HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#3061 Felhasználó inaktív   wat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 05. 03:04

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. júl. 4., szombat - 21:16

Nem.
Csökkentsd a szálak számat, vagy vegyél normális hálókarit.
De ez a korlátozás, amit leírtál, ez annyira értelmetlen.... Mi az, hogy  ??
Most vagy a down irányt korlátozod, vagy az uppot, vagy mindkettőt, de hogy egyik irányba így, a másik irányba meg úgy....

ftpvel, asus p5k integralt gigabittel es levelone gigabit halokarival is letezik a problema.
winxp alap/rasppoe csatlakozas valtogatasa se sokat segit (jobban szeretem rasppoe-t btw).
a korlatokat igy hasznalom: ha vmit gyorsan akarok letolteni akkor download limitet kilovom, upload limitet 1200k-ra. ha nemerdekel hogy mikor lesz kesz a cucc akkor upload limitet kilovom, download limitet 3800k-ra (igy tudok mellette seedelni 3MB/seccel). ha nem limitelem se uploadot, se downloadot de mindketto probalja hasznalni a netet amilyen gyorsan tudja akkor 40% losst kapok ami elegge idegesito ha pl game kozben elindul egy rss, szal 3800k download limit a default setting.
ezen kivul is voltak mar problemak topnetre valtas utan de nem ennyi. tegnap(+ma eddig) eleg durva volt.
most pl ejjel 3 orakor egy(?, ezt vettem eszre, valszeg tobb) ilyen tortent:
Kép
szerintem a halozat nincs leterhelve (ejjel 3kor?, fiber?), de eleg erdekes lenne ha az percekre 0kb-ra vinne le az upload speedet.
bemegyek hetfon ugyfelszolgalatra sirni, legrosszabb esetben elkuldenek, legjobb esetben megfixelik a problemat.
nah ez eleg hosszu lett es valszeg az egesz dolog az en hibam (vagyis az hogy meg nem ugattam le a digiseket telefonon), de gondoltam valaszolok a kerdeseidre.

Szerkesztette: wat 2009. 07. 05. 03:06 -kor

#3062 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 05. 06:47

Idézet: wat - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 3:04

ftpvel, asus p5k integralt gigabittel es levelone gigabit halokarival is letezik a problema.
winxp alap/rasppoe csatlakozas valtogatasa se sokat segit (jobban szeretem rasppoe-t btw).
a korlatokat igy hasznalom: ha vmit gyorsan akarok letolteni akkor download limitet kilovom, upload limitet 1200k-ra. ha nemerdekel hogy mikor lesz kesz a cucc akkor upload limitet kilovom, download limitet 3800k-ra (igy tudok mellette seedelni 3MB/seccel). ha nem limitelem se uploadot, se downloadot de mindketto probalja hasznalni a netet amilyen gyorsan tudja akkor 40% losst kapok ami elegge idegesito ha pl game kozben elindul egy rss, szal 3800k download limit a default setting.
ezen kivul is voltak mar problemak topnetre valtas utan de nem ennyi. tegnap(+ma eddig) eleg durva volt.
most pl ejjel 3 orakor egy(?, ezt vettem eszre, valszeg tobb) ilyen tortent:
Kép
szerintem a halozat nincs leterhelve (ejjel 3kor?, fiber?), de eleg erdekes lenne ha az percekre 0kb-ra vinne le az upload speedet.
bemegyek hetfon ugyfelszolgalatra sirni, legrosszabb esetben elkuldenek, legjobb esetben megfixelik a problemat.
nah ez eleg hosszu lett es valszeg az egesz dolog az en hibam (vagyis az hogy meg nem ugattam le a digiseket telefonon), de gondoltam valaszolok a kerdeseidre.

Lehet, hogy a géped nem bírja a sebességet, nem? 8-9 MB/s-el random írni-olvasni a közönséges vinyók nem igazán tudnak. Nekem ugyan "csak" 30/20-asom van és ha fullon megy a le/feltöltés, akkor mást igazán nem tudok csinálni a gépen, mert egyszerűen nem bírja a vinyó. A megoldás különben az, hogy másik vinyóról kell seedelni mint amin a rendszer van és egy harmadikra letölteni.

Szerkesztette: zka67 2009. 07. 05. 06:51 -kor

#3063 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 06:50

Idézet: trec - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 10:04

Szisztok!Hol érhető el a DigiLAN kompatibilis router listája?Úgy emlékszem korábban volt ilyen....

Igen volt ilyen a néhai http://dmcc.hu/net.html oldalon. De az a cég a digié lett így a honlap is megszünt bár amikor ez a routerek kompatibilitása c. rész volt már digi ment náluk is. Egy ideig vezették rendesen aztán már nem frissült.
TP-Link kapcsán is volt levelezésem velük még 2007 végén, hogy nem megy rajta..aztán belőtték a cuccot.

Egyik emlékezetes levelükben adott válaszuk:

Tisztelt Ügyfelünk!

Az Ön routerének kompatibilitását a LAN hálózatunkkal sajnos még nem sikerült
megoldanunk, várhatóan ez több időt vesz igénybe.

A rendszergazdák sajnos nem tudták megmondani, hogy várhatóan mikor oldják meg
ezt a problémát.

Eddigi türelmét és megértését köszönjük!

#3064 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 06:57

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 13:23

Elég érdekes a megfogalmazásod... De sejtem mit szeretnél tudni :D

A diginek van 3 féle lan szolgáltatása. Ezekhez mindegyikhez jó bármilyen, min. 100 mbit-es router. Vannak, amelyek bírják WAN-LAN -on a sebességet és vannak, amelyek kevésbé. Továbbá drótos vagy drótnélküli routerben gondolkodsz?

Mindenesetre ITT van egy WAN-LAN tesztoldal.

Csak azért akadékoskodok egy kicsit, mert nem mindegy, hogy 20/10-hez vagy 50/25-höz keresel routert.

Az a baj, hogy nem értetted mit kérdezett és valszeg fogalmad sem volt erről az oldalról amit megszüntettek  :D

#3065 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 07:06

Idézet: wat - Dátum: 2009. júl. 4., szombat - 18:38

egyre lassabb a digim. 50/25 mostanaban mar a regi 30/20at se birja (nincs router).
akkor altalaban nincs (eddig nemvolt) problema ha csak egyik iranyba toltok, a masikat meg lekorlatozom. (uploadhoz 30/25, downloadhoz 50/10)
sokszor 1200k-ra kell korlatoznom az uploadot ahhoz hogy ne alljon le masodpercekre a savszel mind2 iranyba.
ha egyaltalan nem korlatozom akkor ugral a speed 0 es valamennyi kozott (es ~40% loss van pingre), de a garantalt 8/4mbit megvan. vajon ugathatok miatta az ugyfelszolgalaton?

elfognak hajtani a torrentezéseddel együtt a...
8/4 mega a garantált sebesség a TopNET csomagra amig nem esik az alá örüljél a 30/20-nak torrentezéshez..mondják majd ők. Nem én.

#3066 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 12:24

"A megoldás különben az, hogy másik vinyóról kell seedelni mint amin a rendszer van és egy harmadikra letölteni. "
Nálam ilyen a konfiguráció, de nem segít, hiába próbáltam másik gépet.

" korlatokat igy hasznalom: ha vmit gyorsan akarok letolteni akkor download limitet kilovom, upload limitet 1200k-ra. ha nemerdekel hogy mikor lesz kesz a cucc akkor upload limitet kilovom, download limitet 3800k-ra (igy tudok mellette seedelni 3MB/seccel). ha nem limitelem se uploadot, se downloadot de mindketto probalja hasznalni a netet amilyen gyorsan tudja akkor 40% losst kapok ami elegge idegesito "
Ugyanezek vannak nálam is.(Loss, belassulás, ugrálás, meghalás...) Ha valamelyik irányba közel maxszal töltenék, akkor a másikat közel nullára kell levennem, különben azonnal 'beszaggat' a vonal és elkezd percenként-2 percenként megszakadni. Ha ilyenkor újra beindul a töltés, akkor kezdődik ez az egész móka előről.

"bemegyek hetfon ugyfelszolgalatra sirni, legrosszabb esetben elkuldenek, legjobb esetben megfixelik a problemat."
Többször voltam bent az ügyfélszolgálaton, ahol roppant segítőkészek voltak, de semmiféle változás nem történt. Párszáz hozzászólással ezelőtt volt, aki szépen korrektül leírta, hogy pontosan ez miért is van és hogy lehet esetleg segíteni a Diginek a hibakeresésben. (hozzászólás ) Ezt szintén megkapták emailben, de...
:(

Kíváncsi lennék, hogy Neked mit mondanak majd vagy mi lesz.

"8/4 mega a garantált sebesség a TopNET csomagra amig nem esik az alá örüljél a 30/20-nak torrentezéshez..mondják majd ők. Nem én.  "

Arra mit mondanak, hogy ha ráugrok a netre, akkor akármikor napi 500 szakadást is tudok produkálni? Erre nincs valami minimális kötelezettség?

Szerkesztette: asdasd23 2009. 07. 05. 12:33 -kor

0dB.

#3067 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 05. 13:01

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 7:47

Lehet, hogy a géped nem bírja a sebességet, nem? 8-9 MB/s-el random írni-olvasni a közönséges vinyók nem igazán tudnak.

Nem a fenét nem, 8-9 megabyte/sec az 100-as hálózat. Itt a proci, meg a lankártya, meg a többi nem bírja, HDD ennyivel már 10 évvel ezelőtt is bőven tekert, 4 éves noteszemre ennyivel másolok hálózatról, meg közben róla le, aztán netezek rajta.

Inkább a sok kis csomag, vírusölő, tűzfal, prociterhelős dolgok a nyűgösek.
Make love not Wor.

#3068 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 13:08

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 13:24

Arra mit mondanak, hogy ha ráugrok a netre, akkor akármikor napi 500 szakadást is tudok produkálni? Erre nincs valami minimális kötelezettség?

Egy szálon web/FTP alapokon szerintem nem szakadna, az, hogy a gépetek meg szoftveretek gyenge az ekkora sávszélhez, az már had ne legyen a szolgáltató baja.
Make love not Wor.

#3069 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 17:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 13:01

Nem a fenét nem, 8-9 megabyte/sec az 100-as hálózat. Itt a proci, meg a lankártya, meg a többi nem bírja, HDD ennyivel már 10 évvel ezelőtt is bőven tekert, 4 éves noteszemre ennyivel másolok hálózatról, meg közben róla le, aztán netezek rajta.

Inkább a sok kis csomag, vírusölő, tűzfal, prociterhelős dolgok a nyűgösek.

Úgy tudom te nem szoktál torrentezni, sőt nagy ellenzője vagy. Ezért elmondom neked, hogy ez kicsit sem hasonlít a hálózaton történő másolásra. Itt általában 16 kbyte-os szeletek jönnek-mennek teljesen véletlenszerűen. Nálad lehet, hogy egész életében nem mozgott annyit a vinyód feje, mint egy torrent le és feltöltésekor mozog. Itt nem segít a cache, mivel legtöbbször csak egyszer küldi el az adatot, aztán már másik kell, tök máshonnan. Próbálj meg 4-5 MB/s mellett "csak" elindítani egy böngészőt, lehet, hogy fél percbe is beletelik.

Mellesleg én pl. se tűzfalat nem használok (ott van a router), se víruskeresőt (nekem ne lassítsa fölöslegesen a gépet, nem azért költöttem rá sok pénzt, hogy aztán lassú legyen) és mégis ez van. Így ha akarok valamit csinálni rajta, akkor közben leállítom a töltést (2 kattintás).

Szerkesztette: zka67 2009. 07. 05. 17:05 -kor

#3070 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 18:00

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 18:02

Itt általában 16 kbyte-os szeletek jönnek-mennek teljesen véletlenszerűen. Nálad lehet, hogy egész életében nem mozgott annyit a vinyód feje, mint egy torrent le és feltöltésekor mozog.

Nekem meg vasaim vannak, amik ilyenket írogatnak. Kicsiben ki kellene próbálni, lehet benne valami, demai sok ram, meg cachenél előbb mondom azt, hogy a sok szál fekteti ki az egész hóbelebancot, és nem a HDD.

Valamint pont itt írtam, hogy a 8-9 mega az ott van 100-as hálónak, ha egy szálon web és FTP jön, akkor nem a szolgáltató a nyűgös, ellenben annak is vannak eszközei, az már csúnya lehet, ha ezermillió sessionnel rászabadul egy fél lakótelep a cuccra.
Make love not Wor.

#3071 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 22:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 14:08

Egy szálon web/FTP alapokon szerintem nem szakadna, az, hogy a gépetek meg szoftveretek gyenge az ekkora sávszélhez, az már had ne legyen a szolgáltató baja.

1+1 szállal is teszteltem és ugyanúgy szakad. ftp.fsn.hu-n a testfileokkal próbálkozok miközben egy másik privát százas szerverre meg töltök felfelé. Kikapcsolt tűzfal mellett (vírusírtó, közbeiktatott router, egyebek kiiktatva). Természetesen gondoltam én is arra hogy az én gépem (ami csak egy szarfos P4+Win2k3) a szűk keresztmetszet, ezért másik géppel (ami történetesen Core Duo+Linux kombó, hogy maximálisan változatos legyen a környezet) is teszteltem és annál ugyanúgy szakadozik.
A procik vastagon üresjáratban vannak, memória kapacitás van bőséggel, a hálókártya meg gigabites (és bírja is), a vinyók pedig helyi hálóban ennek többszöröség bírják.

Szerkesztette: asdasd23 2009. 07. 05. 22:59 -kor

0dB.

#3072 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 23:01

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 23:47

1+1 szállal is teszteltem és ugyanúgy szakad. ftp.fsn.hu-n a testfileokkal próbálkozok miközben egy másik privát százas szerverre meg töltök felfelé.

A procik vastagon üresjáratban vannak, memória kapacitás van bőséggel, a hálókártya meg gigabites (és bírja is), a vinyók pedig helyi hálóban ennek többszöröség bírják.

Meg  agéphez mérve, akkor ott a szolgáltató a kuka. Pontosabban ugye a lépcsőházi switchnél írtam, hogy azt hibás csomaggal, gagyi kábelle, másik porton lógó gagyi géppel meg lehet borítani, most mindenki tolná a több 10 megabiteket, belső sávszél meg annyi, amennyi, uplink meg csak ránézésre gigás.

Érdekes lesz ez még :-(
Make love not Wor.

#3073 Felhasználó inaktív   Warlock 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 06. 09:43

Mennyire korrekt az, hogy szombaton délben megszakadt az internetem, és egész hétvégén nem voltak képesek semmit tenni annak érdekében, hogy megjavítsák? :( Mondjuk máskor is mindig azzal jött az ügyfélszolgálat, hogy nekik 72 órájuk van az ügy kivizsgálására, de azért valahogy mégis rendbe tették nagyjából elfogadható időn belül. (hétvégén is, pedig akkor is mondták, hogy legközelebb csak hétfőn várjam a javulást :eek: ) Ezúttal viszont semmi sem történt, ma reggel ugyanúgy nem működött. Mit tehetek, ha nem csinálnak semmit ma sem? (most melóban vagyok, csak délután fogom megtudni) Holnap délben jár le az említett 72 óra.

Más is volt már ilyen helyzetben, hogy egész hétvégére net nélkül hagyták a digisek? :mad:

#3074 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 09:52

Idézet: Warlock - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 10:43

Mennyire korrekt az, hogy szombaton délben megszakadt az internetem, és egész hétvégén nem voltak képesek semmit tenni annak érdekében, hogy megjavítsák? :( Mondjuk máskor is mindig azzal jött az ügyfélszolgálat, hogy nekik 72 órájuk van az ügy kivizsgálására, de azért valahogy mégis rendbe tették nagyjából elfogadható időn belül. (hétvégén is, pedig akkor is mondták, hogy legközelebb csak hétfőn várjam a javulást :eek: ) Ezúttal viszont semmi sem történt, ma reggel ugyanúgy nem működött. Mit tehetek, ha nem csinálnak semmit ma sem? (most melóban vagyok, csak délután fogom megtudni) Holnap délben jár le az említett 72 óra.

