HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   ale 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 17. 16:54

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 12:45

Megfelelő deinterlacer kérdése, hogy akár a gyors, akár a lassú mozgások is teljesen jók, 50/60 fázisosak legyenek 1080i-nél is. (Szóval nem a "netes", rosszul, vagy legalábbis spórolósan deinterlace-elt cuccokból kell kiindulni. Inkább békén kellene hagyni az adatot.) 720p25/30-nál mindenképpen jobb. 720p50/60-nal nagyjából egálban vannak minőség szempontból, megfelelő deinterlacing esetén (álló részek nagyobb, mozgó részek valamivel kisebb felbontásúak). Mint írtam, a 720p50/60 előnye, hogy mindenhol jó, nem függ a tévé deinterlacerjétől az eredmény. De az évek múlásával ez egyre kevésbé probléma.

Most már az Eurosport HD-t is beleveheted az ellenpéldák közé. ;)

Az Eurosport HD demóadása tehát 1080i formátumú és ezt egy a jobb sarokban lévő „Full HD” logó is jelzi. Az EBU (European Broadcasting Union) szerint azonban a 720p formátum nagyobb képélességet kínál dinamikus képtartalmak például a sportműsorok esetében, ezért 2010-től ennek alkalmazását ajánlja. Az EBU ajánlását azonban sokan vitatják, mivel az 1920x1080 pixeles, teljes HD felbontású képmegjelenítőkhöz a 720p videojelet fel kell skálázni, s ez végül is nem használ a képminőségnek. Ráadásul eddig az élő közvetítések döntő többségét világszerte 1080i formátumban állították elő, így a gyakorlatban nem túl gyakran használható ki a 720p formátum mozgásmegjelenítési előnye. Még a BBC, mint az egyik első HDTV műsorokat kínáló közszolgálati műsor-előállító sem kínál 720p formátumú tartalmakat.

http://www.hazi-mozi...?cid=1339&aid=2

Szerkesztette: ale 2008. 05. 17. 16:56 -kor

#502 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 17. 18:45

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 16:03

Azért ne várjunk már Blu-ray minőséget TV csatornákon... Műholdon volt szerencsém jónéhány HD adást megnézni, és ez az Eurosport HD promo semmivel se rosszabb a többinél.

no Laci082 elővettem és megpiszkáltam akedvedért az x264-et. Profil High@L4.1, bitráta 11MBps, ugyan úgy mint az ajrósportos cappyé. >>ime<< Ésmost hogy Krinyóval éljek mehecc lefosni a bokádat.  :Đ Szal ez az, amit elvárok - mert ez már láthatóan hitványabb mint a BR forrás amiből csináltam, demég mindig nagyságrendekkel szebb/jobb mint az ájrósport promója :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 17. 18:52 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#503 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 20:28

Azért ne várjunk már Blu-ray minőséget TV csatornákon...

Ez igaz.

Műholdon volt szerencsém jónéhány HD adást megnézni, és ez az Eurosport HD promo semmivel se rosszabb a többinél.

A műholdas HD kínálat elég változó, én láttam rosszabbat és jobbat is. Azért az utóbbi a jellemzőbb, de ez függ a műsortól is. Ott van pl. az Anixe HD, jó lenne a képe, de pl. egy régi fekete-fehér film valahogy nem az igazi, viszont egy Bundesliga meccs már lényegesen jobb rajta. Az Eurosport HD promoval az a gond, hogy nem igazán nyerő maga az alapanyag, amiből összerakták. A valóság az lesz, hogy ha beindul, akkor kezdetben túlnyomó részt felkonvertált adás lesz, ezt viszont jól tükrözi a promo.

A műholdas HD-ben a bokalefosás esete nálam a HD-s élő közvetítőcsatornáknál (feed-eknél) jön elő, pl. tegnap amikor néztem az Észtország - Magyarország röplabdameccset HD-ben, akkor dobtam egy hátast. Persze a műholdas feed-ek jól el vannak rejtve, ami nem is annyira baj. A feedvadászat meg olyan mint amikor valaki halat akar enni, de nem mindegy, hogy megveszi valamelyik hypermárketben a halkonzervet vagy elmegy horgászni. Magyarul meg kell küzdeni a jó minőségért, rengeteg idő és türelem kell hozzá.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 05. 17. 20:29 -kor

#504 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 20:31

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 21:28

pl. tegnap amikor néztem az Észtország - Magyarország röplabdameccset HD-ben, akkor dobtam egy hátast.

