Eléggé kifele áll már a rúdja a mostani monitoromnak, előbb-utóbb el fog patkolni szerintem, ezért elkezdtem nézegetni teszteket, mi van ma. Egy kérdés viszont óhatatlanul felmerül bennem: mennyire érezném
én a PWM-es háttérvilágítást? Volt régebben CRT-m, 100Hz-en semmi bajom nem volt velük, itt meg egy tesztben konkrétan 255Hz-et említettek - ettől akár észrevétlen is lehetne a számomra, de ki tudja, hátha más jellegű ez a villogás... van hely, ahol élőben meg tudok tekinteni lehetőleg több, nem-TN monitort, amint épp villog/nem villog? Mikor 6 éve a mostanit vettem, egy 24"-os PVA valami elszállt igény lehetett, és sehol nem tartottak ilyet, remek zsákbamacskát is vettem, olyan hibákkal, amik szöges ellentétben állnak a róla írt tesztek egy részével... de ha lehet, ezúttal szeretném magamnak megnézni őket. Nem sürgős, egyelőre még él a monitorom, de ideje ez irányban tapogatózni. Látom, hogy mostanra a 16:9 lett az elterjedtebb, azt hiszem, le tudom nyelni hasonló méretben (bár a 16:10 csak praktikusabb lenne), a fontos a nem-TN-ség és a jó kontraszt. A színeket úgyse tudom bekalibrálni, ha nem szörnyűek egy kis kézi állítgatás után, és nem buknak be 0-be/FF-be, jó lesz az.
Ugyanígy nem tudom, milyen érzés az FRC a mai monitorokon. Régi munkahelyin láttam a szememet mozgatva állandósult mintákat rajta.
Szóval nézni kéne. Ideális hely: Fehérvár vagy környéke, de egye fene, Nagyfalu is belefér, főleg, ha vége a télnek.
szerk. olyan jól eldumáltatok, hogy elfeledtem, hogy ez nem is a monitoros topik
Szerkesztette: alvaro 2012. 11. 16. 15:00 -kor