HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#5301 Felhasználó inaktív   zoltan6 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 30. 07:10

nekem ott a csík alul felül az rtl-klubon 16/9-re állítva a tv-t,pedig jónak tünik a képarány.

#5302 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 30. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: zoltan6 - Dátum: 2011. 08. 30. 08:10

nekem ott a csík alul felül az rtl-klubon 16/9-re állítva a tv-t,pedig jónak tünik a képarány.

Mondom, amíg nem küldik a kapcsolójelet, addig a tévé ugyanúgy 4:3 arányúnak érzékeli az adást.

#5303 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 18:18

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2011. 08. 30. 12:35

Mondom, amíg nem küldik a kapcsolójelet, addig a tévé ugyanúgy 4:3 arányúnak érzékeli az adást.

csak a hozzá nem értőknek..kitől nem jön a jel?
Digi vagy RTL Klub?

#5304 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 19:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Flashget - Dátum: 2011. 08. 30. 19:18

csak a hozzá nem értőknek..kitől nem jön a jel?
Digi vagy RTL Klub?

Digi facebook

DIGI
Sziasztok,

Az RTL Klub-os átállás kapcsán műsorszolgáltató oldali hiba lépett fel, ezáltal nem a megfelelő formátumot kapjuk, hanem a 4:3-as "letter box"-ot.

A probléma megoldása már folyamatban van, azonban ez nem rajtunk múlik.

Ennek ellenére természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy minél gyorsabban lezárjon ez a folyamat.

Megértéseteket köszönjük!

Üdvözlettel,
DIGI

#5305 Felhasználó inaktív   csifkin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 02. 08:47

Kedden nem kell már kapcsolgatni a tv-t BL meccsen.
http://www.origo.hu/...-a-pro4nek.html

#5306 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 02. 16:06

Digikábelen analógban a TV2 igazi 16:9-ben jön, úgy tűnik és nem 4:3 Letterbox! :cool2:
4:3-as módban a fejek elnyúltak, azaz át kell váltani 16:9-es módra. Ez a helyes működés!
4:3-as adásnál marad a 4:3-as kép, ami szintén helyes.

Ez így korrekt!
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#5307 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 06. 09:16

Nem SPAM-nek szántam. Nem véletlenül vannak ott fönt játékok.:)
De ettől a kérdés még ugyanúgy fönt áll. Tud valaki segíteni?

Milyen országra állítottad a tv-t? (Nem a nyelvre gondolok.)
My photos

#5308 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 10:48

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 05. 17:05

Tiszteletem minden kicsinek és nagynak! :)

Az szeretném kérdezni, hogy az Újhegyi lakótelepen a Digi ad digitális DVB-C szabványú adást?
Ugyanis vettem a MediaMarkt-ban akciós LG TV-ét ami tudj a DVB-C/T szabványokat és nem találok ezzel digitális csatornát csak analógot.

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2011. 09. 06. 11:40

Milyen országra állítottad a tv-t? (Nem a nyelvre gondolok.)

Nekem ugyan nincs DVB-C vevőm de úgy emlékszek hogy többen is Németországra vagy Svédországra állították a tuner normáját és akkor bejöttek a Digis adók. Próba cseresznye.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#5309 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 16:49

Úgy látom mától az RTL Klub is rendes 16:9-ben ad, legalábbis Digikábel analógon.

#5310 Felhasználó inaktív   Zoli67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 08:54

Sziasztok!

HUMAX Digi+C HD típusú boxom van,de csak az 1GB pendrivet olvassa,csak arról játszik le filmet. Ha külső HDD-t teszek rá nem ismeri fel,ugyan ez a helyzet egy 4GB memoriakártyával is.
Ötlet valakinek?

#5311 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 17:05

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 07. 10:27

Sajnos ez nem jött össze. Tegnap este kipróbáltam. Reszeteltem a TV beállításait és mindent 0-ról újra kezdtem. Nyel: magyar, Ország: német. Bekerestem az összes TV adót rajta de továbbra csak analóg csatornákat fogok. Digitális: 0.
Dupla 3-as TV elosztó után kapja a jelet a másik szobából kábelen keresztül. Lehet, hogy ez a baj forrása?
Vagy esetleg be kell állítani a TV-én kézzel keresési tartományt, hogy digitális TV adást lehessen fogni?

LG-knél tudtommal a finn, vagy svéd? beállítás szokott jó lenni, valamint (Lg-nél nem tudom, de másnál úgy van)a digitális beállításnál arra is kell figyelni, hogy ne földi T, hanem kábel C legyen, és teljes keresés kell. Ha így sem, úgy lehet tényleg kábelezés. Ezt úgy tudod kipróbálni, hogy a bejövőhöz legközelebb próbálod ki, kiiktatva a többit. (Vagy lehet még, hogy nem jól tájékoztattak a tévéről, mert nem tudja a C-t. ...bár az új LG-k tudják.

#5312 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 22:44

Samsung P2470HD DVB -T/C tuneres monitor.
Digitális csatorna: Magyarország
Analóg csatorna: Magyarország
és minden csatorna jön jól digikábelen.
nem értem ezt a németország dolgot.

#5313 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Flashget - Dátum: 2011. 09. 07. 23:44

Samsung P2470HD DVB -T/C tuneres monitor.
Digitális csatorna: Magyarország
Analóg csatorna: Magyarország
és minden csatorna jön jól digikábelen.
nem értem ezt a németország dolgot.

