HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#4421 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 01. 13:48

Az RDS az analóg rádió kísérőszolgáltatása, ezért lehet offtopic, csak érzékeltetni akartam, hogy ilyen van már elég régóta.

Szerkesztette: VKP 2010. 03. 01. 13:48 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#4422 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 21:05

Székesfehérváron a digitális csatornák kb. fele nem jelenik meg. Másnál is? Meddig fog ez tartani?
Analóg csatornák jórésze működik a muterom tv-jén. De én már csak a digitális csatornákat kerestem meg, analógot nem, úgyhogy nem tv-zek.  :down: 

#4423 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 22:02

Idézet: Gubek - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 9:44

Érdekes dolgokat ír ez a cikk a 16:9-re történő átállásról. Van itt egy kis keveredés.

"... Ez a magyar csatornák körében egyelőre ritka, bár az M1 és M2 csatornák esetében a múlt héten megtörtént az átállás. ..." Ez sajnos nálunk Miskolcon nem működik. Az M1 txt-je ugye azt írja, hogy ha gond van a TV néző jelezze a problémát a szolgáltatónak. Jeleztem. Két nap múlva jött a válasz: "Amennyiben a probléma továbbra is fennáll, kérem jelezze telefonon, vagy e-mail-ben." Azonnal küldtem rá a választ: "Akkor jelzem."

"...míg a Duna II Autonómia várhatóan már márciusban fog átváltani az új formátumra." Ez vagy egy hete már 16:9-ben jön. Tehát február utolsó harmadától.

Nálatok ezek hogyan működnek?

#4424 Felhasználó inaktív   szemil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 01. 22:03

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 21:05

Székesfehérváron a digitális csatornák kb. fele nem jelenik meg. Másnál is? Meddig fog ez tartani?
Analóg csatornák jórésze működik a muterom tv-jén. De én már csak a digitális csatornákat kerestem meg, analógot nem, úgyhogy nem tv-zek.  :down: 

Ne aggódj holnapra jó lesz, ma szedték szét a rendszert az új csomag miatt meg csatorna ki-be ez evvel szokott járni.

#4425 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 22:07

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 21:05

Korábban volt szó róla, hogy a Digi a digitális csatornáit március 1-gyel átrendezi. Hangold újra a TV-t.
Melyek hiányoznak? Én most gyorsan a hazai csatornák nagy részét megnéztem, azok rendben vannak.

#4426 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 23:08

Felhívtam az ügyfélszolgát és újrakeresés, globálisan.

#4427 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 09:57

Örülök digiéknek, az hagyján, hogy digitális még nincs felénk, de az UHF tartományt sem tudja a rendszer még a Sport 1-2-őt meg feltették a 63-4-re. :mad:
A fél város nem fogja látni a válogatott meccseket, nem is bírtam ma még felhívni őket. :)

#4428 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 00:18

Idézet: Bucy - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 9:57

Örülök digiéknek, az hagyján, hogy digitális még nincs felénk, de az UHF tartományt sem tudja a rendszer még a Sport 1-2-őt meg feltették a 63-4-re. :mad:
A fél város nem fogja látni a válogatott meccseket, nem is bírtam ma még felhívni őket. :)

Hogy-hogy nincs felétek digitális adás! Merre laksz?

#4429 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 11:15

Idézet: Pille - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 0:18

Hogy-hogy nincs felétek digitális adás! Merre laksz?

Hatvan, pontosabban Újhatvan, itt még csak az első pár utcáig jutottak el a korszerűsítéssel. :(
Se net, se telefon, se digitális adás nincs még.

Szerkesztette: Bucy 2010. 03. 03. 11:17 -kor

#4430 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 13:09

Hadd kérdezzem meg, hogy a kábelen jövő digitális adások vételéhez kell a tv-ben az MPEG-4 tuner? Amelyik LCD tv-ben nincs ez meg, az csak az analóg adásokat tudja fogni?

Én eddig úgy tudtam, hogy a földi sugárzású digitális adásokhoz kell az MPEG-4 tuner.

#4431 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 13:31

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 13:09

Hadd kérdezzem meg, hogy a kábelen jövő digitális adások vételéhez kell a tv-ben az MPEG-4 tuner? Amelyik LCD tv-ben nincs ez meg, az csak az analóg adásokat tudja fogni?

Én eddig úgy tudtam, hogy a földi sugárzású digitális adásokhoz kell az MPEG-4 tuner.

kábelen jövőhöz DVB-C kell..a DVB-T nem jó az csak földfelszinihez..

#4432 Felhasználó inaktív   MoneyHunter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 16:03

Viszont a DVB-C-snek az MPEG-4-et is tudnia kell ha a magyar HD adásokat nézni akarod, mert azok MPEG-4-ben jönnek, a többi digitális adás MPEG-2-ben.