Más is volt már ilyen helyzetben, hogy egész hétvégére net nélkül hagyták a digisek? :mad:

Úgy látszik, hogy a digi családbarát. :D  Ilyenkor ki kell menni a családdal a szabadba ;) kicsit eltávolodni a számítógéptől.

#3075 Felhasználó inaktív   encrypt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 06. 10:55

Idézet: Warlock - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 10:43

A 72 orat munkanapokban kell szamolni.
Hetvegen a szerelok nem dolgoznak, igy ha tavolrol halozaton keresztul nem tudjak valahogy orvosolni a rendszergazdak a problemat akkor sajnos varni kell amig a kulso helyszinen a szerelok megoldjak, ez minden szolgaltatonal igy mukodik.

Szerintem delutanra mar lesz neted :)

#3076 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 11:07

Idézet: Warlock - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 9:43

1x szombat este áramszünet lett a környéken..majd 2 óra múlva lett újból áram, de net nem mert a switcheket kellett volna ujra inditani..hétfő 11 körül ez megtörtént..
szóval nyugi másnál is volt ilyen :)
valóban 72 óra alatt kell a hibát elháritaniuk csak annak letelte után lehet kötbér igénnyel élni.
ráadásul nyár van ők is szabadságolnak alig van emberük ilyenkor hétköznap is..

#3077 Felhasználó inaktív   Warlock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 11:16

Mondjuk ha először lenne probléma a nettel, akkor nem szólnék semmit, de az, hogy minden hónapban van valami gond, kicsit borzolja az idegeimet. Ha délutánra tényleg megjavítják, akkor oké, de azért még a hónap elején vagyunk, és már két napig nem volt netem. Azt pedig, hogy ők szabadságolnak, az ügyfélnek nem szabadna éreznie a szolgáltatás minőségén...

Szerkesztette: Warlock 2009. 07. 06. 11:17 -kor

#3078 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 12:20

Idézet: Warlock - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 12:16

Mondjuk ha először lenne probléma a nettel, akkor nem szólnék semmit, de az, hogy minden hónapban van valami gond, kicsit borzolja az idegeimet. Ha délutánra tényleg megjavítják, akkor oké, de azért még a hónap elején vagyunk, és már két napig nem volt netem. Azt pedig, hogy ők szabadságolnak, az ügyfélnek nem szabadna éreznie a szolgáltatás minőségén...

Huha két napig nem volt neted?  :D
... és mit csináltál helyette?
Csak azért kérdem, mert ha esetleg nekem sem lenne...., hátha valaki tud ötleteket adni.

Nálam most már január óta megy, hibák nélkül, igaz, unixot használok, lehet Nálad sem feltétlen a szolgáltató a hibás.

De ha annyira kaki, hogy már így a hónap elején..., meg satöbbi, akkor miért nem nézel másik szolgáltató után?
Keeping the funk alive

#3079 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 12:28

Idézet: Flashget - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 11:07

1x szombat este áramszünet lett a környéken..majd 2 óra múlva lett újból áram, de net nem mert a switcheket kellett volna ujra inditani..hétfő 11 körül ez megtörtént..

Nálunk kib.tt nagy vihar volt valamelyik este, először a digitévét kúrta ki a villám, aztán meg az áramot is. Áram fél perc múlva visszajött, digitévén különböző színű alapokon no signal feliratok, egyedül talán az rtl működött, és lássatok csodát negyed óra múlva minden adó a helyén volt! Pedig hétvégén éjjel volt mindez. :D

#3080 Felhasználó inaktív   Warlock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 12:34

@Lazsa: Igen, lehet, hogy a gonosz manók a hibásak, és a szolgáltató teljesen ártatlan a dologban.  :omg: Amúgy itt egyetlen alternatíva van a digi mellett: a t-home. Ha csak két szar közül lehet választani, akkor inkább azt választom, amelyik kevésbé büdös. :p

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.