HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Radeon HD4800 series - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (427 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 425
  • 426
  • 427
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Radeon HD4800 series Értékeld a témát: -----

#8521 Felhasználó inaktív   Goody 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 11. 20:24

En is lecsereltem a regebbi HD4870-en a gyarit, AC Twinturbo hangtalanul es 55C alatt tartja terhelesnel.
Memoriak is max 95C, kapjak a levegot... nem mindig fontos azonnal vizben gondolkozni.
Egyebkent en is arn-nak adok igazat, nem a hutessel hatasfokaval volt gondom, hanem a hangjaval :)
A jövöd csakis rajtad múlik.

#8522 Felhasználó inaktív   GerBeGurGya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 04:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Goody - Dátum: 2010. 05. 11. 15:24

nem a hutessel hatasfokaval volt gondom, hanem a hangjaval :)

Mondjuk ha kijavitottad volna a hibat a hatasfok sokkal jobb let volna ugyhogy a ventit ami a zajt kelti le lehetett volna csavarni.En meg igy is jol megvoltam sosem allitottam 38% fole igaz a frekiket meg 100% mellett sem tudtam jobban felnyomni.Vizzel meg maxoltam a coret is meg a memoriat is jelenleg keresem a modjat hogy at tudjak menni a CCC alltal limitalt ertekeken.
Asus Rampage4 Gene,i7 3930K@4.8Ghz,Kollance-CPU-370 water block,custom water cooling, 4x4GB G.Skill (PC3-17000),, Koolance MSI HD7970@1275/6804,2xSAMSUNG 840 EVO 120GB on Raid-0.,Cougar GX1050W,Samsung SyncMaster 2493HM,Creative 7.1 surround,R.A.T.9
My Baby

#8523 Felhasználó inaktív   Cenztaurus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 25. 07:15

Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni.

Vettem a meglévő Ati 4870 esemhez még egyet hogy crossfire-be kössem őket de valamiért nem működnek...hogy kell bekapcsolni a catalyt centerbe hogy működjön?
És még van valami...néha képkhalálozott a két kártya mikor raktam fel a driver hozzá...szerintetek mitől?Mi a megoldás.
Előre is köszönöm a válaszotokat!

Köszönettel Centaurus.

#8524 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 07:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Cenztaurus - Dátum: 2011. 06. 25. 08:15

Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni.

Vettem a meglévő Ati 4870 esemhez még egyet hogy crossfire-be kössem őket de valamiért nem működnek...hogy kell bekapcsolni a catalyt centerbe hogy működjön?
És még van valami...néha képkhalálozott a két kártya mikor raktam fel a driver hozzá...szerintetek mitől?Mi a megoldás.
Előre is köszönöm a válaszotokat!

Köszönettel Centaurus.

Szia!
CF hidat felraktad?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#8525 Felhasználó inaktív   Cenztaurus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 08:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 06. 25. 08:35

Szia!
CF hidat felraktad?

Persze!
Mondjuk kettőt raktam fel mind a két csatlakozót összekötöttem mert azt hallottam hogy úgy stabilabb a rendszer.

#8526 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Cenztaurus - Dátum: 2011. 06. 25. 09:06

Persze!
Mondjuk kettőt raktam fel mind a két csatlakozót összekötöttem mert azt hallottam hogy úgy stabilabb a rendszer.

Egy is elég. De itt ki is merül az összes tudásom. Akkor passz, majd valaki okos megmondja..
- Where are we going?
- Let's go find out.

#8527 Felhasználó inaktív   Cenztaurus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 08:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 06. 25. 09:16

Egy is elég. De itt ki is merül az összes tudásom. Akkor passz, majd valaki okos megmondja..

Akkor megpróbálom úgy hogy csak eggyel kötöm össze...Gondolom hogy a catalyst centerben is be kell állítani de hogy hol azt nem tudom esetleg neked van valami ötleted?A legújjabb catalyst van fent elvileg.

#8528 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 08:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Cenztaurus - Dátum: 2011. 06. 25. 09:18

Akkor megpróbálom úgy hogy csak eggyel kötöm össze...Gondolom hogy a catalyst centerben is be kell állítani de hogy hol azt nem tudom esetleg neked van valami ötleted?A legújjabb catalyst van fent elvileg.

Szerintem nem kell állítani, illene automatikusan bekapcsolnia. De ha nem, akkor sem lehet annyira eldugva. Azt a pár ablakot meg gondolom már átnézted oda vissza. Elvileg az overdrive menü környékén kéne keresgélni. Amúgy tuti nem működik? Elvileg csak fullscreenben megy. Olyan progival nézd, ami tuti cf kompatibilis.

szerk.:

Szerkesztette: Pietrosz 2011. 06. 25. 08:27 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#8529 Felhasználó inaktív   Cenztaurus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 08:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 06. 25. 09:23

Szerintem nem kell állítani, illene automatikusan bekapcsolnia. De ha nem, akkor sem lehet annyira eldugva. Azt a pár ablakot meg gondolom már átnézted oda vissza. Amúgy tuti nem működik? Elfileg csak fullscreenben megy. Olyan progival nézd, ami elvileg tuti cf kompatibilis.

A 3dmark vantage-el próbáltam ki és ott vettem észre hogy valami nem kóser...mert nem változtak az fps értékek...És amúgy milyen a cf kompatibilis progi?

