HWSW Informatikai Kerekasztal: Hello HD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hello HD HD adások műholdról Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 13. 13:31

Arra akartam celozni csak nem mertem leirni: ki az akinek itthon erre szaz rugoja lesz es nem torrentezik meg orrba-szajba? Nem a havi ot, az nem erdekes. Raadasul a szaz rugo melle kell meg full HD TV, az sem ket forint. Ahol ilyen van, ott bizony akad PC es ahol PC van...

#22 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 13:42

Idézet: bean - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 14:31

Arra akartam celozni csak nem mertem leirni: ki az akinek itthon erre szaz rugoja lesz es nem torrentezik meg orrba-szajba? Nem a havi ot, az nem erdekes. Raadasul a szaz rugo melle kell meg full HD TV, az sem ket forint. Ahol ilyen van, ott bizony akad PC es ahol PC van...

Engem se a filmcsatornak miatt erdekel a HD (ki az a hulye aki fizet azert, hogy a tv dontse el mikor nez meg egy filmet?), hanem mert - ha bekapcsolom akkor - 80%-ban a Discovery, NGC, Spektrum szentharomsagobol nezek valamit... marpedig az elso kettonek van HD verzioja. Es ez nem olyan tartalm amit torrenten keresek, hanem leulok es megnezem ami eppen megy es erdekel.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#23 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 13:52

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 14:42

(ki az a hulye aki fizet azert, hogy a tv dontse el mikor nez meg egy filmet?),

Több millióan?  :think:

#24 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 13:58

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 14:42

Engem se a filmcsatornak miatt erdekel a HD (ki az a hulye aki fizet azert, hogy a tv dontse el mikor nez meg egy filmet?), hanem mert - ha bekapcsolom akkor - 80%-ban a Discovery, NGC, Spektrum szentharomsagobol nezek valamit... marpedig az elso kettonek van HD verzioja. Es ez nem olyan tartalm amit torrenten keresek, hanem leulok es megnezem ami eppen megy es erdekel.

Vagy felveszem, mert nappal dolgozok, este csalad, kinek van sok ideje tv-zni... nekem maga a natgeo hd is meger havi 5-ot, a tobbi raadas. Persze ez en vagyok.
Ennek koze nincs a torrenthez, megnezem mikor torrentelsz HD natgeo musorokat. A multkor neztem egy katanakeszitesrol szolo filmet, bokalefosas volt...

Krinyo

PS: az, hogy a "csatlakozasi dij" ilyen huzos, mas tema. Cserebe viszont nincs huseg.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#25 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 14:21

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 14:58

Ennek koze nincs a torrenthez, megnezem mikor torrentelsz HD natgeo musorokat. A multkor neztem egy katanakeszitesrol szolo filmet, bokalefosas volt...

Kb. en is ezt mondtam, van fent termeszetfilm is, de zomeben filmek erhetoek el a torrenten. De pl. Mythbusterst nem keresgelnek torrenten, abbol azt nezem amit eppen adnak... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#26 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 19:12

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 14:58

Ennek koze nincs a torrenthez, megnezem mikor torrentelsz HD natgeo musorokat.

Gyere!  :D Discovery, Animal Planet, National Geographic, History Channel... tizezerszam, legalabb PDTV de nem kis resze HDTV minoseg.

#27 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 07:50

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 9:43

A felvevo jo dolog, nem a csatorna, hanem te dontod el mit, mikor nezel meg. :) Ezert aggaszto a sok hiba amit a upc digital boxairol irnak (es hogy ontopik is legyen, ha jol tuodm, a Hello HD csak 80-as vinyot ad - ami SD-ben eleg... HD-ben viszont nem tudom)

Samott

Full HD-ben ha ügyes vagy akár 2 hosszabb film is ráférhet extrákkal együtt  :evil2:
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#28 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 08:15

Annal azert tobb, nem 30 megabites az adatrata. :D

#29 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 15. 15:11

Idézet: bean - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 20:12

Gyere!  :D Discovery, Animal Planet, National Geographic, History Channel... tizezerszam, legalabb PDTV de nem kis resze HDTV minoseg.

Magyarul?
Make love not Wor.

#30 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 17:07

Natgeo HD sem magyar...

#31 Felhasználó inaktív   igazi_hokuszpok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 23:48

A 80 gigás vinyónak már találtam ellenszerét, csak még nem kapható.

http://registration.hauppauge.com/webstore...?product=hd_pvr

és még törvényes is :)
2x3GHz - 2048MB - 1200GB - 8600gt - 704x576dv - skystarHD - 27"

#32 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 00:42

Idézet: bean - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 13:31

bean azért átlagos net elérés mellett 1M down/128k up szerinted a DVD5 méretű HD tartalmak visszaseedelése menyire pálya? :D míg 1 trackeren egy népszerű sorozatepizód számlálója mutat akár 500-600 letöltést is, a 720p verziót jó ha 70-en letöltik :) ha így nézed a torrent tv eljut átlagosan 3-4 ezer emberhez, míg egy RTL-t azért legalább negyedmillióan néznek.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#33 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 00:50

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 13:58

Krinyo

akkor jó bokalefosást :D
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 16. 00:54 -kor

#34 Felhasználó inaktív   igazi_hokuszpok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 02:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 0:50

akkor jó bokalefosást :D

két apró bibi van

2 nap alatt 3 csatornáról 10 videó
ennél azért többet adtak le

ezek 720p fosok, a helló 1080p

:paci:

Szerkesztette: igazi_hokuszpok 2008. 05. 16. 02:28 -kor

#35 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 06:33

A Hello HD 1080i, nem 1080p. Amikor pár napig kódolatlan volt a NatGeoHD, akkor ránéztem és ez az a verzió, ami tele van reklámokkal. A musorok is reklámblokkokkal voltak megszakítva.

