HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 26. 11:57

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 12:40

olvastam amit a multkor irtal, ezert aramtalanitottam, es elszamoltam 30 mp-ig amit a doksi is ir valahol - ez amugy sztem tok hulyeseg, valami urban legend lehet hogy varni kell ennel a pontnal.

Nincs ebben semmi. Pusztán arról van szó, hogy amikor áramtalanítasz egy eszközt abban nem azonnal szűnik meg a feszültség. A kondenzátorok tárolta energiának ki kell sülni és ehhez kell az a pár másodperc. Nem kell 30 de pár másodpercet célszerű várni mert ha nem vársz akkor a RAM-okban tárolt információ nem fog elveszni mivel még van a működéshez elegendő feszültség.

#642 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 26. 12:09

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 11:57

Nincs ebben semmi. Pusztán arról van szó, hogy amikor áramtalanítasz egy eszközt abban nem azonnal szűnik meg a feszültség. A kondenzátorok tárolta energiának ki kell sülni és ehhez kell az a pár másodperc. Nem kell 30 de pár másodpercet célszerű várni mert ha nem vársz akkor a RAM-okban tárolt információ nem fog elveszni mivel még van a működéshez elegendő feszültség.

:) koszonom. tehat igaz. mondjuk egybol felvet egy ket kerdest, de ez nem az a forum.
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#643 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 18:36

Nálunk még nem elérhető a digitális kábeltévé. A közeljövőben nem is várható. Milyen különbségek vannak eközött , és a UPC Direct között? Gondolok a képminőségre, mediaboxra, rögzítésre, szoftveres hibákra, fagyásokra, újraindulásokra, stabilitásra, stb.
"Légy szerény mint én..."

#644 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 23:09

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 18:36

Nálunk még nem elérhető a digitális kábeltévé. A közeljövőben nem is várható. Milyen különbségek vannak eközött , és a UPC Direct között? Gondolok a képminőségre, mediaboxra, rögzítésre, szoftveres hibákra, fagyásokra, újraindulásokra, stabilitásra, stb.

az UPCdirekt az szinte az UPC analóggal együtt indult. képminősége SVCD, ellenben stabil.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#645 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 05:12

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 20:03

Nem kell nyomkodni a távirányítot, nekem automatice vált a tv képarányt, csak egyszer kell beállítani.
...

Akkor néhány kérdés, mivel nekem sem vált automatikusan.
1. Milyen típusú tv-d van?
2. Mit és hogyan állítottál be?
3. Sd, vagy Hd adásról beszélsz, amikor azt mondod, hogy automatice vált a tv?
4. Hdmi, vagy Scart bemeneten van összekötve a mediabox a tv-vel?
5. Erre elvileg "természetesen" lesz a válaszod: Ugye, UPC digitális kábeles adásról beszélsz?

#646 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 05:37

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 11:40

Akkor a set-top-box is rossz idot irna ki, marpedig nem azt ir ki.

Nekem eddig többször csinált már olyat, hogy több órán keresztül nem mutatta az órát. Csak a StandBy piros LED-je világított. Először bekapcsoltam és néhány 10-15 mp múlva mutatta az időt. Máskor áramtalanítottam és akkor is kb. ennyi idő után jött be az óra.
Ez a piros jel most ismét szóba került. Szerintem írjátok meg, hogy kinek melyik rögzített műsoránál van ilyen, lehet, hogy másnál is annál van. Nálam a Film+2 május 24 Lagardere lovag, előtte Duna Tv Arsene Lupin visszatér május 21, Duna Tv Sándor Mátyás május 20, RTL Klub Parazita május 10, RTL Klub Jackie a legenda április 20. (Műsorokon nem  :D !) Másnál is itt van "hibaüzenet"?