#4433 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 20:21

Nálunk nemrég kötötték be a netet, tv-t meg telefont. Telefonra azt mondták, hogy arra még várni kell 1-2 hetet, hogy működjön. Bizonyára még valami eszköz kell hozzá, vagy ilyesmi miatt kell várakozni. Az lenne a kérdésem, hogy a HCD1988(39)TSD típusú telefonkészülékben, amit adtak, van hely elemeknek. Ebbe kell tenni mindenképpen elemet, hogy működjön, vagy megy elem nélkül is, mint a régebbi telefonok? Végülis UTP kábelen jön, szóval esélyesnek tartom, hogy ezen nem akarnak tápellátást küldeni a telefonnak. Tudna valaki adni erről infót? Köszi!
...

#4434 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 22:10

Idézet: tzabo - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 20:21

Az lenne a kérdésem, hogy a HCD1988(39)TSD típusú telefonkészülékben, amit adtak, van hely elemeknek. Ebbe kell tenni mindenképpen elemet, hogy működjön, vagy megy elem nélkül is, mint a régebbi telefonok?

Kell bele elem. Én 20 ft-os elemeket raktam bele és egy éve tökéletesen működik velük. Az, hogy utp-n jön a jel, az nem jelent semmit, szabványos telefonvonalat hoznak be, csak nem húznak ki külön kábelt. De ha akarod, használhatsz bármilyen telefont, legfeljebb nem lesz hívószámkijelzésed.

#4435 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 22:52

Idézet: tzabo - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 20:21

Nálunk nemrég kötötték be a netet, tv-t meg telefont. Telefonra azt mondták, hogy arra még várni kell 1-2 hetet, hogy működjön. Bizonyára még valami eszköz kell hozzá, vagy ilyesmi miatt kell várakozni. Az lenne a kérdésem, hogy a HCD1988(39)TSD típusú telefonkészülékben, amit adtak, van hely elemeknek. Ebbe kell tenni mindenképpen elemet, hogy működjön, vagy megy elem nélkül is, mint a régebbi telefonok? Végülis UTP kábelen jön, szóval esélyesnek tartom, hogy ezen nem akarnak tápellátást küldeni a telefonnak. Tudna valaki adni erről infót? Köszi!

Zka67 fórumtársat kiegészíteném, bár Ő is ezt mondja.
Tehát ugyanúgy két vezeték jön be a telefonhoz, mint más szolgáltatónál. Ez a két "drót" az UTP kábelben van, ez a kék és a hozzá tartozó kék-fehér. Mivel ezek használaton kívüliek, ezért erre gond nélkül használhatóak.
Tehát ahhoz, hogy a telefont használhatsd nem kell az elem, csak ... olvasd el az előző hsz-t.  :up:

Szerkesztette: Pille 2010. 03. 03. 23:15 -kor

#4436 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 06:14

Idézet: Pille - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 22:52

Tehát ahhoz, hogy a telefont használhatsd nem kell az elem...

Magához a telefonáláshoz nem kell, de ahhoz, hogy használni tudja ennek a típusnak minden funkcióját, ahhoz kell. Különben nem működik a kijelző.

#4437 Felhasználó inaktív   fegaf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 10:15

Nincs valami infó arról, hogy esetleg "átállnának" a közép európai AXN sugárzására? :confused:

#4438 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 10:32

Köszönöm az infókat. Teszek bele valami olcsóbbat a napokban.
...

#4439 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 11:42

Idézet: fegaf - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 10:15

Nincs valami infó arról, hogy esetleg "átállnának" a közép európai AXN sugárzására? :confused:

Fehérváron a magyar/cseh verzió megy.Az axn.hu honlapon lévő műsorújsággal szinkronban.Gondolom ez a közép európai verzió.

#4440 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 12:23

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 13:09

sonykor-nak, a másik topikban is válaszoltunk, de ide is teszem, hogy most már világos legyen:

1) Földi sugárzású digitális adásokhoz (pl. MinDigTV) --> MPEG4 DVB-T tuner kell.
2) Kábelen keresztül jövő digitális adásokhoz, mindenképp DVB-C tuner kell, hogy MPEG2 vagy MPEG4, attól függ, hogy a szolgáltató miben adja.
DigiTV minden csatornát MPEG2-ben nyomat SD felbontásban, és néhány csatorna HD-ban jön, de az MPEG4-gyel. Azaz:
a) DigiTV esetén, MPEG2 DVB-C tuner elég az SD csatornák vételéhez. Ezzel a HD adást nem fogod.
b) DigiTV esetén, MPEG4 DVB-C tuner kell ahhoz, hogy a HD csatornákat is vedd.

A Philips 26PFL5322/12 LCD TV-ben sajnos egyáltalán nincs semmilyen digitális tuner, sem DVB-T, sem DVB-C, sem MPEG2, sem MPEG4, tehát ezzel közvetlenül csak analóg csatornákat tudsz fogni. De amint xclusiv írta, lehet venni vagy bérelni set-top-boxot a Digitől. Pl az SD adásokhoz 11000 Ft-ért vehetsz egy MPEG2-es DVB-C vevőt, ami veszi a digitális adást, és ezt HDMI csatlakozóval hozzákapcsolod a Philips TV-hez.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.