Idézet: Diablovazze - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 7:04
Tudom, hogy ez a jövő, ezt eröltetik mindenhol, de nem vágom, ez nekem miért jó, hiszen csak korlátoz. (Nem használhatom az eszközeimet (dvd felveő), kevesebb tv-t használhatok, nem én állítom be, hogy melyik csatorna "hányas legyen a tévén" .. Gondolom világos miről beszélek
Szal' a UPC bekaphatja, ha a DIGI bevezeti, akkor ő is...

Jelenleg egy ici-picit máshogy működik a dolog. Lehet, hogy néhány év múlva az lesz amit Te most felvázoltál, de az nem a jelen!
1. Az UPC-nél a digitális box-on van analóg kimenet, amit a jelszint minőségétől és erősségétől függően ugyanannyi felé tudsz elágaztatni, mint box nélkül. Tehát a TV-k száma nincs korlátozva.
2. Ebbe a kimenetbe természetesen a DVD-felvevődet is csatlakoztathatod, és ekkor már a rögzítéssel sincs gond.
3. Amennyiben a "felvevendő" műsor olyan adón van, amit nem adnak analógban csak digitálisban, akkor két megoldás van a problémádra:
a.) Vagy felveszed a box-szal, és annak a Scart kimenetéről később veszed át a DVD felvevődre, vagy
b.) a box-ot beállítod az aktuális csatornára és azon keresztül "élőben" rögzítesz.
A b. lehetőségnél egyértelmű gond, hogy nem tudod előre a felvétel időpontját beállítani, valakinek azt el kell indítania és elvileg le is kell állítania.
A 3. pontban leírt módszerek természetesen kényelmetlenebbek, mint a 2. módszer, de valószínűleg jobb minőségben lehet egy digitális tunerről rögzíteni, mint a felvevő saját analógjáról.
Mindezek ellenére az utolsó mondatod első tagmondatával ("Szal' a UPC...) viszont teljesen egyetértek.