Valamelyik gyártó foglalkozik azzal, hogy minden ország freki tartománya rendesen fel legyen programozva, míg mások nem. Ennyi.
My photos

#5314 Felhasználó inaktív   Mighty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Zoli67 - Dátum: 2011. 09. 07. 09:54

Sziasztok!

HUMAX Digi+C HD típusú boxom van,de csak az 1GB pendrivet olvassa,csak arról játszik le filmet. Ha külső HDD-t teszek rá nem ismeri fel,ugyan ez a helyzet egy 4GB memoriakártyával is.
Ötlet valakinek?

Tipp: FAT32-vel legyen formatálva a memkártya.

#5315 Felhasználó inaktív   zolipapa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 15:18

Nálam az rtl-nél megjelent a fekete csík alul felül a kettesnél viszont nem, ott hosszúkás volt a kép betelefonáltam a digihez erre gyorsan az rtl-t is elbaszták most ott is hosszúkás a kép reklamálásomra az volt a válasz hogy a tévém nem kompatibilis vegyek másikat. Nem vagyok műszaki zseni de szerintem ha időnként jól jön be a kép aztán átvált az nem a készülékem hibája hanem a szolgáltató akarja megúszni a munkát és lerázni a felhasználót. Szerintem mivel hogy fizetünk érte ezért jogunk van a músort rendes minőségben nézni

#5316 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 21:58

Üzenet megtekintéseIdézet: zolipapa - Dátum: 2011. 09. 08. 16:18

Nálam az rtl-nél megjelent a fekete csík alul felül a kettesnél viszont nem, ott hosszúkás volt a kép betelefonáltam a digihez erre gyorsan az rtl-t is elbaszták most ott is hosszúkás a kép reklamálásomra az volt a válasz hogy a tévém nem kompatibilis vegyek másikat. Nem vagyok műszaki zseni de szerintem ha időnként jól jön be a kép aztán átvált az nem a készülékem hibája hanem a szolgáltató akarja megúszni a munkát és lerázni a felhasználót. Szerintem mivel hogy fizetünk érte ezért jogunk van a músort rendes minőségben nézni

Most mi a gondod pontosan? A fekete csík, vagy az hogy hosszúkás a kép?
Analóg vagy digitális adást nézed? Milyen TV-d van, CRT vagy 16:9-es?

Éppenséggel korrekt a mostani működés. A kép váltás is normális. Analóg adásban a hosszúkás kép az ún anamorf adás. Ez a rendes 16:9-es adás, a TV-t át kell váltani kézzel 16:9-es módba. Ha a te TV-den nincs ilyen mód, akkor valóban nem kompatibilis a TV-d.

A másik sugárzási mód a 4:3 Letterbox lenne.

Mindkettőnek van előnye és hátránya. Analóg vétel esetén, a 16:9-es anamorf kép a műszakilag korrekt. A TV-t 16:9-es módba kell váltani, akkor jó a kép. Előnye hogy jobb minőségű a kép, és nem pazarolják a sávszélességet a fekete csík sugárzására. Hátránya, hogy analógban kézzel kell váltani a képarányt és akinek a TV-jén nincs 16:9-es mód, az pórul jár, mert csak pálcikaembereket lát.

A 4:3-as Letterbox előnye, hogy minden TV-n arányosan jelenik meg, a régi hagyományosokon is. Azonban rosszabb minőségű a jel, belesugározzák a fekete csíkot. 16:9-es TV-n, mivel ez 4:3-as jel, bele kell nagyítani, ettől is romlik a képminőség. Ha 4:3-as a műsor benne, akkor ráadásul kétoldalt is felesleges háttérábrákkal töltik ki.

#5317 Felhasználó inaktív   Krajczi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 21:04

A DIGI berakta ezt a Pro4-t, hogy egy jó BL labdarúgó-meccs közvetítéséről se maradjunk le?

#5318 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 13. 23:05

Tájékoztató az RTL Klub tévécsatorna képarányáról

Idézet

Készült: 2011-09-12 13:02:14

Tisztelt Ügyfeleink!

Sajnálattal tájékoztatjuk Előfizetőinket, hogy a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. műholdas és kábeles televízió csatornakiosztásában megtalálható RTL Klub tévécsatorna 16:9-es képarányú technikai átállását követően is a korábbi 4:3-as képarányú formátumban biztosítja műsorainak sugárzását a DIGI Kft. részére. Az átvett jel paramétereinek módosulására tett kezdeményezések az RTL Klub irányába a DIGI Kft. részéről folyamatban vannak. A DIGI Kft. és munkatársai nevében ezúton is köszönjük szíves megértésüket és türelmüket.

Üdvözlettel:
DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.

#5319 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 14. 06:28

MinDig TV-n sem jó, 4:3-as letterbox. Érdekes, a csigakettőnek ment a dolog, a retekkluppnak nem.

Szerkesztette: Raynes 2011. 09. 14. 06:29 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5320 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 14. 13:33

Ehóban jár le a 2 éves hűségem a Digivel. Felhívtam őket, hogy szeretnék újabb hűséget kötni, erre azt mondja a kiscsaj, hogy most nincs nekik ilyen akció. Csak új ügyfeleknek adnak hasonló kedvezményt, meglévőeknek nem....

Ehhh, pedig jó lett volna még egy kis előfizetési díj csökkentés... De nem baj, még így is megéri. :)

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.