HWSW Informatikai Kerekasztal: Dlágaszááágaink - Legújabb szerzeményeink II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1021 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1014
  • 1015
  • 1016
  • 1017
  • 1018
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dlágaszááágaink - Legújabb szerzeményeink II. Értékeld a témát: ***-- 6 szavazás

#20301 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2018. 04. 09. 16:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2018. 04. 09. 16:26

Kétfarkúak ugye érdekesek, de még mindig csak egy lekes civil szerveződésnek nézne ki.

Persze összeharácsoltak 1-2 dolgot, vagy magyarázzák, hogy mennyivel olcsóbban kijött, de mindig az anyagköltséggel számolnak, nincs benne szállítás, munkaóra, tervezés, megfejtés, semminek a költsége. Pedig az a sok. Néztem pld. egy pad összeszerelésüket, voltak vagy 10en, egy nap alatt végeztek. Annak a költsége már van vagy 200ezer forint. És annyira marhák, hogy ott hülyéskedtek a helyszíni festegetéssel, mikor azt előre le lehet festeni, kifúrni ahol kell és csak szórni le ipari mennyiségben, mint a csavarozós Ikeás bútort.

Ennek ellenére nem acsarkodik a másik pártra, nem uszítja a népet ennyire egymásnak mindenféle témával. Csak fel kellene nőlni, hogy mit akarnak mondani a gerilla akcióikkal és ha az az ideológia pénzt/hatalmat kapna, akkor lenne belőle valami.

Ami pénz jött abból lett bohóc busz, mozgó planetárium, csirbiri és nem agresszívkedős plakátok, amik mindenféle platformon 5 másodpercenként támadnak.

velük nincs baj - csak ők inkább széttrollkodják az egész politikai műsort, mintsem komolyan is gondolnának bármit. lehet rajtuk egy jót mosolyogni, jók a szlogenjeik, de kb ennyi.

#20302 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 09. 16:54

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2018. 04. 09. 08:11

Meg kell mondjam, hogy nem egyszerű az eljárás, alapvetően eléggé szar érzés, hogy olyan emberek hamarabb jutnak állampolgársághoz, akik szinte semmit nem tesznek érte vagy a közösségért, mint pl. én, aki lassan 8 éve itt él, adózik, stb. Na mind1, a lényeg, hogy megvan.

Nekem 5 év teljesen hibátlan track record és összes létező feltétel teljesítése után valami 9 hónap volt csak az állandó tartózkodási engedély elbírálása, miután elképesztő mennyiségű iratot is bekértek és persze volt szép egészséges ügyintézési költség is. Ez az amit egyes személyek csak bemondott adatok alapján élből kapnak meg. Aztán utána még 6 hónap ment el a tényleges állampolgársági jogosultság elbírálásával, amikor már minddent jóváhagytak korábban és gyakorlatilag csak adminisztráció volt.

Just sayin....
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#20303 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2018. 04. 09. 17:53

Éppen írni akartam, hogy a Kétfarkúan mondjuk eddig is voltak és valószínű mától nem szívódnak fel. Előző hetekben meg csupa olyan ember és plakát van, amiről semmit nem hallottam. Kutya ezzel nyitja a napot:

"ja és várunk mindenkit szeretettel az mkkpben, aki szeretne esetleg csinálni is vmit a kormány meg egymás szapulásán kívül, látjátok majd az eseményeket, hogy mikbe tudtok bekapcsolódni, sok melónk lesz a következő 4 évben."
Make love not Wor.

#20304 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 09. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2018. 04. 09. 10:01

mik a prerequisit kötelezettségek hozzá ? dolgozz ott x évet, tudd a nyelvet ? kell hozzá esetleg referencia (pl ausztráloknál csak úgy lehet beutazni, meg talán jó pár másik helyen is)... érdekel eléggé, mert DE/AT/CH van tervben, és ha jól tudom legkönnyebben DE-ben lehet megszerezni az állampolgiságot :)

http://www.bamf.de/D...hland-node.html

A lényeg:

• unbefristetes Aufenthaltsrecht zum Zeitpunkt der Einbürgerung, eine Blaue Karte EU oder eine befristete Aufenthaltserlaubnis, die ihrem Zweck nach zu einem dauerhaften Aufenthalt führen kann
  • bestandener Einbürgerungstest (Kenntnisse über die Rechts- und Gesellschaftsordnung sowie die Lebensverhältnisse in Deutschland)
  • seit acht Jahren gewöhnlicher und rechtmäßiger Aufenthalt in Deutschland (diese Frist kann nach erfolgreichem Besuch eines Integrationskurses auf sieben Jahre verkürzt werden, bei besonderen Integrationsleistungen sogar auf sechs Jahre)
  • eigenständige Sicherung des Lebensunterhalts (auch für unterhaltsberechtigte Familienangehörige) ohne Sozialhilfe und Arbeitslosengeld II
  • ausreichende Deutschkenntnisse
  • keine Verurteilung wegen einer Straftat
  • Bekenntnis zur freiheitlichen demokratischen Grundordnung des Grundgesetzes der Bundesrepublik Deutschland
  • grundsätzlich der Verlust beziehungsweise die Aufgabe der alten Staatsangehörigkeit (hier gibt es Ausnahmen je nach Herkunftsland, bitte sprechen Sie mit der Einbürgerungsbehörde).

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#20305 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 12. 18:49

Kép

tépélink tl-wr902ac
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#20306 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 12. 19:50

Szülinapomra vettem magamnak egy BOSCH Universal Aquatak 125-öt, mert 140 helyett 95-ért volt OBI-ban ajánlat és a Bosch most küld még egy jó 70 €-s felszerelés csomagot is hozzá ingyen (lakcímért). A szomszédtól kölcsönkérhető régi Kärcher nem elég erős a régóta koszolódó cuccokhoz.
Kép
Ha megjön, tuti jól letesztelem, mert a járókövek a kertben tele vannak mohával, homokkal, stb. :Đ
PS: Ami nekem még fontos volt, hogy tudjon szívni hordóból is, hogy a gyűjtött esővízzel tudjak mosni, ha lehet.

Szerkesztette: LightBringer 2018. 04. 12. 19:51 -kor

Kép

#20307 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 13. 17:15

Mivel a JBL-em sikerült elhagynom:

Kép

Soundmagic e10bt

Anno a vezetékes változatát a legnagyobb megelégedéssel használtam, hát ebben sem kellett csalódnom. Piszok jó. Nem véletlenül söpört be nem 1 díjat.
Erre most jobban vigyázok :) (bár megjegyzem még életemben nem hagytam el semmimet)

Szerkesztette: M@Xtreme 2018. 04. 13. 17:18 -kor

#20308 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 17. 19:15

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2018. 01. 19. 02:58

Comply Comfort dugók a Zero Audio fülesre. Összenyomható, lassan tágul, és kb 10 másodperc után telejsen körbepárnázza a hallójáratot a füles körül. Ipari füldugóként hangszigetel, már csak az élettartamán múlik, hogy megérte-e az árát.

Kép

Long time review, most cseréltem le az első párat a háromból. 4 hónap alatt fáradt el a memóriaszivacs közel napi használatban. Most is újnak néz ki, de sokkal gyorsabban ugrik vissza az eredeti formájára és már nem szigetel és tart úgy, ezzel a hang dinamikája is csökkent sokat. Kb 3 hónap után kellett volna cserélni, de időbe telt rájönni, hogy mi hiányzott nagyon a hangzásból.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#20309 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 17. 22:21

Ma érkezett. Elég brutál gép.
Csatolt fájl  f95.jpg (381,21K)
Letöltések:: 40
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#20310 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 17. 22:23

autó kompútter tunying?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#20311 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 19. 07:00

Oszt lett egy ilyenem is:
Kép
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#20312 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 19. 07:01

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2018. 04. 19. 08:00

Oszt lett egy ilyenem is:
Kép

ez szép
nekem panasonic 613 van meg egy sony deck, meg egy technics
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#20313 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 19. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2018. 04. 13. 18:15

Soundmagic e10bt

Nagyon kiváncsi lettem, mit tud:

Kép

:Đ

Egész jó. Persze semmi komoly kiegyensúlyozottság, nincs meg a mélytartománynak a legalja, kicsit dobozhangja van alul, felül semmi, középen izé. Már ha a Carbo Tenore meg a Bose QC35 hangminőségéhez hasonlítom, amiket mellette használok, azok egész más kategóriát képviselnek hangminőségben.
A saját ligájában a drágább Samsung Level U Pro hangminősége szánalmas ehhez képest, az olcsó kínai Borofone BE5 akkuidőben sokkal gyengébb (meglepő, hogy hangzásban annyira azért nem), szóval jó vétel a BT. Akkuidőben kb olyan, mint a neckbandes Samsung, viszont kompaktabb, mint bármelyik. A nyak mögött lógó akku nem zavar, simán bedobom a pólóm alá, a csiptetőt is levettem róla. És most egy ideig nincs "venni kéne valami új fülhallgatót" érzésem, profit :)
...

#20314 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 19. 16:47

Én alighanem beviszem az irodába az AKG K240-et, de vennem kell hozzá egy nuForce uDAC3-ast, hogy ne a laptop kis kimenetén szóljon. Megőrjít a folyamatos karattyolás, de zenét csak egy alapvetően Skype konferenciára való Plantronics fülessel tudok. Ami gyász.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#20315 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 20. 07:58

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2018. 04. 19. 12:13

Nagyon kiváncsi lettem, mit tud:
.
.
.
.

Azért előtte járasd be :)

#20316 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 20. 08:35

Pár napja tettünk szert egy ilyenre:
Csatolt fájl  bds785.jpeg (10,79K)
Letöltések:: 15
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#20317 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 20. 10:15

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2018. 04. 20. 08:58

Azért előtte járasd be :)

10+ órát már ment, mire némi alapvéleményt írtam róla. A bejáratás erősen vallási téma, az eredménye is csak ugyanúgy mérhető. Persze akadnak olyan membránok, amiknek a rugalmassági karakterisztikája különbözik az első napokban, de maga a karakterisztikaváltozás nagyon elhanyagolható, ahogy a hangképkülönbség. Kihallható, de nem drámai. A többi füles első pillanattól igazán jó volt, az egész bejáratási időszakot általában a saját agyukban élik meg a felhasználók, amíg hozzászoknak a hangképhez.

Csak épp amikor egymás után ugyanazt a számot letolom a QC35-ön, Carbo Tenoren, vagy Grado GR8-on, nagyon hasonló lesz. Kijön a fiziaki különbség, erőteljesebb lesz a nagy füles, és lehet hallani a két kicsinél a dynamic driver és a balanced armature közti pár apró eltérést. Mind másban emelkedik ki, de elég egyenértékű és hasonló élmény. És akkor itt 2 300$-os között egy 45$-os fülesről beszélek.

Az E10-nél viszont simán elnyom egy hangszer egy mellette szóló másikat. Berakod pl a Tsuyoshi Yamamoto Trio, Gentle Blues albumról a Caravan-t (borzasztó jó stúdiófelvétel, tökéletes összehasonlító tesztalap akkor is, ha nem hallgatsz amúgy ilyet), és elkezdenek hangolni a Japán bácsik. Jön a zongora, és hátrább tolja az addig a gerincoszlopod idegein játszó nagybőgőst, nem beszáll mellé fokozni. Azért mondom, hogy más szint. Nem rossz, főleg az eddigi kis BT-s füleseimhez képest. Kb a 170$-os Klipsch X10-hez hasonlítanám, ami szintén nem rossz, csak van följebb is.
...

#20318 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 20. 13:11

Délelőtt 10 óta megvan az "új" németesített keresztnevem is, meg igényeltem személyit, ami majd 2-3 hét múlva megjön.
Kép

#20319 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 20. 16:09

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2018. 04. 20. 11:15

Novanova

Hömm, a bejáratás mögötti fizikai tartalom azért ennyire nem fekete és fehér. Curvára függ anyaghasználattól és a használat módjától (alacsony jelszinttel hajtva sokkal tovább tart).

#20320 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 20. 18:28

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2018. 04. 20. 11:15

az egész bejáratási időszakot általában a saját agyukban élik meg a felhasználók, amíg hozzászoknak a hangképhez.

és ez tertmészetesen akkor is igaz, ha magában van járatva a vas, akár napokig :up:
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

Téma megosztása:

• (1021 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1014
  • 1015
  • 1016
  • 1017
  • 1018
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.