HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Matu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 29. 20:48

Sziasztok!

Na végülis a wine config fájl szerkesztése oldotta meg a problémát. A végére beszerkesztettem a következő sorokat:
[AppDefaults\\Game.exe\\x11drv]
"Desktop" = "800x600"

...és láss csodát, megy a dolog, ahogy kell. Még egyszer kösz a tippeket.

Üdv: Matu

#722 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 29. 21:20

Tudtok valami jó progit, vagy módszert mondani arra, hogy a billentyűzetet hogyan tudom "zárolni"?

Úgy értem, hogy bizonyos gombokat, kombinációkat le szeretnék tiltani...

Arról van szó, hogy be kellene szoritanom a usereket egy mozilla firefox-ba, mert intranetes alkalmazáson keresztűl keresgélnek a géppel. Szeretnék mindent a minimálisra csökkenteni, a programokat is beleértve.

#723 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 23:21

Idézet: DannY - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 22:20

Tudtok valami jó progit, vagy módszert mondani arra, hogy a billentyűzetet hogyan tudom "zárolni"?

Úgy értem, hogy bizonyos gombokat, kombinációkat le szeretnék tiltani...

Arról van szó, hogy be kellene szoritanom a usereket egy mozilla firefox-ba, mert intranetes alkalmazáson keresztűl keresgélnek a géppel. Szeretnék mindent a minimálisra csökkenteni, a programokat is beleértve.

jah, ne indíts ablakkezelőt :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#724 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 01:33

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 23:21

jah, ne indíts ablakkezelőt :D

Nem biztos, hogy ezt a választ várta.  :)  :respect:

#725 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 07:11

Sőt, biztos, hogy nem ezt... :Đ

#726 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 07:54

Idézet: DannY - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:11

Sőt, biztos, hogy nem ezt... :Đ

Pedig, ha csak egy firefox futna az Xben, az eléggé bekorlátozná az átlagusert szerintem :D :D

De légyszi akkor kicsit bővebben hogy mit szeretnél, mert pl ezt az intranetes dolgot nem értem...

(Egyébként KDEben lehet bazseválni a hotkeyeket, cs nem tudom ilyesmire gondolsz-e?)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#727 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 11:58

Az teljesen jó lenne, ha csak a firefox futhatna, semmi más.

Pontosan arról van szó, hogy adott egy gép, ami egy videotékában áll, és arra hivatott, hogy filmeket keresgéljenek rajta. Az csak részletkérdés, hogy intranetes alkalmazással történik mindez. A lényeg az, hogy a kereso usernek csak annyit szeretnék engedni hogy turkáljon a firefoxban.

Azért is szeretném letiltani pl. az alt-tab, ctrl-alt-del, alt-f4 kombinációkat, hogy leleményes userke ne tudjon garázdálkodni. :)

Nem nagyon értek az X-hez, nem tudom milyen lehetőségek vannak.

Köszi!
:respect:

#728 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 12:22

Idézet: DannY - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 12:58

Az teljesen jó lenne, ha csak a firefox futhatna, semmi más.

Pontosan arról van szó, hogy adott egy gép, ami egy videotékában áll, és arra hivatott, hogy filmeket keresgéljenek rajta. Az csak részletkérdés, hogy intranetes alkalmazással történik mindez. A lényeg az, hogy a kereso usernek csak annyit szeretnék engedni hogy turkáljon a firefoxban.

Azért is szeretném letiltani pl. az alt-tab, ctrl-alt-del, alt-f4 kombinációkat, hogy leleményes userke ne tudjon garázdálkodni. :)

Nem nagyon értek az X-hez, nem tudom milyen lehetőségek vannak.

Köszi!
:respect:

nah, szal amit én csinálnék így hirtelen, az az, hogy nem indítanék ablakkezelőt. (Vagy legalábbis cs vmi gyökeret). Tudni kell, hogy az X és az ablakkezelő külön dolog. Egy sima X csak fekete-fehér pöttyökből álló háttér, meg egy kurzor. Ehhez az un X-szerverhez kapcsolódnak a különböző programok (kliensek). Ilyenek az ablakkezelők is, cs kicsit speciálisan működnek. Namost ha te ilyet nem indítasz, hanem csak egy firefoxot, akkor csak az fog futni, bár ablakvezérlő elemek nélkül... Ha valahogy fullscreenbe tudod tenni, akkor nagyjából jó is a helyzet. Esetleg érdemes azért ablakkezelőnek futtatni valamit, mondjuk egy twm-et azzal egyszeri csicska úgysem boldogul el....

Ez mondjuk az alt+f4et vszíbű nem szőri ki, arra esetleg azt tudom elképzelni, hogy valami kis script figyeli, hogy megvan-e a process, és ha nincs, akkor indít egy másikat.... (Biztos van erre kész megoldás is. Solaris alatt tuti van, igaz nem erre találták ki :D)

ctrlaltdelt pedig az /etc/inittabban tudod állítani. (Sajnos UHU specifikusan nem tudok neked segíteni, mert nem ismerem, cs annyira, hogy tudjam, hogy nem a számomra megszokott módon csinálja a dolgait, és a fenti erős hack a számára (és ez egyébként igaz is, ez egy csúnya megoldás, biztos van jobb is :D))

#729 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:06

Sziasztok,
Egy olyan kérdésem van, hogy miért nem indul el az UHU linux live CD 2.4 a notebookomon?
Acer Travelmate 4101 LMI - 15.0'' (1024x768) XGA TFT, Intel® Pentium-M Dothan 2MB/FSB533 1600 MHz, CPU 512MB RAM, 60GB HDD 4x DVD+/-RW, ATi® Mobility Radeon X600/64MB
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#730 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:03

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 14:06

Sziasztok,
Egy olyan kérdésem van, hogy miért nem indul el az UHU linux live CD 2.4 a notebookomon?
Acer Travelmate 4101 LMI - 15.0'' (1024x768) XGA TFT, Intel® Pentium-M Dothan 2MB/FSB533 1600 MHz, CPU 512MB RAM, 60GB HDD 4x DVD+/-RW, ATi® Mobility Radeon X600/64MB

Hát, ez így kicsit karcsú lesz. Esetleg ha mesélnél egy kicsit arról, hogy mit jelent a nem indul el, mit ír ki, meg ilyesmi, akkor esetleg valaki tud válaszolni, de így nem hiszem (hacsak vkinek be nem esik, hogy x hardverrel van vmi baja, de erre igen kicsi az esély....)

#731 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:17

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 14:03

Hát, ez így kicsit karcsú lesz. Esetleg ha mesélnél egy kicsit arról, hogy mit jelent a nem indul el, mit ír ki, meg ilyesmi, akkor esetleg valaki tud válaszolni, de így nem hiszem (hacsak vkinek be nem esik, hogy x hardverrel van vmi baja, de erre igen kicsi az esély....)

Bejön az, hogy mi induljon el, gnome, xfce, icewm, stb.
nyomok egy gnome-ot,
elkezd tölteni, eljut 100%-ig.
elsötétül a képernyő és kész.
Off:( a régi magyar filmekben ilyenkor következett volna a sexjelenet, de mi köze ennek a bootoláshoz?  :D )
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó

#732 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:31

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 14:03

Kipróbáltam a többit is:
gnome, xfce, icewm, w.mak, b.box, vga  és konzol módban próbáltam, mindig ez történt.

kiírja, hogy a rendszer betöltése, eljut 100 %-ig, majd elsötétül a kép, és kész.
vga és konzol módban pedig ezt írja ki:
KERNEL PANIC IOAPIC[1]: unable change apic_id
In idle task-hot syncing

beállítások: APCI - van, Konfiguráció betöltés nincs.

:think:  :think:  :think:

#733 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:40

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 15:31

Kipróbáltam a többit is:
gnome, xfce, icewm, w.mak, b.box, vga  és konzol módban próbáltam, mindig ez történt.

kiírja, hogy a rendszer betöltése, eljut 100 %-ig, majd elsötétül a kép, és kész.
vga és konzol módban pedig ezt írja ki:
KERNEL PANIC IOAPIC[1]: unable change apic_id
In idle task-hot syncing

beállítások: APCI - van, Konfiguráció betöltés nincs.

:think:  :think:  :think:

hát, nem ismerem ugyan, de asszem egy APIC=nincs nem árthat neki...

ill rágugliztam, úgylátom kernel bug, amihez úton van a javítás már talán.
http://lkml.org/lkml/2005/2/15/126

Szal kapcsold ki, esetleg jelezd uhuéknak, h evvan, nem tudom peccselgetik e a livecdiket....

#734 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:48

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 14:40

hát, nem ismerem ugyan, de asszem egy APIC=nincs nem árthat neki...

ill rágugliztam, úgylátom kernel bug, amihez úton van a javítás már talán.
http://lkml.org/lkml/2005/2/15/126

Szal kapcsold ki, esetleg jelezd uhuéknak, h evvan, nem tudom peccselgetik e a livecdiket....

Hmm,
mintha indulni látszana, legalábbis továbbjutottam vele mint eddig.

apci=apic???

#735 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:53

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 14:48

Hmm,

apci=apic???

Na most indulni látszik.
Régen próbáltam másik géppel, egy korábbi verziót.
Az szó nélkül ment.
Most kaptam egy command promtot
hogy jutok graf felülethez?

#736 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:55

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 14:53

Na most indulni látszik.
Régen próbáltam másik géppel, egy korábbi verziót.
Az szó nélkül ment.
Most kaptam egy command promtot
hogy jutok graf felülethez?

megvan...
hogy tudom elmenteni a beállításokat?
Modnjuk egy pendrive vagy a vinyo adott könyvtárába?

Szerkesztette: sbazsi 2005. 03. 30. 14:55 -kor

#737 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:56

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 15:48

Hmm,

apci=apic???

az lkmles link alapján úgy tűnik.... (őszintén szolva nekem fel se tünt, mert ugyanazok a betűk vannak benne :D Az apic az andvenced programabble interrupt controller, az apci így fejből nem megy. Bár lehet, ha valaki elmondja, akkor jönnek majd az :omg: simleyk dögivel... Kicsit lámaszagot érzek terjengeni magam körül ... :D :D

#738 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:59

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 15:55

megvan...
hogy tudom elmenteni a beállításokat?
Modnjuk egy pendrive vagy a vinyo adott könyvtárába?

ezt átadnám a többieknek, mert még életemben nem láttam.....

#739 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 15:07

Mondjuk nem csodálkozom hogy még nem nagyon ismeri a rendszerösszetevőket, mert nem egy régi fejlesztés a gép.
Igazából arra vagyok kiváncsi, hogy ha rányomom, hogy erre és erre a particióra mentse, utána én adom meg a könyvtárat, vagy automatikus? továbbá félek, hogy a recovery particiót hazavágja.
de nem adom fel.
De megijedtem.
ujraindítottam, és csipogni kezdett, de csak az akksi merült le...

#740 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 16:29

Idézet: pascal - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 17:02

...A másik, hogy egy fizetős program stabilitását/szolgáltatáskészletét/sebességét nem mindig képes nyújtani egy opensource alternatíva bármekkora is a lelkesedés. pl.:
Photoshop - GIMP : a GIMP tényleg marhajó, de (IMHO) a GUI még mindig nem az igazi. A sebességben sem veri a PS-t, és akkor arról már ne is beszéljük, hogy (mondjon bárki bármit) bizony nem képes ugyanazokat az extrákat nyújtani mint a PS. Lehet, hogy képes lesz rá, egyszer de nem most.
vagy ott van a Scribus, opensource kiadványszerkesztő, szép is, jó is,  de nincs sehol a "nagyokhoz" képest.
Ahogy én látom, az opensource community nagyon lelkes de (néhány kivétletől eltekintve) nem tudja hozni azt a színvonalat amit egy adott témára fókuszáló X fős Y [Zpénznem] fizetésért dolgozó alkalmazottak  dobnak össze [IDE kéne még egy betű] cégnél, aminek a profilja az adott téma.
Amíg az opensource tömegek tömeg része hobbiból/elvből dolgozik addig az opensource progik nagy része csak hobbihasználatra lesznek jók (meg egyesek elvből haszánlják őket :D)...

Üdv!

Sajnos én is tapasztaltam ezt a jelenséget. A fizetős progik nagy része azért alaposabban tesztelt (legalábbis működésileg) mint az opensource. Már évek óta szeretnék átállni linuxra, elmúlt 2 évben erőszakkal csak linuxot használtam. De az h rettentő sok hiba van a disztókban (több mint a win platform alatt) visszakergetett a másik táborba. Sajna az uhu is ide tartozik.
Most várom havertól az 1.2-őt, hátha jobb lesz mint az 1.1...

Gnome, KDE, openoffice, K3B, java! (bugos szegénykém, míg érdekes módon a win alatti nem) mindbe csalódtam linux alatt. Amíg ilyen a cégek hozzáállása driver, progik-al kapcsolatban, szerintem sokan maradnak (még ) másik alatt.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.