Vállalkozás topic "amit megéri elindítani"
Elküldve: 2008. 08. 11. 10:20
Elküldve: 2008. 08. 11. 10:35
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 11:20
És most akkor jó?
Szerkesztette: Kory 2008. 08. 11. 10:39 -kor
Elküldve: 2008. 08. 11. 11:44
Mit szeretnék csinálni 40 évesen? Magamra csukni egy olyan ajtót, ami mögött az van, ami az enyém, és csak az enyém, és azt mondani mindennek, ami kinn van, hogy kapd be. Ennyit.
Kapálódzás? Kapálódzás alatt azt értem, hogy furán nézek, amikor azt látom, emberek relative hétköznapi dolgok után úgy kapálódzak, hogy csak, de nem tehetik meg.
Elküldve: 2008. 08. 12. 06:24
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 11:20
Egy ideig én is azt hittem, hogy ez elég. Aztán egy idő után mindenki rájön, hogy nem...
Elküldve: 2008. 08. 12. 07:06
Elküldve: 2008. 08. 12. 07:40
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 8:06
...legalábbis mindenki ezt hiszi.
Elküldve: 2008. 08. 12. 09:21
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 8:14
Vállalkozásokról meg nem beszélgetünk... :Đ
De hogy On is legyek: Az egyik nagy bánatom, hogy sok nagyker árát megnézve (Már ami nem a fő profilunk, és nem forgalmazunk belőle lényeges mennyiséget) azt tapasztalom, hogy ha rákeresek a neten, akkor kb nagykeráron lehet kapni sok mindent kisker forgalomban. Ugye mondanom sem kell, hogy ez mennyire erősíti a kedvet a normális és becsületes üzlethez
Namármost vagy a nagyker ad bazi nagy kedvezményeket a nagy forgalmazóknak, vagy a kisker forgalmazók elég jelentős része nem itthoni nagykerektől vásárol...
Ha az első lehetőség áll fenn, akkor számolni kell azzal, hogy sok gép és elektronikai eszköz fog "vállalkozás és adómentes" úton forgalomba kerülni. Mert ha egy komplett gépen egy cég keres 4e forintot, és ebből adózik, költséget levon akkor ez nem nagyon fogja megérni...
Ezt csak én látom így?
Elküldve: 2008. 08. 12. 10:13
Szemléletváltás kéne, ugyanis nem attól fog jól mennyi egy üzlet, hogy minél nagyobb forgalmat csináljon, hanem attól, hogy minél nagyobb hasznot, árrést tudjon elérni. Meg lehet venni egy vinyót 9700 Ft-ért is (haszon 700 Ft), aztán ha gond van vele, 1 hónap a garis ügyintézés, meg amúgy is csak épp le nem köpnek, mert annyi a vevő, hogy nem számítassz. Megélni sem lehet belőle, a vevő is csak akkor elégedett, ha nem igényli a + mosolyt, a gyors garis ügyintézést, az esetleges plus szolgáltatásokat. Vagy megveheti 11500 Ft-ért (2500 Ft haszon a boltnak), de ha gond van, akkor beteszt után én pl. 1 napon belül cserélem, plusz ha hülye hozzá, ingyen dobok rá partíciót. Ez ilyen dolog. Persze ha Win-t kell rá tolni (csak legálisat), meg be kell építeni, az már 3k alapból. És köszönöm, megélek, és a munkámat is becsülik. Jahh, erről jut eszembe, előbb írtál itt, hogy olcsónak kell lenni, különben bukod a bizniszt. Jobb, ha elkéred a zsét a munkádért, különben nem fogják értékelni! Hány olyan ismerősöm van, aki baráti alapon szívességből dolgozik néha. És hányszor megfogadták már, hogy soha többet, mert ingyen munkaidő után kiteszi a lelkét, és amikor a legkisebb gond van, akkor este 10-kor simán felhívják, hogy "Laci vazzeg nem megy a net, miért nem csináltad meg gyere már át, csináld meg, itt bőg a gyerek, faxxom televan veled...".
Mit is akartam írni? Össze-vissza kalandoznak a gondolataim, a kezem meg lassú, hogy mindet ide tudjam vésni.
Elküldve: 2008. 08. 12. 10:21
Olcsó rendes cégeknél hasonló a helyzet, olvass végig pár témát az Ipon, Mistral, Ex-Bluefish (ők most megint vannak? hanyadik reinkarnáció?
Épp múlt héten szívtam meg egy 7600GT-vel. Nagyker felé már lejárt a gar, de én még tartozom garival a vevő felé. Nincs mesélés, nincs hím-hám, nincs várj 1 hónapot hátha lesz valami. Cserekártya kiad, a régit meg csukott szemmel a bal vállam felett el... belefér. Bele kell, hogy férjen, muszáj.
Elküldve: 2008. 08. 12. 10:51
Nagyker meg, lehetsz legál cég is, ha otthon vagy nagyker ügyekben, akkor gondolom a 13k F utca R és A cégét nem kell bemutatni, hasonlóan, a 13k V utca H és B cégét sem. Odamész, leköpnek, lehánynak, állsz egy órát, vársz egy hónapot, és van, hogy visszakapod tesztOK val ugyanazt a szart, amit beadtál. És ők se szaroznak, tolják tovább a szart a disztrire, samu vinyóra pl pont egy hónap a várakozási idő, nagykerben, nem kiskerben. Vagy cserél polcról, és áll benne a szarban a pénze. Ha utána a disztri legarozza, mert ott is divat a karcos, reped műanyagos, bad sectoros vinyókat visszadobálni fizikai sérülés-nem garos dumával.
Elküldve: 2008. 08. 12. 11:04
Elküldve: 2008. 08. 12. 11:18
Elküldve: 2008. 08. 12. 11:51
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 11:51
Kik ezek konkrétan? Nyugodtan írj neveket!
Elküldve: 2008. 08. 12. 13:53
Idézet: Jazzos - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 10:13
Egyetértek
Én egyszerűen csak a közvetlen barátaimnak segítek, a többiek fizetik az 5e/óra díjat. Kell számla? Nem gond, már csinálom is... Szoktak hápogni, hogy milyen sok de nem érdekel. Mindenki elkéri a munkájáért a pénzt: a fodrász, az autószerelő, az iparosok... Hajjaj de még hogy... Tessék megszokni, hogy az informatika szakértelem drága dolog. Csak azért, mert ehhez "mindenki ért egy picit" nem kell annak a melóját félreértékelni, aki ért is hozzá. Ha drága, akkor kell hívni a szomszéd pistikét...
A hardwereknél ugyanez... Mindenki mindent fillérekért akar megvenni, meg nagykeráron. És ha azt mondom, hogy az üzletnek is meg kéne élni valamiből, akokr a képembe röhög, hogy nekem erre nincsen pénzem, nekem ingyen kell vagy még olcsóbban... De ha egyszer az ő arcába mondaná valaki, hogy Gézuka, holnaptól csak akkor kell jönni dolgozni ha megelégszel a munkabéred tizedével, mert Hin Sziao Csang a családjával itt van és hajlandóak lennének fejenként 3 dollárért napi 16 órát melózni... Gondolom ugyanilyen kis karakán véleményük lenne...
Elküldve: 2008. 08. 12. 14:20
Elküldve: 2008. 08. 12. 18:12
Szerkesztette: Ombuccmann 2008. 08. 12. 18:13 -kor
Elküldve: 2008. 08. 12. 20:59
Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 19:12
Szerintem ez hülye hasonlat. 5k valóban sok bár, ahogy Zsul írta bruttó számlás árban aki nem ért hozzá fizessen, főleg hogyha megfelelő szaktudás áll mellé.
Jó példa. Ma egy számtechboltossal beszéltem telefonon és akkora LÁMA volt hogy HIHETETLEN. Meg akarta magyarázni nekem, hogy nincs olyan wireless router ami egyben wireless internethez "modem" is tud lenni. Én hülyeséget beszélek ügyfélnek. Mikor felvilágosítottam hogy kliens módot kell tudnia tp link 543 router tudja hápogott. 3 nagykert mondtam neki árral együtt honnan tud rendelni és mennyiért tudja adni, mit mondtam ügyfélnek mennyiért vehet ilyet... Az ilyen ne akarjon 5k-t kérni. De aki ért hozzá, mindent megold számlát ad róla az normális ár, és igenis aki nem ért az informatikához az fizessen, vagy hívja a szomszéd pistikét...

Súgó
A téma zárva.