HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#5521 Felhasználó inaktív   zyrobs 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 26. 04:17

Nálam ma reggel 5kor megszakadt mindenfajta hozzáférés külföldi oldalhoz. Csak magyar oldalak jönnek be. Lehet hogy csak átmenetileg lenyomtak valami, de bosszantó, mert most töltenémfel az egész estés munkámat külföldi ftpre. grrr

edit: pingelni se tudok külföldi címet. Egyedül a google.comot tudom pingelni (173.194.39.137, .hu: 173.194.35.183). Semmi más nem megy, csak magyar oldal. Router resetet már próbáltam.
edit2: most félórával később úgy néz ki már jó.

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 06. 25. 19:03

Biztosan már többen kérdezték, büdös bunkó vagyok, h nem gúglizom ki. :) Múlt héten kötöttek digit, és hát megy itthon egy torrent szerverem. Le van korlátozva, jelenleg úgy tűnik, havi 20-25G letöltésem lesz, és 150-200G uploadom. Mennyi az a határ, amikor jön az ejnyebejnye?

Nálam évi átlag 30 tera (26 fel, 4 le), három és fél éve, korlátot még nem láttam, csak egykét hálózati furcsaságot. Pl. egy kapcsolat egy ip-re néha beáll valami irdatlan lassu sebességre, és istennek se lesz gyorsabb, még akkor is ha egyszerre több kapcsolattal egyenes arányban növekszik a sebesség. Egy kapcsolat mondjuk ~200k, akkor ha megnyitok huszat, akkor eléri a 4 megát.

Szerkesztette: zyrobs 2012. 06. 26. 04:35 -kor

#5522 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 06. 25. 20:03

Biztosan már többen kérdezték, büdös bunkó vagyok, h nem gúglizom ki. :) Múlt héten kötöttek digit, és hát megy itthon egy torrent szerverem. Le van korlátozva, jelenleg úgy tűnik, havi 20-25G letöltésem lesz, és 150-200G uploadom. Mennyi az a határ, amikor jön az ejnyebejnye?

Nyugi, ahogy már többen is leírták, nem korlátoznak; nálam is évi 20 tera körül van a mozgás, korlát/figyelmeztetés nem volt.

Szerkesztette: worxland 2012. 06. 26. 09:22 -kor

aláírás
Spoiler

#5523 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: worxland - Dátum: 2012. 06. 26. 10:20

Nyugi, ahogy már többen is leírták, nem korlátoznak; nálam is évi 20 tera körül van a mozgás, korlát/figyelmeztetés nem volt.

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató választ. Ezexerint kispályás vagyok. :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#5524 Felhasználó inaktív   kercerece1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 06. 09:28

Nagyon gondolkozok, hogy váltok UPC-ről dige-re. kb ugyanazt a szolgáltatást olyan évi 100k-val olcsóbban kapnám meg tőlük, az meg azért komoly pénz.

Viszont jelenleg a UPC-nél egy felvevős, visszatekerős HD-s set top box-om van. A diginél viszont mintha alapból nem lenne ilyen.

Létezik vmi más megoldás? Bemegyek a set top box boltba és veszek vmit, amit utána tudok használni? Tudtok vmit ajánlani?

Egyébként a UPC-digi váltásra általánosságban rábeszélnétek, vagy lebeszélnétek róla?

(ilyen hbo jellegű csatornák nem érdekelnek)

Szerkesztette: kercerece1 2012. 07. 06. 09:31 -kor

#5525 Felhasználó inaktív   kercerece1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 06. 09:30

.

Szerkesztette: kercerece1 2012. 07. 06. 09:31 -kor

#5526 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 06. 09:41

A dobozkinalat engem is erdekelne, van pl dupla tuneres? (egy csatornat nezek, masikat felveszek uzemmodhoz)

Eddig az Optibox Raptor HD a jeloltem, de az eleg draga es a szoftverjerol se mondtak tul biztato dolgokat...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#5527 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 06. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: kercerece1 - Dátum: 2012. 07. 06. 10:28

Nagyon gondolkozok, hogy váltok UPC-ről dige-re. kb ugyanazt a szolgáltatást olyan évi 100k-val olcsóbban kapnám meg tőlük, az meg azért komoly pénz.

Viszont jelenleg a UPC-nél egy felvevős, visszatekerős HD-s set top box-om van. A diginél viszont mintha alapból nem lenne ilyen.

Létezik vmi más megoldás? Bemegyek a set top box boltba és veszek vmit, amit utána tudok használni? Tudtok vmit ajánlani?

Egyébként a UPC-digi váltásra általánosságban rábeszélnétek, vagy lebeszélnétek róla?

(ilyen hbo jellegű csatornák nem érdekelnek)

Én egyértelműen rábeszéllek a váltásra (én is upc-s voltam a digi előtt). Jóval olcsóbb, jóval kevesebb gond van vele, jóval gyorsabb netet ad és a telefon se drága. Én mobilt a digis telefonról szoktam hívni, eddig 25 ft/perc volt, de most felemelték asszem 29.50-re, de mégse 45 ft.