#8530 Felhasználó inaktív   Cenztaurus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 08:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 06. 25. 09:23

Szerintem nem kell állítani, illene automatikusan bekapcsolnia. De ha nem, akkor sem lehet annyira eldugva. Azt a pár ablakot meg gondolom már átnézted oda vissza. Elvileg az overdrive menü környékén kéne keresgélni. Amúgy tuti nem működik? Elvileg csak fullscreenben megy. Olyan progival nézd, ami tuti cf kompatibilis.

szerk.:

Ez vajon melyik ctalyst mert az enyémbe nincs ilyen beállítási lehetőség.

#8531 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 08:37

3dmarkkal mennie kellene.
Még az alaplappal lehet gond. Lehet nem kap elég sávszélt és nem aktiválódik.
Két 8* os slot minimum kellene neki. Nézz utána mit tud a lapod, és hogy két kártya esetén hogy oszlik meg a sebesség.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#8532 Felhasználó inaktív   Cenztaurus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 06. 25. 09:37

3dmarkkal mennie kellene.
Még az alaplappal lehet gond. Lehet nem kap elég sávszélt és nem aktiválódik.
Két 8* os slot minimum kellene neki. Nézz utána mit tud a lapod, és hogy két kártya esetén hogy oszlik meg a sebesség.

NEkem egy asus p5b permium vista edition van elvileg kettő 16szors pci slot van.talán a tápom kevés?570W cheftec táp van,nem értetem miért volt kék halál a gépen mikor rakom fel a drivert.

#8533 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 09:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Cenztaurus - Dátum: 2011. 06. 25. 09:58

NEkem egy asus p5b permium vista edition van elvileg kettő 16szors pci slot van.talán a tápom kevés?570W cheftec táp van,nem értetem miért volt kék halál a gépen mikor rakom fel a drivert.

Idézet

The main PCI Express x16 slot, which is blue, works at x16, but the second PCI Express x16 slot, which is black, works only at x4, so even though this motherboard has two x16 PCI Express slots it is not the ideal platform for CrossFire configuration.

http://www.hardwares...com/article/461
Ettől még mehetne, max nem lesz az ideális a sebesség. De az is elképzelhető, hogy emiatt letiltja a driver, mert nem érzékel elég sávszélt. Kékhalál "bármitől" lehet, azt nehéz megmondani.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#8534 Felhasználó inaktív   Cenztaurus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 06. 25. 10:25

http://www.hardwares...com/article/461
Ettől még mehetne, max nem lesz az ideális a sebesség. De az is elképzelhető, hogy emiatt letiltja a driver, mert nem érzékel elég sávszélt. Kékhalál "bármitől" lehet, azt nehéz megmondani.

ÁÁÁ én ezt nem hiszem el...Annak idején direkt azért vettem ezt a deszkát mert úgy gondoltam hogy kiszolgál engem addig amíg core i 7es lapot kell venni...és erre kiderül a hogy a másik slot csak 4X res...
na mindegy köszönöm a segítséget...próbálkozok vele aztán meglátom hogy mi lesz...Esetleg nem kell kettő 4870 es ati?26000 ért?:)

#8535 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Cenztaurus - Dátum: 2011. 06. 25. 10:41

ÁÁÁ én ezt nem hiszem el...Annak idején direkt azért vettem ezt a deszkát mert úgy gondoltam hogy kiszolgál engem addig amíg core i 7es lapot kell venni...és erre kiderül a hogy a másik slot csak 4X res...
na mindegy köszönöm a segítséget...próbálkozok vele aztán meglátom hogy mi lesz...Esetleg nem kell kettő 4870 es ati?26000 ért?:)

:) Jobban jársz tényleg, ha eladod, mert szerintem már az újabb vga-kra gyúrnak driver szinten, cf-el amúgy is könnyű bugokba szaladni, hát még egy régebbi karival.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#8536 Felhasználó inaktív   astrobal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 10:18

sziasztok!

Egy Sapphire 4870X2-vel tapasztalom mostanában, hogy amint olyan játék indul el, amiben automatikusan be van kapcsolva a vsync vagy bekapcsolom azt, azonnal lefagy a gép és restart. Dirt2, AVA-t próbáltam eddig, mindkettő ugyanaz.

Az alaplap egy Asus P6T SE, Core7, 6gb RAM, Win7 Ultimate 64bit. Semmi különlegeset nem látok, nem melegszik túl vagy bármi ilyesmi problémát nem tapasztaltam. A drivert letakarítottam teljesen AMD Catalyst TwL Cleanerrel és újratelepítettem, nem segített semmit. A rendszer is még viszonylag új, kb 2 hónapja került fel. Hardware probléma lehet?

üdv és köszi:
A.
Igitur qui desiderat pacem, praeparet bellum. (Vegetius)

#8537 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 04. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: astrobal - Dátum: 2011. 08. 04. 12:18

...A drivert letakarítottam teljesen AMD Catalyst TwL Cleanerrel és újratelepítettem, nem segített semmit. A rendszer is még viszonylag új, kb 2 hónapja került fel. Hardware probléma lehet?

A vga driverek eltávolításánál ne használj semmiféle cleanert, ott van a Catalystban az uninstall, nem véletlenül. A cleanerek sokminden olyant is letörölnek ami nem feltétlenül a display drivert érinti, hanem magát a teljes telepítőcsomagot. Ennyi erővel 20 féle registry tisztítót is lefuttathatnál minden egyes eltávolítás után. Gondolom (remélem) ilyet nem csinálasz.

+ használd a Catalyst App profilokat ha már x2 kártyád van.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

Téma megosztása:

• (427 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 425
  • 426
  • 427
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó