HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#461 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 08. 11. 15:54

Idézet: Moonline - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 14:28

Nekem sincsen korlát, bár azt írják h 99 Gb, de amúgy nincsen, jó azt látni hogy növekedik a forgalmam  :D  de akkor majd felrakok egy DU meter-t...

Mi 99 GB?  :rolleyes:

#462 Felhasználó inaktív   Moonline 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 16:43

Idézet: Xxx Xxx - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 15:54

Mi 99 GB?  :rolleyes:

Ha megnézed a képet amit linkeltem ott van rajta h Letöltési korlát 99 Gbytes....de amúgy korlátlan  :p

#463 Felhasználó inaktív   Versanus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 11. 18:11

Hali!

Csak üzennék azoknak, akik attól félnek hogy nem lesz elég a sávszélesség.
Először: nem hinném, hogy a digi 1 db üvegszálat fektet a gerinchálózatában, biztosan >100gbit a kapacitása.
Másodszor: a BIX-en csak a magyarországon lévő szolgáltatókkal ill. magyar hoszt szerverekkel cserél adatot minden jól fölépített cég. Ezen a helyen ha nagyobb forgalom keletkezik az egyik szolgáltatónál, biztos hogy a többire is ki fog hatni, de teljesen más arányban. (amúgy a BIXnek rendkívül rossz a külföldi kapcsolata, kicsi a sávszélessége)
Harmadszor: a külföldi forgalmat a saját gerincén bonyolítja. Nem hinném, hogy oda csak 10 gigabit megy.
Szóval ha UPCnél, T-onlinenál képesek megoldani a sávszélesség problémát, itt pláne nem lessz gond.
A másik dolog, hogy nem mindenki számára elérhető a szolgáltatás.

Egy kérdés: Ugye a Digi egyelőre csak társasházakban építi a hálózatát?

üdv: D

#464 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 08. 11. 18:18

Idézet: Versanus - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 18:11

Hali!

Először: nem hinném, hogy a digi 1 db üvegszálat fektet a gerinchálózatában, biztosan >100gbit a kapacitása.
Másodszor: a BIX-en csak a magyarországon lévő szolgáltatókkal ill. magyar hoszt szerverekkel cserél adatot minden jól fölépített cég. Ezen a helyen ha nagyobb forgalom keletkezik az egyik szolgáltatónál, biztos hogy a többire is ki fog hatni, de teljesen más arányban. (amúgy a BIXnek rendkívül rossz a külföldi kapcsolata, kicsi a sávszélessége)
Harmadszor: a külföldi forgalmat a saját gerincén bonyolítja. Nem hinném, hogy oda csak 10 gigabit megy.
Szóval ha UPCnél, T-onlinenál képesek megoldani a sávszélesség problémát, itt pláne nem lessz gond.

Igen aztán később talán máshol is sajnos ez már nem belátható időn belül lesz szerintem :(

#465 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 18:19

Idézet: Moonline - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 12:32

Jah, és a DigiNet-nél nincsen olyan webes oldal ahol megtudom nézni az adatforgalmamat?

Vmi ilyesmire gondolok: (pár dolgot azért leszedtem róla  :p   :D )

Kép

Kép

Kép

Kép

De ez most milyen net?

#466 Felhasználó inaktív   coolmpi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 11. 18:27

Idézet: Xxx Xxx - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 14:48

Tegyük hozzá:nálad!

xxx xxx, te egy igazán pozitív beállítottságú ember lehetsz. Eddig egyetlen egy jó szavad nem volt semmihez...

Komolyan, szerintem használj modemes kapcsolatot, ha nem tudod értékelni a digilan-t...  :reklamacio:

(én már itt várok fél éve, hogy végre bekössék (szívok a 4mbit-es nettel, és fizetek 7900-at...), te meg fikázod folyamatosan... Tesómnál már van kb. egy éve)

Te tényleg egy júpíszi részvényesre hasonlítasz, v. ádéesel fan lehetsz v. nem tudom.

Érdemes lenne router nélkül kipróbálnod, v. másik géppel, mert senkinek nincs annyi gondja összesen a szolgáltatással, mint neked egyedül...

#467 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 19:32

Szeptembertől TV6 a Digikábelnél!Na erre varrjon gombot a UPC.

#468 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 20:29

Az elmúlt 1 hétben elég gyakran (kb negyedjére) megy el órákra a net. Nem lesz ez igy jó...  (más netről vagyok)

Kezd szétizzadni a switch?
0dB.

#469 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 20:34

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 19:32

Szeptembertől TV6 a Digikábelnél!Na erre varrjon gombot a UPC.

A UPC-nél van HD adás, na erre varrjon gombot a Digi. Ez kb. ugyanilyen volt... :)

#470 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 08. 11. 20:39

Megint nem volt Lan. fél órát kb.  :down:

#471 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 20:39

Idézet: Xxx Xxx - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 21:39

Megint nem volt Lan. fél órát kb.  :down:

Nekem is most jött vissza, ami  :up:  de amúgy nagyon  :down:
0dB.

