HWSW Informatikai Kerekasztal: Dlágaszááágaink - Legújabb szerzeményeink II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1021 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 654
  • 655
  • 656
  • 657
  • 658
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dlágaszááágaink - Legújabb szerzeményeink II. Értékeld a témát: ***-- 6 szavazás

#13101 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 06. 20. 21:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 06. 20. 16:27

A redőny le van húzva és úgy van nyitva az ablak. NY.-i fekvésű panelban lakunk. Ha egyszer már a falak átmelegedtek, kb. tökmindegy, hogy mit csinálsz? A legjobb mondjuk az elköltözés lenne... Kép

Az a baj, hogy ha nyitva az ablak, a redőnyön keresztül is bejön a meleg. Tapasztalat, mi is K-Ny fekvésű lakásban lakunk, most is dögmeleg van, próbáltam kereszthuzatot csinálni, de nem jártam sikerrel :D Klímát meg nem kapcsolok, mert utálom (elég egész nap melóhelyen)
Ha be van csukva az ablak, 3-4 fokkal hűvösebb van (kis különbség, de azért jól esik :D )
+

#13102 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 20. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 06. 20. 21:44

Köszi, csak nekünk még a gyári, fa ablakkeretek vannak bent. Egyébként annyiban érdekes a sztori, hogy mi házon belül cseréltük el a keleti lakásunk nyugatira, és e szempontból azt kell mondjam, hogy eléggé megbántuk... Kép

ehh, nem jól írtam, nem vagyok üveges, na. a keret nem változott, csak belekerült egy olyan fél ablak, ablakszárny, vagy mi a tököm, amibe bele volt szabva a klíma, üveges csinálta. kapott alulra beszabva egy fa tartót, alátámasztással, meg hungarocellt rezgés és hangszigetelésnek, meg + alátámasztásnak. az egyik fele nem is változott, nyitható marad. ablakszárny fel, klíma becsúsztat óvatosan, ékelés, vízszintezés, purhab rögzítés.
egyszer makogott valamelyik helyi faszláda, h homlokzat meg tilos a klíma, csak ha engedik, meg építési engedély, oszt közölve lett vele, ablak, csókoltatjuk anyádat.
szerencsésebb eset, ha van erkély, annak az ablakába kerül be.
őszre meg le. a lebontás mindig könnyebben ment :D

Szerkesztette: avmanster 2013. 06. 20. 21:53 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#13103 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 20. 22:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Thoty - Dátum: 2013. 06. 20. 23:22

Az a baj, hogy ha nyitva az ablak, a redőnyön keresztül is bejön a meleg. Tapasztalat, mi is K-Ny fekvésű lakásban lakunk, most is dögmeleg van, próbáltam kereszthuzatot csinálni, de nem jártam sikerrel :D Klímát meg nem kapcsolok, mert utálom (elég egész nap melóhelyen)
Ha be van csukva az ablak, 3-4 fokkal hűvösebb van (kis különbség, de azért jól esik :D )

Ez mind igaz, csak én levegő nélkül megfulladok... Kép

A probléma gyökere az lehet szerintem, hogy amikor ezeket a paneleket építették, még nem voltak ilyen brutál kánikulák és ezért értelemszerűen nem is számoltak ezzel. Emlékszem, egyszer ovis-koromban jött értem Anyukám és az ovónéni kérdezte tőle, hogy hallotta-e ő is, hogy holnap HARMINC fok lesz... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 06. 20. 22:15 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#13104 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 20. 22:15

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 06. 20. 23:43

ehh, nem jól írtam, nem vagyok üveges, na. a keret nem változott, csak belekerült egy olyan fél ablak, ablakszárny, vagy mi a tököm, amibe bele volt szabva a klíma, üveges csinálta. kapott alulra beszabva egy fa tartót, alátámasztással, meg hungarocellt rezgés és hangszigetelésnek, meg + alátámasztásnak. az egyik fele nem is változott, nyitható marad. ablakszárny fel, klíma becsúsztat óvatosan, ékelés, vízszintezés, purhab rögzítés.
egyszer makogott valamelyik helyi faszláda, h homlokzat meg tilos a klíma, csak ha engedik, meg építési engedély, oszt közölve lett vele, ablak, csókoltatjuk anyádat.