Ha van a tévédben MPEG-4-es DVB-C tuner, akkor nem kell hozzá set-top-box, simán jönnek a digitális adások, még a HD-k is.
Ha pedig régi CRT tévéd van, akkor analógba nézed és kész, a legtöbb csatorna (55-60) jön analógon is, mert nem foglalja el a sávszélességet a net.
Digihez szerintem baromság set-top-boxot venni, de ha ragaszkodsz hozzá, szerintem bérelj inkább a digitől, asszem havi 500 vagy 1000 ft. Aztán ha bedöglik, az az ő bajuk, kapsz helyette másikat.

#5528 Felhasználó inaktív   kercerece1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 06. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2012. 07. 06. 14:43

Én egyértelműen rábeszéllek a váltásra (én is upc-s voltam a digi előtt). Jóval olcsóbb, jóval kevesebb gond van vele, jóval gyorsabb netet ad és a telefon se drága. Én mobilt a digis telefonról szoktam hívni, eddig 25 ft/perc volt, de most felemelték asszem 29.50-re, de mégse 45 ft.

Ha van a tévédben MPEG-4-es DVB-C tuner, akkor nem kell hozzá set-top-box, simán jönnek a digitális adások, még a HD-k is.
Ha pedig régi CRT tévéd van, akkor analógba nézed és kész, a legtöbb csatorna (55-60) jön analógon is, mert nem foglalja el a sávszélességet a net.
Digihez szerintem baromság set-top-boxot venni, de ha ragaszkodsz hozzá, szerintem bérelj inkább a digitől, asszem havi 500 vagy 1000 ft. Aztán ha bedöglik, az az ő bajuk, kapsz helyette másikat.

Köszi szépen. Semmilyen tv-m nincs. A gépbe megy egy tvkártya, a monitoron meg van egy hdmi bemenet azokkal van összekötve a upc-s settop box. Szívesen bérelnék a digitől is, csak ahogy nézem nincs náluk felvevős, visszetekerős cucc.

De akkor ezexerint a kulc a DVB-C tuner, igaz? Mert akkor így keresgélek.

#5529 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 06. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: kercerece1 - Dátum: 2012. 07. 06. 10:28

Viszont jelenleg a UPC-nél egy felvevős, visszatekerős HD-s set top box-om van. A diginél viszont mintha alapból nem lenne ilyen. Létezik vmi más megoldás? Bemegyek a set top box boltba és veszek vmit, amit utána tudok használni? Tudtok vmit ajánlani?

Ami ugyanazt megcsinálja, amit a UPC box, az itt kezdődik. Két DVB-C tuner kell bele + még egy HDD. Általában azt mondják rá, hogy "ez drága"...

Idézet

Ha az ár uralkodik a minőség felett, akkor válts. A Digi pl. lassan egy éve nem képes megoldani az RTL Klub 4:3/16:9 képarányváltását, ezért két RTL Klub van a digitális kínálatban. Sok adó blokkosodik, szaggatott csík van a kép tetején, stb. A HD-k jók, csak 1. nincs belőlük túl sok 2. még mindig nincs magyar hang a NatGeo/NatGeo Wild HD-n (ok, a UPC-nél sincs, csak műholdon).

#5530 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 07. 00:41

Üzenet megtekintéseIdézet: kercerece1 - Dátum: 2012. 07. 06. 14:37

De akkor ezexerint a kulcs a DVB-C tuner, igaz? Mert akkor így keresgélek.

És az MPEG-4.

#5531 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 07. 13:58

Sziasztok!

Van valahol egy lista a címekkel, ahol a nagysebességű LAN internet elérhető? A megrendelő-oldal forráskódjából nem tudtam kiszedni.

Köszi előre is.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#5532 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 07. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2012. 07. 06. 17:33

Ami ugyanazt megcsinálja, amit a UPC box, az itt kezdődik. Két DVB-C tuner kell bele + még egy HDD. Általában azt mondják rá, hogy "ez drága"...

Ha az ár uralkodik a minőség felett, akkor válts. A Digi pl. lassan egy éve nem képes megoldani az RTL Klub 4:3/16:9 képarányváltását, ezért két RTL Klub van a digitális kínálatban. Sok adó blokkosodik, szaggatott csík van a kép tetején, stb. A HD-k jók, csak 1. nincs belőlük túl sok 2. még mindig nincs magyar hang a NatGeo/NatGeo Wild HD-n (ok, a UPC-nél sincs, csak műholdon).

Ezzel egy kicsit azért vitatkoznék, szerintem egy kicsit összetettebb a kérdés. SZERINTEM két dolgot kell figyelembe venni. Az egyik az ár, a másik a kényelem.
1. A DVB-C boxok tényleg drágák, megoldható olcsóbban is, mint amit javasoltál.
2. A Digi tényleg olcsóbb, mint az UPC, nekem összességében (!) jobban bejött.
- A telefon valamivel olcsóbb, a korábban az UPC-től kapott telefont a Digi-nél már használni is tudtam. Az előző szolgáltatónál annyira halk volt, hogy néha nem értettem mit mondanak nekem.
- Ha torrentezni is szoktál, akkor a kívánt arányokat sokkal könnyebb elérni és tartani, mint az UPC-nél.
- Nekem a TV nem blokkosodik, nem is értem mi az a szaggatott csík a kép tetején, amiről beszélsz. Számomra az RTL Klub képarányváltása nem okoz problémát, mert a Barátok köztet évek óta nem nézem, sem az idióta "valóságsókat", meg a többi baromságot. Igazából értékes műsor nem nagyon van azon a két adón. Ha a vasárnap esti úgymond nagy filmre gondolsz, az mindig 16:9-ben jön.
Abban valóban igazad van, hogy lehetne több HD adó is, mondjuk az összes. De minek? Pl. az ATV is minek HD-ben? :s
Szerintem az UPC jóval drágább, én vagy három éve a TV, internet, telefonért fizettem vagy 12 ezret, ehelyett a Digi kijött kevesebb mint a feléből, más adókkal, számomra használhatóbb internettel, kevesebb villanyszámlával. Persze mivel nem lett felvevős box-om, - meg most sincs - egy kényelmi funkció elmaradt. De bármit letöltök a netről és reklmám nélkül megnézem. :D

#5533 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 07. 15:44

Üzenet megtekintéseIdézet: kercerece1 - Dátum: 2012. 07. 06. 13:37

Köszi szépen. Semmilyen tv-m nincs. A gépbe megy egy tvkártya, a monitoron meg van egy hdmi bemenet azokkal van összekötve a upc-s settop box. Szívesen bérelnék a digitől is, csak ahogy nézem nincs náluk felvevős, visszetekerős cucc.

De akkor ezexerint a kulc a DVB-C tuner, igaz? Mert akkor így keresgélek.

Ennél ideálisabb helyzet nincs!
A gépbe veszel DVB-C tuneres mpeg4-es kártyát, pl.: egy ilyet , a kártyához tartozó szoftverrel meg tudsz rögzíteni. :D
Az UPC-s box annyivel jobb, mint egy sima DVB-C kártya, hogy a box-ban több tuner van, így mindenféleképpen tudsz több csatornát is rögzíteni egyszerre. Erre esetleg figyelni kell majd. De ha a gép alapból sokat megy, akkor mindenféleképpen hagyd ott az UPC-ot, felesleges a gépnek is, meg a stb-nek is egyszerre menni. :glare:

#5534 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 07. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2012. 07. 07. 16:34

1. A DVB-C boxok tényleg drágák, megoldható olcsóbban is, mint amit javasoltál.

Persze, van olcsó DVB-C box, ezért is írtam, hogy "ami ugyanazt megcsinálja, amit a UPC box", azaz:

- visszatekerés funkció: automatikusan rögzíteni kezdi a csatornát
- twin tuner: felvétel adott csatornáról, miközben egy másikat nézünk, illetve több csatorna egyidejű rögzítése
- felvétel alatt lévő műsor lejátszása
- felvett anyag lejátszása, miközben akár több csatornáról is felvétel megy

A fentit az olcsó boxok nem tudják.

Idézet

- Ha torrentezni is szoktál, akkor a kívánt arányokat sokkal könnyebb elérni és tartani, mint az UPC-nél.

Ezt aláírom. Amit az előző postomban írtam, az a tévére vonatkozott. Mondjuk én úgy csináltam, hogy Digi net + UPC kábel.

Idézet

- Nekem a TV nem blokkosodik, nem is értem mi az a szaggatott csík a kép tetején, amiről beszélsz.

Csinálok tesztfelvételeket majd postolok screenshotokat. A csík meg csak akkor látszik, ha a tévén az Overscan ki van kapcsolva (pl. Samsung tévék esetében "Just Scan"). Mivel szeretem a teljes képet látni, illetve az 1:1 pixel mapping előnyeit élvezni, így mindig kikapcsolom.

Idézet

Pl. az ATV is minek HD-ben? :s

Mert imádom Kálmán Olga ragyás képét bámulni HD-ben :D

#5535 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 07. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2012. 07. 07. 16:20

...

Mert imádom Kálmán Olga ragyás képét bámulni HD-ben :D

Látod, ilyen vagy te! A Digi-n a frissen borotvált lányok kipattogzott sunciját nézhetnéd HD-ben!

#5536 Felhasználó inaktív   snefi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 07. 22:51

Hello

Adva van egy humax digi+c HD2 es eszkoz ami csak az alabbi kepen lathato infot adja es nincs kep se. otletek hogy mire gondolhat az eszkoz? :(
Csatolt fájl  humax.jpg (13,26K)
Letöltések:: 18

Szerkesztette: snefi 2012. 07. 07. 22:52 -kor

#5537 Felhasználó inaktív   Baldrickk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2012. 07. 08. 12:59

Nem lehet tudni, hogy lesz-e Budaörsön kábeles szolgáltatásuk?

#5538 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 10:30

Mától 16:9-es a National Geographic... és tényleg!
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#5539 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 11. 19:24

oops...

Szerkesztette: Takeshi 2012. 07. 11. 19:25 -kor

#5540 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 11. 20:25