HWSW Informatikai Kerekasztal: Dlágaszááágaink - Legújabb szerzeményeink II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1021 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 997
  • 998
  • 999
  • 1000
  • 1001
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dlágaszááágaink - Legújabb szerzeményeink II. Értékeld a témát: ***-- 6 szavazás

#19961 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2017. 12. 24. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2017. 12. 23. 21:20

megpukkadt a klímád?

Bizony, még nyáron. Aztán csak ilyen 70-80k áron találtunk, meg a legtöbb helyen egyáltalán nem, szóval elnapoltuk a dolgot. És most egy bontóban rákérdeztünk, és volt, 45-ért, úgyhogy úgy döntöttem, kari ajinak jó lesz magamnak. :) Bár most tél van, de esőben a párát ez viszi le legjobban. :D

u.i.: Boldog Karácsonyt mindenkinek! ;-) :hello:
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#19962 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 25. 19:10

November végétől fokozatosan majd 30 steames játékot hozott a Jézuska. Őszi és téli leárazásokon 150-700 Ft-ért voltak játékok darabjai pakkokban, -60% és -90% között leárazva, olcsóbb már ennél nem lesz 30 év múlva sem. Majdnem mind régi, elcsépelt klasszikus, Far Cry, HL-HL2 és kiegészítői, Crysis, GTA (csak az V nincs benne, de nincs is olyan gépem, ami normálisan vinné), Portal 2, Stalker és mindezek folyatásai (tehát az összes rész) plusz kiegészítői. Csak mert írtátok múltkor, hogy smucig vagyok, warezelem a játékokat, fagyipénzt is sajnálok rá. Gondoltam ilyen jelképes összegeket megér, ha valahol nem leszek torrentközelben, akkor is könnyen le tudom őket húzni, a többsége megy Linux alatt is és gyengébb laptopon, igaz sokat már elve végigjátszottam, nem egyet már többször is, volt amelyiket csak becsületből vettem meg (Far Cry-t már vagy 15× kivittem 12 év alatt, de a multiját az Ubisoft a múlt évben megszüntette sajnos). Multiplayert és újabb játékokat nem vettem egyelőre, mivel nincs hozzá rendes netem, sem megfelelő gépem. A Mafia 1-2-őt elszalasztottam az őszi akcióban, most a téliben pedig nincs kellően leakciózva (csak a 3-mal együtt, de úgy meg drága), a legközelebb nagyobb akciónál lecsapok arra is. Mindegy, mert ennyi játékkal elleszek évekig, úgy sincs sok időm játszani. Most karácsonykor HL1-et és 2-őt nyomatok némi retró filmmel és újabb/régebbi sorozattal.

Plusz még egy Sony Smartwatch 3-at vettem az utóbbi időben munkavédelmi füldugónak álcázott Plugfones LIY-1 BT fülessel zenét hallgatni a melóhelyre. Ilyen hülyeségre, haszontalan kütyükre ennyit még az életben nem költöttem (az óra régi modell, használtan nem volt drága, de a füles az USÁ-ból jött heroináron). Nagy segítség, hogy raktári munka közben tudok zenét hallgatni. Elvileg tiltott telefont, lejátszót bevinni, de az okosóra engedélyezett, a munkavédelmi füldugó használata pedig mindenkinek kötelező, szóval engedélyezett illetve engedélyezettnek látszó dolgokkal oldom meg, hogy jobban teljen a munkaidő, még egyelőre csak pár napig hordtam, de már megért minden pennyt.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#19963 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 27. 00:48

az óra végig tud zenélni egy műszakot?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#19964 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 27. 08:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2017. 12. 25. 19:10

November végétől fokozatosan majd 30 steames játékot hozott a Jézuska. ..

Én nem is tudtam, hogy egyátalán linuxon elindul a steam.. :unsure:
Azt meg végépp nem gondoltam, hogy még a játékok is..
Wine-al csinálod?

#19965 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 27. 21:38

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 12. 27. 07:05

Én nem is tudtam, hogy egyátalán linuxon elindul a steam.. :unsure:
Azt meg végépp nem gondoltam, hogy még a játékok is..
Wine-al csinálod?

Nem, ezek többsége rendesen, natívan megy. Igaz csak sokszor 32 bites bináris van hozzájuk (maga a Steam meg néhány játék), így 64 bites rendszerre egy csomó 32 bites csomagot is fel kell tenni a függőségek miatt (ezt a Steam megoldja), de rendesen fut. Lehet lemaradtál róla, de jó régóta van SteamOS is Debian alapokon, és elkezdtek egyre több játékot megjelentetni Linuxra is. A Valve azért csinálta, mert anno a Microsoft megfenyegette őket, hogy kizárja őket a Windows Store-ból, mert csak a Metro-s appokat engedi be. Igaz azóta már dűlőre jutottak a kérdésben, de a linuxos támogatást megtartották. Egy kis időre nagyon meg is nőtt a linuxos steames gamerek aránya, de újra visszaesett, most 1-2% között ingadozik. Az új Vulkan API-nak is az a lényege, hogy univerzális platformot nyújtson, ne legyen szükség a régi, elavult OpenGL-re, meg az MS only DirectX-re.

A nem natív játékokhoz meg Wine-t vesz igénybe a Steam.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#19966 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 27. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2017. 12. 26. 23:48

az óra végig tud zenélni egy műszakot?

Igen, végig bírja, még marad is néhány % töltés. Egyedül a füles nem bírja végig, csak 4-5 órát, de majd beszerzek még néhányat, ha jutányos áron hozzájutok, erre szükség is lesz, mert a gyártó szerint 2-3 hónapos napi használat után elnyíródik a füles. Pedig először csak az óra érkezett meg, és egymagában teszteltem füles nélkül, és az első napokban aggódtam, mert nem bírta végig a műszakot, állandóan lemerült, mindegy mit tiltottam le rajta. Aztán rájöttem, hogy ahogy mozog a kezem, mindig bekapcsol rajta a képernyő, és az merítette le, ezt a feature-t dupla gombnyomással ki lehet kapcsolni (menüből hiába tiltom le, aktiválódik), így már tovább bírja. Ennek ellenére nem vagyok elégedett az órával, lehetne jobb, majd ha kiszolgálja az idejét, veszek valami normálisabbat.

#19967 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 28. 17:35

Egy kazetta standard méretben végre, nem okoskodom más mérettel többet. 11-28T 9S.

Kép

És egy új első váltó. Teljesen más típus, mint a most van (Shimano Acera, nem túl jó). Helyette lett ez gondos fórumozás után.

Shimano XT 3x10-speed Front Derailleur FD-T8000 Low Top-Swing 63-66°
Kép

Itt a bringa, ha valaki nem ismerné.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#19968 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 31. 16:40

Kép
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#19969 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 12. 31. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2017. 12. 25. 18:10

A Mafia 1-2-őt elszalasztottam az őszi akcióban, most a téliben pedig nincs kellően leakciózva (csak a 3-mal együtt, de úgy meg drága), a legközelebb nagyobb akciónál lecsapok arra is.
Ezekhez még néhány gondolat. Most nézem, hogy a Mafia 1 sem a steames verzióban, sem a GOG-osban nem tartalmazza a zenéket, így pedig nem adok érte egy fillért sem. Ha valaki nem akar warezolni, akkor csak dobozos verziót tud venni a netről egyre drágábban (3 CD-s eredeti verzió). Ez ilyen műfaj, pedig azokra a zenékre lejárt már a jogvédelmi idő, és mégis kiszedték őket a játékból. Még a hangcodec sem lehet kifogás, mert Ogg Vorbis formátumban vannak a zenék, ami mindig is nyílt formátum volt. A Mafia 2-ő viszont esélyes lehet, meg esetleg a 3. rész, ha az ára lemegy.

