első rész:
2007-es, de igencsak lenyügözött a graf. Grat a fejlesztőknek, ez anno simán a legjobban kinéző konzoljáték volt. Maga a sztori fantasztikus, tényleg olyan volt mint egy jóféle kalandfilm(indiana jones pl). A puzzlek egyszerüek voltak, de legalább nem akadt meg a játék folyása. A mászós/ugrálós részek is fantasztikusak voltak. Sajnos negativumként a lövöldözést hoznám fel. Az ellenfelek elég nehezen fekszenek ki ha nem adsz azonnal headshotot, és sajnos nincs semmi féle aim assist, igy eléggé megizzadtam pár résznél, normalon is. 8 óra alatt végigjátszottam, mondjuk biztos hogy végig fogom játszani még párszor a remek hangulat miatt, de elfért volna több tartalom a játékba. 8.5/10
második:
must have. Komolyan mondom a mafia óta nem volt ilyen jó egyjátékos élményem. A sztori mégjobb, hosszabb is, és még változatosabb (ami nagy szó, mert már az elsőben se volt egy unalmas pillanat se) az ai-t is finomhangolták és hálistennek könnyebben kifekszenek. A sixaxis használatának erőltetését is abszolút kivették, szerencsére. A grafika meg... hát, nem hittem volna hogy a PS3 ilyesmit is tud

megvan a killzone 2 is, maga a látvány eléggé jó, de maga a játék nem igazán tetszik. Elég standard fps-nek érzem, rádáasul ez a cover system szerintem nagyon béna.