Idézet: Takeshi - Dátum: 2012. 07. 06. 17:33
Ami ugyanazt megcsinálja, amit a UPC box, az
itt kezdődik. Két DVB-C tuner kell bele + még egy HDD. Általában azt mondják rá, hogy "ez drága"...
Ha az ár uralkodik a minőség felett, akkor válts. A Digi pl. lassan egy éve nem képes megoldani az RTL Klub 4:3/16:9 képarányváltását, ezért két RTL Klub van a digitális kínálatban. Sok adó blokkosodik, szaggatott csík van a kép tetején, stb. A HD-k jók, csak 1. nincs belőlük túl sok 2. még mindig nincs magyar hang a NatGeo/NatGeo Wild HD-n (ok, a UPC-nél sincs, csak műholdon).
Ezzel egy kicsit azért vitatkoznék, szerintem egy kicsit összetettebb a kérdés. SZERINTEM két dolgot kell figyelembe venni. Az egyik az ár, a másik a kényelem.
1. A DVB-C boxok tényleg drágák, megoldható olcsóbban is, mint amit javasoltál.
2. A Digi tényleg olcsóbb, mint az UPC, nekem összességében (!) jobban bejött.
- A telefon valamivel olcsóbb, a korábban az UPC-től kapott telefont a Digi-nél már használni is tudtam. Az előző szolgáltatónál annyira halk volt, hogy néha nem értettem mit mondanak nekem.
- Ha torrentezni is szoktál, akkor a kívánt arányokat sokkal könnyebb elérni és tartani, mint az UPC-nél.
- Nekem a TV nem blokkosodik, nem is értem mi az a szaggatott csík a kép tetején, amiről beszélsz. Számomra az RTL Klub képarányváltása nem okoz problémát, mert a Barátok köztet évek óta nem nézem, sem az idióta "valóságsókat", meg a többi baromságot. Igazából értékes műsor nem nagyon van azon a két adón. Ha a vasárnap esti úgymond nagy filmre gondolsz, az mindig 16:9-ben jön.
Abban valóban igazad van, hogy lehetne több HD adó is, mondjuk az összes. De minek? Pl. az ATV is minek HD-ben?
Szerintem az UPC jóval drágább, én vagy három éve a TV, internet, telefonért fizettem vagy 12 ezret, ehelyett a Digi kijött kevesebb mint a feléből, más adókkal, számomra használhatóbb internettel, kevesebb villanyszámlával. Persze mivel nem lett felvevős box-om, - meg most sincs - egy kényelmi funkció elmaradt. De bármit letöltök a netről és reklmám nélkül megnézem.