#647 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 11:44

Hello HD-s temaba irtam, de hatha itt is erdekel valakit:

Idézet

Amit most igy hirtelen el tudok mondani, amit tudok:

- quad kimenetes fej a minosegi tanyeron, dual bekotes a dobozba
- ket csatorna parhuzamos kezelese, akar felvetel is
- villamgyors, tokeletesen magyaritott, szep, teljesen HelloHD-sitott menuvel rendelkezo box
- 80 giga sajat terulet musor rogzitesre, a 250 gigas merevlemez tobbi resze vod-ra fenntartva
- menurendszerben sok apro okossag, felhasznalok kezelese pl., sajat csatornalistat keszithet mindenki, ezt hianyoljak sokan UPC dobozbol
- eredeti felbontas, pan&scan, letterbox csatornankent allithato magan a dobozon (ez hasznos nagyon)
- hdmi kabel tartozek
- kezre allo, konnyen tanulhato taviranyito

Csatornak minosegerol egyelore nem nyilatkoznek, alig par perce van meg az egesz...

http://picasaweb.goo.../krinyo/Hellohd

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#648 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 14:10

elcsuszott felvetel temakor:

rajottem idokozben, hogy ha kihivom a upc technikust akkor nehezen tudom majd demozni a problemat. keresek egy csatornat ahol sok rovid program van egymas utan, es majd ott megprobalom reporodukalni. elorelathatolag sikerulni fogm es akkor majd vmikor ha kihivom a csokat be lesz allitva elore sok felvetel es majd nezzuk szepen ahogy csusznak stopperrel. remelem tenyleg attol fugg a csuszas merteke mennyire elore lett beallitva (krinyonal latszolag mas a helyzet sajna) es akkor ez legalabb egy támpont.

#649 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 14:20

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 11:44

Hello HD-s temaba irtam, de hatha itt is erdekel valakit:
...
Krinyo

van mar vod hellohdnal? ha nem mikor lesz?

amugy elgondolkodtam ezen a vod-on, es hat nehez ugy. nem vagyok fizikus, de sztem azt nem lehet megcsinalni, hogy mondjuk egy frekin ami a vod szamara van fenntartva mindenki a sajat maga altal vasarolt filmet lassa. lehet tobb frekin megy majd? vagy ezert van ip cime a box-nak, hogy azon toccse majd le a filmet?

szoval az opciok:

DVB opciok:
1) egy freki for all
2) tob freki for all
3) egy freki for one

Net opciok:
4) streameli, nem tarolja (csak egy buffert mondjuk) - bar ekkor nem lehet tekergetni
5) streameli meg le is tolti, de csak egyszer erhetek a vegere es akkor torol
6) letolti mig alszom ha akarom es csak egyszer jacchatom le

7) egyeb

amugy mi van, ha a vege elott leallitom es mindig ujrakezdem. az vegtelen megnezes nem?

vki tud errol vmit?

#650 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 14:38

Ev masodik feleben lesz es push vod, azaz az igenyelt filmet lenyomjak muholddal a merevlemezre. A cuccban 250 gigas winyo van, hasonloan a UPC dobozahoz, azonban csak 80 gigad van felvetelekre, a tobbi a leendo vod szamara van fenntartva. Ahogy hallottam nagyon premium szolgaltatast terveznek itt is.
Errefele nezegess: http://www.osmosys.t...ent/view/93/57/ :)

#651 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 15:10

Idézet: Pille - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 5:12

Akkor néhány kérdés, mivel nekem sem vált automatikusan.
1. Milyen típusú tv-d van?
2. Mit és hogyan állítottál be?
3. Sd, vagy Hd adásról beszélsz, amikor azt mondod, hogy automatice vált a tv?
4. Hdmi, vagy Scart bemeneten van összekötve a mediabox a tv-vel?
5. Erre elvileg "természetesen" lesz a válaszod: Ugye, UPC digitális kábeles adásról beszélsz?

1. Toshiba LCD TV 32XV 500
2. Képformátum 16:9
3. Nálam hd-ben vált át , mert ott van csik oldalt
4. HDMI
5. Igen

#652 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 15:34

zgobolos:

Egy VoD az sosem 1x lejátszást jelent, a VoD bérlet jellemzően adott időtartamra, 24-48-72 órányi időre szól, azon belül meg annyiszor nézed meg a filmet vagy egyéb video tartalmat akárhányszor csak akarod, ide-oda tekergetve benne.

A Push VoD egy offline letöltési mód, a PVR merevlemezére offline töltődik le a tartalom, nincs realtime streaming. Az offline letöltés többféle forrásból is történhet. Mivel kétirányú internetkapcsolat alapfeltétel a VoD szolgáltatáshoz, hisz valamin meg kell rendelni a VoD tartamat, az offline letöltés történhet akár az STB-hez csatlakoztatott netkapcsolaton is, ami jöhet akár harmadik féltől is. De lehet olyan is hogy a netkapcsolatot csak a VoD szerverre történő rendelési komminkációra használja az STB, így az akár lehet egy betárcsázós, kis sávszélességű kapcsolat, a letöltés pedig műhódas adatfolyamból érkezik.

Ez utóbbi esetén egy vagy több TV csatornát jelöl ki a szolgáltató a VoD offline letöltésre. Ilyenkor kvázi egy rendelési sornak megfelelően sorakoznak a letöltendő filmek és ha az STB látja hogy épp az következik, amiről neki rendelése van akkor azt rögzíti a merevlemezre, ha más tartalom akkor figyelmen kívül hagyja és vár a sorára. Az hogy mennyit kell várni a film letöltődéséig elég változó, ha mondjuk megrendelsz egy olyan filmet amit előtted már valaki mondjuk fél napja megrendelt és e miatt épp nem sokkal indul el "sugárzása", akkor nem kell sokat várni, mert nem egyénileg megy a letöltés, hisz ugyanúgy broadcastolva van mint bármelyik TV adó. De ha nincs az adott film a várakozási sorban és a sor is hosszú akkor akár nagyon sokat is várni kell. Az a szolgáltatón múlik hány TV adónyi helyet állít be a VoD kiszolgálására. Értelemszerűen minél több a hely, annál hamarabb megtörténhet egy rendelt anyag letöltődése. Ez a fajta letöltési mód nem igazán kedvez a nagy filmkínálattal rendelkező Vod könyvtáraknak, mert sokféle anyagból sok ember nagyobb eséllyel eltérőt rendel, ami nagyon hosszú várakozási sorokat eredményezhet. Ez a letöltést inkább egy szűkebb kínálatnál alkalmazzák, így nagyobb az azonos rendelések száma, ami kisebb várakozási sorokat eredményez. A kínálatot meg jellemzően adott időszakonként, hetente, havonta cserélgetik.

Ha viszont mondjuk egy külső féltől rendelt szélessávú netkapcsolatot használnak a VoD letöltésére, akkor értelemszerűen a szélessávú kapcsolat sebességétől, minőségétől, kiszolgáló szerverek terheltségétől függ milyen gyorsan ér majd le a VoD tartalom. Ez fajta letöltési mód sokkal jobban kedvez a nagy kínálatú VoD könyvtárak kialakításának. Mivel itt nem alakul ki várakozási sor, minden előfizető a saját kis netkapcsolata tempójában töltögeti a tartalmat a szerverről, maximum ha sokan töltenek 1xre, akkor egymás letöltéseit lassítják így tovább fog tartani mire leér.

Szerkesztette: shabba 2008. 05. 27. 15:38 -kor

#653 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 15:56

Idézet: shabba - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 15:34

...

koszi, szepen osszefoglaltad. ez az offline dolog nagyon oskorinak hangzik, es telleg gaz a nagy konyvtaras problema. remelem internetes letoltosdi lesz a vege a upc-nel.

lenyeg szamomra az, hogy nem ugy megy ez, hogy gyerek elaltat -> kanape beceloz -> leul -> browse -> megrendel - > sor kinyit -> start, hanem van benne egy "megvar mig lejon" pont is. shame. akkor lenne inkabb netes stream. igy ez aligha nevezheto on DEMAND-nak. inkabb video-on-demand-and-availability.

#654 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 16:02

leirom a legutolso nyugomet a szolgaltatassal, nem tudom volt-e mar a forumon, nem tudom most a 20 + regiek oldalakat mind atnyalazni.

taviranyito, TV gomb. ha megnyomom tudom vezerelni a TV-t ami orom, de elmegy a kep - ez igy pongyola, ugy tunik a hdmi-n megszunik a jel. a box front paneljen viszont irja hogy mi a csatorna meg az epp vetitett kontent.

ez TV fuggo lehet?

#655 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 16:46

Ez a funkcio nalam sem mukodik normalisan, en a tv-re fogtam, pedig az is Philips.

#656 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:34

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 15:56

koszi, szepen osszefoglaltad. ez az offline dolog nagyon oskorinak hangzik, es telleg gaz a nagy konyvtaras problema. remelem internetes letoltosdi lesz a vege a upc-nel.

lenyeg szamomra az, hogy nem ugy megy ez, hogy gyerek elaltat -> kanape beceloz -> leul -> browse -> megrendel - > sor kinyit -> start, hanem van benne egy "megvar mig lejon" pont is. shame. akkor lenne inkabb netes stream. igy ez aligha nevezheto on DEMAND-nak. inkabb video-on-demand-and-availability.

Amit én leírtam azt a Hello HD VoD-jára írtam, mert te is arra reagáltál a hsz.-edben. UPC esetén nem tartom valószínűnek a Push VoD-ot, a kábelszolgáltatók real-time streamben szoktak VoD-ot kínálni. A műhódas(DVB-S) és földfelszíni(DVB-T) a szűkös frekvencia és sávszélesség kapacitások miatt kényszerülnek a Push VoD-ra. A kábeles(DVB-C) vagy IP alapon szolgáltató telcoknál van elégséges frekvencia és sávszél kapacitás arra hogy real-time VoD streameket adjanak.

A valós idejű VoD streameknél nincs sorbanállás és várakozás. A távirányítóval kiválasztja a TV előtt ülve az előfizető mit szeretne nézni és ezt akár egy igen nagy VoD könyvtár választékából is megteheti. A rendelést leokézi és azonnal nézheti a VoD streamet, bármikor tekerhet benne előre-hátra és mivel a kapcsolat alapból kétirányú így kiegészítő netkapcsolatra sincs szükség a működtetéséhez, ellentétben a DVB-S vagy DVB-T-vel.

#657 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:34

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 17:02

leirom a legutolso nyugomet a szolgaltatassal, nem tudom volt-e mar a forumon, nem tudom most a 20 + regiek oldalakat mind atnyalazni.

taviranyito, TV gomb. ha megnyomom tudom vezerelni a TV-t ami orom, de elmegy a kep - ez igy pongyola, ugy tunik a hdmi-n megszunik a jel. a box front paneljen viszont irja hogy mi a csatorna meg az epp vetitett kontent.

ez TV fuggo lehet?

Pongyola- valóban,  :)  de én is értem!

Nekem a HDMI-s, rögzítős Philips ugyanezt csinálja Pana plazmával, míg Anyámnál a leggagyibb medaibox a Hyndai tv-vel scart-on jól működik.
Szerintem, ha Scart-on használnád, jól működne.

#658 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:44

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 16:10

1. Toshiba LCD TV 32XV 500
2. Képformátum 16:9
3. Nálam hd-ben vált át , mert ott van csik oldalt
4. HDMI
5. Igen

Nekem
1. Panasonic plazma 42PV60.
2. Képformátum szintén 16:9.
3. Nekem Hd-ben nem tudom, hogy vált-e, mivel nálunk csak júli 1-től lesz Hd. Sd-n nem működik.  :mad: Scart-on viszont igen, de azt csak egyszer próbáltam ki. Elég is volt belőle annyi...
4. Szintén.
5. Szintén.

Tehát nem vált automatice.

A felbontást mire állítottad? Auto/720p/1080i? Nekem bármelyiken van, egyiken sem vált. Remélem HD-n fog ugrálni.

#659 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 18:30

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 17:02

ez TV fuggo lehet?

Nem, ezt a box csinálja így. Scarton pedig jelzi is a tv-nek hogy most kapcsoljon el arról az inputról...

#660 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 18:33

Idézet: Pille - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 17:44

Nekem
1. Panasonic plazma 42PV60.
2. Képformátum szintén 16:9.
3. Nekem Hd-ben nem tudom, hogy vált-e, mivel nálunk csak júli 1-től lesz Hd. Sd-n nem működik.  :mad: Scart-on viszont igen, de azt csak egyszer próbáltam ki. Elég is volt belőle annyi...
4. Szintén.
5. Szintén.

Tehát nem vált automatice.

A felbontást mire állítottad? Auto/720p/1080i? Nekem bármelyiken van, egyiken sem vált. Remélem HD-n fog ugrálni.

Auto a beállítás.

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.