Egyebkent pedig felejtsd el a letoltott drivert, a menuben fogsz talalni valami restriced driverst vagy ilyesmit, onnan tedd fel.
Ubuntu II.
Elküldve: 2009. 05. 07. 20:59
Egyebkent pedig felejtsd el a letoltott drivert, a menuben fogsz talalni valami restriced driverst vagy ilyesmit, onnan tedd fel.
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2009. 05. 08. 09:27
Idézet: littleNorbi - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 21:47
Konzolon "sudo su", majd rootként mehet az install. De valóban, nézd meg, jó-e a driver. Ha nem, lehet szívni, főleg, ha nem tudtad, mi az a root.
Elküldve: 2009. 05. 08. 09:35
l-h-2.6.24 fenn volt, upgradeltem, l-h-2.6.24 maradt, l-h-2.6.28 nem installálódott, engedélyeztem nvidia restricted drivert, szötymögött egy kicsit, de végül csak nem történt semmi, még annyi se, hogy "bocs, nem sikerült", én meg fél órát gondolkoztam, mire leesett, hogy mi van.
Elküldve: 2009. 05. 08. 09:40
Idézet: kroozo - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 18:31
Helyzetjelentés: megnéztem a backupot, de nem lettem okosabb. Valami olyasmi rémlett fel közben, hogy annak idején egészen a gyökerénél fogtam meg a problémát, és szégyentelenül beleszerkesztettem valamibe a /usr/share/X11/xkb/ könyvtárban, de a backupban semmi ottani módosításnak nem akadtam a nyomára.
Elküldve: 2009. 05. 08. 09:43
Idézet: szeder - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 10:35
l-h-2.6.24 fenn volt, upgradeltem, l-h-2.6.24 maradt, l-h-2.6.28 nem installálódott, engedélyeztem nvidia restricted drivert, szötymögött egy kicsit, de végül csak nem történt semmi, még annyi se, hogy "bocs, nem sikerült", én meg fél órát gondolkoztam, mire leesett, hogy mi van.
Mer szar, gondolom
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2009. 05. 08. 09:46
Idézet: szeder - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 10:40
Nekem igazabol egy nagy fejlovesem van, hogy bar a ceges laptop atszoktatott mar az angol kiosztasra (ejjen a 104 gombos billentyuzet), leszamitva a z-y cseret, az meg kell. Meg 8.10 alatt gondoltam hogy mostmar rendbe teszem a dolgot, es hasonlo kisbaltas modszerrel probalkoztam, de akkor az nem vezetett sikerre, igy maradt az xmodmap.
Elküldve: 2009. 05. 12. 16:53
Egy mpg video megy rajta 24 órában és szabálytalan időközönként megáll.
Ha nyomok a billen egy gombot(bármelyiket)elindul és megy vígan tovább.
Elküldve: 2009. 05. 14. 16:11
Idézet
(II) LoadModule: "vgahw"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libvgahw.so
(II) Module vgahw: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.6.0, module version = 0.1.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 5.0
(==) intel(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) intel(0): RGB weight 888
(==) intel(0): Default visual is TrueColor
(II) intel(0): Integrated Graphics Chipset: Intel® 946GZ
(--) intel(0): Chipset: "946GZ"
(--) intel(0): Linear framebuffer at 0xD0000000
(--) intel(0): IO registers at addr 0xFDB00000
(WW) intel(0): libpciaccess reported 0 rom size, guessing 64kB
(==) intel(0): Using EXA for acceleration
(II) intel(0): 2 display pipes available.
(II) Loading sub module "ddc"
(II) LoadModule: "ddc"
(II) Module "ddc" already built-in
(II) Loading sub module "i2c"
(II) LoadModule: "i2c"
(II) Module "i2c" already built-in
(II) intel(0): Output VGA using monitor section Configured Monitor
(II) intel(0): I2C bus "SDVOCTRL_E for SDVOC" initialized.
(II) intel(0): I2C device "SDVOCTRL_E for SDVOC:SDVO Controller C" registered at address 0x72.
(II) intel(0): No SDVO device found on SDVOC
(II) intel(0): I2C device "SDVOCTRL_E for SDVOC:SDVO Controller C" removed.
(II) intel(0): I2C bus "SDVOCTRL_E for SDVOC" removed.
(II) intel(0): Resizable framebuffer: not available (1 3)
(II) intel(0): Output VGA disconnected
(WW) intel(0): No outputs definitely connected, trying again...
(II) intel(0): Output VGA disconnected
(WW) intel(0): Unable to find initial modes
(EE) intel(0): No valid modes.
