HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#3201 Felhasználó inaktív   karicsek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 24. 15:00

Egy párszor meglehet nézni az újpest mérkőzést.

#3202 Felhasználó inaktív   szemil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 18:17

Az a  meccs maga a borzalom volt a románok minden fronton lealáznak minket.Inkább néznék egy 1986 magyar-brazil ismétlést!link

#3203 Felhasználó inaktív   Atttesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 21:56

Idézet: poperator - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 19:27

Sziasztok.

Más is tapasztal mostanában csomag vesztést csúcs időben?
Debrecen Újkert , Kb. 12 és este 22-23 óra közt.
Megnéztem router nélkül, két gépről, egy 20/10 -es mezitlábas,
és egy 30/20 -as fix IP-s kapcsolatrol is, de mind a kettő az Újkertben van.
Mindig a pppoe alapértelmezett átjárót pingelve mind a kettőn van csomag vesztés,
változó, cirka 2-6 % .

Többiek mit tapasztalnak?

PO

Hi

Nálam szintén, bár van hogy 60% körüli a packet loss. Pl most, eleinte csak torrent, de most már.... Néztem win7en, Xp-n, linuxon, még másik hálókarin is :confused:
Ez egy mostani A speedtest valamivel jobb, ott 7Mb a down. Az upal nincs gondom az szinte mindig full

Szerkesztette: Atttesz 2009. 07. 25. 21:57 -kor

#3204 Felhasználó inaktív   ady19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 21:01

Sziasztok!

Abban szeretném a segítségetek kérni, hogy nem tudja-e valaki hogy Csepelen (21.ker) a Katona József utcában mikor várható a Digi szolgáltatás elindulása?? Vagy már elindult?? Nagyon fontos lenne az infó, mert már eléggé rég végeztek a földmunkákkal (majdnem egy éve) de még mindig nem hallok arról információt hogy mikor indulnak itt..
Előre is köszönöm az információt!

#3205 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 26. 21:15

Ha kész a föld munka az még nem jelent semmit sem mivel akár egy évet is lehet, hogy várni kell de az is elképzelhető, hogy csak egy hetet. Érdeklődjél ügyfélszolgálaton, weboldalon ha van kiírva akkor üzletkötőnél.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#3206 Felhasználó inaktív   petoth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 00:16

Idézet: ady19 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 21:01

Sziasztok!

Abban szeretném a segítségetek kérni, hogy nem tudja-e valaki hogy Csepelen (21.ker) a Katona József utcában mikor várható a Digi szolgáltatás elindulása?? Vagy már elindult?? Nagyon fontos lenne az infó, mert már eléggé rég végeztek a földmunkákkal (majdnem egy éve) de még mindig nem hallok arról információt hogy mikor indulnak itt..
Előre is köszönöm az információt!

Hány szám alatt laksz? Merthogy a Táncsics Mihály utcától a Kolozsvári utcáig terjedő négyemeletes lakótelepen már kb 2 hónapja lehet kötni. Nincs kinn a lépcsőházban a Digis üzletkötő neve egy plakáton? Ha kertesben laksz, ne is álmodj róla.

#3207 Felhasználó inaktív   ady19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 06:39

Én a 9-es szám alatt lakok, a plakát vagy 2 éve kinnt van hogy hamarosan, de azóta se történik semmi, vagy legalábbis eddig semmiről nem tudok hogy lenne már..

#3208 Felhasználó inaktív   petoth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 11:35

Idézet: ady19 - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 6:39

Én a 9-es szám alatt lakok, a plakát vagy 2 éve kinnt van hogy hamarosan, de azóta se történik semmi, vagy legalábbis eddig semmiről nem tudok hogy lenne már..

Anyámék az 5-7. szám alatt laknak, ott megy két hónapja. Javaslom megy át az 5-7 egyik lépcsőházába, és olvasd le a Digis üzletkötő nevét és címét, ésd hívd fel. Illetve most érdeklődtem utána a 9-11-ben lakó ismerősemnél. Az "A" lépcsőházban már megy a szolgáltatás. Nézd meg ott az üzletkötő nevét.

#3209 Felhasználó inaktív   ady19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 15:10

Köszi szépen a gyors választ! Ezek szerint csak ide nem jutott el a hír, legalábbis a lépcsőházban sincs kinnt semmi ilyen információ, bár az igazság az hogy múlt hónapban le lettek tépkedve a Digis plakátok s azóta minden tele van UPC plakáttal, lehet hogy nem véletlen???....
Mindenesetre köszi az információt, megpróbálok valahogy bejutni más lépcsőházakba hogy megnézem az üzletkötő elérhetőségét..

#3210 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 15:31

Nah, bekötötték a Digit hozzánk is (kábeltv és 4 megás kábelnet). Hogy milyen "minőségi munkát" végeztek a szerelők, azt inkább hagyjuk  :(
De újrakötöttem és így már jó és szép is :) Naszóval, a problémám az, hogy van egy TP-LINK TLWR543G routerem, ezt kötöttem rá a kábelmodemre. MAC címét beállítottam. Ha kihúzom a modemet és a routert majd visszadugom, akkor kap a router IP-t szépen (94.x.x.x). Viszont a wifi oldalról addig nem tudok netezni, amíg a router konfigjájban nem csinálok egy release, renew-t a wan interfészre. Ez miért lehet? A routeren mit kellene piszkálni?
A release-renew után minden megy szépen.

Szerkesztette: Sipi- 2009. 07. 27. 15:32 -kor

#3211 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 15:38

Idézet: ady19 - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 15:10

Köszi szépen a gyors választ! Ezek szerint csak ide nem jutott el a hír, legalábbis a lépcsőházban sincs kinnt semmi ilyen információ, bár az igazság az hogy múlt hónapban le lettek tépkedve a Digis plakátok s azóta minden tele van UPC plakáttal, lehet hogy nem véletlen???....
Mindenesetre köszi az információt, megpróbálok valahogy bejutni más lépcsőházakba hogy megnézem az üzletkötő elérhetőségét..

