HWSW Informatikai Kerekasztal: Mirror's Edge - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (43 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mirror's Edge Ea/Dice

#1 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 07. 05:54

Trailer: http://www.gametrail...ayer/33585.html

Nézzétek meg mert érdekes :D Nekem bejön, kérdés persze, hogy milyen lesz az irányítás. Igazából amit el lehetne a játékról mondani, benne van a trailerben, úgyhogy... :)

2008-ban jelenik meg, konzolokra(Xbox,PS) és PC-re.
JóSebesség

#2 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 06:00

Ez de durva  :respect:
Tetszik. Az irányíthatóság mellett még a vasigényre leszek baromi kíváncsi  :D

#3 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 06:04

Idézet

Pár szerencsés újságíró mozgásban is megtekinthette az eddig teljes titokban készülő Mirror's Edge című alkotást.
A Battlefield sorozatot készítő DICE egyedi képi világot alkotott, mely nagyon is passzol a sztorihoz. A nem túl távoli jövőben a Földön teljesen elterjedt a digitális kommunikáció, de természetesen akadnak még olyanok, akik a hagyományos úton bonyolítják az üzleteiket. A játékos egy ilyen női futárt, hírvivőt alakít, akivel háztetőkön, toronydarukon kell rohannunk célunk felé.
A Mirror's Edge egy teljesen egyedi belső nézetet használ. A testünket teljesen lemodellezték, szóval karunk-lábunk lengedezni fog futás közben. Ha begyorsítunk, a világ elmosódik mellettünk, csak a cél lebeg a szemünk előtt, mely vörös aurával vibrál. Harchoz szintén végtagjainkat használhatjuk - fegyverekről jelenleg még nem érkezett hír.

by sg

Idézet

Az Electronic Arts égisze alatt készülő játék belső nézetes Parkour élményt ígér számunkra, melyben női főhősünkkel felhőkarcolók tetején futhatunk megállíthatatlanul. A fejlesztők célja, hogy minél pontosabban visszaadják azt az érzést, hogy "egy testben vagyunk": minél gyorsabban futunk, a fejünk (a kamera) annál jobban rázkódik és pontosan oda kell figyelnünk arra, hogy megtartsuk lendületünket (mely feladathoz az egész környezetet igénybe vehetjük). A játék az előzetesek alapján nem mindennapi élménynek ígérkezik: már az alapkoncepció is tetszetős, és emellett a képi világ is egyedi: a manapság megszokott sötét hangulat helyett élénk színeket használnak fel, hiperrealisztikus megjelenítéssel karöltve. De nézzétek csak meg a lenti képeket... csak rájuk pillantok és már szédülök.

by gs

Idézet

A Mirror's Edge továbbra is belső nézetű perspektívát kínál számunkra, ám a hasonlóságok itt véget érnek, rendhagyó módon ugyanis fegyvereket nem kapunk a kezünkbe.

A Mirror's Edge-ben egy női karakter bőrébe bújva akciózhatunk: Faith egy "runner", ezen munkakör sajátossága pedig az, hogy a város hatalmas felhőkarcolóin közelkedve kell célbajuttatnunk fontos adatokat, illetve üzeneteket - az újdonságfaktor itt köszön be.

A játék személyében tehát egy parkour által ihletett akcióproduktumot köszönthetünk, amit a fejlesztők borzasztóan csinos körítéssel láttak el, a részletesen kidolgozott, és a fehér, valamint a világoskék ízléses színkombinációjában pompázó város ugyanis szemet gyönyörködtetően néz ki - legalábbis a screenshotok alapján mindenképp.
A játékmenet és az irányítás szempontjából leginkább az egyszerűség lebegett a készítők szeme előtt, és nem próbálták mindenféle felesleges elemmel teleszemetelni a koncepciót: a mozgásra és a nézelődésre értelemszerűen a két analóg kar szolgál, míg a két ravasz a felfelé (ugrás, kapaszkodás, mászás, falra felfutás), illetve lefelé (bukfenc, kúszás) irányuló mozdulatok kivitelezésére használható, mindig az adott szituációhoz igazodva. Mindez rendkívül dinamikus és pörgős játékmenetet tesz lehetővé, a Mirror's Edge pedig pontosan ekkor mutatja meg igazi arcát - amikor gyönyörűen egymásba szövődnek a látványos mozdulatok.

A lendületes ugrabugrálás mellett persze mindig jó, ha a játékos nem veszik el a felhőkarcolók sűrűjében, a fejlesztők pedig szerencsére erre is gondoltak. A Runner Vision segítségével mindig látható, hogy éppen merre kell mennünk: a következő becélzandó akadály jól látható, élénk vörös színnel van jelezve, így nem okoz majd problémát az, hogy mindig előre megtervezzük következő lépésünket. A másik hangzatos nevű feature a Reaction Time nevet viseli, ami tulajdonképpen a DICE saját Bullet Time változata, és a különösen precíz ugrások végrehajtásához szükséges: a játékot kipróbáló külföldi kollégáknak például egy helikopterre történő átugrás, és az ez előtt lévő komoly akadályok abszolválásához jött jól.

