HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás topic "amit megéri elindítani" Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 02. 21:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 07. 02. 22:32

Nem éppen!

Ez itt 900 ezer

http://angolmobilhaz...l_mobilhaz/2382

Na, ezért ki is fizetném a havi 6500-at, de csak a delfines dzsón miatt.

Szerkesztette: debaj 2013. 07. 02. 21:34 -kor

#2282 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 21:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 07. 02. 22:32

Ideiglenes lenne, lehet benne möhözni, férfi klubot tartani, ilyenek.

Arra inkább garázs, azt lehet utána slaggal takarítani akár.

#2283 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 21:35

Végül is nem olyan rossz ez a mobilház, persze csak a hajléktalanoknak és nyomorputrikban élőknek alternatíva, lényegében nem mozgatható lakókocsi. Akinek kicsit is van pénze, nem nyomorog 12 m2-es vasban. Viszont ettől a társadalmi rétegtől nem sok pénz kérhető el havonta (pláne a rezsi felett), így ebből meggazdagodni esélytelen, sőt, sanszos, hogy 0-ra is elég nehéz kihozni.

Ez olyan helyen jó, ahol elszegényedett falusi önkormányzat van, és a település szélét ingyen rendelkezésre bocsátja, ha nem zavar senkit egy ilyen konténeres, lakókocsis putri. Tisztességes város, főleg a központban nem menne bele, hogy ilyen mobilházat letegyenek, elgettósítaná a városképet.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2284 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 07. 02. 21:36

Nem éppen!

Ez itt 1,7 millio

http://angolmobilhaz...l_mobilhaz/2349

Előbbi link 900ezer volt, az fasza. Azon kívül, hogy tolod a linket mi értelme van? Én 8 éve lestem, mert érdekelt mennyi, amiben laktunk. Aztán ennyi, semmi több. Pénzed, céged sincs vállalkozni, szóval lófasz.
Make love not Wor.

#2285 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 07. 02. 22:35

Végül is nem olyan rossz ez a mobilház, persze csak a hajléktalanoknak és nyomorputrikban élőknek alternat

Kempingekben divat, nem is adják occsón.
Make love not Wor.

#2286 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 21:38

Nem éppen!

Ez itt 1,7 millio

http://angolmobilhaz...l_mobilhaz/2349

ez egy nagyobb lakókocsi, amit valahova még le is kell raknod.
plusz ennek már többen nekifutottak, ha be akarsz kötni vizet-villanyt-csatornát, akkor máris nem baszhatod le csak úgy a kert közepébe.

de elismerem, hogy fejlődünk, most legalább már nem a kollégium elé állítanád, hogy a kedves üffél oda menjen be vécére.

Szerkesztette: qnadam 2013. 07. 02. 21:39 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2287 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 21:42

Én most 30 m2 élek, és nem érzem kicsinek. Van internet.

Szerkesztette: Dextrose 2013. 07. 02. 21:42 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2288 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 21:50

Amúgy egy gyors kérdés: most tényleg van elbasznivaló pár milliód, vagy csak elméleti síkon lelkendezel?

#2289 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 07. 02. 22:42

Én is laktam akkorában. Kocka agglegénynek lehet elég is, nem halmoz fel csicsát, giccset, meg lomokat, egyszerűen rendezi be. Viszont családnak, ahol gyerek is van, lakhatatlan.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2290 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 21:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 07. 02. 22:42

Meg villany, közmű, valamint a 30 négyzethez alapterület. Meg miazmás.
Make love not Wor.

#2291 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 21:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 07. 02. 20:23

Én most máshova költöztem, és egy komplett lakást tudod mennyiből rendeztem be? 50 ezerből!

És tudod mit tartalmaz?

- Franciaágy-matrac
- Közepes polc
- TV bútor
- Íróasztal
- Szék
- Lámpák

Maradjunk annyiban, hogy 50-ert kapsz egy _normalis_ (egyszemelyes!) matracot, egy kicsi meg marad, de agykeretre mar nem fussa belole.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2292 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 07. 02. 22:50

Amúgy egy gyors kérdés: most tényleg van elbasznivaló pár milliód, vagy csak elméleti síkon lelkendezel?

Hogyan lenne? Talált valami témát, amin csámcsogunk.
Make love not Wor.