#472 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 08. 11. 20:42

Idézet: coolmpi - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 18:27

xxx xxx, te egy igazán pozitív beállítottságú ember lehetsz. Eddig egyetlen egy jó szavad nem volt semmihez...

Komolyan, szerintem használj modemes kapcsolatot, ha nem tudod értékelni a digilan-t...  :reklamacio:

(én már itt várok fél éve, hogy végre bekössék (szívok a 4mbit-es nettel, és fizetek 7900-at...), te meg fikázod folyamatosan... Tesómnál már van kb. egy éve)

Te tényleg egy júpíszi részvényesre hasonlítasz, v. ádéesel fan lehetsz v. nem tudom.

Érdemes lenne router nélkül kipróbálnod, v. másik géppel, mert senkinek nincs annyi gondja összesen a szolgáltatással, mint neked egyedül...

Más nem írja be. Csak az aki itt fórumozik.

#473 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 20:56

Tényleg megint csuklott, mondjuk én még előtte letöltöttem  (tartott vagy 15 percig) az esti filmet megnézni, úgyhogy észre sem vettem volna. (bix)
Valószínűleg a bővítések miatt van mostanában több szünet. Majd ha befejezik a játszadozást, akkor visszaáll a normál állapot.
VODKA
-Connecting People-

#474 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 21:00

Idézet: petne - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 21:34

A UPC-nél van HD adás, na erre varrjon gombot a Digi. Ez kb. ugyanilyen volt... :)

Csak abból én nem látok semmit sem.Egyrészt nincs HD tévém,másrészt Digis vok. ;)
Inkább arra utaltam,hogy a UPC ezeket a csatikat nem adja ilyen olcsón.
Itt sem volt net.Lehet,hogy piszkálják már a rendszert a szeptemberi gyorsításra. :respect:

#475 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 08. 11. 21:00

Idézet: PeterX - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 20:56

Tényleg megint csuklott, mondjuk én még előtte letöltöttem  (tartott vagy 15 percig) az esti filmet megnézni, úgyhogy észre sem vettem volna. (bix)
Valószínűleg a bővítések miatt van mostanában több szünet. Majd ha befejezik a játszadozást, akkor visszaáll a normál állapot.

Nem hinném hogy pont a csúcsidőben bővítenének.

#476 Felhasználó inaktív   Krajczi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 21:18

Hát igen. De elment jó 30 percre a net. Viszont telefon most volt, nem úgy, mint tegnap kora délután. :) De már jóóóó. :D Erről a TV6-os bővítésről sehol sem találok ismertetőt.
Debrecenben kertházas területen is "építkeznek", nemcsak a panelekben.

#477 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 21:22

Idézet: skoal - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 11:23

De az 54Mbit Half Duplex,tehat egyszerre csak egy iranyba tud 54M-at

Arrol nem is beszelove, hogz ez az 54M is brutto, tehat ebbol lejon mindenfele hibajavitas. Nekem 54M-s linken 16Mbit/sec savszelessegem van, ennyivel tudok egy iranyba tolteni max. A 300Mbit-es n-es szabvany sem fog 300-al menni soha :)

#478 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 21:27

Idézet: Krajczi - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 21:18

Debrecenben kertházas területen is "építkeznek", nemcsak a panelekben.

És ott milyen technológiát alkalmaznak? Kábelnet vagy FTTH?

#479 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 21:29

Idézet: Versanus - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 17:11

Hali!

Na itt azer par nem teljesen valos dolog elhangzott :)

1: Tok mindegy, mennyi uvegszalat fektet a digi. 1 uvegszal nem 1Gbit-et jelent. Annyi megy at rajta, amit a technika jelenleg elbir, es ez lassan 100Gbit lesz, szoval az optika darabszama semmit sem jelent. Foleg ha vannak tartalek vonalai, akkor ez akar tobbszorose is lehet. De azert szazas nagysagrendben nem kell gondolkozni!!! Szerintem a digi gerinc forgalma nemileg magasabb, mint a BIX-e, de nem sokkal. Nem minden 20/20-as (foleg mostmar 30/20-as :D ) tolt csutka savszelessegen ejjel-nappal.

2: Minden "jol felepitett" cegnek vannak a BIX-en kivul is vonala a tobbi netes ceghez, foleg a tartalom szolgaltatokhoz, tehat amit Te a bix-en latsz, az az a forgalom, amit ott AKAR kicserelni egy ceg. Nezd meg a tcom-ot, gondolhatod, hogy nem 6Gbit az ossz forgalma :) Csak mar sok ceggel epitett ki un. direct peering-et, es ott cserel forgalmat, es nem a bixen.
a BIX-nek NINCS kulfoldi savszelessege. A BIX az csak par switch. Nem ceg, nem internetszolgaltato. Hanem egy adatkicserelo kozpont.

l

#480 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 21:32

Ezekre a nagy megallasokra azert jo lenne, ha a Digitol valaki meselne par szot, erdekelne mi tortenik :) szerintem valamelyik eszkozuk megdoglik, es a reboot idejen van allas, meg esetleg amig osszeall a halozat. De erdekelne, hogy mi tortenik ilyenkor, tuti nem lesz ez rendszeres, csak most valami nagyon meghalt :(

l

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.