HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2381 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 02. 16:55

Idézet: gabo74 - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 16:36

Ne bizd el magad szomszéd, én már másfél éve várom azt a 2 hetet.
Itt csepelen már nagyon régen kész van minden,de mindig 2 hét mire ide érnek.Már megkérdeztem a hölgyet honnan jönnek amerikából gyalog?Mert akkor kocsival eléjük megyek franciába. :)

:D
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2382 Felhasználó inaktív   Kika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 02. 17:31

Idézet: gabo74 - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 16:36

Ne bizd el magad szomszéd, én már másfél éve várom azt a 2 hetet.
Itt csepelen már nagyon régen kész van minden,de mindig 2 hét mire ide érnek.Már megkérdeztem a hölgyet honnan jönnek amerikából gyalog?Mert akkor kocsival eléjük megyek franciába. :)

A "hölgy" max kavet tud fozni es nyomni a sablon szoveget :D Ez most a szaki volt, aki a munkat vegzi, remelem o csak tudja mi van neki eloiranyozva, mint elvegzendo a kovetkezo par hetre :D

#2383 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 05:26

Idézet: sangean - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 13:45

...
- Az M1 (SD) se kep se hang
...

Gondolom az mpeg2, mpeg4 miatt van. Milyen tv-d van?
Tudomásom szerint mpeg2-ben mennek a külföldi adók, a magyarok tuti, hogy mpeg4-ben. A Te tv-dben mpeg2 tuner lehet, azért nem látod az m1-et. Gondolom m2 sincs. Ez utóbbit ugye jól gondolom?

#2384 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 08:55

Idézet: Moonline - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 13:35

Hát én ezt már nem értem.
Mi a francnak csinál a digi 50/25ös csomagot, amikor sebesség/ár arányban ígyis toronymagasan vezet? Meg: hol fogja ezt bírni a hálózat? Ennyire komoly a rendszerük? Vagy mi?

Nekem tetszik maradnak az olcsó csomagok, aki meg nagyban nyomja ugy is a legnagyobb legdrágább csomagot veszi. csak igy tovább Digi.

#2385 Felhasználó inaktív   sangean 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 11:24

Idézet: Pille - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 5:26

Gondolom az mpeg2, mpeg4 miatt van. Milyen tv-d van?
Tudomásom szerint mpeg2-ben mennek a külföldi adók, a magyarok tuti, hogy mpeg4-ben. A Te tv-dben mpeg2 tuner lehet, azért nem látod az m1-et. Gondolom m2 sincs. Ez utóbbit ugye jól gondolom?

Nem szamit, hogy kulfoldi vagy magyar az adas:

A DIGI az osszes SD adast MPEG2-ben adja. Csak a 2 HD adast adja MPEG4-ben.

A TV-mben csak MPEG2 van ezert latom mind a 40 digitalis csatornat, amiben persze az M2 is benne van.

Ma reggel mar az M1 digitalis csatornat is lattam. Csak ezek szerint turelmetlen voltam. :) Tulajdonkeppen aprilis 1-tol van az uj csatorna kiosztas es indult meg hivatalosan a DIGI halozatan a digitalis musorszoras. Ugyhogy csak 1 napot kestek.

Tovabbra is varom a visszajelzeseket az altalam irt hangsavokkal kapcsolatban. Tehat masnal is ugy kell a TRAVEL hangsavjat kapcsolni?

A Movies 24-nel meg nincs EPG es eredeti hangsav sincs. A T-Kabelnel volt angol-magyar.

#2386 Felhasználó inaktív   blg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 07:48

Idézet: sangean - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 12:45

Ha valakinek digitalis tuner van a TV-jeben es nezi a digitalis csatornakat, talalkozott-e az alabbi problemakkal?

- Az M1 (SD) se kep se hang

- TRAVEL-nel a cseh es magyar hangsav egyszerre jon. Hiaba allitom az audio nyelv menuben cseh-re vagy magyarra. Viszont talaltam egy A/B hang gombot a taviranyiton. Ha A-ra rakom magyar nyelven megy ha B-re akkor cseh nyelven. Ugyhogy vegul is nem problema, de csak ennel az egy digitalis csatornanal van  igy. A tobbinel az audio nyelv menuben tudom kivalasztani, hogy magyar, orosz, angol, lengyel stb, legyen a nyelv.

Masnal is ez van?

M1 SD: van kép és hang, bár egy kicsit gyanús, EPG-ből kapcsoltam oda, nem volt kép/hang, majd átkapcsoltam a következő csatornára és vissza, és már volt. Azóta jó, bárhogy kapcsolok oda.

Travel: nekem csak egy Audio gombom van (A/B nincs). ha odakapcsolok, magyarul beszél, a nyelv: Magyar (A), ha megnyomom az audio gombot, csehül szól: Cseh (B), mégegyszer megnyomom, akkor mindkettő szól egyszerre: Magyar (A) + Cseh (B) a felirat, majd újra a Magyar (A) következik.

#2387 Felhasználó inaktív   blg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 07:52

Idézet: sangean - Dátum: 2009. ápr. 3., péntek - 10:24

Nem szamit, hogy kulfoldi vagy magyar az adas:

A DIGI az osszes SD adast MPEG2-ben adja. Csak a 2 HD adast adja MPEG4-ben.

A TV-mben csak MPEG2 van ezert latom mind a 40 digitalis csatornat, amiben persze az M2 is benne van.

Ma reggel mar az M1 digitalis csatornat is lattam. Csak ezek szerint turelmetlen voltam. :) Tulajdonkeppen aprilis 1-tol van az uj csatorna kiosztas es indult meg hivatalosan a DIGI halozatan a digitalis musorszoras. Ugyhogy csak 1 napot kestek.

Tovabbra is varom a visszajelzeseket az altalam irt hangsavokkal kapcsolatban. Tehat masnal is ugy kell a TRAVEL hangsavjat kapcsolni?

A Movies 24-nel meg nincs EPG es eredeti hangsav sincs. A T-Kabelnel volt angol-magyar.

Movies24-nél van eredeti hang is, nekem az Audio gombbal jön elő. próbáld meg az A/B gomboddal

#2388 Felhasználó inaktív   blg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 07:53

Megjelent a Duna II a DVB-C-n

#2389 Felhasználó inaktív   MoneyHunter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 11:28

Hali!

Vki legyen kedves árulja el nekem, ha nekem DVB-T tunerem van, azzal tudom majd nézni az mpeg2-es adásokat is? Tehát visszafelé kompatibilis??? Még nem találtam Digi hálózatán HD adást.
Vagy felejtsem el és szereznem kell egy DVB-C-s STB-t?

Köszi!

#2390 Felhasználó inaktív   blg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 12:14

Idézet: MoneyHunter - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 10:28

Hali!

Vki legyen kedves árulja el nekem, ha nekem DVB-T tunerem van, azzal tudom majd nézni az mpeg2-es adásokat is? Tehát visszafelé kompatibilis??? Még nem találtam Digi hálózatán HD adást.

Köszi!

kábeles digitális adáshoz DVB-C tuner kell, a Digi is ebben ad. DVB-T tunerrel a Diginél nem mész semmire. ha mpeg2-es DVB-C tunered van, akkor a Diginél 38 adót láthatsz, ha mpeg4-es, akkor még a két HD csatornát is láthatod (összesen 40-et)

#2391 Felhasználó inaktív   sangean 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 12:39

Idézet: MoneyHunter - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 11:28

Hali!

Köszi!

DVB-C (Cable) kabel
DVB-T (Terrestrial) foldfelszini
DVB-S (Satellite) muhold

Mind a 3 fenti tipusnal hasznaljak az MPEG2-es es MPEG4-es tomoritesi eljarast.

A DIGI a kabel halozatan DVB-C rendszert hasznal. A normal felbontasu adasokat MPEG2 tomoritesel adja, a nagy felbontasu adasokat pedig MPEG4 tomoritessel. Jelenleg 39 normal es 2 nagy felbontasu kodolatlan digitalis csatornat ad. Tovabba 4 kodolt normal felbontasu mozi csatornat ad, amit csak a DIGI altal adott MPEG2-es STB-vel tudsz nezni, havi 2000 forintert. Tovabba meg az MR1, MR2 es MR3 radioadasokat tovabbitja digitalisan. A Juventus es Roxy radiokat pedig a Sport1 es Sport2 hangsavjaiba rakta bele.

Tehat valaszolva a kerdesedre ha a TV-dben csak DVB-T van akkor azzal nem tudod befogni a DIGI halozatan meno digitalis csatornakat. Azzal csak a foldfelszini csatornakat tudod nezni szoba vagy teto antennaval, de csak akkor ha MPEG4-es dekoder van a TV-dben. Szoval a DIGI-hez be kell szerezz egy DVB-C-s STB-t, ami meg nem nagyon talalhato normalis aron a piacon. A SONY TV-kben van DVB-T es DVB-C is, de ott sem mindegyikben van MPEG4 csak MPEG2. Ha csak MPEG2 dekodere van az embernek akkor is bejon az M1 HD es M2 HD, de csak az EPG es a hang, kep nincs.

#2392 Felhasználó inaktív   sangean 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 12:43

Idézet: blg - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 7:53

Megjelent a Duna II a DVB-C-n

Most ujrahangoltam es mar bejott a DUNA II.

Viszont a Movies 24 csak magyar nyelven megy, hiaba nyomom az audio gombot.

Kar, hogy nem MPEG2-on nyomjak a HD adasokat, van eleg savszeluk...

#2393 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 13:55

Idézet: MoneyHunter - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 11:28

Hali!

Köszi!

Azért előtte próbáld meg behangolni, mert általában a DVB-T-t tudó tévék jó része tudja a C-t is.

#2394 Felhasználó inaktív   teo8028 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 04. 19:22

Hi!
Megrendeltem a netet én is, a 30-as csomagot, pár nap múlva jönnek. Azon morfondírozom, vajon, a Linksys wrt54gl routerem ki tudja-e majd hajtani? 2 portja között 24 Mbps-nál többet eddig nem sikerült.
Mik a tapasztalatok?
Kép

#2395 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 19:30

Idézet: Kika - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 14:04

XX. keruletieknek jo hirem van. Az elobb leugrottam a boltba es epp akkor allt meg a Topánka-Baross sarkon a Digis auto. Gyorsan ra is kerdeztem, hogy ennek most akkor orulhetek-e. A Topanka 10-et most kapcsoljak ra, es 2 heten belul lehet szerzodest kotni, aztan jonnek szerelni. Szoval a Topánka alatt vegre megoldottág az optika athuzasat, es ugye sokan vartunk erre :)

Akkor jelezném, hogy pár napja az irodában azt mondták, hogy ne számítsak rá, hogy július előtt elkezdenek ásni a környéken. Amikor bekapcsolták a környék egy részét mindenkit kizavartak csepelre, és azóta minden áll.
Azt mondták áprilisban lesz néhány ház bekötve, de állításuk szerint mi nem vagyunk benne a szórásban...
Csak tippelni tudnak, azt sem túl bátran...
Majd akkor hiszem el, hogy szolgáltatni is fognak, ha nemcsak bekötötték, de lehetőleg jól...
mert eddig 2 ezt használó ismerősömnél alapból törött kábelt húztak be.

#2396 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 22:05

Idézet: teo8028 - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 19:22

Hi!
Megrendeltem a netet én is, a 30-as csomagot, pár nap múlva jönnek. Azon morfondírozom, vajon, a Linksys wrt54gl routerem ki tudja-e majd hajtani? 2 portja között 24 Mbps-nál többet eddig nem sikerült.
Mik a tapasztalatok?

Én próbáltam wrt54gl-es routerrel, 20/15-ös netet csinált a 30/20-asból. Másnap vettem egy drótos edimaxot, azzal kifogástalanul megy.

#2397 Felhasználó inaktív   teo8028 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 05. 08:48

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 22:05

Én próbáltam wrt54gl-es routerrel, 20/15-ös netet csinált a 30/20-asból. Másnap vettem egy drótos edimaxot, azzal kifogástalanul megy.

Ezt sajnálom, mert egyébként nagyon jó router.
Kép

#2398 Felhasználó inaktív   teo8028 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 05. 09:38

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 22:05

Érdekes. Az imént csináltam egy tesztet két _wired_ port között (Windows SMB command line pull másolás).
1.907 GB-os .7z fájl másolása 2:53-ig tartott. Ez, ha elosztom, 90.3 Mbps, ami minden képzeletet felülmúl.

Na, meglátjuk, hogy muzsikál a wan portjával, ha meglesz a bekötés. Mellesleg, ez egy tomato FW-es gép, nem tudom, mit befolyásol.
Kép

#2399 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 05. 10:31

zka: pontosan melyik típust vetted?

teo: mindenképpen kíváncsi lennék, hogy mennyit fog bírni, de ne FTP-vel vagy HTTP-vel nézd, hanem torrenttel, mert ott van rengeteg kapcsolat, ami eléggé megterheli a processzort ilyen esetekben...

Köszi

#2400 Felhasználó inaktív   teo8028 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 05. 10:33

Idézet: alex1989 - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 10:31

zka: pontosan melyik típust vetted?

teo: mindenképpen kíváncsi lennék, hogy mennyit fog bírni, de ne FTP-vel vagy HTTP-vel nézd, hanem torrenttel, mert ott van rengeteg kapcsolat, ami eléggé megterheli a processzort ilyen esetekben...

Köszi

Jó, majd megpróbálom, de a torrent számomra nem egy fő csapásvonal  :)
Kép

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.