Ez ötletes megoldásnak tűnik! Kép

#13105 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 21. 07:37

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 06. 20. 22:43

Kis időd ha van, pár képet lőnél a megoldásodról? Jól hangzik, s jó volna látni... Köszi előre is!
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#13106 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 21. 08:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2013. 06. 20. 01:38

Dyson airblade szeru ventillatora van valakinek? A lapat nelkuli. Az erdekelne mennyire halk. Alvas miatt. Londonban nincs az a nagy kanikula de nem viselem jol mar a kis meleget se.

ponn ugyanolyan hangos mint egy jobb féle sima lapátos
ebben is van egy sima ventilátor, csak a talpban és alulról fúj, az a gyűrű tulajdonképpen csak egy terelő
ha zavar a hang, akkor vegyél plafon ventilátort, azokból van csendes
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#13107 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 21. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 06. 20. 23:12

Ez mind igaz, csak én levegő nélkül megfulladok... Kép

A probléma gyökere az lehet szerintem, hogy amikor ezeket a paneleket építették, még nem voltak ilyen brutál kánikulák és ezért értelemszerűen nem is számoltak ezzel. Emlékszem, egyszer ovis-koromban jött értem Anyukám és az ovónéni kérdezte tőle, hogy hallotta-e ő is, hogy holnap HARMINC fok lesz... Kép

Dehogynem voltak ilyen kánikulák, csak szartak bele :) Meg persze az emberek sem rinyáltak még ennyit, mert azt sem tudták mi az a klíma :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#13108 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 21. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 06. 21. 10:00

Dehogynem voltak ilyen kánikulák, csak szartak bele :) Meg persze az emberek sem rinyáltak még ennyit, mert azt sem tudták mi az a klíma :)

:up:

Kb. két hete foglalkozott ezzel egy rádió műsor is talán a Jazzy-n. Régen is ugyanúgy voltak kánikulák, illetve hideg nyarak is, csak azt nem posztolták ki állandóan a neten, meg nem nyomatta a sok fosch ker. tv.
Ja és megy a klíma, mert a meleget jobban utálom, mint a légkondit... :)
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#13109 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 21. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 06. 21. 11:00

Dehogynem voltak ilyen kánikulák, csak szartak bele :)

Á! Gyerekként ilyenkor én a falun rúgtam a port mezítláb, este meg ittam a frissen fejt tehéntejet... Kép

Oké, lehet félreérthető voltam, bocs! Arra gondoltam, hogy a kelet-nyugati panelek teljes felületükkel kapják a napot -- az észak-déliek ezzel szemben, a dolog természeténél fogva, kicsit lájtosabban, hm! Talán egyáltalán nem kellett volna ide ilyen fekvésű panelt építeni így, ebben a formában... Kép

#13110 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 21. 10:14

Én meg gyerekként panelben laktam, nyárom megfőttünk, télen megfagytunk :D
Szigetelés jelképes, és ráadásul legfelsőbb emelet...

#13111 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 21. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 06. 21. 11:14

Én meg gyerekként panelben laktam, nyárom megfőttünk, télen megfagytunk :D
Szigetelés jelképes, és ráadásul legfelsőbb emelet...

Az erdekes, mert panelra az a jellemzo, hogy ott van a legjobb futes a felso szinteken. :o Nekem ismeros a 9-iken lakott es egesz telen nyitott ablakok mellett voltak, mert szarra fottek. Mi 5-en tok jol megvoltunk se meleg, se hideg nem volt. Mindez szabalyzas nelkuli futotestekkel, ami az egesz epuletben egyszerre volt vagy bekapcsolva vagy kikapcsolva. :D
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#13112 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 21. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2013. 06. 21. 10:06

:up:

Kb. két hete foglalkozott ezzel egy rádió műsor is talán a Jazzy-n. Régen is ugyanúgy voltak kánikulák, illetve hideg nyarak is, csak azt nem posztolták ki állandóan a neten, meg nem nyomatta a sok fosch ker. tv.
Ja és megy a klíma, mert a meleget jobban utálom, mint a légkondit... :)

Valahogy a számok mégis azt mutatják, hogy sorra dőlnek meg a meleg/hideg/hó/eső/árvíz rekordok.

#13113 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 21. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Rstudi - Dátum: 2013. 06. 21. 19:59

Valahogy a számok mégis azt mutatják, hogy sorra dőlnek meg a meleg/hideg/hó/eső/árvíz rekordok.

Valahogy nem voltak számok száz éve:)

#13114 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 21. 20:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2013. 06. 21. 20:08

Valahogy nem voltak számok száz éve:)

Legyen az inkább kétszáz. A 18. szd. végén, 19. elején azért sokfelé megindult a meteorológiai, esetleg vízügyi adatok rögzítése. Persze nem olyan fejlett rendszerben, mint jelenleg, de összevethetően.
KomposztWC

#13115 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 21. 21:08

Legyen :) Akkor is történelmileg elhanyagolható még, nem?

#13116 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 21. 21:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Rstudi - Dátum: 2013. 06. 21. 19:59

de nem átlaghőmérsékleti rekordok dőlnek, hanem olyanok, mint pl június tizenkettedikén zagyvarékason sose volt még ilyen meleg a hajnal.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#13117 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 21. 21:38

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 06. 21. 22:25

de nem átlaghőmérsékleti rekordok dőlnek, hanem olyanok, mint pl június tizenkettedikén zagyvarékason sose volt még ilyen meleg a hajnal.

Az meg a zagyvarekasiakon kivul nem sok embert erint erdemben....

#13118 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 21. 22:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Rstudi - Dátum: 2013. 06. 21. 20:59

+1, azt hiszem! Kép

Mi 1985 nyarán költöztünk át PANELHÁZON BELÜL Keletről, Nyugatra. Ez még plain stupid ruszki panel, tehát NEM dán és újabb! A panelhez nem értőknek: ez magyarul azt jelenti, hogy big cumi van lakásbeosztásilag, tudniillik egy lakásban minden szoba egy oldalra néz, esetünkben konkrétan a nyugatira! A dán-panelek (like, Füredi út) már messze barátibbak, mert addigra feltalálták a tervezők cső végén a lukat, hogy lehetne ezt ám keresztbe is, jah! Kép

Minden esetre, én magam a szerény kis emlékezetemmel: szóval nekem valahogy sehogyan se rémlik, hogy régebben dögledeztem volna itten, akár a keleti, akár a nyugati lakásban, hm! Jah, légkondi egyikben se volt/van/lesz... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 06. 21. 22:49 -kor

#13119 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 22. 07:43

az átlaghőmérséklet is emelkedik. kb. 0,5 fokos volt az elmúlt asszem 50-60 évben.

Szerkesztette: avmanster 2013. 06. 22. 07:45 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#13120 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 22. 09:28

Dőlnek azok is amúgy, de nem is ez az éghajaltváltozás legfőbb problémája. Sokkal inkább az, hogy elmúlóban van a klasszikus kontinentális éghajlat mifelénk, egyre kevésbé felfedezhető a négy évszak, és gyakorlatilag kiszámíthatatlan az időjárás. Egyre hosszabb szélsőséges időszakokat kapunk a nyakunkba.

Téma megosztása:

• (1021 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 654
  • 655
  • 656
  • 657
  • 658
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.