HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 07. 15:04

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 14:51

HOGY A RÁKOMBA LEHET UJRAFORGATNI A KERNELT?

http://www.linuxlook...des/kernel.html
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#962 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 17:39

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 16:04

Ehhm.
I can't speak English... :(
Nincs magyar? :confused:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#963 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 10:29

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 8:45

1.2-re csak úgy megy föl normálisan és úgy fog jól működni, ha újraforgatod a kernelét smp nélkül

megpróbáltam - de sikertelenül... (UHU1.2-ben lévő 2.6.9-19-el)
arch/i386/kernel/built-in.o(.text+0x1ffe): In function `restore_context':
: undefined reference to `__per_cpu_offset'
make: *** [.tmp_vmlinux1] Error 1

az entry.S hivatkozik egy "__per_cpu_offset" tömbre, amit az init/main.c hoz(na) létre - de csak akkor, ha SMP-re van beállítva a fordítás (egy #ifndef CONFIG_SMP #else ágában van mindez)
lehet, h van vmi trükkje, de nem tűnik egyszerűnek  :eek:

#964 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 10:32

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 11:29

megpróbáltam - de sikertelenül... (UHU1.2-ben lévő 2.6.9-19-el)
arch/i386/kernel/built-in.o(.text+0x1ffe): In function `restore_context':
: undefined reference to `__per_cpu_offset'
make: *** [.tmp_vmlinux1] Error 1

az entry.S hivatkozik egy "__per_cpu_offset" tömbre, amit az init/main.c hoz(na) létre - de csak akkor, ha SMP-re van beállítva a fordítás (egy #ifndef CONFIG_SMP #else ágában van mindez)
lehet, h van vmi trükkje, de nem tűnik egyszerűnek  :eek:

Idézet: Haladó levlista

Megvan a megoldás, egy assembly kódból egy sort kellett kitörölni
a /usr/src/linux/arch/i386/kernel/entry.S file-ból, méghozzá a 385. sor
környékéről. (+- egy sor)
A kérdéses törlendő sor tartalmazza a __per_cpu_offset szöveget. Valószínűleg
a módosított kernel az smp engedélyezésével nem fog jól működni.

In Flames We Trust

#965 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 13:11

köszi szépen! adok így most még egy esélyt neki, hátha így megbízhatóan fog működni

#966 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 13:16

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 12:37

Te voltál?

gondolom, mert jeleztem ugyanezeket a fejlesztői levlistán
a pontos magyarázat viszont még mindig érdekelne, arra ott sem jött válasz

#967 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 17:00

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 18:39

Ehhm.
I can't speak English... :(
Nincs magyar? :confused:

Akkor esetleg ez:

http://www.szabilinux.hu/forditasok/Kernel...nel-HOGYAN.html
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#968 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 09:39

Sziasztok! Tényleg igaz, hogy az 1.2 az init=/bin/bash kernelparaméterrel indítva már nem a Panic - attempted to kill INIT-tel tér vissza, hanem a root / #-el??? user posted image user posted image user posted image

És így egyből van is root jogom? Mert ha ez így van, akkor...

Üdv: Bepe

#969 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 10:00

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 10:39

Sziasztok! Tényleg igaz, hogy az 1.2 az init=/bin/bash kernelparaméterrel indítva már nem a Panic - attempted to kill INIT-tel tér vissza, hanem a root / #-el??? user posted image user posted image user posted image

akkor, mi van akkor... semmi nincsen akkor. Már hupon is néztem. Nem értem mi ezzel a tré. A legtöbb distro így működik. Szeretném jelezni, hogy ha valaki fizikailag hozzáfér a géphez, akkor úgyis be tudja indítani... Nem tetszik, akkor pw protecteljed le, azt kész. Ott a lehetőség. De ez az azért szar a disztro, mert van egy olyan default érték, ami miatt egy géphez fizikailag hozzáférő egyénnek könnyebb bemenni... ehh.. Bikeshed.

Ez itt egy desktop distro. Nem érzem ezt hatalmas problémának. Akit zavar, az meg kapcsolja ki....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#970 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 10:03

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 11:00

akkor, mi van akkor... semmi nincsen akkor. Már hupon is néztem. Nem értem mi ezzel a tré. A legtöbb distro így működik. Szeretném jelezni, hogy ha valaki fizikailag hozzáfér a géphez, akkor úgyis be tudja indítani... Nem tetszik, akkor pw protecteljed le, azt kész. Ott a lehetőség. De ez az azért szar a disztro, mert van egy olyan default érték, ami miatt egy géphez fizikailag hozzáférő egyénnek könnyebb bemenni... ehh.. Bikeshed.

Ez itt egy desktop distro. Nem érzem ezt hatalmas problémának. Akit zavar, az meg kapcsolja ki....

Nem is az Office-nál van a gond. A szerver verziójában így van? Meg nem értem ezt a nagy felháborodást...  :) Még csak nem is fikáztunk, nem is loloztunk, semmi, csak egy "akkor"... Mért húzod fel magad? Pííísz és ízirájder. Meg take it easy.  :respect:

#971 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 12:15

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 11:03

Nem is az Office-nál van a gond. A szerver verziójában így van? Meg nem értem ezt a nagy felháborodást...  :) Még csak nem is fikáztunk, nem is loloztunk, semmi, csak egy "akkor"... Mért húzod fel magad? Pííísz és ízirájder. Meg take it easy.  :respect:

Bocs, csak kajlira a hupos után láttam itt is, és ez a ,,mert ha ez így van, akkor...'' ez implikálta bennem a fikázás feltételezését.

Egyébként meg szerver úgyis olyan helyen lakik, ahol senki nem fér hozzá fizikailag. Pont. Meg továbbra is tartom, hogy akinek nem tetszik, csinálja  meg magának, oszt pont....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#972 Felhasználó inaktív   razoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 12. 12:25

Bepe, azért az valami egészen félelmetes, hogy te milyen kampányt folytatsz. Eddig is nyilvánvaló volt, az más kérdés, hogy te csak most szereztél erről tudomást.
De miért kell a létező összes linuxos fórumon ezt bejelenteni?
Debian Sid 2.6.9-razoli
én is szeretnék hatalmas aláírást ahova leírhatnám a gépem, de sajnos az lspci kimenete nem fér be...

#973 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 13:34

Akkor....  :bolond: Mit akartál ezzel sejtetni?

Folytathatom? Akkor.... lehetőség van a rendszer vészindítására olyan esetben, amikor maga az /sbin/init, esetleg az /etc/inittab halt meg, és a rendszer emiatt single módban sem tud elindulni. Vagyis 'not a bug it's a feature'. Bárkinek lehetősége van rá, hogy amennyiben fizikailag hozzáfér a géphez, be tudjon rá menni. Persze ezt lehet nehezíteni, egyebek közt a lilo és a grub egyaránt jelszavazható, letiltható rajta, hogy promptot kapj (elég az összes timeoutot 0-ra venni hozzá), és akkor a géped védett ... amíg át nem állítja valaki a BIOS-ban a bootsorrendet. A BIOS Setup persze jelszavazható, és akkor a géped védett ... amíg valaki ki nem süti a BIOS-t, a ház kinyitásával, hacsak le nem lakatolod, mert akkor fűrész is kell hozzá.

:offtopic: , de volt már rá eset, hogy Windows NT (W2k) rootjelszava ismeretlenné vált (meghalt a tulaj), és szükség volt az adatokra. Ekkor roppant jól jött az a bárki által letölthető linuxos bootfloppy, amivel kiüthető az admin jelszó. Erre többen hüledezni kezdtek, hogy 'Ennyi?' Én nem vagyok arról híres, hogy szeretném a Windowst, de akkor és ott a védelmére keltem. Ha a géphez a felkészült támadó fizikailag hozzáfér, akkor nem tudod tőle teljes egészében megvédeni a gépet, csak nehezíteni tudod a dolgát.

