HWSW Informatikai Kerekasztal: F@H GPU2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

F@H GPU2 MEGJELENT a F@H GPUs verziója / ATI Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#241 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 21. 14:04

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 13:44

azért az a szabadidőben történő bitrágcsálás elég sok energiába kerülhet. (én gépem idle 90 watt körül eszik, F@H gpu + boinc cpu futás mellett 250 watt körül)
a kutatók számára biztos olcsóbb mint a szuperszámítógépek építése.

Csak ugy, mint a varosban 4-6 literes loketterfogatu telepjaro kinezetu aszfaltcirkalokkal viritani. Vagy 500 W-os plazmatv-t jaratni napi tizen orat. A legkondirol nem is beszelve. :)
De legalabb meg van az erzes, hogy Save the cheerleader, save the world :D

#242 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 14:56

egy folyamatosan uzemelo gep egy atlaghaztartasban siman megeszi az ossz aram felet. de lehet tobbet is, mert nalam is kb a 40%at teszi ki, aztan jo ha napi 5-6 orat megy. azt is 90%ba idleben.

#243 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 15:04

Idézet: arn - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 13:56

egy folyamatosan uzemelo gep egy atlaghaztartasban siman megeszi az ossz aram felet. de lehet tobbet is, mert nalam is kb a 40%at teszi ki, aztan jo ha napi 5-6 orat megy. azt is 90%ba idleben.

Én most azért is nyomatom 24 órásan a dolgot, mert alulteljesítettem a villanyszámla általányt, úgyhogy kitömöm a hézagot.
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#244 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 15:19

Idézet: Yany - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 15:04

Én most azért is nyomatom 24 órásan a dolgot, mert alulteljesítettem a villanyszámla általányt, úgyhogy kitömöm a hézagot.

es nem akarsz kevesebbet fizetni a kov korben?  :think:

#245 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 17:42

Idézet: arn - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 14:19

es nem akarsz kevesebbet fizetni a kov korben?  :think:

Most is fizethettem volna kevesebbet, de akkora összegről van szó, ami nekem nem számít. 1-2 ezer Ft. varia miatt nem görcsölök. Persze lehet erről filozófiai vitát nyitni, de kár. Én ezt az "áramösszeget" erre szánom, pont.

Ami miatt viszont most is "tollat" ragadtam: a 178.24-es WHQL driverről firssítettem a 8500GT kártyás gépen a drivert (ami, mint tudjuk igen gyakran, napi több alkalommal is rendszeresen dobálta el a csomagokat) 181.20-asra. Még a frissítés előtt megnéztem, hogy két %-váltás között hány perc telik el az aktuális csomagon és szépen bemérhető volt a 12 perc (hajszál pontosan). Nnnamost, megnéztem frissítés után is: 15 percnél éppcsak több. Hát ez LOL! Még nem mondom ki, mire gondolok, ugyanis van még valami.

A minap, hogy beszéltünk a hibázásról, gondoltam a hűtésre odafigyelek, mert ez egy passzív kártya ugyebár: 80 fokosan üzemel folyamatosan, amit tarthatunk soknak (végülis az), dehát ez ma már megszokott üzemi hőmérséklet. A lényeg, hogy a bizti kedvéért hoztam be melóba ventiket, hogy tegyek rá. Tettem. Újra is pasztáztam. Meg is erősítettem a bordát leszorító rugókat. 57 fokosra csökkent a terheléses hőmérséklet.

Ekkor még nem volt driver frissítve. Amikor azt kérdezem, hogy szerintetek dobott-e még csomagot ezután is, akkor a kettővel feljebbi bekezdésre mi rímel? Bizony! Ezek után már meg merem kérdezni: vajon hogy lehet, hogy egy egyszerű driver-cserétől kerek 20%-kal csökken a folding számítási teljesítménye? Én most azt várom, hogy megoldódnak az EUE-bajok, csak az a baj, hogy ilyen áron.

Lehet, hogy nem csak az ATI fél a FurMark-tól, hanem az NV is a foldingtól? :think:  :(

Szerkesztette: Yany 2009. 01. 21. 17:45 -kor

Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#246 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 17:52

nah ez igy ertelmesebb hozzaallas, hogy havonta ennyi osszeggel tamogatom. de ezt a "mert neked nem kerul semmibe" szoveget nem komazom. ha nem kerulne semmibe, en is jaratnam a gepet.

#247 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 17:55

Idézet: Yany - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 17:42

Lehet, hogy nem csak az ATI fél a FurMark-tól, hanem az NV is a foldingtól? :think:  :(

az ilyen dolgokat konnyu kideriteni... ha csokkented az orajelet, vagy javitod a hutest (ami megtortent), akkor meg kell szunnie a gondnak. mar ha hutesi vagy alulmeretezesi problemarol beszelunk. ha tovabbra is fennt all, akkor vagy a hw rossz eleve (nem meretezesi hibabol), vagy a swnel csesztek el vmit.

atinal a tapellato/huto resznel hibaztak.

Szerkesztette: arn 2009. 01. 21. 17:56 -kor

#248 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 19:25

Idézet: Waldi - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 14:04

Csak ugy, mint a varosban 4-6 literes loketterfogatu telepjaro kinezetu aszfaltcirkalokkal viritani. Vagy 500 W-os plazmatv-t jaratni napi tizen orat. A legkondirol nem is beszelve. :)
De legalabb meg van az erzes, hogy Save the cheerleader, save the world :D

ez rossz hasonlat.
inkább olyan mintha egy autóval ahelyett hogy egyedül jársz, és fogyaszt x litert, inkább bepakolsz/vontatsz napi 2 köbméter tiszta vizet egy koszos tóba. és ezzel próbálod javítani a tó vizét, cserébe 2x annyit fogyaszt a kocsi.
vagy a bekapcsolt klíma mellé kinyitod az ablakot, hogy tuti folyamatosan mennie kelljen.
vagy a plazmatvt akkor se kapcsolod ki, ha elmész otthonról, mondván jót tesz a lakásban lévő virágoknak a plazmatvből szóló zene.

mellesleg nem feltétlen az a havi 1-2-3 ezer forint plusz érdekelne, ennyit megérne a környezetem, vagy valami értelmes kutatás. ha tudnám, hogy nem ártok többet a plusz áramfogyasztással, mint amennyi haszna van...

Szerkesztette: WiZARD 2009. 01. 21. 19:27 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#249 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 20:04

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 18:25

ez rossz hasonlat.
inkább olyan mintha egy autóval ahelyett hogy egyedül jársz, és fogyaszt x litert, inkább bepakolsz/vontatsz napi 2 köbméter tiszta vizet egy koszos tóba. és ezzel próbálod javítani a tó vizét, cserébe 2x annyit fogyaszt a kocsi.
vagy a bekapcsolt klíma mellé kinyitod az ablakot, hogy tuti folyamatosan mennie kelljen.
vagy a plazmatvt akkor se kapcsolod ki, ha elmész otthonról, mondván jót tesz a lakásban lévő virágoknak a plazmatvből szóló zene.

mellesleg nem feltétlen az a havi 1-2-3 ezer forint plusz érdekelne, ennyit megérne a környezetem, vagy valami értelmes kutatás. ha tudnám, hogy nem ártok többet a plusz áramfogyasztással, mint amennyi haszna van...

Ne élj, mert többet ártasz azzal, hogy eszel, meg iszol, mint amennyit segíthetsz a világnak. Ez nem jó hozzáállás. A te gondod legyen az, amiben segíteni akarsz és ne akarj közben más dologban ártani, az meg legyen más gondja, hogy a segítő emberek eszközét minél hatékonyabbá formázza. Egyszerre nem válthatod meg a világot. Lépésről lépésre...  ;)

Logout.hu blog

#250 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 23:08

no comment.
aki akarja megérti/felfogja amit írtam, aki meg nem akarja, annak úgyis tök8.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#251 Felhasználó inaktív   GerBeGurGya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 03:12

Nahat micsode por keveredett itt. :) Az aramszamla benne van a berleti dijban amugy biztosak lehettek hogy en sem futtatnam a gepeket egesz nap.
Minden tiszteletem aki manapsag ilyenre szanja a nehezen megkeresett penzet. :respect:
Asus Rampage4 Gene,i7 3930K@4.8Ghz,Kollance-CPU-370 water block,custom water cooling, 4x4GB G.Skill (PC3-17000),, Koolance MSI HD7970@1275/6804,2xSAMSUNG 840 EVO 120GB on Raid-0.,Cougar GX1050W,Samsung SyncMaster 2493HM,Creative 7.1 surround,R.A.T.9
My Baby

#252 Felhasználó inaktív   GerBeGurGya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 03:26

Idézet: Waldi - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 5:37

Amugy mit jelent az, hogy GerBeGurGya?

Nem igazan jelent semmit.Tagja vagyok nehany US forumnak es akartam valami nyelvtorot nekik.Keptelenek kimondani. :) Azt hiszem a girbegurbabol szarmaztattam aztan beraktam nehany nagybetut hogy azt higgyek jelentese is van.Arra nem volt eszuk persze hogy megkerdezzek,ehez is el kellett jonnom egy Magyar oldalra.  :D
Asus Rampage4 Gene,i7 3930K@4.8Ghz,Kollance-CPU-370 water block,custom water cooling, 4x4GB G.Skill (PC3-17000),, Koolance MSI HD7970@1275/6804,2xSAMSUNG 840 EVO 120GB on Raid-0.,Cougar GX1050W,Samsung SyncMaster 2493HM,Creative 7.1 surround,R.A.T.9
My Baby

#253 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 10:55

Idézet: arn - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 16:55

az ilyen dolgokat konnyu kideriteni... ha csokkented az orajelet, vagy javitod a hutest (ami megtortent), akkor meg kell szunnie a gondnak. mar ha hutesi vagy alulmeretezesi problemarol beszelunk. ha tovabbra is fennt all, akkor vagy a hw rossz eleve (nem meretezesi hibabol), vagy a swnel csesztek el vmit.

atinal a tapellato/huto resznel hibaztak.

A 181.20-as driver óta nem dobálja a csomagokat. Már 24 órája stabilan megy a gép. Ennyi idő alatt már 2-3 félbeszakadt csomag is lenne a 178.24-essel. Akkor ez most LOL. Nem siet annyira, de nem is fagy. Vajon teljesítmény-függő tényezőről van szó, vagy egy olyan dolgot javítottak, ami amúgy is tévesen számolt. Csak ez utóbbinak mond ellent, hogy sok embernek simán megy azzal a meghajtóval is. Hűtés sem lehet, most már kizárhatjuk.

Logout.hu blog

#254 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 11:06

Idézet: Yany - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 10:55

A 181.20-as driver óta nem dobálja a csomagokat. Már 24 órája stabilan megy a gép. Ennyi idő alatt már 2-3 félbeszakadt csomag is lenne a 178.24-essel. Akkor ez most LOL. Nem siet annyira, de nem is fagy. Vajon teljesítmény-függő tényezőről van szó, vagy egy olyan dolgot javítottak, ami amúgy is tévesen számolt. Csak ez utóbbinak mond ellent, hogy sok embernek simán megy azzal a meghajtóval is. Hűtés sem lehet, most már kizárhatjuk.

hat ezt csak ugy tudod kideriteni, ha magad jarsz utana.

#255 Felhasználó inaktív   Tleslie 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 22. 13:39

9800GX2-alatt a F@H View kifagy, újraindul a gép. Valakinél jelentkezett ilyen, vagy az oprendszerem a gatya? Ja igen, a legújabb driver van fent.

#256 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 14:23

Idézet: Tleslie - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 13:39

9800GX2-alatt a F@H View kifagy, újraindul a gép. Valakinél jelentkezett ilyen, vagy az oprendszerem a gatya? Ja igen, a legújabb driver van fent.

en is tapasztaltam... a hatterben rendesen fut, de megjelenitem es asszem kozben kell csinalni vmit (ha ugy hagyom, akkor ugy emlexem rendesen megy), akkor kekablak, reset.  szvsz vmi bug, mert mindig ugyanugy es ugyanott csinalja.

#257 Felhasználó inaktív   Tleslie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 14:25

Idézet: arn - Dátum: 2009. jan. 22., csütörtök - 14:23

en is tapasztaltam... a hatterben rendesen fut, de megjelenitem es asszem kozben kell csinalni vmit (ha ugy hagyom, akkor ugy emlexem rendesen megy), akkor kekablak, reset.  szvsz vmi bug, mert mindig ugyanugy es ugyanott csinalja.

Valóban...ezek szerint nincs rá mód... vagyis van! Nem kell használni a Viewert  :)

#258 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 15:41

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 23:08

no comment.
aki akarja megérti/felfogja amit írtam, aki meg nem akarja, annak úgyis tök8.

A community grid-ek hasznossagat tobb fele kepen is osztalyozhatjuk. Egy titkositas feltorese peldaul nem sok haszonnal jar azon kivul, hogy kiderul, hogy megteheto, de ebben nem is ketelkedett senki.
Egy szamrol eldonteni, hogy prim szam-e, az mar uj informacio. Vegulis, ha a Seti sikerrel jarna, gyakorlati haszna annak se lenne sok, de mentalis szinten hihetetlen valtozasokat hozna.
Aztan vannak a kulonfele gyakorlati haszonnal, gyogymoddal, elmelet igazolasaval, ujfajta anyagok megtalalasaval kecsegteto kereso projektek. Nyilvan senki sem venne reszt ezekben se, ha valaki nem gondolna azt, hogy legalabbis az o ertekrendje szerint hasznos eredmennyel szolgalhat.
Hamar az emberek megveszik jatszani, munkara a gepeket, akkor vegulis a megsporolhato egy szuperszamitogep legyartasanak energiakoltsege, ha ezek a gepek szabadidejukben szamolnak.
Ennyi erovel azt is mondhatnank, hogy a hajlektalan szallo, meg az ingyenkonyha is folosleges energia pocsekolas. Vagy hogy CS helyett inkabb mennyenek le a grundra focizni, akkor nem pocsekoljak az energiat, internet helyett meg beszelgessenek es olvassanak ujsagot :)

#259 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 16:13

komolyan ilyen bonyolult, amit felvetettem?
1 egyszerű kérdés merült fel bennem.
a környezet változás ilyen jellegű kutatásával el lehet-e olyan eredményt érni, ami ellensúlyozza a kutatás környezet károsító hatását.
egyedül ezt a 2 oldalt állítom szembe.

seti, gyógyszerkutatás és társai az teljesen más kérdés. hisz ezzel nem növeljük a rák esélyét közvetlenül, vagy nem üldözzük el az ufókat, és nem hátráltatjuk új anyagok megtalálását.

#260 Felhasználó inaktív   Tleslie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 17:31

Nem olvastam végig amit írtatok, de (ha jól értettem a mondínivalótokat) mindkettőtöknek igaza van. Akár a gyógyszer/rákkutatást vesszük, akár a klímaváltozást, mindkettő jelenlegi probléma, amit orvosolni kell (az éghajlatvált. egy kicsit nagyobb, de majd alább kifejtem). Így valóban megspórolnak egy szuperszg gyártását, de szerintem ha összegyúrnánk azokat a processzorokat (CPU és GPU egyaránt) akik jelenleg részt vesznek ebben a programban, gyanítom, hogy nem egy szuperszg teljesítményét tenné ki. Az ötlet jó az éghajlatváltozásra. Egyébként csak gondoljatok bele abba, hogy ha a klímaváltozás nagyobb méreteket ölt, az emberiség kipusztul, akkor a gyógyszer/rákkutatásnak semmi értelme nem volt, hiszen nincs kit meggyógyíatni. De ez természetesen nagyon szélsőséges volt...

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.