betudja állítani.Én ígysoktam filmeket nézni vagy tv-zni"

Szerkesztette: Polikarpov 2005. 02. 20. 16:22 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#592 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 23:21

Megszereztem az UHU Live 2.4-et! Természetesen nem a cp megvételével. Megnézni részletesen még nem nagyon volt időm, de előlépett kedvenc live koronggá!  :)

#593 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 17:59

Én is így érzem

Idézet

Szerintem ez a srác csak simán provokál - legalábbis ebből a két hozzászólásából én ezt tudom leszűrni:

...ráadásul tudva levő, hogy az UHU kifejezetten egyszerűen telepíthető Linux op. rendszer.
Teljesen láma embereknek is két három kattintással feltelepíthető.
(egyébként ezt személlyes tapasztalatom is alátámasztja)

Szerkesztette: Feli 2005. 02. 25. 18:04 -kor

#594 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 12:12

Idézet: Feli - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 18:59

...ráadásul tudva levő, hogy az UHU kifejezetten egyszerűen telepíthető Linux op. rendszer.
Teljesen láma embereknek is két három kattintással feltelepíthető.
(egyébként ezt személlyes tapasztalatom is alátámasztja)

Hello!

Ezt mondták nekem is, úgyhogy terveim szerint kipróbálom. De előtte feltennék pár kérdést.

1. Letöltöttem az UHUlinux ftp-ről az 1.1-es cd-ket. Ez megfelelő lesz? Nem igazán sikerült kiigazonom a verziók között (konkrétan, hogy a Live verziószámok hogyan viszonyulnak az uhulinux.hu-n található verziószámokhoz).

2. Suse-val már próbálkoztam, sikeresen beüzemeltem az nforce2-es hálózatot is, de amint feltettem VGA-hoz az ATI drivert, a KDE eltűnt, és hát egyelőre nincs elég gyakorlatom a probléma megoldásához. Számíthatok hasonló prolémákra UHU esetén is?

3. Egy utolsó, valószínűleg láma kérdés: Amennyiben egy adott szoftver forrása elérhető, elméletileg az akármelyik disztribúció alá feltehető?

#595 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 12:23

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 12:12

Hello!

Ezt mondták nekem is, úgyhogy terveim szerint kipróbálom. De előtte feltennék pár kérdést.

1. Letöltöttem az UHUlinux ftp-ről az 1.1-es cd-ket. Ez megfelelő lesz? Nem igazán sikerült kiigazonom a verziók között (konkrétan, hogy a Live verziószámok hogyan viszonyulnak az uhulinux.hu-n található verziószámokhoz).

Én jelenleg 1.1.1es isokat látok, de nem hiszem hogy ez gond lenne. a Live verzószámok nem igazán értem hogy jönnek ide.

Idézet

2. Suse-val már próbálkoztam, sikeresen beüzemeltem az nforce2-es hálózatot is, de amint feltettem VGA-hoz az ATI drivert, a KDE eltűnt, és hát egyelőre nincs elég gyakorlatom a probléma megoldásához. Számíthatok hasonló prolémákra UHU esetén is?

Ezt passzolnám, mert uhut is rég láttam, meg ati kártyát is. Előfordulhatnak nyűgök...

Idézet

3. Egy utolsó, valószínűleg láma kérdés: Amennyiben egy adott szoftver forrása elérhető, elméletileg az akármelyik disztribúció alá feltehető?

Igen, ez így van. Az más kérdés, hogy van amihez azért kell turkálni egy kört, de a progik 90%a viszonylag fájdalommentesen lefordítható.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#596 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 12:34

Idézet: pascal - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 14:43

1. tanulj meg írni.
2. ne akarj linuxot feltelepíteni. Tudod ez az oprendszer feltételezi, hogy ismered a géped.
3. a windowst hülyéknek gyártják, a linux nem egyszerűbb. Nem is tűnik annak.
4. a windows nem "szar". sokan használják és meg vannak elégedve vele.
5. HA "tök hülye vagy más op.rendszerekhez" miért lenne ez másképp a linux-szal?
6. HA ezekután mégis feltelepíted a linuxot, ami azután
6.a. nem tetszik
6.b. "elrontotta" a windowst
6.c. nem megy rajta az NFSU...
6.d. nem tudom letörölni
akkor NEM a linux lesz a hibás hanem TE
7. Ha esetleg mégis célod a linux akkor szerezz be néhány tankönyvet NE a linxról, inkább a szgépről, hogy működik mi miért van. Jobb esetben még iskolába jársz ahol ezt ingyen megtanítják neked.
8. Ha te a számítógépre továbbra is olyan eszközként tekintesz mint mondjuk a TVd amit minden hozzáértés nélkül használhatsz akkor csomagold szépen be vidd vissza boltba ahol vetted és szerezz be magadnak egy konzolt. Játszani azon is tudsz, hírek van a TVben és az újságban is.

Ha másra is kíváncsi vagy. Kérlek kérdéseidet olvashatón, és helyesen tedd fel különben félő, hogy el sem olvassák.

Most olvastam a postod (bár már 1 hetes), de  :OOO :respect: :up: :cool: :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#597 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 17:04

Idézet

Az 1.1 a pár nap híjján 1 éves UHU verzió, a jelenlegi stabil ágat képviseli. 2.4-es kernel Xfree86, és ugye 1 éves csomagok.
Természetesen ez nem korlázot senkit abban, hogy a rendszert használja, stabil, rengeteg progi benne van.
Ellenben gőzerővel  készül az 1.2 a legfrisebb az 1.2RC3, ha tudsz várni szvsz várd meg míg kijön a végleges 1.2 ha nem tudsz/akarsz várni és van elengedő linuxos ismereted (bőven elég ha az alapokat tudod) akkor szvsz lazán felzavarhatod a gépre az legfrisebb 1.2snapshotot, tapasztalatból mondom, hogy eléggé kiadásközeli, hogy alkalmas legyen napi haszánlatra. 2.6os kernel, X.org, friss csomik.

Idézet

Ehemm, az ATi támogatása linux alatt nem túl fényes. Milyen karid van?  9200 és az alatti kariknak létezik nyílt forrású driver azokkal hellyel-közzel elmennek, de afölött rá vagy utalva az ati drivereire amik nem éppen a megbízhatóságukról híresek arról már nem is beszélve, hogy a 9600as karim teljesítménye linux alatt közelít egy Gef4MX440-hez :rolleyes:
Ja igen, az 1.2es UHUban lévő kernel nem "kompatibilis" az ATi driverrel, ha felteszed a 3Ds alkalmazások futtatásától elszáll a rendszer...

Idézet

Nagyrészt igen. Habár ez disztro és nem "csomag" függő. Arról nem is beszélve, hogy miden rendszerhez érdmes a saját csomagjait használni, mert a rendszer képes menedzselni a saját csomagjait de az általad forrásból felpakolt cuccokkal nem sok mident tud kezdeni.

Idézet

Most olvastam a postod (bár már 1 hetes), de....

thx ;)
In Flames We Trust

#598 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 19:52

Idézet: pascal - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 18:04

már nem is beszélve, hogy a 9600as karim teljesítménye linux alatt közelít egy Gef4MX440-hez :rolleyes:
Ja igen, az 1.2es UHUban lévő kernel nem "kompatibilis" az ATi driverrel, ha felteszed a 3Ds alkalmazások futtatásától elszáll a rendszer...

No, hát nekem is 9600-os van...

Én igazából már azzal is megelégednék, ha az 1280*1024-t 100Hz-en ki tudnám csalogatni belőle... Na majd meglássuk...

#599 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 20:58

Idézet

Én igazából már azzal is megelégednék, ha az 1280*1024-t 100Hz-en ki tudnám csalogatni belőle... Na majd meglássuk...

Hál' isten azt midenféle ATi driver telepítés nélkül kihúzhatod belőle.
In Flames We Trust

#600 Felhasználó inaktív   Val 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 02. 14:41

Hello!

Támogatja az UHU az Intel HT technológiát?
(vajon 2 procinak látja majd a Linux a HT-s procimat??)
Valentin
Siestro
Siestro Kerti Bútorok

#601 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 15:35

Idézet: Val - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 15:41

Hello!

Támogatja az UHU az Intel HT technológiát?
(vajon 2 procinak látja majd a Linux a HT-s procimat??)

Ez a kerneltől függ, nem a disztribtől.
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#602 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 15:44

Idézet: pascal - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 21:58

Hál' isten azt midenféle ATi driver telepítés nélkül kihúzhatod belőle.

Hááát... egyelőre nem sikerült... Mondjuk sajnos 100%-osan nem tudom kizárni a hardverhibát (bár win alatt minden OK).

#603 Felhasználó inaktív   Val 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 02. 15:46

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 15:35

Ez a kerneltől függ, nem a disztribtől.

Jogos... :omg:
Akkor így kérdezem:
A 2.6.9-es Kernel támogatja az Intel HT technológiát??
(az uhu 1.2rc3-ban ugyanis ez a kernel van(2.6.9-19))
Egyébként senkinek nem akadtt gondja USB memorystick használattal?
Nekem van egy 1 G-s kulcsom 2.0-s, elvileg a port is 2.0-s, de a másolás mégis eléggé lassú.
Valamit én állítottam be rosszul?? :confused:
Az. 1.1.1 alatt jól megy, meg gyors is, de a KDE 3.3 miatt szívesebben használom az 1.2-t
Úgy hallottam, hogy a héten kint lesz a stabil 1.2
Remélem ott már nem lesz gondom az usbmmel... :)
Valentin
Siestro
Siestro Kerti Bútorok

#604 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 16:05

Idézet: Val - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 15:46

Jogos... :omg:
Akkor így kérdezem:
A 2.6.9-es Kernel támogatja az Intel HT technológiát??
(az uhu 1.2rc3-ban ugyanis ez a kernel van(2.6.9-19))

akkor lépkünk még tovább. Kernel paraméterezés függő ;) ezért nem lehet cs egy verziószámból megmondani, de őszinténszolva nem hiszem hogy az UHU kernelébe ne ferdítették volna bele a supportot.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#605 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 18:15

Idézet

Hááát... egyelőre nem sikerült...

Az én 9600omat a telepítés közben megadott felbontáson és frissítési frekin alapból hajtja az UHU. Neked mi nem jött össze?
In Flames We Trust

#606 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 18:45

Szvsz is a mostani rc3 után a final jön, de nem bizti, hogy ezen a héten. És a final is 2.6.9-en alapul, tehát ugyanúgy gondok lesznek a 8.10.x x.org-os ati drv-vel.  :( Ezért fontolgatom az áttérést a Mandrakre. Az ATi Mandrake alatt tesztelte a linuxos driverét, és mivel az 2.6.10 alatt fut, ezért nem tapasztaltak problémát.

Üdv: Bepe

#607 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 19:26

Elméletileg elég ha újraforgatod az uhu kernelt SMP támogatással...
In Flames We Trust

#608 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 20:16

Idézet: pascal - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 19:15

Az én 9600omat a telepítés közben megadott felbontáson és frissítési frekin alapból hajtja az UHU. Neked mi nem jött össze?

Nos: jó kezdő módjára a telepítő útmutatásait követve klikkelgettem. Mindent figyelmesen elolvastam, lett egy alaprendszer. De rögtön telepítés után nem volt hajlandó grafikus felület indulni - pedig meghagytam az általa felajánlott felbontást és frissítést. Aztán jött egy újraindítás, gondoltam egy próbát megér, és láss csodát, lett KDE, meg minden. Mindez 1024*768@60Hz-en, de ez is több a semminél. Ma ismét nekiláttam, hátha ki tudok préselni belőle többet is - kb. ~no display hibaüzivel X szerver nem indul. Még a korábbi 60Hz-es frissítésű felbontással sem. Megpróbálkoztam Ati driver telepítéssel - de azért ehhez még kicsi vagyok - ennélfogva nem is csoda, hogy nem jött össze.

Kb. egy hete suse 9.0-val játszadoztam. Ott a grafikus felület akkor szűnt meg teljesen, amikor Ati drivert akartam feltenni. Az viszont különös, hogy az Iiyama VM Pro 2 verzióban is szerepel a monitorok listáján, és hiába állítgattam és bármelyiket, nem volt hajlandó figyelembe venni. Az hagyján, hogy a kártya miatt mondjuk nincs 60Hz-nél több, de furcsa, hogy beállítom a monitor pontos típusát, következő elindulásnál meg közli, hogy nem találja a kijelzőt.

Nem tartom kizártnak, hogy van hardverhiba, mert az elmúlt 3-4 hétben tapasztaltam munka közben olyan apró jelenséget (furán beremegett a kép), ami szokatlan. De talán ha 2-szer, ergo ez akár a környékünkön igencsak "minőségi" szinten működő áramszolgáltató miatt is lehet. Ezt a 2 vagy 3 alkalmat leszámítva az eszközökkel WIN alatt nincs semmi gondom.

#609 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 20:24

Uhhh jut SZMbe: 1.1 vagy 1.2. Ugyanis már-már el is felejtem, hogy az 1.1 csak vesa 1024@60 ban tudja hajtani. Az 1.2ben az Xorg+DRI páros 2Dben viszi rendesen minden gáz nélkül a karit.
In Flames We Trust

#610 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 20:27

Idézet: pascal - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 21:24

Uhhh jut SZMbe: 1.1 vagy 1.2. Ugyanis már-már el is felejtem, hogy az 1.1 csak vesa 1024@60 ban tudja hajtani. Az 1.2ben az Xorg+DRI páros 2Dben viszi rendesen minden gáz nélkül a karit.

Köszi, akkor töltöm is az 1.2-t...  :)  Már ha ftp-n fenn van...

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.