Sikerünk tehát a játékban nem a muníciónk mennyiségétől, hanem gyorsaságunktól függ, a fegyverek csak egészen minimális szerepet töltenek be: ha például kénytelenek vagyunk szembenézni üldözőinkkel, akkor egy-egy verekedés során felvehetjük pisztolyukat, és a tár kiürüléséig használhatjuk azt - az egyes harceszközök tehát inkább csak afféle power-up-ként vannak jelen. A változatosság érdekében kisebb fejtörők is bekerültek a játékba, ahol egy picit gondolkoznunk is kell majd a továbbjutás mikéntjén, és rá kell jönnünk, hogyan is használhatjuk a körülöttünk lévő tárgyakat, objektumokat.

by gamepod

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

Kép

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 05. 07. 06:11 -kor

#4 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 15:08

Uhh ez nagyon bejön, végre valami eredeti  :D  A grafikára meg nem találok szavakat. Kérdés, hogy milyen gép kell majd alá  :Đ

#5 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 15:11

na végre látom mekksztrém milyen kis cuki japó csajszi :D

olvastam pécéguruban róla, eredeti ötlet, kiváncsian várjuk ;)
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#6 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 15:14

Battlefield: Parkour.  :up:  :Đ
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#7 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 15:15

Idézet: f_you - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 16:08

Uhh ez nagyon bejön, végre valami eredeti  :D  A grafikára meg nem találok szavakat. Kérdés, hogy milyen gép kell majd alá  :Đ

Arra sem fogsz szavakat találni... :Đ

#8 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 15:21

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 16:15

Arra sem fogsz szavakat találni... :Đ

Vagy csak nyomdafestéket nem tűrő szavakat  :D

#9 Felhasználó inaktív   Botinho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 17:32

kicsit durva ez a játék :D várólista update, úgy hiszem :)
...everybody lies...

#10 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 17:51

még a végén rávesznek a gépfejlesztésre.  :Đ  nyami.
remélem nem raknak bele lövöldözést, pont elég egy kis lightos bunyó.
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#11 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 19:26

Itthonról már látom a képeket is, nem semmi... :eek: :up:

Várjuk szeretettel.

szerk.: De miért van hol az egyik, hol a másik kezén a kesztyű? :think: :D

Szerkesztette: Drummaster 2008. 05. 07. 19:27 -kor

#12 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 19:28

Idézet: f_you - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 16:08

PS3, vagy x360  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#13 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 20:28

Ertem en, hogy kellenek az intenziv szinek... de minek kiegetni a fel kepernyot?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#14 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 20:32

Szerintem teljesen jó. Engem nagyon megfogott az egész képi világa  :)

#15 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 20:56

Na épp ez az! Én most ezt a játékot várom leginkább....na jó, egy GTA4-et még közben nagy duzzogva elfogadnék....Boba! Te meg menj akkor Doom III-mazni!  ;)  :Đ
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#16 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 21:51

Idézet: Boba - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 21:28

Ertem en, hogy kellenek az intenziv szinek... de minek kiegetni a fel kepernyot?

Nem értem ezt mire mondod, nekem pont az tetszik benne, hogy nem túlcsicsázott, hanem szép letisztult az egész  :)

#17 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 21:59

Goddamn, egészen tetszett, majd kiábrándultam amikor megláttam, hogy béna ferdeszemű csaj a főhös  :reklamacio: Nem vagyok fajgyűlölő de ennél már csak egy néger csaj lenne rosszabb. Ilyen aprósággal elvenni az ember kedvét. Én ma már minden karakterorientált játékba tennék karakterkészítési lehetőséget, sokkal jobban bele lehet élni magad a játékba ha saját ízlésedre tudod formálni a főhöst, és nem olyan akit legszívesebben leütnél egy husánggal :D

Amúgy meg remember tresspasser, szóval ez a nézet egyáltalán nem újdonság. És ott is hasonló volt a játékmenet, egyensúlyzni kellett, manpulálni dolgokat. Rajtam kívül kb mindenki utálta  :Đ

Szerkesztette: Mumia 2008. 05. 07. 22:02 -kor

#18 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 22:01

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 21:32

Szerintem teljesen jó. Engem nagyon megfogott az egész képi világa  :)

:up:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#19 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 22:03

A képi világ meg teljesen jó, a képeken furán hat, de a videót érdemes megnézni azon nagyon korrekt, ahogy néztem gondoltam, hogy nem rossz, bár egy kicsit futurisztikus ez a sok fehér, aztán olvasom, hogy a jövőben játszódik  :Đ

#20 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 22:13

Direkt hideg színeket használnak, csak a menekulési útvonalon lévo "lehetoségeket" emelik ki pirossal és sárgával - ezt azzal magyarázzák a készítok, hogy a profi/gyakorlott futárok is szinte kiemelve látják a potenciális útvonalat és az elorejutást segíto tereptárgyakat. Elvileg késobb tobb, hasonló futárral is találkozni fogunk de a fohost végig FPS-ben irányítjuk majd. Lovoldozés meg lesz benne, még ha minimális is :) Legalábbis ezeket olvastam pár hete, mikor láttam ezt a trailert.

Remélem nem ilyen "egyszer végigfutok rajta aztán kuka" játék lesz (szinte szó szerint).

Szerkesztette: N.M.I. 2008. 05. 07. 22:15 -kor

C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

Téma megosztása:

• (43 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó