HWSW Informatikai Kerekasztal: 2 gép egy hifi összekötése - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 gép egy hifi összekötése

#1 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 31. 12:58

Egy olyan kérdésem lenne, hogy az asztali számítógépet és a notimat is ugyanarra a hifire szeretném kötni. Ez kivitelezhető-e?

Eddig úgy volt hogy az asztali gépem össze volt kötve a hifivel semmi gondom nem volt. Nemrég vettem egy notit és köztudott hogy a notinak a hangszórója nem ér fel egy hifivel  :) ezért azt is szeretném rádugni a hifire. Ha pl filmet néztem az asztalin utána zenét akarok hallgatni a notin akkor át kell dugdosni a kábeleket ami csöppet hosszadalmas az asztalom miatt. Megoldható-e ez valahogy?

Előre is köszi  :respect:
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#2 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 13:05

Hát akkor az nem hifi :)
Ugyanis Hi-Fi motyóknak szok lenni 3-4-5-akármennyi bemenete, pont a vázolt probléma megoldásaképpen.
Dugdosd :)

#3 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 13:16

A hifi nem egy mai darab egy panasonic SA-AK210 a hátulján csak 2db RCA bemenet van
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#4 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 31. 14:44

http://elektroexpressz.hu/shop_artdet.php?...ikk=unas_822785
http://www.somogyi.hu/jsp/folap.jsp;jsessi...02.01&cikk=1700

Szerkesztette: avman 2008. 05. 31. 14:49 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#5 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 17:57

Idézet: Steveke - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 12:58

Egy olyan kérdésem lenne, hogy az asztali számítógépet és a notimat is ugyanarra a hifire szeretném kötni. Ez kivitelezhető-e?

Eddig úgy volt hogy az asztali gépem össze volt kötve a hifivel semmi gondom nem volt. Nemrég vettem egy notit és köztudott hogy a notinak a hangszórója nem ér fel egy hifivel  :) ezért azt is szeretném rádugni a hifire. Ha pl filmet néztem az asztalin utána zenét akarok hallgatni a notin akkor át kell dugdosni a kábeleket ami csöppet hosszadalmas az asztalom miatt. Megoldható-e ez valahogy?

Előre is köszi  :respect:

Szia!

Körül kell nézni elektronikai boltokban jel egyesítő berendezések között. Mindkét gépből jövő kábel megy bele, a kimenet pedig a magas fidelitású egységbe hatol majd bele jól. És lőn muzsika. Gondolom van egyszerűbb, amit kézzel kapcsolni és van olyan is, ami magától (saját magától, nem magától, vagy Öntől) kapcsolgat az aktív források között.

Némi minőségbeli romlást lehet esetleg észlelni, de ha mini-magas-fidelitás egység szólaltatja meg zenét, akkor úgyis mindegy.

Alighanem pont ilyeneket linkelt be Avman is  :up:

Üdv!
.
.
.

#6 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 20:13

Hi-Fi =|= műanyag izébigyó.

Ne keverjük a szezont a fazonnal pls.

#7 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 20:16

Na akkor nekem is lenne egy ide tartozo kerdesem. 5.1-es integralt hangkartya van a gepben, ezt kene valahogy a hifi-re kotni, megoldhato? Lama vagyok, nem tudom, hogy letezik-e egyaltalan olyan kabel. A hangkartyaba a szokasos jack dugo kell (mint pl iPod fulhallgatoja) a hifi-be meg a hagyomanyos piros/sarga/feher (audio+video) megy.
:confused:

#8 Felhasználó inaktív   marklar2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 21:43

Idézet: Cellular - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 20:16

A hangkartyaba a szokasos jack dugo kell (mint pl iPod fulhallgatoja) a hifi-be meg a hagyomanyos piros/sarga/feher (audio+video) megy.

Bármelyik sarki boltban kapsz minijack-2xRCA hangkábelt, amit a hangkrehács zöld kimenetére dugsz rá, másik vége meg értelemszerűen.

Polaritásra nem árt figyelni, fogtam már ki selejt kábelt, amin a színvak ferdeszemű felcserélte a két RCA dugót, és emiatt fordítva szólt az erősítő. :omg:
(Elvileg a fehér a bal oldal, piros a jobb.)

Szerkesztette: marklar2 2008. 05. 31. 21:55 -kor

#9 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 23:21

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 21:13

nem igazán keverte. ezekre a cuccokra már bő évtizede azt írják rá mini hifi. az, h a "szakma" milyen motyót tart hi-finek, az persze más kérdés.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#10 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 23:36

Idézet: avman - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 23:21

h a "szakma" milyen motyót tart hi-finek, az persze más kérdés.

a "szakma" nem foglalkozik ezzel. a hifi az nagyjából egy marketing kategória, germánoknak van rá egy szabványcsomagjuk igaz a DIN 45500, manapság az úniós nevét illik emlegetni, ami  IEC-268-5 :D az egész kb egy kataegória mint az hogy a Tv-d HD Ready :D meg persze vannak az audiofilek, de ez már egy másik labdajáték :)
ami a "szakmát" illeti, az 600 ohmos 3 lábú árnyékolt XLR vagy randább nevén AES/EBU csatlakozókkal összeköthető cuccokra rejszol (ez ritka előfordulású háztartási gyakorlatban) :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 31. 23:38 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#11 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 23:45

Idézet: avman - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 0:21

nem igazán keverte. ezekre a cuccokra már bő évtizede azt írják rá mini hifi. az, h a "szakma" milyen motyót tart hi-finek, az persze más kérdés.

de:
uis ez nem a Nők Lapja fóruma, így teljesen jogos volt a megjegyzés - különösen, mert még csak nem is "mini Hifi"-ről volt szó a topiknyitásban! (valszeg akkor Bástya elvtárs sem reagált volna)

hiszen nagyon nem mindegy, h egy "autó"-hoz, vagy egy "játékautó"-hoz keresel kereket...

#12 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 23:50

Idézet: Degeczi - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 23:45

de:
uis ez nem a Nők Lapja fóruma, így teljesen jogos volt a megjegyzés - különösen, mert még csak nem is "mini Hifi"-ről volt szó a topiknyitásban! (valszeg akkor Bástya elvtárs sem reagált volna)

hiszen nagyon nem mindegy, h egy "autó"-hoz, vagy egy "játékautó"-hoz keresel kereket...

Degeczi olvtárs de a HWSW azért nemis egy audiofil fórum, már bocs :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 31. 23:54 -kor

#13 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 06:39

ha már ideevett a rossebb mindenféle hangtechnikára merevedést produkálókat  :Đ ...
kéne nekem okososság, h a kettő közül melyiket válasszam:
http://www.flexiobt.hu/index.php?stilus=we...d6f5bcb6d1e84d6
http://hangshop.hu/s...d=4095&cikk=sm4
nem tudom, h mennyire lehet ekkora összegért négyazegyben értelmes műszert venni, de egy évben kb. párszor jól jönne 3 kategóriában. a 2. meg már aránylag korrekt műszarnak tűnik. a kis szemetek meg nem írtak pontosságot az elsőhöz hangnyomás tárgyában, nem is találok ilyesmit vele kapcsolatban, pedig ha 2-3 dB-s tartományban van, akkor az még elmenne szódával.
hozzávetőleges adatokra van szükségem, valszeg egy hitelesítést egyik sem állna ki. illetve az 2. talán kiállna, de lehet nem kapná meg a mérőműszer besorolást.  :Đ

Szerkesztette: avman 2008. 06. 01. 06:50 -kor

#14 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 07:42

Idézet: marklar2 - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 21:43

Bármelyik sarki boltban kapsz minijack-2xRCA hangkábelt, amit a hangkrehács zöld kimenetére dugsz rá, másik vége meg értelemszerűen.

Polaritásra nem árt figyelni, fogtam már ki selejt kábelt, amin a színvak ferdeszemű felcserélte a két RCA dugót, és emiatt fordítva szólt az erősítő. :omg:
(Elvileg a fehér a bal oldal, piros a jobb.)

Koszi megyek megnezem a boltban aztan jelentek mukodik e v sem :)

#15 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 10:50

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 21:13

Elnézést ha ez a doboz mégse hifi én anno hifi néven vettem  :)

De köszönöm a segítséget. Majd valamelyik elektronikai boltban veszek ilyen átalakítót

Szerk.: Annyi kérdésem lenne ha ez nem hifi akkor mi a gyűjtóneve az ilyen dobozoknak? (csak azért hogy ma is tanuljak valamit  :D )

Szerkesztette: Steveke 2008. 06. 01. 10:53 -kor

#16 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 11:02

Music center. De a rádiósmagnó sem áll mesze tőle.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#17 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 11:51

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 12:02

Music center. De a rádiósmagnó sem áll mesze tőle.

:Đ ebben az évezredben talán egyszer hallottam ezeket a kgst-s szavakat, leírva meg most látom először.  :D

Idézet

Szerk.: Annyi kérdésem lenne ha ez nem hifi akkor mi a gyűjtóneve az ilyen dobozoknak? (csak azért hogy ma is tanuljak valamit

nyugodtan lehet a kereskedelmi nevükön híni. mini hifi.
http://www.netdepo.hu/index.php?cPath=47_8...9a8551c271d411c
http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_elekt...ifi_rendszerek/
http://www.panasonic...=products&id=28

Szerkesztette: avman 2008. 06. 01. 12:01 -kor

#18 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 12:52

valóban népszerű eufemizmus a mjuzikcenterekre a "mini hifi" (amúgy az égvilágon semmi közük a legenyhébben értelmezett, de egyébként sem túl szigorú hifi szabványhoz: ezeket már specifikálni sem meri a gyártó, de pl a teljesítményt 10% (!!!) torzítás mellé adja meg, ami ráadásul kb 3x-osa a hálózatból fölvett maximumnak  :omg: ),
de ügyelni kell, h ne maradjon el a "mini" szócska

#19 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 14:00

ehh, előkerestem a mostanság is használt sanyo egybecucc paperját: erre meg az vagyon rája írva mini zenetorony  :Đ
nem tom már pontosan mikori, de a papíron 1996-os forgalmi hozatali engedély szám van...  :D  meg hogy 2x80w, 6 ohmnál 10%-os torzítás. a hangfalak hálistennek még nem csicsás, futófényes, ledes leszállópályás, darth vaderes dizájnú légzőrostéllyal megáldott műanyag kasztnik, ellenben 3 utasak (kónuszos/piezo elektromos). a rossebb tuggya, nekem bőven jó filmhez/gémhez jelenleg. pedig előtte háborús fedéljeim (monnyuk a legolcsóbbak) voltak egy darabig drágább hangkarival, vmi kukázott sztereo erősítővel.

Szerkesztette: avman 2008. 06. 01. 14:03 -kor

#20 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 21:03

Idézet: Degeczi - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 12:52

valóban népszerű eufemizmus a mjuzikcenterekre a "mini hifi" (amúgy az égvilágon semmi közük a legenyhébben értelmezett, de egyébként sem túl szigorú hifi szabványhoz: ezeket már specifikálni sem meri a gyártó, de pl a teljesítményt 10% (!!!) torzítás mellé adja meg, ami ráadásul kb 3x-osa a hálózatból fölvett maximumnak  :omg: ),
de ügyelni kell, h ne maradjon el a "mini" szócska

nézd az én egyik PCm mellett szolgáló eza a dög is 10%-os THD mellett specifikáltatott 20W-ra 3-4W-nál jobban úgysem küldi meg értelmes ember, mert minek :D de hallottam már 2 millió forinos audio note erősítőt is 5%-nyit torzítani ;)

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó