Idézet: arn - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 14:19
es nem akarsz kevesebbet fizetni a kov korben?

Most is fizethettem volna kevesebbet, de akkora összegről van szó, ami nekem nem számít. 1-2 ezer Ft. varia miatt nem görcsölök. Persze lehet erről filozófiai vitát nyitni, de kár. Én ezt az "áramösszeget" erre szánom, pont.
Ami miatt viszont most is "tollat" ragadtam: a 178.24-es WHQL driverről firssítettem a 8500GT kártyás gépen a drivert (ami, mint tudjuk igen gyakran, napi több alkalommal is rendszeresen dobálta el a csomagokat) 181.20-asra. Még a frissítés előtt megnéztem, hogy két %-váltás között hány perc telik el az aktuális csomagon és szépen bemérhető volt a 12 perc (hajszál pontosan). Nnnamost, megnéztem frissítés után is: 15 percnél éppcsak több. Hát ez LOL! Még nem mondom ki, mire gondolok, ugyanis van még valami.
A minap, hogy beszéltünk a hibázásról, gondoltam a hűtésre odafigyelek, mert ez egy passzív kártya ugyebár: 80 fokosan üzemel folyamatosan, amit tarthatunk soknak (végülis az), dehát ez ma már megszokott üzemi hőmérséklet. A lényeg, hogy a bizti kedvéért hoztam be melóba ventiket, hogy tegyek rá. Tettem. Újra is pasztáztam. Meg is erősítettem a bordát leszorító rugókat. 57 fokosra csökkent a terheléses hőmérséklet.
Ekkor még nem volt driver frissítve. Amikor azt kérdezem, hogy szerintetek dobott-e még csomagot ezután is, akkor a kettővel feljebbi bekezdésre mi rímel? Bizony! Ezek után már meg merem kérdezni: vajon hogy lehet, hogy egy egyszerű driver-cserétől kerek 20%-kal csökken a folding számítási teljesítménye? Én most azt várom, hogy megoldódnak az EUE-bajok, csak az a baj, hogy ilyen áron.
Lehet, hogy nem csak az ATI fél a FurMark-tól, hanem az NV is a foldingtól?
Szerkesztette: Yany 2009. 01. 21. 17:45 -kor