(II) UnloadModule: "intel"
(II) UnloadModule: "vgahw"
(II) Unloading /usr/lib/xorg/modules//libvgahw.so
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
Fatal server error:
no screens found
Ubuntu 9.04, irodában szépen ment, kivittem szerverparkba, ahol nyilván nincs ráakasztva monitor, oszt nem indul az X. Nekem viszont kéne, mert kellene rajta futtatni vmwares wendózt ügyfélnek.
Esetleg ha vmware gépet el lehet indítani graf felület nélkül, nekem az is jó.
Elküldve: 2009. 05. 15. 06:58
Elküldve: 2009. 05. 15. 08:40
Elküldve: 2009. 05. 15. 09:35
Idézet: leslie - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 17:11
Esetleg ha vmware gépet el lehet indítani graf felület nélkül, nekem az is jó.
Szerintem fut vmware X nélkül. Úgy még sose próbáltam, de elvileg kéne neki menni. Próbáld meg, aztán legfeljebb beinti az uncsit. Az X előbb-utóbb meg úgyis kelleni fog.
Elküldve: 2009. 05. 15. 09:59
a vmware X-e egyebkent miert kene, hogy lokalis X legyen? ha bessh-zol -X -el, akkor az miert is nem jo? gondolom beallitani. futtatashoz bizonyara neki sem kell majd. bar persze a windows-nak kell a grafikus felulet, o biztos, hogy nem megy anelkul. de akkor meg gondolom az ugyfelnel jon fel grafikusan. szoval nekem ez nem teljesen kerek.
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2009. 05. 15. 10:03
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 10:35
Elvileg vmrun-nal lehet indítani, de én is attól félek, h most visszaviszem, oszt szopóág lesz vele, h nem tudom a guest gépet látni.
Bár szerencsére csak távelérni kell, logmein van rajta, tábori asztal is megy, csak vhogy kéne az a fránya X.
Egész netet feltúrtam, de mindenütt azt látom, h hasonló szopóálarc van mindenkin, aki ilyen 846-os csipszetes cuccot használ.
Elküldve: 2009. 05. 15. 10:06
Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 10:59
a vmware X-e egyebkent miert kene, hogy lokalis X legyen? ha bessh-zol -X -el, akkor az miert is nem jo? gondolom beallitani. futtatashoz bizonyara neki sem kell majd. bar persze a windows-nak kell a grafikus felulet, o biztos, hogy nem megy anelkul. de akkor meg gondolom az ugyfelnel jon fel grafikusan. szoval nekem ez nem teljesen kerek.
Akkor kezdem az elején.
Adott egy ügyfél gépe, szerverparkban. Sima XP volt rajta. Nem kell részleteznem, h tönkrerakja, fél évente mehetek ki újrahúzni. Most az a cél, h Linux hoston fusson vmware-ban a gép.
Nekem nem kell az X, ha ezt máshogy is meg lehet oldani, de eddíg gőzöm sem volt, h lehet vmware gépet commandból toszogatni.
Elküldve: 2009. 05. 15. 10:50
Elküldve: 2009. 05. 15. 10:54
Idézet: leslie - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 11:06
Adott egy ügyfél gépe, szerverparkban. Sima XP volt rajta. Nem kell részleteznem, h tönkrerakja, fél évente mehetek ki újrahúzni. Most az a cél, h Linux hoston fusson vmware-ban a gép.
Nekem nem kell az X, ha ezt máshogy is meg lehet oldani, de eddíg gőzöm sem volt, h lehet vmware gépet commandból toszogatni.
Attól hogy egy szerveren fel van telepítve az X és hozzá programok, neked nem kell elindítanod az egész hóbelevancot. A szerveren fut az X kliens ami csatlakozik a távoli X szerverhez, ami a gépeden fut. (Igen, elsőre kicsit furcsa a fordított analógia)
Tehát ha fennvan minden program a szerveren, akkor így csatlakozol: ssh -X user@szerver
majd simán elindítod a grafikus programot és megjelenik előtted az ablak
Elküldve: 2009. 05. 15. 12:49
ergo ugy kell, hogy a vmware fusson, hogy nincs X! se ottani, se tavoli.
Elküldve: 2009. 05. 15. 12:52
Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 13:49
ergo ugy kell, hogy a vmware fusson, hogy nincs X! se ottani, se tavoli.
Oh, én nem ismerem a vmwaret, feltételeztem hogy van valami grafikus felülelete ahonnan menedzselgetheted mik fussanak épp.
Elküldve: 2009. 05. 15. 12:55
Elküldve: 2009. 05. 15. 15:56

Súgó
A téma zárva.