HWSW Informatikai Kerekasztal: Dlágaszááágaink - Legújabb szerzeményeink II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1021 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 603
  • 604
  • 605
  • 606
  • 607
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dlágaszááágaink - Legújabb szerzeményeink II. Értékeld a témát: ***-- 6 szavazás

#12081 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 15. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 11. 14. 21:00

Azert a 2312-es szeria eleje az pwm-es volt, arra panaszkodtak sokan, hogy villog, hiaba volt ledes. A 6-os rev mar biztos olyan, amin alakitottak valamit, az mar nem villog (igaz ocska point and shoottal, de fenykepezogeppel is megneztem, amikor ez valahol szobakerult, manual mod nincs, de asszem ilyen 1/300 1/400-os zarral fullfeher kepen is csikot huzott a mozgatott targy).

ennyire nem ástam bele magam, jó az a 2311 :)

amúgy én is így voltam a crt-kkel, a 100 Hz már rendben volt, a 85 még határeset és kipihentség függvénye. aztán a 17" crt-ről hirtelen váltottam 20" pva panelesre, és mindenki nézett hogy dehát ez drága (egyhónapos használtan 120 pénz, új ára lett volna 150). aztán meg hogy milyen jó :) első laptopomban volt tn-film, rühelltem nagyon, azóta is kerülöm :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#12082 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 15. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: b0rZ - Dátum: 2012. 11. 14. 21:34

Na ne szívass, milyen szemed van neked...? :)

Elvileg 24 fps felett nem látod a különbséget. Hát, valahogy mégis érzékeli az agy. Nekem a moziban is fejfájásom van a vibrálástól. Az 50 Hz-es TV-t hallom (a sípolását) és látom is a vibrálást. A 100 Hz-es oké. Monitor esetén a 85 Hz még nagyon fáraszt, véreres lesz tőle a szemem egész napos melót tekintve. A 100 Hz már határeset, felette már oké vagyok. Ezért a régi CRT monitorokat inkább alacsonyabb felbontásom nyomtam és magasabb frissítéssel.

A jelenlegi kijelzőm egy iMac 27", az nem fáraszt. Jó a szín, a fényerőt levettem alaposan persze. Asszony új kijelzőjét is lesz alkalmam tesztelni, majd beszámolok. Ma hoztam el a postáról a csomagot, most akklimatizálódik.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#12083 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 15. 21:40

a mozi nem 24fps-sel villog, hanem 2-3szorosával, 24 csak a képváltás :) de értem a problémádat.

#12084 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 16. 14:47

Eléggé kifele áll már a rúdja a mostani monitoromnak, előbb-utóbb el fog patkolni szerintem, ezért elkezdtem nézegetni teszteket, mi van ma. Egy kérdés viszont óhatatlanul felmerül bennem: mennyire érezném én a PWM-es háttérvilágítást? Volt régebben CRT-m, 100Hz-en semmi bajom nem volt velük, itt meg egy tesztben konkrétan 255Hz-et említettek - ettől akár észrevétlen is lehetne a számomra, de ki tudja, hátha más jellegű ez a villogás... van hely, ahol élőben meg tudok tekinteni lehetőleg több, nem-TN monitort, amint épp villog/nem villog? Mikor 6 éve a mostanit vettem, egy 24"-os PVA valami elszállt igény lehetett, és sehol nem tartottak ilyet, remek zsákbamacskát is vettem, olyan hibákkal, amik szöges ellentétben állnak a róla írt tesztek egy részével... de ha lehet, ezúttal szeretném magamnak megnézni őket. Nem sürgős, egyelőre még él a monitorom, de ideje ez irányban tapogatózni. Látom, hogy mostanra a 16:9 lett az elterjedtebb, azt hiszem, le tudom nyelni hasonló méretben (bár a 16:10 csak praktikusabb lenne), a fontos a nem-TN-ség és a jó kontraszt. A színeket úgyse tudom bekalibrálni, ha nem szörnyűek egy kis kézi állítgatás után, és nem buknak be 0-be/FF-be, jó lesz az.

Ugyanígy nem tudom, milyen érzés az FRC a mai monitorokon. Régi munkahelyin láttam a szememet mozgatva állandósult mintákat rajta.

Szóval nézni kéne. Ideális hely: Fehérvár vagy környéke, de egye fene, Nagyfalu is belefér, főleg, ha vége a télnek.

szerk. olyan jól eldumáltatok, hogy elfeledtem, hogy ez nem is a monitoros topik :-D

Szerkesztette: alvaro 2012. 11. 16. 15:00 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#12085 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 16. 15:07

ha bp, akkor az oázisnál meg is nézheted, értenek is hozzá, meg be is kalibrálják, nekem az így bejött.

#12086 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 16. 21:32

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 11. 15. 19:41

Elvileg 24 fps felett nem látod a különbséget. Hát, valahogy mégis érzékeli az agy. Nekem a moziban is fejfájásom van a vibrálástól. Az 50 Hz-es TV-t hallom (a sípolását) és látom is a vibrálást. A 100 Hz-es oké. Monitor esetén a 85 Hz még nagyon fáraszt, véreres lesz tőle a szemem egész napos melót tekintve. A 100 Hz már határeset, felette már oké vagyok. Ezért a régi CRT monitorokat inkább alacsonyabb felbontásom nyomtam és magasabb frissítéssel.

A jelenlegi kijelzőm egy iMac 27", az nem fáraszt. Jó a szín, a fényerőt levettem alaposan persze. Asszony új kijelzőjét is lesz alkalmam tesztelni, majd beszámolok. Ma hoztam el a postáról a csomagot, most akklimatizálódik.

Összeraktam a kütyüt. Nem volt nehéz, bele kellett kattintani a talpat a kijelzőbe, aztán fel az asztalra. Elfelejtettem venni HDMI-DVI konvertert, így most sima VGA analóg csatlakozón megy. Klónoztam simán a noti kijelzőjét a nagyra. Valami elképesztő minőségkülönbség van. Megnéztünk egy Apple Retina MacBook Pro demó videót az Apple oldalán. A bőrszín nem fakult kimosott, hanem "normális". A betekintési szögtől gyakorlatilag függetlenül látszik a kép. Nem vibrál a LED-es háttérvilágítás. A felbontás pocsék az analóg kábelen, 1300-as felbontást "erőltet" 2560-ra. Majd a digitális kábellel jó lesz az is.

Egyelőre elégedett vagyok, majd a digitális kábellel újra lehet örvendezni.

#12087 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 17. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2012. 11. 16. 14:47

Eléggé kifele áll már a rúdja a mostani monitoromnak, előbb-utóbb el fog patkolni szerintem, ezért elkezdtem nézegetni teszteket, mi van ma. ...

Én a MonitorGuru-nál vettem a Dell U2312HM-emet, kalibrálva. Az öcsém meg a nagyobb tesóját, a 16:10-es 2412-est. Sarkokban van kis gloom glow, vagy hogyishijják (hiába, a Stones új száma jár a fejemben :laugh: ), de a színek, azok kárpótolnak mindenért... Ár/teljesítményben nagyon jók, ha nem a legjobbak. Az e-IPS panel bennük LG gyártmány, aki szintén gyárt velük monitorokat, azok se rosszak, de gyengébb az elektronikájuk, s annyival meg nem olcsóbbak. Teszt a Dell-ekről: http://www.ipon.hu/e..._dell_tol/1401/

A másik lehetőség a VA LED-es paneles monitorok, ilyet BenQ kiadásban találsz (a panelt a Samsung gyártja).

Szerkesztette: StSanya 2012. 11. 17. 10:55 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#12088 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 18. 07:48

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 11. 17. 10:46

A másik lehetőség a VA LED-es paneles monitorok, ilyet BenQ kiadásban találsz (a panelt a Samsung gyártja).

Őszintén szólva épp ezekkel szemezek, ami engem is meglep, mert mi az, hogy BenQ? :-D
De a feketéjüket nagyon dícsérik, a mostanin viszont nagyon sz@r, én meg hajlamos vagyok ilyenkor a ló túloldalára menekülni :-D

#12089 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 18. 15:50

akkor neked oled monitor kell :Đ

#12090 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 18. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 11. 18. 15:50

akkor neked oled monitor kell :Đ

Jó, hát ezt 6 éve is tudtam, mégse sikerült szerezni :Đ

#12091 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 18. 21:18

http://www.bhphotovi...er_EL_OLED.html :-D

#12092 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 19. 12:57

Szinte ingyen :Đ

#12093 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 20. 20:06

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2012. 11. 19. 12:57

Szinte ingyen :Đ

Ajánlom a Dell-t, amit vettem. Olcsó, nagy, jó színek. Prad.de is dícséri, a németek már a spájzban vannak.

#12094 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 22. 16:10

Egy kis boost... :)
Kép
Trollkepminoseggel! :D
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#12095 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 22. 20:48

Kép
(ace 2, nagyon tetszik meg minden, de 4.35V-ig engedik tolteni az akksit benne :grrr: )
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#12096 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 22. 22:40

Sony MDR-EX10LP
Kép

1999 Ft Media Marktban. Bár annyira nem szól belesen, mint az egykori 4 ezres Panasonic RP-HJE300, amit sokáig nyúztam, de a kevéske zöldhasúját bőven megérte. :)

#12097 Felhasználó inaktív   Heavy01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 22. 23:18

Hello! Azt szeretném meg tudni, hogy a Sony PS3 Wireless Stereo 7.1 Headset jó pc-re is?

#12098 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 01:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Heavy01 - Dátum: 2012. 11. 22. 23:18

Hello! Azt szeretném meg tudni, hogy a Sony PS3 Wireless Stereo 7.1 Headset jó pc-re is?

olyan jó, hogy csak az jó
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#12099 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 09:16

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 11. 22. 20:48

Kép
(ace 2, nagyon tetszik meg minden, de 4.35V-ig engedik tolteni az akksit benne :grrr: )

Az baj?
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#12100 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 14:24

Üzenet megtekintéseIdézet: b0rZ - Dátum: 2012. 11. 23. 09:16

Az baj?

Az bizony. Mindegy, majd 80%-nal lehuzom mindig a toltorol :)
Csak ugy az ember azt gondolja, hogy 1500mAh-s akksi van benne, az meg nagyjabol jo (lofaszt jo, 3.7"-os kijelzohoz, ketmagos procihoz 2Ah-s akksi alattival szerelt telefont nem is lenne szabad gyartani, es nem, nem erdekel, hogy 3 mm-el vastagabb lenne tole a telefon, pont leszarom), aztan mivel az 1500mAh-t 4.35V-ra toltessel erik el, a tobbi keszulek jellemzoen 4.2V-osra toltodo akksijaval igy nem szabad osszehasonlitani az akksijat. Lenyegeben -nekem, mert en nem fogom csutkara tolteni az akksit- ez egy atbaszas, mert 4.2V-osan ez az akksi ugy 150mAh-val kevesebbet produkal. De a gyarto ezt leszarja, vegyel csak uj akksit csiliardokert masfel ev mulva, mert tonkretetted azzal, hogy 4.35V-ra toltod.

Kapcsolodo olvasmany: http://batteryuniver...based_batteries
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

Téma megosztása:

• (1021 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 603
  • 604
  • 605
  • 606
  • 607
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.