#2293 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 22:05

Ja, bajdovej azt amugy megneznem, amikor emberunk a local onkori jegyzojevel szkanderozik, hogy ize, kene itt egy lakhatasi erre a kontenerre... Valamiert nem sejtem, hogy egyszeru tortenet lenne ezt eletvitelszeru izere lepocsetespapiroztatni...
Archív:

#2294 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 22:08

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2013. 07. 02. 22:58

Maradjunk annyiban, hogy 50-ert kapsz egy _normalis_ (egyszemelyes!) matracot, egy kicsi meg marad, de agykeretre mar nem fussa belole.

Én ezen alszom:

http://jysk.hu/165/7...34400/a/catalog

Jó.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2295 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 22:15

Azert nekem tetszik ez a netto lelkesedes. :D

Volt kollegam jut rola eszembe, aki honapokon at hivogatta az elado lakast hirdetoket, megtudakolt minden reszletet, listat irt es hetente kb 4-5 lakast meg is nezett.
Gozerovel kereste az idealis otthont, na.

Egyszer felhaborodva meselte, milyen bunko eladok vannak: volt lakasnezoben, korbevezettek, elmondtak mindent, bemutattak a szamlakat, tulajdoni lapot, mindent.
Aztan megkerdezte az elado, hogy na, hogy tetszik?
O meg valaszolt, hogy ez egy nagyon jo keco, kivalo allapotban, remek helyen, a kisszoba idealis gyerekszobanak is, szoval: fonyeremeny!
Ha nyer a lotton, meg is veszi...

Kb itt kezdodott az anyazas, a "rohadtbunko" eladonal elszakadt a cerna :D

Csavonak ugyanis egy budos petakja nem volt, de szeretett volna lakast, szoval elmentette xls-be (!) az osszes eddigi lottoszamot, es megalmodta, hogy csak ido kerdese, hogy kiszamolja a tuti szamokat ez alapjan.
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#2296 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 22:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Amea - Dátum: 2013. 07. 02. 23:15

Csavonak ugyanis egy budos petakja nem volt, de szeretett volna lakast, szoval elmentette xls-be (!) az osszes eddigi lottoszamot, es megalmodta, hogy csak ido kerdese, hogy kiszamolja a tuti szamokat ez alapjan.

Én ezért nem bonyolítom a PC-s ajánlatokat sem, úgyis meglövi 100 forinttal olcsóbban, vagy ki tudja, engem meg feleslegesen túráztat. Legtöbbön látszik, hogy nem is biztos pénzt szeretne adni bármiért.

Ellenben ha már vállalkozás, Csepelen nyílt egy netkávézó. Igaz jönnek-mennek a brazilok, de ahogy lesem rendesen viselkednek és fizetnek is. Pofáztam a tulajjal, eszembe nem jutott volna ott, ezt nyitni. 200 méteres körzetben minden PCs bolt kihalt, no meg a többi is, sem igény, sem pénz nincs semmire. Ennek meg jó a vízipipája, nem adja drágán, ha valaki dohányt kér, akkor kitolja kis asztalt, utcán lehet szívni, helómi. Csak lestem.

Bent van 5 gép, hajnal 2ig mind tele. Némi fogyasztás, chips, cerbona, csoki, van egy kis kóláshűtője, energiaital, miazmás, aztán heló. Meg voltam róla győződve, hogy ezek manapság halott dolgok, de mindig van új a nap alatt.
Make love not Wor.

#2297 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 22:23

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 07. 02. 21:07

Azért egy ilyenben üldögélve azért már elgondolkodik az ember, hogy bejött az élet :)

A nappali. A középső neont nem eltaláltam?

[img]http://kontenerdepo....ntener-42-2.jpg[img]

Ez a vizesblokk minden igényt kielégít. Aki ennél többet akar az már nem tud mit kezdeni magával.

[img]http://kontenerdepo....ntener-42-3.jpg[img]

Itt öröm üldögélni, már-már egy Fergusson :up:

[img]http://kontenerdepo....ntener-42-4.jpg[img]

Nem a konténerházzal van a baj, hanem a Dex által meghatározott árral. Kiadásnak a minimumot nézi, bevételnek a maximumot.

