HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 07. 17:38

Idézet

Mégegy kérdés: LIRC-et üzemelt már be vlki UHU1.2 alatt? Örülnék, ha megosztaná a tapasztalatait...

UHU levlistán van min 1 ember akinek megy a PCTV Pro távpötyögő.
archívumot nézegessétek, esetleg írjatok a haladó listára.
In Flames We Trust

#802 Felhasználó inaktív   any 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:38

Scaurusnak.

Az Alpha Centauri Működik Xp alatt csak:

(1) Windows/System32 -ben hozz létre egy jegyzettömbel fájlt Autoexec.nt néven csak ez legyen  benne: Dosx.exe (E nélkül fel sem lehet telepíteni)
(2) Az Alpha Centauri.ini -ben a nullát írd át 1-re. Itt lehet 1024*768 felbontást is beállítani:
Írj be egy új sort az ini -be: Width= 1024
(3) A játék honlapjáról töltsd le a SMAC4 javítást és az NT-XP fixet és rakd fel mindkettőt.
(4) Játszd végig párszor!

Nálam hibaüzenettel indul: a proci nem támogatott (P4 2.8 HT) de játék közben semmi gond.

#803 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 12:36

Átmásoltam az egyik vinyóról a másikra a teljes linuxot, -  igaz, egy harmadik hdd-re, nem közvetlen egyikről a másikra - de sajnos amikor bootolok, akkor kiakad. Odáig eljutok, hogy elkezdi a betöltést, grub is rendben van, de utána lefagy. Amire másoltam, azon működő 1.1-es UHU volt.

Tudtok tippet adni mit bénáztam el?
Ahogy láttam, minden könvytár a helyén van.

Lehet, hogy más módszerrel kell másolnom?  :confused:

:respect:

#804 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 14:14

Idézet

Tudtok tippet adni mit bénáztam el?

Swapot bekapcsoltad?
A grub jó helyről húzza be a kernelt?
Mit jelent, hogy működő 1.1 volt? Felülírtad? Melléraktad?

ja és livecdvel/másik rendszer alól nézd meg /var/log/kernel/errors tartalmát.
In Flames We Trust

#805 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 14:35

Eleg az elso CD a telepiteshez?

#806 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 14:46

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 14:35

Eleg az elso CD a telepiteshez?

Igen.

#807 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 15:33

sziasztok.ma feltettem a legujabb uhu linuxot az 1.2  tudtommal ez a legujabb :)

lebootlok cd-ről... stb.. telepítem.sikeresen feltettem. és lent a juhéé gombra megyek.elindítja az oprendszert és bejön egy feketeség és egy olyan szöveg hogy localhost és lehet írni
beírom hogy pl:exit akkor kiírja hogy elszó és belkehet írni valamit

nemtudtam mitévő legyek.reset gomb ujra indul.és nemtom elindítani a linuxot. mert ha megcsinálom hogy arrol a hdd-ről bootoljon aminek 1ik partícióján egy érgi windows meg a linux van kiírja hogy gnome vagy gnume vagy valami ilyesmit és áll...

mit csinálljak? HEEEELP!
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#808 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 15:33

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 15:46

Igen.

Koszi! :)

#809 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 19:14

Senki nem tudja? Mivan itt? Plsss HEELP!
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV

#810 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 19:28

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 16:33

sziasztok.ma feltettem a legujabb uhu linuxot az 1.2  tudtommal ez a legujabb :)

lebootlok cd-ről... stb.. telepítem.sikeresen feltettem. és lent a juhéé gombra megyek.elindítja az oprendszert és bejön egy feketeség és egy olyan szöveg hogy localhost és lehet írni
beírom hogy pl:exit akkor kiírja hogy elszó és belkehet írni valamit

nemtudtam mitévő legyek.reset gomb ujra indul.és nemtom elindítani a linuxot. mert ha megcsinálom hogy arrol a hdd-ről bootoljon aminek 1ik partícióján egy érgi windows meg a linux van kiírja hogy gnome vagy gnume vagy valami ilyesmit és áll...

mit csinálljak? HEEEELP!

Amit látsz, az egy sima konzolos login. Felhasználónév, majd jelszó beírásával tudsz belépni (Értelemszerűen). Vszínű azt jelenti, hogy nem megy valamiért az X. Az okot vszínú valahol a /var/log/xorg.log v ilyesmiben találod, míg a beállítások az /etc/X11/Xorg.conf környékén vannak. Total Commander szerű filekezelőt mc parancsal tudsz indítani. Valaki, aki uhuzik, segítsen neki, mert számomra őszinténszolva így reménytelennek tűnik a dolog.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#811 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 20:02

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 15:14

Swapot bekapcsoltad?
A grub jó helyről húzza be a kernelt?
Mit jelent, hogy működő 1.1 volt? Felülírtad? Melléraktad?

ja és livecdvel/másik rendszer alól nézd meg /var/log/kernel/errors tartalmát.

Grub a kernelt jó helyről húzza, ez biztos.
A működő 1.1-et írtam felül.
A swap bekapcsolását nem csinálja meg magától? Swap partició van, elvileg ugyanúgy, mint azon a rendszeren, amiről másolatot készítek.

Ilyeneket ír ki boot közben:
INIT: 2.85 indul
INIT: execl failed
INIT: cannot execute "/sbin/getty-wrapper"
INIT: id "2" respawning too fast: disabled for 5 minutes

Mindezeket jó sokszor ismételgeti.

Most bootnál nem írt a kernel error logba.

#812 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 20:34

Mikor belövöm a gépet,akkor hogy indítsam el a linuxot? mert csak a windowsot tom. Van 2 hdd. Az egyiken van a windows aztán van 1 másik hdd is. 2 partícióra osztva. Van az első hdd amin asszem 3 partíció van: c,d,e. És elvileg a D partíción van a windows.azt hogy kell hogy a rendszer 1 bizonyos E partíciórol induljon? Azon a partíción van 1 régi windows.Ha úgy állítom a biost akkor kijön az a rész aminek általában lent kiírja hogy boot grom cd. na itt nemírja ki azt a szöveget hogy boot from cd hanem valami grub  szöveget asszem... sőt tuti hogy grubot ír asszem :D

#813 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 20:56

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 21:34

Mikor belövöm a gépet,akkor hogy indítsam el a linuxot? mert csak a windowsot tom. Van 2 hdd. Az egyiken van a windows   aztán van 1 másik hdd is. 2 partícióra osztva. Van az első hdd amin asszem 3 partíció van: c,d,e. És elvileg a D partíción van a windows.azt hogy kell hogy a rendszer 1 bizonyos E partíciórol induljon? Azon a partíción van 1 régi windows.Ha úgy állítom a biost akkor kijön az a rész aminek általában lent kiírja hogy boot grom cd. na itt nemírja ki azt a szöveget hogy boot from cd hanem valami grub  szöveget asszem... sőt tuti hogy grubot ír asszem :D

huh. Nézd, ha azt akarod hogy segítsünk, akkor légyszíves próbáld kicsit összekapni magad, mert nem nagyon értelek.

Amit én leszűrök eddigi az eddigi elmondottakból:
-telpeítetted, de a végén nem indult el az X, ezért csak egy konzolos logint kaptál. Ettől megijedtél, és resetelted.
-Ezután most valamiért nem indul.
-Ha elindítod arról a winyórol, amire telepítetted, akkor kapsz egy grub shellt. A grub egy rendszerbetöltő. Elvileg kellene látnod egy menüt is, ha csak egy grub> v hasonló feliratot látsz, akkor valami nem igazán stimmel.

Jönnek a kérdések:
-mit válaszoltál, amikor a grubról kérdezett? (Mert ugye kb egy oldal van róla regélve telepítés közben. Lehet el kellett volna olvasni? :rolleyes:)
-Hogyan néznek ki a partícoóstábláid, illetve melyik vinyóhol van (pri/sec master/slave)?
-Pontosan mit is látsz?
-A cdről bootolva van vmi rescue mód szerű, azzal nem megy?

Ne haragudj, konkrétumokkal én bajban vagyok, mert nagyon rég láttam uhut, akkor is felületesen. (Ill du feltettem egyet, de az csak egy kattogtatás volt, belsőségeivel nem vagyok otthon fejből, ráadásul az a gép most épp mást csinál, meg se tudom nézni....)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#814 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 20:57

Idézet

A swap bekapcsolását nem csinálja meg magától?

Nem, pláne ha az új gépen máshol van :)
root ként swapon /dev/hdakármi
de nálad nem ez lesz a hiba.

Idézet

Ilyeneket ír ki boot közben:
..
..

Mivel másoltad?
A jogok megmaradtak?

A biztos módszer egy live cdről dd if=/dev/hdhonnan of=/dev/hdhova
In Flames We Trust

#815 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 20:59

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 21:56

huh. Nézd, ha azt akarod hogy segítsünk, akkor légyszíves próbáld kicsit összekapni magad, mert nem nagyon értelek.

Amit én leszűrök eddigi az eddigi elmondottakból:
-telpeítetted, de a végén nem indult el az X, ezért csak egy konzolos logint kaptál. Ettől megijedtél, és resetelted.
-Ezután most valamiért nem indul.
-Ha elindítod arról a winyórol, amire telepítetted, akkor kapsz egy grub shellt. A grub egy rendszerbetöltő. Elvileg kellene látnod egy menüt is, ha csak egy grub> v hasonló feliratot látsz, akkor valami nem igazán stimmel.

Jönnek a kérdések:
-mit válaszoltál, amikor a grubról kérdezett? (Mert ugye kb egy oldal van róla regélve telepítés közben. Lehet el kellett volna olvasni? :rolleyes:)
-Hogyan néznek ki a partícoóstábláid, illetve melyik vinyóhol van (pri/sec master/slave)?
-Pontosan mit is látsz?
-A cdről bootolva van vmi rescue mód szerű, azzal nem megy?

Ne haragudj, konkrétumokkal én bajban vagyok, mert nagyon rég láttam uhut, akkor is felületesen. (Ill du feltettem egyet, de az csak egy kattogtatás volt, belsőségeivel nem vagyok otthon fejből, ráadásul az a gép most épp mást csinál, meg se tudom nézni....)

Igen.Valahogy így van.Megpróbálom lebootolni 1-es cd-ről és 1 hiba keresés vagy mi a neve menüt lefuttatni.Hátha talál valalamit. 1ébkéétn van 1 Primary Master meg 1 Secondary Master.

MIngyá jövök az eredménnyel.

#816 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 21:00

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 21:57

Mivel másoltad?
A jogok megmaradtak?

ovatósan. Particóstáblával dd közben vigyázni kell. De amodó vagyok, csak belemásolta egy 1.1be, az meg úgy gáz.....

#817 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 21:06

Idézet

sziasztok.ma feltettem a legujabb uhu linuxot az 1.2...telepítem.sikeresen feltettem.

Nem tetted fel sikeresen. Rendesen elolvastál mindent? Itt gondolok főleg a megfelelő grafikus meghajtó kiválasztására és az ésszerű felbontás megadására majd annak tesztelésére.

Idézet

Mikor belövöm a gépet,akkor hogy indítsam el a linuxot? mert csak a windowsot tom. Van 2 hdd. Az egyiken van a windows aztán van 1 másik hdd is. 2 partícióra osztva. Van az első hdd amin asszem 3 partíció van: c,d,e. És elvileg a D partíción van a windows.azt hogy kell hogy a rendszer 1 bizonyos E partíciórol induljon? Azon a partíción van 1 régi windows.Ha úgy állítom a biost akkor kijön az a rész aminek általában lent kiírja hogy boot grom cd. na itt nemírja ki azt a szöveget hogy boot from cd hanem valami grub  szöveget asszem... sőt tuti hogy grubot ír asszem

Valószínűleg nem olvastad el rendesen a telepítőt (csoda, hogy még van windowsod :D) szóval ha a GRUBot nem tetted fel, akkor bootlj be az UHU telepítő CDről majd válaszd a telepített rendszer futtatása (vagy hasonló opciót)

Habáááár én azt javaslom menj végig mégegyszer a telepítésen, mindent rendesen elovlasva, (ha vmiről nem tudod mit jelent akkor inkább kérdezd meg) így remélhetőleg lesz grafikus felületed meg grubod is.
BTW milyen videokártyád van?
In Flames We Trust

#818 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 21:09

Idézet

ovatósan. Particóstáblával dd közben vigyázni kell. De amodó vagyok, csak belemásolta egy 1.1be, az meg úgy gáz.....

Miért mit okozhat a dd? Beleolvastam a manjába, szvsz mennie kellene. Gyakorlatban még nem volt rá szükségem, talán az egyik levlistán olvastam, hogy ezzel másolgassuk magunknak a teljes baglyokat gépről gépre.
In Flames We Trust

#819 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 21:10

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 21:57

Mivel másoltad?
A jogok megmaradtak?

Köszi, szerintem is a másolás lesz a gond :)

Még sosem csináltam ilyesmit, ezért bénázok. Elindítottam a másolást, ahogy írtad.

#820 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 22:20

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 22:09

Miért mit okozhat a dd? Beleolvastam a manjába, szvsz mennie kellene. Gyakorlatban még nem volt rá szükségem, talán az egyik levlistán olvastam, hogy ezzel másolgassuk magunknak a teljes baglyokat gépről gépre.

azt, hogy buta. És az elejét nem tudod 1-1ben csak ugyanolyan vinyók közt másolni. Őszintén szolva már elég ki vagyok, de igérem összeszedem magam, és meg azt hogy hogyan kell.....

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.