Idézet: Boba - Dátum: 2017. 11. 11. 23:43

Amugymeg... Voigtlander 42.5mm f0.95 kell neked. Ok,nincs autofokusz de portrera nempara. nekem erik, hogy elobb utobb beszerzem de bakker... Ujzelandon sehol semmi sincs az is dragaert. Vert izzadtam mire az oly lencset megtalaltam es nem csak arlistaban hanem fizikailag is.
Van egy Super Takumar 50 mm f1.4 obim, imádom a képét. Statikus témára epik, de ha mozog a téma (gyerek), akkor küzdelmes. Gyerekre nagyon bevált a 19 mm f2.8 Sigma beltérben. Pont jó látószög beltérben, a képe éles teljesen nyitva is és az AF bajnok. Közeli portréra ott van a Panasonic 25 mm f1.4 is, azzal is jó az AF, a képe pedig teljesen oké nyitva, de f2-től már bedurvul.
Tudom, hogy az M4/3-on nagyon kell a fényerő, hogy közelítse legalább a fullframe tág rekeszes hatást. De gyerekre kell a jó AF és az f1.2-es AF-es obikat nehéz itthon megindokolnom ilyen amatőr hobbi szinten. A vicc az, hogy még a visszafogott relatív fényerő ellenére is mossa a hátteret. A néni mögött észlelni szeretetgömböket amikor úgy jön a fény. Csak Gabibácsi ide ne nézzen....