HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 03. 11:59

Idézet: Syner - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 18:14

namost nekem is úgy tanították, hogy gyalogot csalogatni tilos, ha a járdán van és megállok a zebra előtt, az már csalogatás
ha lelép a zebrára, akkor viszont át kell engedni, de ameddig nincs ott, addig pihi van neki

ez 8 éve volt, nem tudom azóta változott-e ez

Én is így tanultam, 10 éve.

#1582 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 12:21

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 11:59

A végén kiderül, hogy csak Eleanor vette piacon a jogsiját  :Đ
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#1583 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 12:36

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 13:21

A végén kiderül, hogy csak Eleanor vette piacon a jogsiját  :Đ

Ez nagyon egyszeruen kideritheto, muti hol van kreszben olyan, hogy "csalogatas"... ;) Nekem is okoskodott az oktato hogy gyalogost nem csalogatunk, de amikor megkerdeztem hogy ez mikor maradt ki az elmeleti kepzesembol, akkor nem volt komolyabb erve, csak annyi, hogy "azer mer csak".  Igy termelik ujra a f@szsagokat az osszes fiatalabb generacioban... :(

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 06. 03. 12:37 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1584 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 12:40

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 13:36

Ez nagyon egyszeruen kideritheto, muti hol van kreszben olyan, hogy "csalogatas"... ;) Nekem is okoskodott az oktato hogy gyalogost nem csalogatunk, de amikor megkerdeztem hogy ez mikor maradt ki az elmeleti kepzesembol, akkor nem volt komolyabb erve, csak annyi, hogy "azer mer csak".  Igy termelik ujra a f@szsagokat az osszes fiatalabb generacioban... :(

Samott

pedig hibapont forgalom vizsgán
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#1585 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 12:42

Idézet: Syner - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 13:40

Hol szerepel ilyen a KRESZ-ben?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1586 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 12:45

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 13:42

Hol szerepel ilyen a KRESZ-ben?

szerepel, vagy nem , akkor is pontot kapsz érte
így hamarabb megtalálsz:

#1587 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 12:49

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 12:59

Ebből is látszik, hogy már 10 éve sem volt kifogástalan az oktatás... ;)

#1588 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 12:54

Idézet: Syner - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 13:40

Muti. Hibalapot, kitoltesi utmutatot, akarmit.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1589 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 13:02

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 15:12

képzéssel.
ahogy ált isk-ban van biciklivel valo közlekedés oktatása ezt ugyanugy lehetne. aztán kreszen is. 1-2 generáció után már jó lenne.

De hogyan képeznéd a jelen generációt, akik már fiatalkorukban lesz@rják a másikat - arra, hogy az úton legyenek jó gyerekek?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1590 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 13:03

ezt találtam
forrás: http://www.csaladine...rtok/20370/faq/

Idézet

Tisztelt Pető Attila! Az idén szereztem meg nagy nehezen a jogosítványt. Mindig is volt azonban egy olyan része a közlekedési szabályoknak, amit nem értettem. Ez pedig az: a gyalogosnak van-e elsőbbsége a zebrán? Ha igen (a KRESZ szerint persze, tudom, igen), mikortól jár ez neki? Megilleti-e akkor is, ha egyszerűen odaért a zebrához? Vagy csak akkor, ha már középig elért (és életben maradt)? Azért érdekel ez annyira, mert már többször gázoltak el zebrán, kis híján a kisfiamat is. Külföldön járva azt tapasztalom, hogy a városokban elég megközelítenem egy zebrát, az autósok lassítanak, sokszor már meg is állnak. Megvárják, míg eldöntöm: átmegyek-e. És amíg irányt nem váltok, addig nem mennek tovább.(A józan ész határain belül, persze.) Magyarországon ezzel szemben az autósok többsége, ha meglát a zebra szélén egy gyalogost, beletapos a gázba. Esetleg kikerüli (a szembejövő sávban). Eddig azt gondoltam, ez a magyar mentalitás egyik erőszakos megnyilvánulása. Ám a vizsgáim után megkapott papírokat olvasgatva találtam egy érdekes dolgot: hibapontot érdemel az a tanuló, aki "gyalogoscsalogatásra" vetemedik. Most már megértettem, hogy az oktatóm miért mondta, hogy nem szabad mindig átengedni a gyalogost. Hiszen akkor könnyen lehet, hogy engem nem engednek át - a vizsgán. Véleményem szerint a gyalogosforgalom (és ezzel egyidejűleg a tömegközlekedés) elsőbbséget kéne élvezzen. Ha valaki veszi a fáradságot, és gyalog jár, tiszteljük meg érte! Szóval, mit tudna írni erről a gyalogoscsalogatásról? Válaszát előre is köszönöm: Éva

Kedves Éva! A KRESZ egyértelműen meghatározza, hogy a gyalogosok számára a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművekkel elsőbbséget kell adni! Sőt még azt is megfogalmazza a szabály, hogy az elsőbbség minden gyalogost megillet, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen közlekedik, függetlenül attól, hogy az úttest jobb vagy bal széléről kezdte meg az átkelést. A valóságban tehát ennek úgy kellene működnie (életszerű volt az említett külföldi példa), hogy az érkező járművezetőknek lassítással, és ha szükséges megállással biztosítani kell a gyalogos zavartalan áthaladását. Mint ahogy ezt megtesszük egy olyan kereszteződésben, ahol előttünk egy elsőbbségadás kötelező táblát helyeztek el. Ugyanakkor az is igaz, hogy az elsőbbségadási kötelezettség csak a „zebrára” érvényes, a járdán álló gyalogosra nem terjed ki. Aki nyilván azért áll, mert nem akar a járművek közé lelépni. (Egyébiránt a szabály elő is ír számára egy kötelezettséget, miszerint a gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről.) A gyalogos csalogatás azt jelenti, hogy a gyalogos nem tud átkelni az úttesten, mert pl. a többi sávban járművek érkeznek, ennek ellenére mi át akarjuk őt engedni. Egyébként csodálkozom én is nap mint nap a „zebrán” átszáguldó autóvezetőkön, hiszen ha netán halálra gázolnának egy gyalogost, azért kapásból börtön járna. Ezt azért illene tudniuk!  „Szeress Vezetni!”
Pető Attila

így hamarabb megtalálsz:

#1591 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 13:06

Ez nálam is kb. így játszódott az oktatónál... Elkezdte a csalogatósdit, aztán rákérdeztem, hogy ezt mégis hol és mikor olvasta, mert én nem emlékszem ilyenre. Aztán csak hebegett, habogott, hogy így szokás, meg balesetveszélyes és egyébként is vezessé fiacskám... :omg:

A forgalmi vizsgán meg akármi lehet hibapont, attól függ, ki vizsgáztat és mennyire pénzéhes! Én azért buktam meg elsőnek (egy 30-as pöcs volt a biztos), mert egy más által generált baleseti helyzetet elkerültem. Másodikra egy idős úr volt a vizsgáztató, aki végig teljesen korrekt és normális volt, még meg is dícsért, hogy kicseleztem a vizsgafeladat egyik részét... :D (Parkolást kicsit "túl egyszerűen" oldottam meg... :D)

PS:
A vizsgán nekem nem adtak hibapontot azért, mert leengedtem a gyalogost, mikor láttam, hogy körülnéz...

Szerkesztette: LightBringer 2008. 06. 03. 13:07 -kor

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1592 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 13:07

Idézet: Syner - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 14:03

Hat ez nem sok.

Samott

#1593 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 13:21

Idézet: Syner - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 13:45

szerepel, vagy nem , akkor is pontot kapsz érte

Tehát a legendáriumot növeljük, mert csak...

Tehát hol szerepel a KRESZ-ben ilyen fogalom, hogy "gyalogoscsalogatás"?

#1594 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 13:28

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 14:21

Tehát a legendáriumot növeljük, mert csak...

Tehát hol szerepel a KRESZ-ben ilyen fogalom, hogy "gyalogoscsalogatás"?

most figyelj, hiába kötözködsz velem, nem csak nekem tanították így, nekem meg nincs időm keresgélni hogy  a vágyaidat kielégítsem
mondom, lehet benne van, lehet nem, innentől nem érdekel
így hamarabb megtalálsz:

#1595 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 13:29

ezt találtam
...

Idézet

Külföldön járva azt tapasztalom, hogy a városokban elég megközelítenem egy zebrát, az autósok lassítanak, sokszor már meg is állnak. Megvárják, míg eldöntöm: átmegyek-e. És amíg irányt nem váltok, addig nem mennek tovább.(A józan ész határain belül, persze.)

Majd jönnek az okosok, akik azt vallják, hogy bazeg nálunk ilyen nem kötelező, mert nincs leírva egyértelműen. Aztán fogalmuk sincs, mi az a "jó" mentalitás, közlekedési morál. Nopersze nem is miattuk van ez a helyzet: a többi hülye miatt.

Akkor lesz pozitív változás, ha nálunk is az lesz, hogy odaáll a gyalogos, s az autósok, függetlenül minden körülménytől, lassítani fognak, s illedelmesen, ha kell, átengedni, stb. De ma még a jogaikat hangsúlyozzák, a kötelességeiket csak félig ismervén. Amíg az autósok nem fognak kezet nyújtani a gyalogosoknak (meg egymásnak), addig hiába várunk.

Ma még a java nem tud saját kútfőből "jót cselekedni" - csak mert azértse. Hát ez itt a baj. S ez több, mint a közlekedés problémája. Belénk égett.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1596 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 13:32

Egykébként meg meg lehet figyelni, a kérdésre adott válasz hosszához képest a csalogatás "definíciója" bő 1 sort tesz ki, utána s előtte csak mellébeszélés!

#1597 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 13:36

Idézet: Syner - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 14:28

most figyelj, hiába kötözködsz velem, nem csak nekem tanították így, nekem meg nincs időm keresgélni hogy  a vágyaidat kielégítsem

Szerintem meg nem tehetsz róla, ha így tanították neked, s másoknak is. Ezt akarta mondani. De ettől még nem létező fogalom simán lehet. Van az autósiskoláknak egyébként is elég rossz híre manapság, a "csalogatás-rejtély" igazán semmiség ahhoz képest. :smoker:

#1598 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 13:57

Eszerint a logika szerint (mármint amit neked oktattak) macisajtnál csak annak az autónak kell elsőbbséget adnod, aki már bent van a kereszteződésben, s a kereszteződés felé közelítő, áthaladási szándékát feltételezhető autónak való alsőbbségadás verdacsalogatás lenne? :)

Szerkesztette: Drummaster 2008. 06. 03. 13:59 -kor

#1599 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 14:07

A vágyaimról szó sincs... a legendáidról annál több. S tekintve, hogy ezek a legendáid emberéletekbe kerülhetnek, a minimum az lenne, hogy utánanézel... 

#1600 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 14:16

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 12:59

79-ben biztos nem tanították. De 2000-ben, amikor bővítésre került a "képességem", és gyakorlatilag újravizsga volt, szót nem ejtett senki ilyesmiről.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »