HWSW Informatikai Kerekasztal: Videojel továbbítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Videojel továbbítás Videojel továbbítással kapcsolatos kérdé

#21 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 08. 23:00

Idézet: myxmaster - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 20:48

Valahol láttam a neten egy kütyüt, ami a videokamerás megfigyelőrendszerekhez hasonlóan videojelet tudott netre küldeni adott domain, vagy IP címre. Amit én találtaam az csak 320*240-et tudott mono hanggal, ami jelen esetben kevés.

Meg 10 frame/sec :-) Ne azt nézd, a bemenetből gondolom technológia adott, mert amit beviszel a gépbe, az ott lesz. Betolod DV-n, aztán szoftverből le kell korlátozni.

De ha tré a net, költeni meg nem akarsz rá, akkor csukjuk be abótot, mert az igény van, csak az összegbe kerül. Ráadásul bufferelni _kell_.

Vagy gép-gép közt próbálj ki egy médiaenkódert, amit írtam, ha van sáv, akkor abból ki lehet hozni erőteljes broadcast minőséget is.
Make love not Wor.

#22 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 23:01

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 21:45

VLC-ről jut eszembe, nálam iszonyat instabil, bármivel próbálkozok állandóan megszakad a kapcsolat, és csak úgy tudom folytatni a műsorszórást, ha a

Hát izé. Én régebben próbálkoztam VLCvel, de kb. fél nap alatt össze sem bírtam hozni, hogy streameljen. Viszont amikor enkóderrel toljuk a streamserver felé, akkor a feltoló klienset néha valóban újra kell indítani, ha kiszopják alóla a netet, mert sok idő mire magához tér, az kilép/elindít meg fél perc.
Make love not Wor.

#23 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 23:11

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 21:04

szerintem a biztonságtechnikai cuccokat felejtsd el, nem véletlenül ennyivel olcsóbbak a broadcast cuccoknál, meg ott mások az igények is.

Amúgy egy laptopba bedugott DVjelet is elég dulván lehet neten broadcastolni szoftverből, oszt innen csak sávszél kérdése a dolog. Persze bonyolítnai lehet, de ez már nem HWSW kategória:

Csatolt fájl:

Make love not Wor.

#24 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 08. 23:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 0:11

Amúgy egy laptopba bedugott DVjelet is elég dulván lehet neten broadcastolni szoftverből, oszt innen csak sávszél kérdése a dolog. Persze bonyolítnai lehet, de ez már nem HWSW kategória:

de sávszél állítólag nincs. innentől kezdve vagy bérelt vonal következik, ami sokba kerül, vagy frekvenciát kell bérelni, ami szintén nem olcsó, viszont macerás (de legalább erre van kitalálva), vagy még lehet bérelni műholdat. szintén nem olcsó :D

kérdés, hogy mennyi sáv van, és ezen mit kell átvinni, mert azt még mindig nem tudjuk. a képújsághoz meg statikus stúdióbeszélgetésekhez nem kell sok, sportközvetítésekhez annál inkább :)

mondjuk egy dolgot nem egészen értek. miért kell egy kisváros kábeltévéjének a folyamatos műsorát egy nagyobb helyre elvinni? :think:

(ezen a közvetítőkocsin miért van két tányér? tartalék uplink? :D )

Szerkesztette: qnadam 2008. 05. 08. 23:25 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#25 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 23:25

Vagy van itt kici occó kivitel, sajna jobb fotót nem bírtam elkövetni, viszont mondtak akkora számot a hardverre, meg a 15 percenkénti egységcsomagra, hogy a fülem kettéállt, de hirtelen. Cserébe nem csak fix pontok közt működik, meg ez olyan is:

Csatolt fájl:

Make love not Wor.

#26 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 23:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 0:25

Vagy van itt kici occó kivitel, sajna jobb fotót nem bírtam elkövetni, viszont mondtak akkora számot a hardverre, meg a 15 percenkénti egységcsomagra, hogy a fülem kettéállt, de hirtelen. Cserébe nem csak fix pontok közt működik, meg ez olyan is:

ez a tv2 sng kocsija, ismerős sokat vitte mindenfelé, amíg ki nem lépett :)
hát ja, a műholdbérlet drága dolog :D de ez nem csak fellövi a képet, ez egy kicsi, de komplett közvetítőkocsi :)

Szerkesztette: qnadam 2008. 05. 08. 23:27 -kor

#27 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 23:28

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 0:26

ez a tv2 kocsija, ismerős sokat vitte mindenfelé, amíg ki nem lépett :)

Ívvan. Hír Tvnek még durvább cucca van. Nagyobb is, meg nem robban le olyan sűrűn. Ezekkel bárhol a világban lehet műholdra pozíciót tolni, aztán van saját vonalad a stúdióig, csókolom.

Vagy mivel rettentsük el a kérdezőt?
Make love not Wor.

#28 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 23:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 0:28

Ívvan. Hír Tvnek még durvább cucca van. Nagyobb is, meg nem robban le olyan sűrűn. Ezekkel bárhol a világban lehet műholdra pozíciót tolni, aztán van saját vonalad a stúdióig, csókolom.

Vagy mivel rettentsük el a kérdezőt?

konkrét árakkal :Đ

igazából arra, hogy élőben mutassák az aktívban, hogy ég a bozót salakszentmotoros mellett, nem is kell komolyabb autó nagyobb személyzettel, ha meg mégis komolyabb kell, akor kibérelik pl a tvp kocsiját :)

#29 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 23:41

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 20:45

VLC-ről jut eszembe, nálam iszonyat instabil, bármivel próbálkozok állandóan megszakad a kapcsolat, és csak úgy tudom folytatni a műsorszórást, ha a szervergépen leállítom majd újraindítom a vlc-t. Néha ki is kell lépni, nem elég a start/stop sem. ISzonyat idegesítő, hogy 5-10 percenként fel kell mennem vnc-vel a szerverre és újraindítani a streamelést.

semmi ilyen gond nincs ha nem windows hanem pl debian alól streamelsz...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#30 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 23:51

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 0:35

konkrét árakkal :Đ

igazából arra, hogy élőben mutassák az aktívban, hogy ég a bozót salakszentmotoros mellett, nem is kell komolyabb autó nagyobb személyzettel

Ami elrettentő dolgot linkeltem, azt kb. egy mobilos nettel meg lehet oldani, erre teljesen kiváló. Ha meg olyat akarunk, akkor persze, közvetítőkocsi occsóért, csak azt TV2 szerintem nem adja bérbe. uplinket még csakcsak lehet venni, de nem hinném, hogy molnár János Magyarország egy szem kósza bankkártyával neten megrendeli occóért, aztán használhatja.

Legfeljebb ha legközelebb stream lesz, akkor szólok. Vagy morcos leszek, kitolok valami kamu anyagot, aztán lessetek.
Make love not Wor.

#31 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 23:54

Idézet: myxmaster - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 19:48

Köszönöm a válaszokat, de elsőkörben még mindig az érdekelne, hogy nincs e erre a célra valami célhardver?
MAC-es quicktime broadcast-tel, PC-n véve a jelet már próbálkoztunk, de:
- az adótoronynál nincs lehetőség fix IP-s kapcsolatra, ne kérdezzétek miért, de az ottani szolgáltatók nem adnak...
- elég tré a fogadó helyen is a netszolgáltatás,
- az ismerős akinek megígértem hogy segítek összehozni ezt fogalmazzunk úgy, hogy nem igazán ért a számítógépekhez...

Valahol láttam a neten egy kütyüt, ami a videokamerás megfigyelőrendszerekhez hasonlóan videojelet tudott netre küldeni adott domain, vagy IP címre. Amit én találtaam az csak 320*240-et tudott mono hanggal, ami jelen esetben kevés.
Tippje valakinek?

* veszel 2 drarab yó minőségű 10-12 elemű yagi-t, az adás helyén (VTV studió) 300-600mW-tal megküldöd, a toronyba beteszel a jó analaóg CATV csatornamodult, lehozod vele alapsávra majd ezt az alapsávi PAL-t kiszórjátok a nagytorony adójával. Ez technikai részét tekintve olyan 50 ezer forint, a ferkibérlet csúnadurvasok lehet.
* lézerrel lövöd meg az adót, ekkor lehet ASI vagy SDI digitális. ez általában ocsón ledugható a hatóság torkán, kütyüileg olyan 40-60 misi is lehet.
* elköltözik a városi TV studióilag az adótorony mellé :D

#32 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 23:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 0:54

* elköltözik a városi TV studióilag az adótorony mellé :D

Nem kell adótorony, mert gondolom ilyen kössünk össze két catv hálózatot jellegű dolog lenne. Mittomén, megyei önkormányzati gyűlést kitolni kisvárosba is, vagy éppen fordítva. Mi el vagyunk, csak kérdező fog meglepődni. Megszoktuk.

Esetleg itt az ideje úttörőnek lenni, az első magánkézben lévő saját digit földi adású rendszerrel :-)
Make love not Wor.

#33 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 00:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 0:51

Ami elrettentő dolgot linkeltem, azt kb. egy mobilos nettel meg lehet oldani, erre teljesen kiváló. Ha meg olyat akarunk, akkor persze, közvetítőkocsi occsóért, csak azt TV2 szerintem nem adja bérbe. uplinket még csakcsak lehet venni, de nem hinném, hogy molnár János Magyarország egy szem kósza bankkártyával neten megrendeli occóért, aztán használhatja.

Legfeljebb ha legközelebb stream lesz, akkor szólok. Vagy morcos leszek, kitolok valami kamu anyagot, aztán lessetek.

a tv2 nem, de más igen :D
műhódbérlet... hát hümm. még az is lehet, hogy odaadják bárkinek, csak aztán tudja kezelni az eszközöket hozzá :Đ bár az is igaz, ha rossz frekin lősz a hód felé, az mindkét félnek roppant kellemetlen :D

#34 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 00:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 0:54

* lézerrel lövöd meg az adót, ekkor lehet ASI vagy SDI digitális. ez általában ocsón ledugható a hatóság torkán, kütyüileg olyan 40-60 misi is lehet.

nem mondom, hogy különösebben értek hozzá, de nekem kissé meredeknek tűnik az az 50 km lézerrel.

a költözés viszont reálisnak tűnő alternatíva :D

#35 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 00:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 23:57

Nem kell adótorony, mert gondolom ilyen kössünk össze két catv hálózatot jellegű dolog lenne. Mittomén, megyei önkormányzati gyűlést kitolni kisvárosba is, vagy éppen fordítva. Mi el vagyunk, csak kérdező fog meglepődni. Megszoktuk.

Esetleg itt az ideje úttörőnek lenni, az első magánkézben lévő saját digit földi adású rendszerrel :-)

akkor tányéros wifi és ezektől venni tx és rx kártyákat gondolom olyan 3-4 ezer dollár darbja.

#36 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 06:48

Szóval kellene olvasni, hogy pontosan mire kell, mennyi pénz van rá. Onnantól lehet, hogy nem lesz rá megoldás és mehetünk a levesbe.
Szóval kedves topicnyitó, mesélj...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#37 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 10:21

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 0:41

semmi ilyen gond nincs ha nem windows hanem pl debian alól streamelsz...

ja, debian alapú htpc szép lenne :D

#38 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 13:44

Mielőtt itt is elindulna a windows-linux flame (és ki kellene osztani pár 10%-ot :D  ) talán be is zárnám. Amennyiben témanyitónak van még értelmes hozzászólása, kérdése akkor PÜ és visszanyitom).
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó