HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért?
Elküldve: 2008. 04. 27. 20:43
Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 10:05
Ha esetleg valaki rögzítette a tegnapi Társulatot, akkor keressen olyan pontot benne, amikor a teljes képernyős társulatlogó átúszik jobbról balra. Na ez nálam diavetítésbe váltott.

ez lehet rossz jelminőség miatt. digit rendzserben nem zsaszás lesz a kép, henem dropoutos. leáll, megakad.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2008. 04. 28. 13:50
Idézet: bobi - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 22:48
Én is felvételről néztem az edzést, de nem emlékszem, hogy szaggatott volna. Igaz, hogy néha felkaptam a fejemet, hogy most beszaggatott 1 másodpercre, de valószínűleg az adás nem volt tökéletes, mert pl. a versenyző belső kameráját adták éppen.
(Egyébként én itt kicsit off vagyok, mert nekem nem HD-s boxom van, hanem az SD-s Thomson.)
Elküldve: 2008. 04. 28. 13:54
Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 11:05

Nem rögzítettem, az általad felvetettre nem tudok mit mondani.
De néztem és emlékeim szerint 1x mintha megakadt volna. Ránéztem az órára és 21:10-et mutatott, éppen már nem is tudom melyik jelölt kezdett bele az előadásába.
Elküldve: 2008. 04. 28. 14:47
Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 13:32
Itt is egy:
https://www.hwsw.hu/hirek/35911/Hello_HD_MP...ternet_VoD.html
Elküldve: 2008. 04. 28. 14:54
Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 15:47
szvsz az upc ajánlata a jobb... nem 20 hanem 70 adó, és nem kell kifizetni a stb árát. persze a műholdas átvitel miatt többeket ér el, mint az upc...
Elküldve: 2008. 04. 28. 18:01
Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 14:54
Szerintem meg elég komoly piaci rést nyit ez a szerencsétlen átállás. A fogyasztók jókora részének kell majd' egy évet várnia a HD lehetőségre, ráadásul a set-top-box bevezetésével a kábeles előfizetői körbe, pont azt a kényelmi előnyt vesztik el, ami miatt rengetegen választották a kábeles előfizetést, amint arra lehetőség adódott. Ezekkel a boxokkal csak azt érik el, hogy a meglévő szolgáltatói területen is valódi alternatíva lesz a műhold. Olyan alacsony lakosságszámú, de viszonylag jobb lehetőségű részeken, mint pld. Balaton környéki kisvárosok, szerintem sikeres lehet a Hello HD.
Az meg, hogy jelenleg előre meg kell venni a vevőberendezést, nem feltétlen tőkeszegénység, vagy önbizalomhiány - lehet egyszerű marketing stratégia is. Így is lesz egy kör, aki simán kifizeti, aztán jöhetnek az akciók. Augusztusra kiderül, mi lesz belőle.
Ez a csatornaszám kérdés meg kezd hasonlítani a digitális fényképezők megapixel mizériájára...

Elküldve: 2008. 04. 28. 18:24
Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 19:01

A magyar ember mindig is azt veszi majd, amire a nagyobb szám van írva. Tök mindegy, hogy használja-e, vagy sem.
Elküldve: 2008. 04. 28. 20:01
Idézet: Papesz - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 19:24
Vagy a kisebb szám az "Akció!" felirat mellett...

Elküldve: 2008. 04. 29. 06:26
Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 20:55
2. Hdmi-n semmi változás nincs.
A Tv-n van auto, 4:3, 16:9, zoom 1,2,3, képarány. Ha auto-ra rakom, akkor mindig "Szélesvásznú" üzemmódot kapcsol a tv és letterboxban jeleníti meg a képet. (Lehet, hogy a letterbox most nem a legmegfelelőbb, de így érteni fogod. Tehát alul felül fekete sáv. De nem akármekkora!)
Scarton ez a probléma nem fordul elő. Ha automatikusra van kapcsolva, akkor mindig kitölti a teljes képet.
Egyszer irtam ide pont errol de akkor ha jol ertem rossz valaszt kaptam.
Szoval ha HDMI-vel kotom ra a PV60-ra akkor kiadja a szelesvasznu jelet es elfelejthetem a TV (amugy nagyon hasznos) Auto funkciojat. Igy gyakorlatilag hogyan lehet szelesvasznu filmet nezni??? (pl TV2 film) kezzel ra kell zoomolni?? Az autozoom (volt) a pana egyik legnagyobb elonye.
>>Idézet (pbando @ 2008. ápr. 12., szombat - 18:41)
>>Azt meg tudja valaki mondani hogy ha HDMIvel van osszekotve az stb a tv-vel es az StB-ben azt allitod be >>hogy a TV 16:9-es akkor az SD adasok torzitva vagy 4:3-ban (ket oldalt fekete csik) jelennek meg. >>Hogyan jelenik meg egy TV2-s film amit 16:9-ben adnak (felul alul fekete csik). A panasonic plasmakban >>van egy funkcio hogy eszreveszi a feket csikot felul alul es magatol ranagyit a 16:9-es kepre hogy ne >>legyen torzitas, ez a funkcio nem mukodik ha a stb kiadja a "szelesvasznu" jelet. Koszi.
>:NiCE:
>lapból nem ad szélesvásznú jelet, hiába van 16:9-re állítva a box. Akkor ad, amikor az adási is ténylegesen >szélesvásznú (anamorf és nem letterbox), ilyent sokszor látni a német RTL-en, át is kapcsol szépen a TV-m, >majd vissza amikor már 4:3-mas adás megy.
Elküldve: 2008. 04. 29. 10:16
Idézet: pbando - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 7:26
Szoval ha HDMI-vel kotom ra a PV60-ra akkor kiadja a szelesvasznu jelet es elfelejthetem a TV (amugy nagyon hasznos) Auto funkciojat. Igy gyakorlatilag hogyan lehet szelesvasznu filmet nezni??? (pl TV2 film) kezzel ra kell zoomolni?? Az autozoom (volt) a pana egyik legnagyobb elonye.
>>Idézet (pbando @ 2008. ápr. 12., szombat - 18:41)
>>Azt meg tudja valaki mondani hogy ha HDMIvel van osszekotve az stb a tv-vel es az StB-ben azt allitod be >>hogy a TV 16:9-es akkor az SD adasok torzitva vagy 4:3-ban (ket oldalt fekete csik) jelennek meg. >>Hogyan jelenik meg egy TV2-s film amit 16:9-ben adnak (felul alul fekete csik). A panasonic plasmakban >>van egy funkcio hogy eszreveszi a feket csikot felul alul es magatol ranagyit a 16:9-es kepre hogy ne >>legyen torzitas, ez a funkcio nem mukodik ha a stb kiadja a "szelesvasznu" jelet. Koszi.
>:NiCE:
>lapból nem ad szélesvásznú jelet, hiába van 16:9-re állítva a box. Akkor ad, amikor az adási is ténylegesen >szélesvásznú (anamorf és nem letterbox), ilyent sokszor látni a német RTL-en, át is kapcsol szépen a TV-m, >majd vissza amikor már 4:3-mas adás megy.
Figyelj. Hazánkban nincs szélesvásznú SD adás. Csak és kizárólag 4:3 formátumban sugároznak. Azok a filmek, műsorok melyek eredetileg 16:9 arányúak azokat 4:3 arányra alakítják át letterbox technikával azaz alul és felül fekete csík.
A magyar TV csatornákon csak és kizárólag 4:3 képarány van.
Elküldve: 2008. 04. 29. 11:22
A slusszpoén az, hogy a HD Gold + HBO Pak-ról -> HD Gold Movie-ra való módosításhoz a gépük szerint kiszállás szükséges! Pedig a set top box-ot nem kellene cseréljék (mert már fekete HD DVR philips-em van), csak a kártyán kellene módosítsák a jogosultságot távolról. A hölgy sem tudta megmondani, miért kell a kiszállás, de beidőzítettük, mert ha kell, hát kell.
Mondtam neki, hogy a jogosultságot távolról is tudják módosítani, hiszen amikor bekötötték a cuccost, akkor minden jött, aztán amikor 1-2 nap múlva felvitték a gépbe az adatlapot, megszűnt a MaxPak és maradt a Pak, tehát elment az HBO HD, és a Cinemax-ok. Mosolygott, mondja, hogy ezt már többen mondták neki, mégis ha a gép szerint kell, akkor kell.
Kíváncsi leszek, ebből mi fog kisülni.
Elküldve: 2008. 04. 29. 11:50
Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 15:47
A tányérostévével az a baj, hogy már most is sok önkormányzat megtiltja az új tányérok kihelyezését a homlokzatokra.
Az, hogy 100 rugóért enyém lehet a beltéri nem érdekel. Mit csináljak vele? Ha beszarik javítgathatatom, veszekedhetek a szervízzel, stb. Ha korszerűbbek lesznek (vagy esetleg azok szükségesek), ill, ha nem tetszik maga a szolgáltatás, akkor meg próbálhatom eladni töredék pénzért.
Inkább ezt átengedem a szolgáltatónak
Elküldve: 2008. 04. 29. 12:27
Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 12:22
A slusszpoén az, hogy a HD Gold + HBO Pak-ról -> HD Gold Movie-ra való módosításhoz a gépük szerint kiszállás szükséges! Pedig a set top box-ot nem kellene cseréljék (mert már fekete HD DVR philips-em van), csak a kártyán kellene módosítsák a jogosultságot távolról. A hölgy sem tudta megmondani, miért kell a kiszállás, de beidőzítettük, mert ha kell, hát kell.
Mondtam neki, hogy a jogosultságot távolról is tudják módosítani, hiszen amikor bekötötték a cuccost, akkor minden jött, aztán amikor 1-2 nap múlva felvitték a gépbe az adatlapot, megszűnt a MaxPak és maradt a Pak, tehát elment az HBO HD, és a Cinemax-ok. Mosolygott, mondja, hogy ezt már többen mondták neki, mégis ha a gép szerint kell, akkor kell.
Kíváncsi leszek, ebből mi fog kisülni.
Mégsem kell hozzá kiszállás! Hivtak a UPC irodából. Ha minden igaz, most már van MaxPak-om, de csak este tudom megnézni, hogy tényleg van-e.

Elküldve: 2008. 04. 29. 14:23
ha aktuális műsort késéssel nézed, de mégse érdekes és vissza akarsz ugrani a valós időre akkor a BACK megnyomására odalép.
kipróbáltam azt, hogy egy folyamatosan nézett csatorna aktuális műsorát visszatekertem az elejére és megpróbáltam felvenni. Kiírta, hogy a műsor kezdetétől a végéig venné, de valójában csak akkortól rögzítette amikor lenyomtam a felvételt...
nálam be van állítva 5 perc plussz a felvétel előtt és mögött is. vasárnap a BBC-ről vettem fel TopGear-t, 3 részt egymás után. persze problémázott, hogy átfedés van, holott ugyanazon a csatornán volt minden.
megoldás: csak az elsőt kell beállítani, aztán bemenni a rögzítendő műsorok menübe és ott kiválasztani a sort, REC-t nyomni és akkor megadható a felvétel vége. így több egymást követő műsor egybe kerül.
ezt esetleg tudja valaki egyszerűbben?
Viasat3, AXN képminőséggel mennyire vagytok elégedettek?
nagy képtartalom váltásoknál rendesen kockásodik, az emberek arca, egyszínű felületek foltosak a tömörítéstől és a hullámzó vízet se szereti.
az HBO meg pl a magyar közszolg csatornák egész jók...
érdekes, hogy majdnem egyező hosszúságú felvételek a mtv1 esetében nagyobb helyet foglalnak mint pl. az AXN-ről.
SD STB. sima CRT, Budapest, XIII. ker.
Elküldve: 2008. 04. 29. 14:31
Idézet: m_and_m - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 12:50
Es ezt jogosnak is tartom. A teton viszont semmi akadalya...
Elküldve: 2008. 04. 29. 14:55
Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 15:31
Igaz, de oda felszerelni már drágább (lehet). De a költségekhez eleve hozzá kell számolni a tányér felszerelését is (akár homlokzatra, akár tetőre.), míg az UPC ingyen kijön és drótoz. Ha költözöl ingyen kimegy az új helyre és ott is drótoz.
Persze csak alapszinten.
Ui.: Igaz az is, hogy némi ügyességgel akár a Balatonra is magaddal viheted a tányért meg az stb-t, ellenben a kábelessel ez nehezebb... egy kicsit.
Elküldve: 2008. 04. 29. 15:23
Idézet
A telepites is benne van a Hello HD Box araban. Minden szukseges dologgal (tanyer, konzol, fej, kabelezes) egyutt.
Lesz alkalmam megtapasztalni mit tud ez az egesz, majd reportolok, esetleg egy UPC-hez hasonlo gyors bemutato is lehet majd belole. Hogy pontosan mikor, azt meg nem tudom.
Elküldve: 2008. 04. 29. 16:10
Idézet: m_and_m - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 11:50
Az, hogy 100 rugóért enyém lehet a beltéri nem érdekel. Mit csináljak vele? Ha beszarik javítgathatatom, veszekedhetek a szervízzel, stb. Ha korszerűbbek lesznek (vagy esetleg azok szükségesek), ill, ha nem tetszik maga a szolgáltatás, akkor meg próbálhatom eladni töredék pénzért.
Inkább ezt átengedem a szolgáltatónak
nezd ez egy kis ceg, valszeg nem tudja megfinanszirozni az stbk lizingjet. isten igazabol a helloHD azoknak keszul akik sokkal inkabb a minosegre mennek ra es nem a mennyiseg erdekli oket. ebben as zegmansben meg nem tetel az hogy egy szazas a belepti dij. maga a gep is jobb minosegu, modernebb, mint az UPC cucca.
What do stars do? They shine.(Yvaine)