HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu II. Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   DiVaD87 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 24. 20:07

Idézet: pascal - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 19:36

A rendszermag elfingik ha bedugod a kártyát, a javításhoz új magra van szükség. Nagyjából ennyi.

csodás :Đ
Akkor jövőhétig megpróbálom elintézni, és akkor majd leírom a fejleményeket.  :up:

#182 Felhasználó inaktív   rthomas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 29. 10:01

Idézet: DiVaD87 - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 20:07

csodás :Đ
Akkor jövőhétig megpróbálom elintézni, és akkor majd leírom a fejleményeket.  :up:

A /var/log/ könyvtárban nézz szét, pl. a messages fájlban találhatsz kézzelfogható hibaüzenetet is, ami alátámaszthatja a találgatást.
In every life we have some trouble
When you worry you make it double
Don't worry, be happy

#183 Felhasználó inaktív   bdidm 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 29. 20:07

:D  Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy az Ubuntu Linux-ban hogy lehet beálítani a TCP/IP protokolt? Nekem WDSL internetem van és meg kell adnom a TCP/IP protokol adataitt:
bővebben ezeket:
IP CÍM:
ALHÁLÓZATI MASZK
ALAPÉRTELMEZETT ÁTJÁRÓ
ELSŐDLEGES DNS KISZOLGÁLÓ
MÁSODLAGOS DNS KISZOLGÁLÓ

Ha be lehet álítani valahogy akkor írjátok meg köszi!!! e-mail címem budaiadam93@gmail.com ide is írhatjátok vagy a forúmba is köszi előre!

#184 Felhasználó inaktív   bdidm 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 29. 20:50

Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy az Ubuntu Linux-ban hogy lehet beálítani a TCP/IP protokolt? Nekem WDSL internetem van és meg kell adnom a TCP/IP protokol adataitt:
bővebben ezeket:
IP CÍM:
ALHÁLÓZATI MASZK
ALAPÉRTELMEZETT ÁTJÁRÓ

Előre is köszi

#185 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 21:26

Idézet: bdidm - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 21:50

Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy az Ubuntu Linux-ban hogy lehet beálítani a TCP/IP protokolt? Nekem WDSL internetem van és meg kell adnom a TCP/IP protokol adataitt:
bővebben ezeket:
IP CÍM:
ALHÁLÓZATI MASZK
ALAPÉRTELMEZETT ÁTJÁRÓ

Előre is köszi

Azt nem tudom Gnome-nál  hogy kell megadni grafikusan, mert én KDE-t használok, de konzolosan a következő:

/etc/network/interfaces file-ba kell átírni:

iface eth0 inet static
              address  w.x.y.z
              netmask  w.x.y.z
              gateway  w.x.y.z
              dns-nameservers w.x.y.z          z.y.x.w

Aztán /etc/init.d/network restart

Ennyi

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#186 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 09:45

Hardy-ban vajon mikor lesz elérhető a magyarul a firefox 3? Vagy most már bele se teszik?

Megoldottam... :)

Fogtam és a www.firefox.hu-ról letöltöttem a magyar linux-os FF-t. Onnan kimásoltam a chrome alatt lévő "hu.jar" és a "hu.manifest" file-okat a /usr/lib/firefox-3.0.1/chrome -ba.A "en.jar" és "en.manifest"-et töröltem.

Szerkesztette: Lenny 2008. 07. 30. 10:44 -kor

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#187 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 10:42

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 10:45

Hardy-ban vajon mikor lesz elérhető a magyarul a firefox 3? Vagy most már bele se teszik?

mozilla-firefox-locale-hu-hu csomagot feltetted?
In Flames We Trust

#188 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 10:47

Idézet: pascal - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 11:42

mozilla-firefox-locale-hu-hu csomagot feltetted?

Az csak a 2.x.x-hez jó...

#189 Felhasználó inaktív   bdidm 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 30. 11:16

:D  És amit leírtál pontosabban nem lehetne hova lépjek be először meg azt az öt dolgot hova írjam a windows-ban sokkkal egyszerűbb mert ott csak hálózati kapcsolatok hálózati ikonra jobb egér és utána tul. utána tcp/ip protokol tulajdonságok és ennyi Ubuntu linuxban nem lehet valahogyan egyszerűbben?

#190 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 12:10

Idézet: bdidm - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 12:16

:D  És amit leírtál pontosabban nem lehetne hova lépjek be először meg azt az öt dolgot hova írjam a windows-ban sokkkal egyszerűbb mert ott csak hálózati kapcsolatok hálózati ikonra jobb egér és utána tul. utána tcp/ip protokol tulajdonságok és ennyi Ubuntu linuxban nem lehet valahogyan egyszerűbben?

Hat akkor miert nem csinalod windowsban. El kene olvasni, amit irtak, az /etc/network/interfaces fileba kellene beirni a fentiek alpajan oket. (ezt csak rootkent tudod szerkeszteni).

Aztan meg konzol nyit,
sudo su -
megadod a sajat jelszavad
/etc/init.d/networking restart

Opcionalisan meg megeresed a menuben, van ilyen grafikus beallito ize is a gnomeban.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#191 Felhasználó inaktív   bdidm 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 30. 16:12

oké majd valahogy megcsinálom azért nem csinálom windowsban mert én ubuntutt akarok használni

#192 Felhasználó inaktív   bdidm 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 30. 16:17

egyébként kösz

#193 Felhasználó inaktív   bdidm 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 30. 16:21

Lenne még egy olyan kérdésem hogy az ubuntutt a weboldalamra felraknán onnan le lehetne tölteni információkat megtudni róla! Ez illegális lenne?

#194 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 16:57

amennyiben minden hozza adott file-t elerhetove teszel szerintem nem illegalis. de nezz utana a GPL-nek. (google ugye..) ilyet, vagy ehhez hasonlot hasznal az ubuntu gyanum szerint.

a miert linuxon akarod megcsinalni kerdes arra vonatkozott amugy, hogy miert szeretnel linuxot hasznalni, ha a linux modszeret nem tartod eleg egyszerunek. ha szerinted az nem egyszeru nem biztos, hogy a linux valo neked..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#195 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 17:56

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 17:57

a miert linuxon akarod megcsinalni kerdes arra vonatkozott amugy, hogy miert szeretnel linuxot hasznalni, ha a linux modszeret nem tartod eleg egyszerunek. ha szerinted az nem egyszeru nem biztos, hogy a linux valo neked..

Egyetértek. Mint ahogy az aláírásomban is van. A Linux nem Windows, de a Windows se Linux. Természetesen sem én sem bogdan nem lebeszélni akarunk róla. Csak meg kell értened és el kell fogadnod, hogy itt másképp működnek bizonyos dolgok. Hiába tanultad meg windows alatt, itt másképp kell. Valami egyszerűbb lesz, valami bonyolultabb. Mi is szeretnénk, ha bővülne a Linux használok tábora... :) És nem a "jaj egyszer nem sikerült és nem olyan tehát szar a linux" tábora... :D

#196 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 19:39

Gutsy alatt a FF3 lefrissül a teljes verzióra? Mert Synaptic szerint csak  FF 3.0b4 van fent.

#197 Felhasználó inaktív   bdidm 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 31. 15:34

:D  Na szóval azért akarok Linuxot használni mert ingyenes és nagyon szép rendszer. Nincs pénzem drága szoftvert vásárolni. A Linux kielégíti igényeimet.

#198 Felhasználó inaktív   bdidm 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 31. 19:47

Most már értitek ügye?

#199 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 20:37

Idézet: bdidm - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 20:47

Most már értitek ügye?

Értjük. Ha Te is megérted, hogy miről beszéltem, akkor lesz közös nyelvünk... :)

Amúgy én már szinte 95%-ban Linux-ot használok. Max játszani használom az XP-t. Az eddigi igényeimre mindig találtam alternatívát. És meg vagyok vele elégedve. A Gutsy már december óta fent van és sok program települt és uninstallódott (de szép szó :D ) ettől függetlenül gyors és stabil. A Hardy a melóhelyre feltettem, de itthonra még nem szántam rá magamat. Ugyanis vannak még a Hardy-nak betegségei sajnos... :(

Sebaj, pár hónap és megfelelően fog működni. Bár lehet csak a KDE-s Kubuntunak vannak bajai és arra nem fordítanak annyi időt mint a Gnome-os Ubuntu-ra.

#200 Felhasználó inaktív   bdidm 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 01. 16:09

Igen! De akarok valamit mondani még! Attól mert a Linux nem windows attól jó rendszer és szerintem nagyon sok embernek kellene használnia. Attól mert egy kicsit másabb attól jó! És mivel hogy ingyenes úgy még jobb. Mert ha valakinek mondom hogy én Linuxot használok akkor jönnek hogy milyen "sza*" pedig azt sem tudják mi az! Nem?

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.