Csak egy tipp: ha nem akarsz egy hónapot várni a bekötéssel, menj be az ügyfélszolgálatra személyesen, és kérdezd meg, hogy mi van a rendeléseddel amit telefonon leadtál már több mint egy hónapja.

Másnap bekötik...

#3212 Felhasználó inaktív   ady19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 15:43

hmmm, ez tetszik! :D :D Köszi a tippet, még a végén meg is csinálom.. :D

#3213 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 15:52

Hmm. Egy ideig nem voltam itthon, de most újból nekiültem kicsit a torrentnek. 2 napja azt veszem észre, mintha hullámzana a letöltés. Ezt úgy értem, hogy elindul fullon, 3,4 MB/s-el, aztán pár perc múlva elindul lefelé 200-ig. Onnan újból fel, de nem is megy fullon, hanem ingadozik. Utána megint le, majd 1-2 percig fel. Eddig sohasem volt ilyen. ( minden torrenttel ezt csinálja) Más nem tapasztalt ilyet? Kezdek aggódni hogy valami elb@szódott az eddig hibátlanul teljesítő digimnél.  :(

------------
Közben figyelgettem, és olyan, mintha akkor lassulna le nagyon amikor az utorrentben a lemez cache megtelik, mind az írás mind az olvasás. (eddig nem volt ilyen gondom semmilyen lemezzel  :think:  )
Mit és hogyan érdemes állítani az utorrent lemezcache menüjében? nincs valahol erről egy jó leírás?

Szerkesztette: mexel 2009. 07. 28. 16:00 -kor

#3214 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 16:41

Idézet: mexel - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 15:52

Hmm. Egy ideig nem voltam itthon, de most újból nekiültem kicsit a torrentnek. 2 napja azt veszem észre, mintha hullámzana a letöltés. Ezt úgy értem, hogy elindul fullon, 3,4 MB/s-el, aztán pár perc múlva elindul lefelé 200-ig. Onnan újból fel, de nem is megy fullon, hanem ingadozik. Utána megint le, majd 1-2 percig fel. Eddig sohasem volt ilyen. ( minden torrenttel ezt csinálja) Más nem tapasztalt ilyet? Kezdek aggódni hogy valami elb@szódott az eddig hibátlanul teljesítő digimnél.  :(

------------
Közben figyelgettem, és olyan, mintha akkor lassulna le nagyon amikor az utorrentben a lemez cache megtelik, mind az írás mind az olvasás. (eddig nem volt ilyen gondom semmilyen lemezzel  :think:  )
Mit és hogyan érdemes állítani az utorrent lemezcache menüjében? nincs valahol erről egy jó leírás?

Szia! Ezt akkor csinálja, amikor lefoglalja a fájlt a lemezen. Ha túl nagy a fájl, pl. 4-8GB, akkor nálam percekig 0 körül van a letöltés, közben nyomorult vinyó meg teker rendesen. Mondjuk nálam be van kapcsolva a minden fájl előre lefoglalása (Általános beállításokban), és utána simán tölt lefelé. Szerintem próbáld meg te is bekapcsolni, a másik amiért én bekapcsoltam, hogy kevésbé legyen töredezett a vinyóm.

Az egyéb beállításokról meg itt találsz leírást: Advaced Bittorrent

#3215 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 17:27

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 17:41

Szia! Ezt akkor csinálja, amikor lefoglalja a fájlt a lemezen. Ha túl nagy a fájl, pl. 4-8GB, akkor nálam percekig 0 körül van a letöltés, közben nyomorult vinyó meg teker rendesen. Mondjuk nálam be van kapcsolva a minden fájl előre lefoglalása (Általános beállításokban), és utána simán tölt lefelé. Szerintem próbáld meg te is bekapcsolni, a másik amiért én bekapcsoltam, hogy kevésbé legyen töredezett a vinyóm.

Ez be van állítva nekem is, és most próbáltam, ha pár 10gb-ot adok neki tölteni, akkor áll le valóban. Eddig ezt nem vettem észre, valahogy bírta a másik vinyóm rendesen. :)

#3216 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 17:34

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 17:41

Köszi! Sajnos az a leírás nem tisztázza a kételyeimet :)

#3217 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 17:42

Idézet: mexel - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 17:27

Ez be van állítva nekem is, és most próbáltam, ha pár 10gb-ot adok neki tölteni, akkor áll le valóban. Eddig ezt nem vettem észre, valahogy bírta a másik vinyóm rendesen. :)

Esetleg próbáld meg, hogy kikapcsolod az előre lefoglalást és a bt.compact_allocation true-ra állítod. Csak akkor ne legyen skipped fájl a torrentben.

#3218 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 20:56

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 18:42

Esetleg próbáld meg, hogy kikapcsolod az előre lefoglalást és a bt.compact_allocation true-ra állítod. Csak akkor ne legyen skipped fájl a torrentben.

Köszi, megpróbálom. Most úgy látom valóban csak akkor akad ha új torrenteket teszek hozzá.

#3219 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 22:02

Digisport csatornának nagyon halk a hangja a többi adóhoz képest. Nálatok is? Jó lenne ha ezen javítanának.

#3220 Felhasználó inaktív   kg4u 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 04:27

Idézet: mexel - Dátum: 2009. júl. 28., kedd - 15:52

Véletlenül nem utorrent 1.8.3-at használsz? Nálam az csinálta ezt a hullámzást a letöltésben, visszatettem az 1.8.2-t és megszűnt a probléma.

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.