Mondjuk az valahol rohejes, hogy egy ilyen meccs HD, a Forma 1 meg...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#505 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 21:21

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 20:31

Mondjuk az valahol rohejes, hogy egy ilyen meccs HD, a Forma 1 meg...

Samott

egy kéziemccset elviszel 3-4 kamerával, az F1 esetében egy elég komoly infrastruktúra van minden pályán. ha megnézed mindig a nagy organizációk azok, amik a leglassabban váltanak...

#506 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 08:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 21:21

egy kéziemccset elviszel 3-4 kamerával...

Ez röplabda volt...  :D
A kamerák számát tekintve persze ugyan az a helyzet, mint a kézinél. Kézilabdát még nem láttam HD-ben.

#507 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 09:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 18:45

no Laci082 elővettem és megpiszkáltam akedvedért az x264-et. Profil High@L4.1, bitráta 11MBps, ugyan úgy mint az ajrósportos cappyé. >>ime<< Ésmost hogy Krinyóval éljek mehecc lefosni a bokádat.  :Đ Szal ez az, amit elvárok - mert ez már láthatóan hitványabb mint a BR forrás amiből csináltam, demég mindig nagyságrendekkel szebb/jobb mint az ájrósport promója :)

Tényleg jó a kép, de ez nem jó összehasonlítási alap. Tudsz ilyet real time is csinálni? Egy élő HD-s sportközvetítés a real time-ról szól. Az Eurosport HD vagy más HD-s eseményt közvetítő csatorna a helyszínről többnyire műholdon keresztül megkapja a HD-s anyagot mpeg2 HD-ban kb. 20 és 50 Mbit/s között bitrátával, majd ellátja kommentárral, logóval, eredménykijelzővel, reklámblokkokkal... stb., majd ezt mpeg4-be tömörítve újra felküldi műholdra az előfizetőknek vagy szétosztásra a HD tartalmat szolgáltató fejállomásoknak. Az Eurosport HD esetében a Hotbirdre szétosztásra 11 Mbit/s bitrátával. Azt nem tudom, hogy a júpíszí a Hotbirdről leszedett anyagot még újratömöríti-e, ha igen, akkor sajnos nem jó a minta amit én tettem be, mert a júpíszí kábeles annál egy kicsit rosszabb.

#508 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 10:39

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 9:27

Tényleg jó a kép, de ez nem jó összehasonlítási alap. Tudsz ilyet real time is csinálni? Egy élő HD-s sportközvetítés a real time-ról szól.

real time esetén kb 16MBps kell hozzá. azért ne feledd, hogy a műsorok nagy része az eurosporton is konzerv. ami élő, ott kinn van a live logó. szóval ez a 10-11MBps 1080p AVC esetén azért kritikus mert ez az a határpont, ami pl a DVD esetében valahol 3 és 4 MBps körül van. hozzáértéssel meg lehet csinálni rendesre deha ész nélkül csinálod tele lesz bántó, artifact-tel a kép. és igen, ilyen alacsony bitrátán márcsak offline encode jöhet szóba, ezis a példavideó is 3-pass-szal készült. és én igenis igényes vagyok, ha fizetni fogok érte, akkor nem akarok ilyesmit látni...

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 18. 11:22 -kor

#509 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 11:34

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 10:27

Azt nem tudom, hogy a júpíszí a Hotbirdről leszedett anyagot még újratömöríti-e, ha igen, akkor sajnos nem jó a minta amit én tettem be, mert a júpíszí kábeles annál egy kicsit rosszabb.

Tartok tőle, hogy a mostani mediaboxok nem támogatják a h.264-et, szal...

/off
Ahogy néztem az SFIJ-féle embedded feiratos anyagot, észrevettem, hogy a DirectVobSub/VSFilter kicsit jobban belassítja a dolgokat a kelleténél: nélküle megy a 24fps, azzal viszont max. 20, de inkább 18. Persze 2+ GHz dual-core-ral kevésbé számít. De egyébként a HW-es gyorsítást is kilövi (vonatkozó filter esetén). Szerencsére a BSPlayerben kiiktatható, és a belső feliratkezelés ilyen hátrányok nélkül működik jól.
/on

#510 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 12:03

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 11:34

úgy emléxem Krinyó cikkéből hogy tud a hd mediabox High@L4.1-es AVC profilt  :think:

#511 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 13:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 13:03

úgy emléxem Krinyó cikkéből hogy tud a hd mediabox High@L4.1-es AVC profilt  :think:

Ha erre gondolsz, olvastam, de ilyenre nem emlékeztem, és most sem látok ilyet. Talán máshol írta. Mindenesetre nem lenne rossz.