Ennél jobb megoldás az FTA változat (http://www.lyngsat.com/hd/ab1.html). Ebben nem szakítják meg a musorokat reklámokkal és ugyanúgy angolul van, mint a Hello HD féle kódolt változat és ez is 1080i-ben ad.
Ez egy hete indult és azóta FTA, szerintem az is marad. Mivel nincs nagyon elterjedve az info, hogy van megy FTA-ban is, ezért nem kell attól tartani, hogy ezt fogják nézni a Hello HD vagy jupíszi digitális kábel "fizetos" változata helyett.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 05. 16. 06:36 -kor

#36 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 08:16

Ketlem, hogy FTA-ban maradna, a torrentes "kinalat" meg igen szereny, ahogyan elhangzott. Altalaban pont az nincs ami kene, raadasul a kepen en 2 azaz ketto natgeos anyagot latok. :)

#37 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 08:49

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 9:16

Ketlem, hogy FTA-ban maradna, a torrentes "kinalat" meg igen szereny, ahogyan elhangzott. Altalaban pont az nincs ami kene, raadasul a kepen en 2 azaz ketto natgeos anyagot latok. :)

Majd lesz tobb, ha tobb juzernek lesz hozzaferese/eszkoze hozza... ;) FTA-ban igazad van, biztos nem marad az, ez premium termek lehet penzt kerni erte, nem fogjak ingyen adni.

Samott

#38 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 10:56

Idézet: igazi_hokuszpok - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 2:28

két apró bibi van

nincs bibi. az alapvetés az volt, hogy natgeo/hd musorok nem torrentelhetoek. encsak megmutattam, hogy de. masreszt az emberek tobbségének a tvje nem fullhd képes, sőt egy olcsóbb hdready-n még az a csúfság is megeshet, hogy egy 720p-s anyag jobban néz ki mint egy 1080i-s :D

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 16. 10:57 -kor

#39 Felhasználó inaktív   igazi_hokuszpok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 16:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 10:56

nincs bibi. az alapvetés az volt, hogy natgeo/hd musorok nem torrentelhetoek. encsak megmutattam, hogy de. masreszt az emberek tobbségének a tvje nem fullhd képes, sőt egy olcsóbb hdready-n még az a csúfság is megeshet, hogy egy 720p-s anyag jobban néz ki mint egy 1080i-s :D

akkor úgy nem bibi

nekem meg bibi, nem kell az 1280, nekem 1920 KELL!

:think:

#40 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 23:05

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 8:49

Majd lesz tobb, ha tobb juzernek lesz hozzaferese/eszkoze hozza... ;)

Hiába van a júzernek hozzáférése/eszköze, ha nincs hozzá több megabites feltöltési lehetősége torrentre. Akinek meg esetleg van jó uploadja, az meg nem tud HD tartalmat rögzíteni.

A torrent oldalon lévő képen a torrentek gondolom amcsi anyagok vannak, nem pedig az FTA NatGeoHD-ből vagy a német Premiere féle (meghekkelt) Discovery HD-ből. Pedig lehetne tonnaszám felvenni az európai NatGeoHD-ből (amíg FTA), átkódolni x264 -re és nyomni fel torrentre, usenetre... stb. Sőt mivel a HD-s változaton lévő műsorok nagy része kábeltévén lemegy SD-ben is magyarul (igaz nem ugyan abban az időben), így fel lehetne venni a magyar hangot is és összemuxálni a korábban felvett HD-s anyaggal. Ugyanez igaz a Discovery HD-ra is.

Mégsem így történnek a dolgok, ill. inkább az jellemző elvétve, hogy amcsi anyagot muxálnak magyar szinkronnal, de így nem ugyan az a júzer (csoport) rögzíti a hangot és a képet. Európában élünk, nem az amcsikat kéne majmolni...

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 8:49

FTA-ban igazad van, biztos nem marad az, ez premium termek lehet penzt kerni erte, nem fogjak ingyen adni.

Ettől még az maradhat egy jó ideig. Ugyan ez volt három éve a HD1-el, az Astrán kódolták, előfizuval lehetett nézni, de több, mint fél évig ment egy másik holdon FTA is, amit persze nem vertek nagydobra.

Szerintem az FTA változat nem veszélyezteti a szolgáltatókat (Hello HD, UPC kábel és a többi külföldi HD tartalomszolgáltató), mert nem annyira publikus. Nem fogják óriásplakáton hírdetni. Sőt, még előnyös is lehet nekik, mert ha valaki mégis az FTA változatot nézni, akkor a későbbi kódolásnál elgodolkozhat, hogy nem lenne-e érdemes előfizetni valamelyik szolgáltatónál. Az más kérdés, hogy aki tudja nézni az FTA változatot, az nem rajong az ötletért, hogy a meglévő cucca mellé még vegyen egy nem éppen olcsó Hello HD-s beltérit.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 05. 16. 23:07 -kor

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.