HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#4741 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 20. 22:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Flashget - Dátum: 2010. 07. 10. 20:21

nekem most járt le az 1 évből a fél év kedvezmény.
azért gondolom januárban lehet újabb 1 évet kötni..vagy nem ;)

Ahogy mondom: NEM!

#4742 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 21. 06:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 07. 20. 23:36

Nálunk az üzletkötő pedig azt mondta, hogy lehet évenként hosszítani.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#4743 Felhasználó inaktív   Warlock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 21. 08:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2010. 07. 20. 19:37

Biztos, hogy interlace a jel mivel a szolgáltatók ezt használják, az összes.

Döbbenetes. Mikor fognak már végre áttérni a progresszív jelre? Hiszen az LCD TV-knek fölösleges interlace-es módban küldeni a jelet, a DVB-C (meg egyáltalán bármiféle digitális jel) vétele nem igazán a CRT TV-k specialitása. :) Szóval számomra érthetetlen, hogy DVB-C jelet miért küldenek interlace-es formában. De persze nem vagyok szakértője a témának, lehet, hogy van valami komoly érv az interlace-es jel mellet, csak hát mivel én még nem találtam igazán jó deinterlacelő megoldást, kicsit frusztráló a dolog.

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 07. 20. 23:33

Igen, én próbáltam, egy Cinergy kártyát használok.
Arra kell figyelned, hogy ha HD adást akarsz nézni, vagy rögzíteni, ahhoz viszonylag izmosabb gép kell.

Köszi. :) Mondjuk a gépem nem annyira izmos, csak reménykedni tudok, hogy elég lesz... Valamilyen alacsony fogyasztású AMD processzor van benne, és alaplapra integrált ATI HD3200-as VGA. (ha jól emlékszem) Mitől követel meg a HD komolyabb teljesítményt, a procitól vagy a VGA-tól? Vagy esetleg sok RAM kell neki? Adtak valami szoftvert a kártyához, amivel tudsz rögzíteni? Ha igen, milyen formátumban megy a rögzítés? Kell újratömörítés? (mondjuk ha tényleg interlace-es a jel, akkor ez nem kérdéses, hiszen gondolom a kártya szoftvere egy az egyben rögzíti a jelet, amit kap, interlacesen, tehát utána mindenképpen kell deinterlacelni)

#4744 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 21. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Warlock - Dátum: 2010. 07. 21. 09:34

Köszi. :) Mondjuk a gépem nem annyira izmos, csak reménykedni tudok, hogy elég lesz... Valamilyen alacsony fogyasztású AMD processzor van benne, és alaplapra integrált ATI HD3200-as VGA. (ha jól emlékszem) Mitől követel meg a HD komolyabb teljesítményt, a procitól vagy a VGA-tól? Vagy esetleg sok RAM kell neki? Adtak valami szoftvert a kártyához, amivel tudsz rögzíteni? Ha igen, milyen formátumban megy a rögzítés? Kell újratömörítés? (mondjuk ha tényleg interlace-es a jel, akkor ez nem kérdéses, hiszen gondolom a kártya szoftvere egy az egyben rögzíti a jelet, amit kap, interlacesen, tehát utána mindenképpen kell deinterlacelni)

Az előző válaszomban található linkre ha majd rákattintasz, ;) a hardware igényre megkapod a választ. Ha mód lenne rá, (próbálok szerényen és nem provokatíven válaszolni,) ne várd már el tőlem, hogy az ott olvasható dolgokat ide bemásoljam.

Én használtan vettem, telepítő lemezt nem kaptam hozzá, de a fenti linkről az is letölthető.
A rögzítés ts, vagy mpeg-ben történik.
Amit rögzít, azzal egy átlagos lejátszóprogram elboldogul. Hálózatban van a gépem egy PS3-mal, az is viszi. Nem kell semmit tömörítgetni. Rögzíted, utána lejátszod. Ennyi.

#4745 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 21. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2010. 07. 21. 07:17

Nálunk az üzletkötő pedig azt mondta, hogy lehet évenként hosszítani.

Akkor átvágott...

Szerk.: Hívd fel a 1272-őt és ott majd elmondják. Neked is...

Szerkesztette: Pille 2010. 07. 21. 16:00 -kor

#4746 Felhasználó inaktív   Warlock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 22. 09:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 07. 21. 16:56

Az előző válaszomban található linkre ha majd rákattintasz, ;) a hardware igényre megkapod a választ. Ha mód lenne rá, (próbálok szerényen és nem provokatíven válaszolni,) ne várd már el tőlem, hogy az ott olvasható dolgokat ide bemásoljam.

Én használtan vettem, telepítő lemezt nem kaptam hozzá, de a fenti linkről az is letölthető.
A rögzítés ts, vagy mpeg-ben történik.
Amit rögzít, azzal egy átlagos lejátszóprogram elboldogul. Hálózatban van a gépem egy PS3-mal, az is viszi. Nem kell semmit tömörítgetni. Rögzíted, utána lejátszod. Ennyi.

Mea culpa, tényleg ott az információ, elnézést mindenkitől a fölösleges kérdésért. :)

Azt megkérdezhetem, hogy PC-n lejátszva tapasztalsz-e interlaces effektusokat a felvételen? (és nem filmek esetében kérdezem, hanem más TV-műsoroknál, ha rögzítettél már olyat, ugyanis a filmek sok esetben nem interlacesek) Igen, Gubek azt írta, hogy szerinte biztosan interlaces a DVB-C adás, de azért olyannak a véleménye is érdekelne, aki ezt már tapasztalta is. (vagy esetleg az ellenkezőjét)

Szerkesztette: Warlock 2010. 07. 22. 09:16 -kor

#4747 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 22. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Warlock - Dátum: 2010. 07. 22. 10:15

Mea culpa, tényleg ott az információ, elnézést mindenkitől a fölösleges kérdésért. :)

Azt megkérdezhetem, hogy PC-n lejátszva tapasztalsz-e interlaces effektusokat a felvételen? (és nem filmek esetében kérdezem, hanem más TV-műsoroknál, ha rögzítettél már olyat, ugyanis a filmek sok esetben nem interlacesek) Igen, Gubek azt írta, hogy szerinte biztosan interlaces a DVB-C adás, de azért olyannak a véleménye is érdekelne, aki ezt már tapasztalta is. (vagy esetleg az ellenkezőjét)

Teljesen normális a felvétel.
Az én olvasatomban Gubek nem azt írta, hogy SZERINTE interlaces az adás, hanem azt, hogy interlaces. Jelenleg a világon a legtöbb, de az is lehet, hogy az összes szolgáltató interlacen küldi a jelet. De ahogy írom, ilyen jellegű probléma nincs vele.
De vannak problémák is:
- HD műsort nem tudok nézni, mert szaggat a kép, egy idő után meg a hanggal sem lesz szinkronban. Ha csak rögzítek, és a monitoron nem megy a HD műsor, akkor a felvett műsor nagyobbrészt jó. De nem mindig. A hiba oka egyértelmű: a gépem a Terratech által leírt hw minimumot nem éri el.
- SD műsoroknál a kép nem olyan éles, mint ami elvárható lenne. Ez nem tudom, hogy a gép hibája vagy a kártyáé, de az nem szaggat, az életlenségen túl nincs gond.

#4748 Felhasználó inaktív   Warlock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 22. 10:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 07. 22. 11:01

Az én olvasatomban Gubek nem azt írta, hogy SZERINTE interlaces az adás, hanem azt, hogy interlaces. Jelenleg a világon a legtöbb, de az is lehet, hogy az összes szolgáltató interlacen küldi a jelet. De ahogy írom, ilyen jellegű probléma nincs vele.

Értem, akkor nyilván a szoftver deinterlaceli a jelet, vagy lehet, hogy a kártyában van hardveres deinterlace - akárhogy is, a lényeg az, hogy a felvétel nem "fésűs".

Köszi az információkat, így most már tudom, hogy kb. mire számítsak, ha megveszem. :) Igaz, közben felfedeztem, hogy létezik USB-s DVB-C tuner is, még utánaolvasok, hogy melyiket érdemesebb megvenni.

#4749 Felhasználó inaktív   zseniális19 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 22. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 07. 21. 16:57

Akkor átvágott...

Szerk.: Hívd fel a 1272-őt és ott majd elmondják. Neked is...

Ez akkor nagy érdekes. Felhívtam a 1272-t és elmondtam, hogy a tavaly kötött 1 éves hűségnyilatkozatom (tv+internet+telefon) most fog lejárni július 31-én és megkérdeztem, köthetek-e újat. Erre a válasz az volt, természetesen, elmegyek a hozzám legközelebbi irodába és kötök egy újat.:)

#4750 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 22. 15:25

Azt viszont nem értem miért jó a csatornák helyének állandó variálása. Semmi új nem jött, de lehet keresgetni hova tették ami érdekelt. Auto keresést nem indítok mivel akkor elmegy a csatorna sorrend beállításom, lehet pöcsölni az új kiosztás nézegetésével és az átállítással. De tényleg mire jó pakolni, ha nincs semmi érdemi változás?
My photos

#4751 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 22. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 07. 20. 22:36

majd kiderül..majd kiderül..ha már ilyen régi beirásomra válaszoltál ;)

#4752 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 23. 14:55

Üzenet megtekintéseIdézet: zseniális19 - Dátum: 2010. 07. 22. 12:55

Ez akkor nagy érdekes. Felhívtam a 1272-t és elmondtam, hogy a tavaly kötött 1 éves hűségnyilatkozatom (tv+internet+telefon) most fog lejárni július 31-én és megkérdeztem, köthetek-e újat. Erre a válasz az volt, természetesen, elmegyek a hozzám legközelebbi irodába és kötök egy újat.:)

Nálunk a lápcsöházba most plakátolták ki, hogy lehet Digi hüségszerzödést kötni 1-2 évre.
Feltételek mint tavaly volt.

#4753 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 23. 23:16

Üzenet megtekintéseIdézet: zseniális19 - Dátum: 2010. 07. 22. 12:55

Igazából nagyon örülnék, ha úgy lenne, ahogy Te mondod. Nekem augusztusban jár le a hűségnyilatkozatom. Kb. két hete felhívtam őket, mert nem emlékeztem, hogy mikor kötöttem, meddig tart ez a díj, meg érdekelt, hogy van-e új akció. Ha nincs, akkor van-e lehetőség újrakötésre. A kiscsaj azt mondta, hogy másféle akció nincs, és az újrakötési lehetőségben nem volt biztos. Kérte hogy várjak, utánanéz. Egy pár perc múlva mondta, hogy a "Három az egyben akció" van még mindig, és újrakötésre nincs lehetőség. Ezt a kedvezményt egyszer lehet igénybe venni.
Személyesen fogok bemenni az itteni irodába, megpróbálom újrakötni.
Ha időközben Neked sikerül újrakötni, akkor jelezd légy szíves.

#4754 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 23. 23:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Flashget - Dátum: 2010. 07. 22. 18:54

majd kiderül..majd kiderül..ha már ilyen régi beirásomra válaszoltál ;)

Számodra probléma, hogy régi (régi?) hsz-odra válaszoltam? Ha igen, akkor légy szíves napokban kifejezve jelezd már a tűrésküszöbödet és legközelebb figyelembe veszem. Célszerű lenne privátban, hogy a többieket ne terheljük ilyen dolgokkal. :s

#4755 Felhasználó inaktív   x00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 24. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 07. 23. 23:16

Igazából nagyon örülnék, ha úgy lenne, ahogy Te mondod. Nekem augusztusban jár le a hűségnyilatkozatom. Kb. két hete felhívtam őket, mert nem emlékeztem, hogy mikor kötöttem, meddig tart ez a díj, meg érdekelt, hogy van-e új akció. Ha nincs, akkor van-e lehetőség újrakötésre. A kiscsaj azt mondta, hogy másféle akció nincs, és az újrakötési lehetőségben nem volt biztos. Kérte hogy várjak, utánanéz. Egy pár perc múlva mondta, hogy a "Három az egyben akció" van még mindig, és újrakötésre nincs lehetőség. Ezt a kedvezményt egyszer lehet igénybe venni.
Személyesen fogok bemenni az itteni irodába, megpróbálom újrakötni.
Ha időközben Neked sikerül újrakötni, akkor jelezd légy szíves.

Amikor lejárt mond le és köss egy újat kedvezménnyel!

#4756 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 24. 17:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 07. 23. 23:22

Számodra probléma, hogy régi (régi?) hsz-odra válaszoltam? Ha igen, akkor légy szíves napokban kifejezve jelezd már a tűrésküszöbödet és legközelebb figyelembe veszem. Célszerű lenne privátban, hogy a többieket ne terheljük ilyen dolgokkal. :s

dehogy probléma..csak meglepődtem :)

#4757 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 25. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: x00 - Dátum: 2010. 07. 24. 10:20

Amikor lejárt mond le és köss egy újat kedvezménnyel!

Ha ez a megoldás, akkor ezt teszem. Ha így nem megy, akkor az Asszony nevére kötünk egy újat.

#4758 Felhasználó inaktív   x00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 25. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 07. 25. 18:43

Ha ez a megoldás, akkor ezt teszem. Ha így nem megy, akkor az Asszony nevére kötünk egy újat.

Úgy még jobb!

#4759 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 27. 08:10

Mintha visszavették volna a sebességet 40-ről 30-ra.. más is tapasztalt ilyet?
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#4760 Felhasználó inaktív   zseniális19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 27. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: b0rZ - Dátum: 2010. 07. 27. 09:10

Mintha visszavették volna a sebességet 40-ről 30-ra.. más is tapasztalt ilyet?

Most töltöttem Utorrent-tel egy 370MB-os fájlt, stabilan jött 4,5MB/s-el.(Miskolc,30/20-as nettel.)

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.