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2017. 12. 27. 20:38

A nem natív játékokhoz meg Wine-t vesz igénybe a Steam.
Már ha tud. Ugyanis vannak olyan játékok, amik soha nem mentek Wine alatt (pl. Vietcong, Micro Machines), vagy futottak, de bugosan (Mafia hangbug). Esetleg vannak olyanok, amelyet régebbi Wine-verziókban normálisan játszhatóak voltak, de az újabbakban el sem indulnak (pl. Far Cry). Mindegy, ezért tartok windowsos játszós laptopot is ezekhez.

Szerkesztette: Raynes 2017. 12. 31. 18:22 -kor

#19970 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 01. 01:15

Meghozattam jézuskával:
Kép

#19971 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 01. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2018. 01. 01. 01:15

Meghozattam jézuskával:
Kép

ne is mondd.. :D
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#19972 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 01. 15:00

Üzenet megtekintéseIdézet: b0rZ - Dátum: 2018. 01. 01. 13:10

ne is mondd.. :D

Csak nem neked is azt hozta? :)
Hogy megy? Én nagyon gyengén nyomom..
Lootom se nagyon szokott lenni, az új pálya sem nagyon tetszik, mert kopár és hamar kiszúrnak és célozni is meg kéne tanulnom..
Amúgy jó :)

#19973 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 02. 02:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2017. 12. 31. 18:21

azokra a zenékre lejárt már a jogvédelmi idő, és mégis kiszedték őket a játékból.

meghalt a szerzőjük 70 éve?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#19974 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 02. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2018. 01. 01. 15:00

Csak nem neked is azt hozta? :)
Hogy megy? Én nagyon gyengén nyomom..
Lootom se nagyon szokott lenni, az új pálya sem nagyon tetszik, mert kopár és hamar kiszúrnak és célozni is meg kéne tanulnom..
Amúgy jó :)

So-so. A 17 év Counter-Strike azért segít, de soloban top5-nél jobb helyem (3-4 kill max..) nem volt még. A loothoz használj heatmap-et, persze értelemszerűen a military grade cuccokra esik az összes jobb játékos, tehát előbb érdemes megtanulni lőni.. :D
Szerintem zseniális a játék, én nagyon rákattantam. Shroudot érdemes nézni youtube-on, sokat lehet tanulni tőle.

#19975 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 02. 13:28

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2018. 01. 01. 01:15

Meghozattam jézuskával:
Kép

Ha gondolod, szólj, aztán nyomhatjuk, van PH-s discord is.
KomposztWC

#19976 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 02. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2018. 01. 02. 13:28

Meg TWR-es is, ott valamennyi élet is van. :)

#19977 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 02. 16:50

Shroudot meg a többit érdemes nézni, megmutatják mit, hol lehet, de az igazán durvák a reflexeik.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#19978 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 03. 09:07

Üzenet megtekintéseIdézet: b0rZ - Dátum: 2018. 01. 02. 13:16

So-so. A 17 év Counter-Strike azért segít, de soloban top5-nél jobb helyem (3-4 kill max..) nem volt még. A loothoz használj heatmap-et, persze értelemszerűen a military grade cuccokra esik az összes jobb játékos, tehát előbb érdemes megtanulni lőni.. :D
Szerintem zseniális a játék, én nagyon rákattantam. Shroudot érdemes nézni youtube-on, sokat lehet tanulni tőle.

Ezek mik? :unsure:

Én is néztem előtte elég sok nagy játékos streamjét és az alapján döntöttem el, hogy ez a játék kell nekem.
Nyilván azt a szintet a büdös életbe soha nem fogom elérni, de azért azt hittem jobb leszek.
Mondjuk gyanakszom arra is, hogy mivel mobilneten nyomom (mégha az 4G is), ez eléggé rányomhatja a bélyegét a teljesítményemre. De legalább így van mire fognom. :think: :)

#19979 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 03. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2018. 01. 02. 13:28

Köszi a felajánlást!! :respect: ;)
Most egyenlőre egy haverommal nyomjuk duo, de van rá esély, hogy egy másik haverom is megveszi, akkor lehet rádírnék majd egy squad miatt..

#19980 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 01. 03. 11:38

Kép
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

Téma megosztása:

• (1021 Oldal)
  • +