#512 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 13:33

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 11:34

Minden HD Box támogatja, ma már nem igazán lehet HD box-os csak MPEG-2 ismerettel értékesíteni, a H.264 a minimum elvárások közé került az elmúlt 1-2 évben. Ráadásul Európában az MPEG-2 HD-nak sosem volt hagyománya, itt ez a korszak teljesen kimaradt, épp ezért az európai piacra csak H.264-es HD STB-k kerültek. De már az amcsi piacon is elindult tavaly a H.264-re való áttérés  lassú migrációja. De ott ez lassan zajlik, hisz sok tíz millió HD MPEG-2-es STB-t nem lehet egy pillanat alatt lecserélni.

-=ZiCHiE=-

Idézet

Azt nem tudom, hogy a júpíszí a Hotbirdről leszedett anyagot még újratömöríti-e, ha igen, akkor sajnos nem jó a minta amit én tettem be, mert a júpíszí kábeles annál egy kicsit rosszabb.

Minek tömöríteni újra. A kábeles szolgáltatók nem igazán szoktak újratömöríteni, van elég sávszéljük a broadcasthoz. A minőségnek sem tenne jól az átkódolás, ráadásul drága eszközparkot is igényelne.

#513 Felhasználó inaktív   livan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 18. 14:31

Áthelyeztem egyik szobából a másikba a boxot és azóta a kép akadozik kb. félpercenként. Pedig a jelerősséggel és jelminőséggel nincs gond... Hogy lehetne elhárítani ezt a hibát?

#514 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 15:52

probalta mar valaki cam-os pc kartyaval venni a upc adasat?

azt neztem ha elzarom a visziranytol az stb-t akkor is mukodik szoval mezei dvb-c lehet..

#515 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 15:52

Idézet: livan - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 14:31

Áthelyeztem egyik szobából a másikba a boxot és azóta a kép akadozik kb. félpercenként. Pedig a jelerősséggel és jelminőséggel nincs gond... Hogy lehetne elhárítani ezt a hibát?

pediglen van gond a jelminőséggel. ha reflexiós akkor az analóg ugye szellemképes meg zsaszás lesz a digit sajnos meg akadozik, szaggat ...

#516 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 16:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 11:39

és én igenis igényes vagyok, ha fizetni fogok érte, akkor nem akarok ilyesmit látni...

Én meg úgy vagyok vele, hogy ha a promóban látott minőséget lehetne nézni, akkor bokalefosás lenne és simán fizetnék érte (nem 5-öt, hanem 7-et is, mert most ennyi a HD csomag).

Miért? Mert a mostani 3-4-5k-s SD adásokhoz képest így is borzasztó nagy a külöbség.

Hozzám pár napja kötötték az SD Goldot. Nos, a képminőség láttán sírni lehetne. Tiszta kocka az egész.
Ami miatt mégsem dobtam ki az ablakon: az analóg sem jobb sajnos, bizonyos esetben kevésbé kockás, inkább elmosott (a TV-m szutyok tunerje okozza, Samsung R72). Ez ugye annyiban erősít csak meg, hogy két rossz közül választhattam, annyira nem nyúltam mellé. De ez sovány vígasz. :(
A Gold persze jóval drágább is, de legalább több a csati és rögzíthetem a pixelháborút. Ennyi a súlyos ezrek ellenértéke.

Most marad az augusztusi hűség lejártáig, utána pedig újra eldöntöm mi legyen...

SFIJ-nek annyiban igaza van, hogy két eset létezik a döntésnél: vagy minimál minőség minimál áron, vagy jó minőség és akkor hajlandó vagyok fizetni. Csak ez esetemben nem olyan éles mint nála. Ha a sample-hez hasonló HD csatornákat adnának és némileg javulna az SD minőség, akkor szívesen fizetnék. Ezért sem rendeltem most 1-2 csatorna miatt HD csomagot... majd talán ha lesz vmi fejlődés nyár környékén, HD olimpia, stb...

Ha ebből nem lesz semmi, akkor meg marad a költségminimalizálás. (bár azért van némi halvány reményem, hogy ha a HD kínálat nem is bővül nagyon, az SD minőségen hátha javítanak. Az nagyon gáz, és ahogy terjednek a digitális csomagjaik, talán kénytelenek lesznek kicsit jobban odafigyelni)
Esküszöm a 2700Ft-os, műholdas DigiTV jobban néz ki CRT-n mint ez.

Persze ezzel nem csak UPC-t (és általában a szolgáltatókat) okolom az adott minőségért, ez sok összetevős probléma:
-biztos az eredeti stream is rossz minőségű lehet sok esetben
-erre egy analóg adásnál rájön még a szar TV tunerem
-analóg és digitális esetben az, hogy LCD-n eleve sokkal jobban kijönnek a képhibák
-vagy pl. az is ronthat, hogy az SD-s boxon csak scart csatlakozó van (bár ennek szerintem sok jelentősége nincs, egyértelműen kódolási hibákat látok, nem scart átviteli problémákat)

Lehet, hogy semmivel nem rosszabb a digitális, mint a régi analóg, de a mostani technológiával mindkettő kezd nagyon keveset nyújtani. Kevesebbet, mint a régi analóg+CRT kombó. Az árak pedig nem ehhez vannak belőve. És hiába nem csak a szolgáltató hibás a minőségért, én, mint felhasználó csak azt látom, hogy nem tudok összerakni egy jó minőségű rendszert.

Mert:
-ismerjük az LCD, CRT, plazma technológiák határait, nincs tökéletes választás
-nem tudok mit kezdeni a rossz minőségű közvetítői forrásokkal
-azzal sem, hogy scartos STB-t adnak

Szóval a végeredmény ugyanaz. Két lehetőségem van: Vagy 500e-et ölök bele és valamennyire kiiktatom azokat a negatívumokat, amiket tudok. De még ekkor sem tudok minden problémát megoldani, jót akkor sem kapok. Vagy minimálmegoldás és töredék árért szar minőség. De alig sokkal szarabb, mint dupla/tripla árért.

ps: A közvetítési minőség kérdéshez: Aki el akar borzadni az nézzen bele az Eurosport Giro közvetítésbe. A youtube minőséget karcolja sok esetben. Ez pl. tipikusan nehezebben közvetíthető, mint egy 3-4 fix kamerás röplabdameccs, de ha a Tour-t meg tudják oldani HD-ben (elvileg az lesz), akkor nem értem, hogy 2008-ban hogy adhatnak le ilyet.

#517 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 17:51

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 16:34

Én meg úgy vagyok vele, hogy ha a promóban látott minőséget lehetne nézni, akkor bokalefosás lenne és simán fizetnék érte (nem 5-öt, hanem 7-et is, mert most ennyi a HD csomag).

Miért? Mert a mostani 3-4-5k-s SD adásokhoz képest így is borzasztó nagy a külöbség.

Hozzám pár napja kötötték az SD Goldot. Nos, a képminőség láttán sírni lehetne. Tiszta kocka az egész.
Ami miatt mégsem dobtam ki az ablakon: az analóg sem jobb sajnos, bizonyos esetben kevésbé kockás, inkább elmosott (a TV-m szutyok tunerje okozza, Samsung R72). Ez ugye annyiban erősít csak meg, hogy két rossz közül választhattam, annyira nem nyúltam mellé. De ez sovány vígasz. :(
A Gold persze jóval drágább is, de legalább több a csati és rögzíthetem a pixelháborút. Ennyi a súlyos ezrek ellenértéke.

Most marad az augusztusi hűség lejártáig, utána pedig újra eldöntöm mi legyen...

SFIJ-nek annyiban igaza van, hogy két eset létezik a döntésnél: vagy minimál minőség minimál áron, vagy jó minőség és akkor hajlandó vagyok fizetni. Csak ez esetemben nem olyan éles mint nála. Ha a sample-hez hasonló HD csatornákat adnának és némileg javulna az SD minőség, akkor szívesen fizetnék. Ezért sem rendeltem most 1-2 csatorna miatt HD csomagot... majd talán ha lesz vmi fejlődés nyár környékén, HD olimpia, stb...

Ha ebből nem lesz semmi, akkor meg marad a költségminimalizálás. (bár azért van némi halvány reményem, hogy ha a HD kínálat nem is bővül nagyon, az SD minőségen hátha javítanak. Az nagyon gáz, és ahogy terjednek a digitális csomagjaik, talán kénytelenek lesznek kicsit jobban odafigyelni)

Persze ezzel nem csak UPC-t (és általában a szolgáltatókat) okolom az adott minőségért, ez sok összetevős probléma:
-biztos az eredeti stream is rossz minőségű lehet sok esetben
-erre egy analóg adásnál rájön még a szar TV tunerem
-analóg és digitális esetben az, hogy LCD-n eleve sokkal jobban kijönnek a képhibák
-vagy pl. az is ronthat, hogy az SD-s boxon csak scart csatlakozó van (bár ennek szerintem sok jelentősége nincs, egyértelműen kódolási hibákat látok, nem scart átviteli problémákat)

Lehet, hogy semmivel nem rosszabb a digitális, mint a régi analóg, de a mostani technológiával mindkettő kezd nagyon keveset nyújtani. Kevesebbet, mint a régi analóg+CRT kombó. Az árak pedig nem ehhez vannak belőve. És hiába nem csak a szolgáltató hibás a minőségért, én, mint felhasználó csak azt látom, hogy nem tudok összerakni egy jó minőségű rendszert.

Mert:
-ismerjük az LCD, CRT, plazma technológiák határait, nincs tökéletes választás
-nem tudok mit kezdeni a rossz minőségű közvetítői forrásokkal
-azzal sem, hogy scartos STB-t adnak

Szóval a végeredmény ugyanaz. Két lehetőségem van: Vagy 500e-et ölök bele és valamennyire kiiktatom azokat a negatívumokat, amiket tudok. De még ekkor sem tudok minden problémát megoldani, jót akkor sem kapok. Vagy minimálmegoldás és töredék árért szar minőség. De alig sokkal szarabb, mint dupla/tripla árért.

ps: A közvetítési minőség kérdéshez: Aki el akar borzadni az nézzen bele az Eurosport Giro közvetítésbe. A youtube minőséget karcolja sok esetben. Ez pl. tipikusan nehezebben közvetíthető, mint egy 3-4 fix kamerás röplabdameccs, de ha a Tour-t meg tudják oldani HD-ben (elvileg az lesz), akkor nem értem, hogy 2008-ban hogy adhatnak le ilyet.

Érdekes amit irsz, nálam Óriási a minőségjavulás a CRT tv-n is+az LCD tvn is. Pedig alaptipus mind a kettő.

#518 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 18:42

Idézet: shabba - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 13:33

Ráadásul Európában az MPEG-2 HD-nak sosem volt hagyománya

2004-ben az Euro1080 HD1 mpeg2 HD-ben indúlt. Tavaly áltak le az mpeg2-es sugárzással. Egy QualiTV QS1080IR STB-t adtak hozzá és nálunk is elő lehetett fizetni. A gond az volt, hogy nem nagyon volt a HD1-en értelmes műsor és nem nagyon volt olyan kijelző, amin nézni lehetett volna.

#519 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 18:52

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 16:34

Ez vagy költői túlzás, vagy nálad valami egyedi probléma van. A DigiTV-s szeméthez képest még az amúgy tényleg szutyok UPC Direct is jó minőséget ad. A UPC Digital pedig mindkettőt veri magasan. Legalábbis nálam. LCD-n, és régi CRT-n is.

#520 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 19:21

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 19:52

Ez vagy költői túlzás, vagy nálad valami egyedi probléma van. A DigiTV-s szeméthez képest még az amúgy tényleg szutyok UPC Direct is jó minőséget ad. A UPC Digital pedig mindkettőt veri magasan. Legalábbis nálam. LCD-n, és régi CRT-n is.

Sajnos nem túlzok, bár ugye a Digi-t CRT-n láttam, ami ugye toleránsabb a kockásodással.
Szinte mindenhol látszik a kockásodás. Az összes mozgásnál. Láttam ma strandfocit, kajak-kenut. A víz, homok extrém rossz, de ugye ezek a legproblémásabbak gyors mozgás közben.
Viszont kevésbé mozgalmas képeknél is tele van tömörítési hibával, filmnél, rajzfilmnél, sportnál. Látszik, ahogy az éleknél a felületek átmennek zajosba a tömörítés miatt. Allóképnél, homogén felületen különösen jól látszik. Semmi mozgás, csak egy egyszínű felület, mondjuk rajta logó vagy felirat. Az élek körülötti terület pöttyös, kockás.

Jelszintet hol lehet nézni? Bár a bekötésnél nem volt rossz.
USB-n vagy valahogy át lehet nyomni felvett tartalmat?

Szerkesztette: vipisrac 2008. 05. 18. 19:29 -kor

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.