KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások
Elküldve: 2008. 04. 19. 17:58
CSAKHOGY, sajnos meglehetősen gyakran, tőlem kívülálló okok miatt ebben akadályoztatva vagyok, úgymint:
- Van, hogy a zebra nem látszik, mármint az úttesten, mert le van kopva az a sok szép fehér festék
- A gyalogosátkelő helyet jelző tábla a zebra előtt nem látszik (pl. fa eltakarja, bunkó teherautós ott parkol -tudtommal nem lehetne ilyet tennie, nem takarhatja el a kresztáblákat).
- Két sáv van, én mongyuk a belsőben megyek, a külsőben vki áll (hagyjuk most azt ki, hogy szabályosan vagy sem), és ha teszem azt, ez egy "dobozos" autó, akkor nem biztos, hogy látom a járdáról az úttestre lépő gyalogost
- Olyan zebrával is találkoztam már, ami lámpás volt, de csak a gyalogosnak volt lámpája, az autóknak előtte nem! Na én itt ha autósként jövök, honnan a búsból kéne tudnom, hogy a kedves gyalogosnak épp milyen színű a lámpa?
- A gyalogosok is tudnak igen gyakran meglehetősen idiótamód közlekedni
- Néha kifejezetten veszélyeztetném a gyalogost (mások idiótasága miatt), azzal ha elengedném (pl. külső sávban lassítok, h elengedjem a babakocsit toló anyukát, de látom, hogy a belső sávban ezerrel jön egy másik autó, amelynek a vezetője leszarja, hogy én lassítok, vagy nem szarja le, csak nem veszi észre a gyalogost és kilapítja a nőt gyerekestül... ilyenkor a kisebb rossz az sztem, ha nem lassítok és az anya nem indul el a zebrán, mert ő meg lehet hogy tőlem nem látja a száguldozó másik autót, és így nem annyira velószínű, hogy elcsapják.)
Szóval én nem pártolom Charlie azon ötletét, hogy ilyen, önhibámon kívüli dolgok miatt az én jogsim ugorjon azonnal, ha nem engedem el a gyalogost.
Elküldve: 2008. 04. 19. 17:58
Idézet: charlie - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 15:31
Nagyjából egyetértünk. Én viszont pontozással engedném át az embereket nem csak a kresz vizsgán, hanem a forgalmin is, ezeket a pontokat pedig vezessék be a jogosítványukba. Aki nem üt meg egy bizonyos szintet, annak legyen kötelező egy újabb forgalmit tennie, mondjuk két éven belül. Aki pedig nem vezet évi minimum 1000 kilómétert úgyszintén tegyen kresz + forgalmi vizsgát minden évben (ez arról jutott eszembe, hogy pénteken milyen embereket láttam vezetni: egyik-másikról nyilvánvaló volt, hogy évek óta nem vezetett. 30al végigmenni a fehérvári úton?!).
bicikliseknek kötelező kreszvizsgát! kvadokra rendszámot!
Elküldve: 2008. 04. 19. 18:01
Továbbá csatlakoznék az előttem szólókhoz, hiába kreálunk új szabályokat, ha úgysem tartatjuk be őket.
Elküldve: 2008. 04. 19. 18:04
Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 18:01
Egységesített fekvőrendőröket, fényvisszaverő lámpával!
(tegnap hármon mentem át kőbányán, esélyem nem volt észrevenni
Elküldve: 2008. 04. 19. 18:10
a rendorok helyett meg egyértelmu, hogy automata kamerák, meg trafipaxok kellenenek, teljesen automatizalt rendszerrel, igy a korrupcio és a haverság majdnem teljesen kikuszobolheto lenne. Igaz, igy viszont meg az a baj, hogy az auto tulajat tudnak buntetni, nem pedig azt, aki vezetett.
Elküldve: 2008. 04. 19. 18:17
Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 18:58
A jogsi ma már úgysem egy olcsó dolog, úgyhogy hozzácsapnék kötelezően egy ilyen jeges-vizes vezetéstechnika napot.
Na meg egyetértek, betartatni kéne először a szabályokat. Hiába vezetjük be a 0 maximum sebességet, ha senkit nem érdekel.
Elküldve: 2008. 04. 19. 18:38
Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 19:04
(tegnap hármon mentem át kőbányán, esélyem nem volt észrevenni
Ha jól láthatóak, akkor semmi bajom velük. Csak utálom, amikor nem veszem észre, és csak úgy reccsen a futómű rajtuk, arról nem szólva, hogy a funkciójukat (lassításra "kényszerítés") sem töltik be.
Elküldve: 2008. 04. 19. 18:44
Idézet: charlie - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 19:10
Ezt én is kötelezővé tenném, mindenkinek, akinek jogsija van, ne csak újat csináltasson iksz évente, mikor lejár, hanem tegyen kresz vizsgát is.
Elküldve: 2008. 04. 19. 18:51
Idézet: Ndrew - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 18:17
A jogsi ma már úgysem egy olcsó dolog, úgyhogy hozzácsapnék kötelezően egy ilyen jeges-vizes vezetéstechnika napot.
Na meg egyetértek, betartatni kéne először a szabályokat. Hiába vezetjük be a 0 maximum sebességet, ha senkit nem érdekel.
Ez tényleg nem ártana, mert aki nyáron vizsgázott az nagyon meglepődhet az első komoly esőben vagy hóban. Bár nem tudom mi lenne belőle, mert az éjszakai vezetés is csak "majd beírjuk" alapon megy.
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2008. 04. 19. 18:53
Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 19:44
egyszeruen ki lehetne a be nem tartokat szurni, ha a rendorok erre is odafigyelnenek.
Elküldve: 2008. 04. 19. 19:20
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 18:51
Az autópálya is. A kresz meg egy vicc, aki tényleg beseggeli azt megvágják, a maradék meg a softwaren begyakorolja a válaszokat.
Elküldve: 2008. 04. 19. 19:26
Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 20:20
Nekem az okatóm még arra sem vette a fáradságot, hogy parkolni megtanítson
Elküldve: 2008. 04. 19. 19:29
Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 19:26
Én ott rontottam el, hogy az első órámban megkérdezte, hogy tudok-e vezetni, mondtam persze. Mehettem a rutinpályára mindenféle segítség nélkül.
Elküldve: 2008. 04. 19. 19:34
Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 18:40
arról van szó, h az gépjárművet vezetők nem képesek az adott közlekedési szituációt helyesen felmérni
és ilyen szempontból tökmindegy, h nem tudja vagy nem akarja helyesen felmérni
elszáll a kanyarban és kész
nem adja meg az elsőbbséget
nem lehetsz ott minden kanyarban, átkelőhelyen, autóban, h józsikabá tessen mán fékezni, különben pittyputty leszen, ennyi rendőr a világon nincsen
az gépjárművet vezetők józan ítélőképességére volt bízva a mérsékelt sebesség ill. az útviszonyoknak megfelelően közlekedés
de józsibá
1. el sem lát a kanyarig
2. kocsit hajt, megyen az tábla nélkülis
3. aszittem, h ezmég belefér
mostantó meg az lesz, h
józsibá, ha megyen az allaktörlő, akkó egy 20assal vegyen vissza
---
"zebránál 30" a jelenleg is elvárt sebességcsökkentést rögzítené szabályszinten, konkrétan meghatározva a sebesség mérséklésének nagyságát
csozsinak, Mumianak abban igaza van, h ha 100%ig zicher : nem ér semmilyen gyalog a zebráig, míg oda nem érsz, akkor 45 helyett 30 kell(ene) tötymörögni
de ha csak 1 kapu/ajtó/takaró tereptárgy is van a zebra közelében, máris nem 100% a zicher és ugyanúgy 30ra kell(ene) lassítanod jelenleg is, mert ha kilép a kapun/előbukkan, és át akar kelni, neked akkor is képesnek kell(ene) lenned biztosítani az átkelését, a zavarása nélkül (!!!)
csak ezt az autózók szeretik qrvára elfelejteni
---
ne félj, pár év múlva mammerek és papperek fognak lesben állni lézerpisztolyyal zebráknál, h begyűjtsék a csirkefathátra valót
egyébként ugyanúgy lesz betart(at)va, mint a vasúti átjárós 30
nem ismerem a statisztikákat, az alapján lehetne nyilatkozni arról, mennyire volt hatékony a 30 ill. 40 km/h-s korlátozás bevezetése
Elküldve: 2008. 04. 19. 19:45
Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 19:34
nem ismerem a statisztikákat, az alapján lehetne nyilatkozni arról, mennyire volt hatékony a 30 ill. 40 km/h-s korlátozás bevezetése
Na ahhoz szerintem ne hasonlítsuk, az az egyik legfeszesebb szabály. Akinek kettőnél több agysejtje van nem darál rá hetvennel a sínekre, mert a vonat biza nem kenődik szét a kocsi oldalán (mint a gyalogos). Szörnyű ezt kimondani, de a saját és a kocsija épségét vszeg mindenki jobban figyeli, mint egy gyalogosét. Az csak simán "hülye, ne lépjen le". Én elég gyakran megállok nekik, nemegyszer dudálnak meg érte. Ami viszont mindennek a teteje amikor a belső sávban megáll az autó a zebra előtt, a külsöben meg 50-el átszáguld a paraszt, anélkül hogy belátna a másik kocsi elé. Az ilyennek azonnal elvenni a jogsiját.
Elküldve: 2008. 04. 19. 19:46
Akit érdekel bővebben (angol nyelvű oldal): pedestrian crossings

UK autópálya éjjeli fényben. Sajnos gyenge minőségű kép, de azért látszik, hogy bal oldalt piros pöttyök, a sávok között fehérek, jobb oldalt [a szembejövő sávnál] sárga pöttyök jelzik, merre haladjunk... A bal piros pöttyöket zöldek váltják fel ott, ahol le lehet kanyarodni.

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Elküldve: 2008. 04. 19. 19:47
Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 18:58
1. Van, hogy a zebra nem látszik, mármint az úttesten, mert le van kopva az a sok szép fehér festék
2. A gyalogosátkelő helyet jelző tábla a zebra előtt nem látszik (pl. fa eltakarja, bunkó teherautós ott parkol -tudtommal nem lehetne ilyet tennie, nem takarhatja el a kresztáblákat).
3. Két sáv van, én mongyuk a belsőben megyek, a külsőben vki áll (hagyjuk most azt ki, hogy szabályosan vagy sem), és ha teszem azt, ez egy "dobozos" autó, akkor nem biztos, hogy látom a járdáról az úttestre lépő gyalogost
4. Olyan zebrával is találkoztam már, ami lámpás volt, de csak a gyalogosnak volt lámpája, az autóknak előtte nem! Na én itt ha autósként jövök, honnan a búsból kéne tudnom, hogy a kedves gyalogosnak épp milyen színű a lámpa?
5. A gyalogosok is tudnak igen gyakran meglehetősen idiótamód közlekedni
6. Néha kifejezetten veszélyeztetném a gyalogost (mások idiótasága miatt), azzal ha elengedném (pl. külső sávban lassítok, h elengedjem a babakocsit toló anyukát, de látom, hogy a belső sávban ezerrel jön egy másik autó, amelynek a vezetője leszarja, hogy én lassítok, vagy nem szarja le, csak nem veszi észre a gyalogost és kilapítja a nőt gyerekestül... ilyenkor a kisebb rossz az sztem, ha nem lassítok és az anya nem indul el a zebrán, mert ő meg lehet hogy tőlem nem látja a száguldozó másik autót, és így nem annyira velószínű, hogy elcsapják.)
1. ha nem látszik az úttesten, akkor nincs is
2. kék tábla csak segít, igazából az úttesten heverő zebra a lényeg, ha vannak csíkok, gyalogé az előny
3. akkor zebra előtt megállsz, körbenézel, jön-e gyalogos, ha nemgyön, csak akkor hajthatsz tovább
4. ez hol volt?
5. ettől még zebrán elsőbbségük van
6. látod-látod, ezért is kell a max. 30
Elküldve: 2008. 04. 19. 19:47
Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 19:26
Környéken nincs is autópálya, még autóút sem nagyon, tehát ez kiesett.
Elküldve: 2008. 04. 19. 19:48
Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 20:45
pusztán rendőri ellenőrzés szempontjából hasonlítottam
Elküldve: 2008. 04. 19. 19:55
Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 19:34
Nálunk néha szoktak mérni az átjárónál, feltételezem, hogy máshol is. De ezt a maximum 1 órát kivéve soha senkit nem láttam, aki 30-al ment volna át. Lakott területen kívül pedig inkább 70-el mennek át mint 40-el. Ez lesz a zebrával is.

Súgó
A téma zárva.