Ja, és egyébként egy újszülöttnek minden vicc új.  :sandor:
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#974 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 14:33

Álljon meg a menet, öcsi! Nem kioktatást kértem tőled, hanem egy public topikba beírtam valamit. Amire nem olyan stílusú post-ot várok, amitől a hátamon is feláll a szőr, és amitől hánynom kell. Pls. próbálja meg mindenki modorálni magát, ellenkező esetben majd a moderátor figyelmeztetésére megteszi ezt gondolom én. Részemről itt a téma lezárva. Pont.

P.S.: Ezen hsz. fokozottan érvényes a "razoli" és a "Friczy" nickű egyénekre.

#975 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 15:49

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 15:33

Álljon meg a menet, öcsi! Nem kioktatást kértem tőled, hanem egy public topikba beírtam valamit. Amire nem olyan stílusú post-ot várok, amitől a hátamon is feláll a szőr, és amitől hánynom kell. Pls. próbálja meg mindenki modorálni magát, ellenkező esetben majd a moderátor figyelmeztetésére megteszi ezt gondolom én. Részemről itt a téma lezárva. Pont.

Azért komolyan elgondolkodhatnál azon amit írtak! Crosspostoltál min 2 fórumon, 2 UHU levlistán, jó ez neked? Téged kéne időnként moderálni. Valamint nem értem mi bajod Friczy postjával. Elolvastad egyáltalán?

Szerkesztette: pascal 2005. 05. 12. 15:49 -kor

In Flames We Trust

#976 Felhasználó inaktív   razoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 12. 16:02

Nem szeretnék túlzottan vitába keveredni, de azért gondold meg máskor (tudod felelősség), hogy minden linuxszal foglalkozó fórumon szétkürtölj valami hülyeséget.
Mi lesz itt, ha majd az "init 1" boot paramétert fedezed fel...

Szerkesztette: razoli 2005. 05. 12. 16:03 -kor

Debian Sid 2.6.9-razoli
én is szeretnék hatalmas aláírást ahova leírhatnám a gépem, de sajnos az lspci kimenete nem fér be...

#977 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 16:25

Idézet: pascal - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 16:49

Azért komolyan elgondolkodhatnál azon amit írtak! Crosspostoltál min 2 fórumon, 2 UHU levlistán, jó ez neked? Téged kéne időnként moderálni. Valamint nem értem mi bajod Friczy postjával. Elolvastad egyáltalán?

Elolvastam, és az ilyen smiley-kat, stb. stb. nem bírom. Nem értem, hogy miért ne lehetne egy általam fölvetett kérdésre normálisan reagálni. Egyébként nem én vetettem föl a kérdést a hup-on, tehát nem tőlem származik. Én csak rákérdeztem, hogy hogy s mint...
Ahhoz meg már végképp semmi köze senkinek, hogy én másik fórumon meg levlistán mit írogatok és milyen nick alatt. Én bele szoktam dumálni fordított esetben, hogy ti melyik fórumon mit és hogyan tegyetek? Hát azért ezen gondolkodjatok már el egy cseppet pls!

Szerkesztette: bepe_79 2005. 05. 12. 16:26 -kor

#978 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 18:55

Idézet

Elolvastam, és az ilyen smiley-kat, stb. stb. nem bírom. Nem értem, hogy miért ne lehetne egy általam fölvetett kérdésre normálisan reagálni.

Ezt mondom. Friczy válasza bőven kitért minden lehetőségre, és rávilágított jónéhány fontos tényre. Azért leb@szni mert van a végén szmájli, hülyeség.
In Flames We Trust

#979 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 20:00

Idézet: pascal - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 19:55

Ezt mondom. Friczy válasza bőven kitért minden lehetőségre, és rávilágított jónéhány fontos tényre. Azért leb@szni mert van a végén szmájli, hülyeség.

Akkor bocs, lehet, hogy én is túlreagáltam a dolgot.  :(

#980 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 08:27

Vegyél vissza az arcodból, és gondolkozz, mielőtt öcsizel. Bár ez már késő bánat, eddig is voltak érdekes postjaid, ezzel a válasszal kiérdemelted, hogy többet semmilyen fórumon ne álljak szóba veled. Jelezz nyugodtan moderátornak, állok elébe. Élejenek a harcos, öntudatos idióták.

Na,  :offtopic: vége
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50