900+ÁFA-ért kapsz egy 30" (6m x 2,5m) irodakonténert, szigetelve (ezzel a faszínű, huppogós dekoritlemez burkolattal, egy ajtóval, egy ablakkal, egy mennyezeti neonarmatúrával, egy villanykapcsolóval és 2 konnektorral)
Minden egyéb (válaszfal ajtóval, extra burkolat, +ablakok, szociális blokk, stb) nem kicsit tolja felfelé az árat. Pl. egy normális előregyártott fürdőszoba kabin, amelyiknél nem mozdul el a zuhanytálca, meg a wc csésze, amelyikről nem fog lepotyogni egy év múlva a csempe, alaphangon 5 kilo.

Magyarul, kell min 2db konténer felextrázva, 3-3,5 guriga, + berendezés a jyskből/ikeából 50ezer. (ezt ugyan kétlem, mert én a nem túl extra matracomat vettem akciósan, 50ezerért az ikeában) Kell egy hűtő-fűtő klíma, konyhaszekrény, (mosogatóval, tűzhelyel, mikroval, hűtővel) egy ülőgarnitúra, egy ágy, egy szekrény, stb. IRL egy 30nm minimál lakás minimál berendezése, alaphangon inkább 500, mint 50ezer. 4milliónál vagyunk. 1000nm közművesített telek, Bpest szélén 6-10 millió. (mivel ekkorára ráfér, valójában érdemes rá 2 házat pattintani) A komplexum, a legalja árakkal is 12-14 guriga. Mivel ez inkább agglomerációs telekár, ezért, (ha jó a közlekedés) kiadható darabja 30+ rezsiért. Évente 720ezer -25% forrásadó és 14% EHO. Netto 440ezer. ~27 év alatt megtérül. Szerencsés esetben csak 10 év alatt amortizálódik nullára a két felépítmény.

A jelenleg jegyezhető Kamatozó Kincstárjegy EHM 4,7%. 12 milliónál az évi 564ezer. Ki az a hülye, aki évi _mínusz 120ezer_ jövedelemért vívna a bérlőkkel, a szomszédokkal, a hatóságokkal? Nyilván senki, max egy gyakorló elembeteg. :-)

#2298 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 22:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 07. 02. 23:20

Én ezért nem bonyolítom a PC-s ajánlatokat sem, úgyis meglövi 100 forinttal olcsóbban, vagy ki tudja, engem meg feleslegesen túráztat. Legtöbbön látszik, hogy nem is biztos pénzt szeretne adni bármiért.

Ellenben ha már vállalkozás, Csepelen nyílt egy netkávézó. Igaz jönnek-mennek a brazilok, de ahogy lesem rendesen viselkednek és fizetnek is. Pofáztam a tulajjal, eszembe nem jutott volna ott, ezt nyitni. 200 méteres körzetben minden PCs bolt kihalt, no meg a többi is, sem igény, sem pénz nincs semmire. Ennek meg jó a vízipipája, nem adja drágán, ha valaki dohányt kér, akkor kitolja kis asztalt, utcán lehet szívni, helómi. Csak lestem.

Bent van 5 gép, hajnal 2ig mind tele. Némi fogyasztás, chips, cerbona, csoki, van egy kis kóláshűtője, energiaital, miazmás, aztán heló. Meg voltam róla győződve, hogy ezek manapság halott dolgok, de mindig van új a nap alatt.

Nekem meggyozodesem, hogy a jo vallalkozast vagy meglevo igenyekre kell epiteni, vagy generalni igenyt - ha eleg nagy vagy hozza.
Az otlet szar, amig nincs ra fizetokepes kereslet.
A csepeli netkavezo is azert el, mert emberunk felismert egy igenyt, amit masok figyelmen kivul hagytak.
Dex, nem lenne erdemes ezzel kezdeni?
Piaci rest talalni, rajonni, miert fizetnenek az emberek?
"...vannak csalók és vannak hazugságok. Ezért is lenne fontos minél előbb megalkotni a Nagy Forrásanyag-ReferenciaMátrixot." (by Dex)

#2299 Felhasználó inaktív   Amea 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 22:31

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 07. 02. 23:23

(...)
Ki az a hülye, aki évi _mínusz 120ezer_ jövedelemért vívna a bérlőkkel, a szomszédokkal, a hatóságokkal? Nyilván senki, max egy gyakorló elmebeteg. :-)

Helyben vagyunk :]

#2300 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 02. 22:34

Na de epp ez a baj, o azt hiszi errol a konteneresdirol, hogy piaci rest talalt ;)
Archív:

Téma megosztása:

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.