HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#4801 Felhasználó inaktív   voobang 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 07. 07:02

Tegnap óta nincs net, telefon, és TV sem. Tegnap este bejelentettem, felvették a hibajegyet, azóta semmi :(

Szerkesztette: voobang 2010. 08. 07. 07:03 -kor

A rendrakás csak a kisemberek mániája. A zseni átlát a káoszon.

#4802 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: voobang - Dátum: 2010. 08. 07. 08:02

Tegnap óta nincs net, telefon, és TV sem. Tegnap este bejelentettem, felvették a hibajegyet, azóta semmi :(

Ezek szerint szerencsés helyen lakom, mert itt nincs baj a digitális képpel, - az analóg fos, - sem a net-tel, sem a telefonnal. Illetve a digitálisnál alkalmanként előfordul, hogy az m1HD-n, meg az m2HD-n nincs adás.

Szerkesztette: Pille 2010. 08. 07. 09:21 -kor

#4803 Felhasználó inaktív   voobang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 09:49

Én rubicomos területen lakom, a hiba gondolom összefügg az átállással. Csakhát eddig rendesen ment. Most nem tudom mi van. Meg nem tudom miért tart ilyen sokáig.
ÜSZ annyit mondott, hogy a technikai kollágáknál van az ügy...

#4804 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: voobang - Dátum: 2010. 08. 07. 10:49

Én rubicomos területen lakom, a hiba gondolom összefügg az átállással. Csakhát eddig rendesen ment. Most nem tudom mi van. Meg nem tudom miért tart ilyen sokáig.
ÜSZ annyit mondott, hogy a technikai kollágáknál van az ügy...

Tegnap volt Nálatok vihar? Nem attól van? Nagyon nagy vihar volt felénk, villámlott, dörgött az ég, majd leszakadt, erre kihúztam minden fogyasztót a konnektorokból, a TV-t, a PC-t még a digi hálózatáról is. Hazajött a "Személyi szentem", :wub: oszt letolt, hogy olyan vagyok mint Nagyapám, amikor a '70-es években viharkor kihúzta a rádiót konnektorból. :D

Hibaelhárítás nálunk eddig két alkalommal volt. Először aznap amikor bekötötték a net-et. Akkor bejelentettem és még aznap küldtek egy szerelőt, - nem a bekötő embert, hanem egy másikat, - aki azon nyomban megoldotta a problémát. Második alkalommal az analóg TV-adás minősége alkalmanként :boa: katasztrófa volt. Naponta fél óra, egy óra, fél délután, egész éjszaka, mikor mennyi ideig zajos, szellemképes, nagyon-nagyon szemcsés volt a kép. Pl.: a Cool nem nézhetetlen volt, láthatatlan! :hemuveg: Felhívtam a Digi-t, megígérték, hogy küldenek valakit, de nem jött. Amikor harmadszor telefonáltam, azt mondták, hogy már kétszer volt kint az ember és mindkétszer kicserélt valamit a dobozukban. Azonnal mondtam, hogy nálam nem jelentkezett senki, a probléma ugyanúgy fennáll és ebben maradtunk. Két perc múlva csörög a telefon, a szerelő volt. Mondja, hogy igenis volt kint, megoldotta a problémát, mert nem csak én jeleztem hanem az egyik szomszéd is. Azt mondja nekem, hogy az a gond, hogy valakinél van valamilyen DVD-rögzítő, vagy valami eszköz, ami bekavar és azért rossz a jel. Na, gondoltam magamban, ez a faszi sem normális. Valami baromságot kitalál, nehogy még egyszer ki kelljen jönnie.
Este hazamegyek, nyomkodom a távirányítókat és akkor vettem észre, hogy ha be van kapcsolva a PS3, akkor elszaródik a műsor...
Nem tudom mitől volt ez, korábban nem zavarta, meg most sem zavarja. Pedig sem előtte, sem utána annyira sem nyúltam hozzá, hogy a konnektorban megfordítottam volna a dugót.
Utólag jut eszembe, hogy korábban is volt egy eset, amikor valami vihar után áramszünet volt és amikor az áram visszajött nem volt se TV, se net. Akkor nálunk is talán egy teljes napig semmi nem ment. De azóta nem volt ilyen központi probléma.

#4805 Felhasználó inaktív   voobang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 08. 07. 11:47

Utólag jut eszembe, hogy korábban is volt egy eset, amikor valami vihar után áramszünet volt és amikor az áram visszajött nem volt se TV, se net. Akkor nálunk is talán egy teljes napig semmi nem ment. De azóta nem volt ilyen központi probléma.

Biztosan nem volt ilyen probléma, mert a számítógép ment mikor hazamentem.
Mármint persze lakáson belül nem volt probléma, aztán hogy a diginek távolabb hol tett be a vihar azt nem tudom.
Egyébként már az ATA-nál elakad a történet, pirosan villog, a TV esetén megugye nálam nem lehet hiba, nincs semmi eszköz ami elromolhat.
Egyébként csatlakozásnál timeouttal száll ell, nyilván mert nem is látja a szervert.

Tehát sakkmatt. Digisek a központban majd tudják. Remélem. És remélem hogy gyorsan.

#4806 Felhasználó inaktív   voobang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 13:42

Beszéltem megint az ügyfélszolgálattal, és sikerült egy igazán értelmes figurát kifogni. Ennek ellenére gyakorlatilag totál lutri, azt sem tudja mi a baj, és azt sem mikor lesz kijavítva, de a központból ő sem látja az ATA-t, teljesen süket minden.
Attól tartok valahol szétgányolták a kábelt, mert a házban, másik lépcsőházban is van egy bejelentés, de a többi házban elvileg jó a szolgáltatás.

#4807 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 16:05

A HD boxhoz hogy lehet magyarosítást letölteni.
Mert frissítést kerestetem vele de azt irja nimcs.
Viszont a technisat oldalán irja a magyar nyelvet is.

#4808 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 07. 16:54

Üzenet megtekintéseIdézet: solyomferi - Dátum: 2010. 08. 07. 17:05

A HD boxhoz hogy lehet magyarosítást letölteni.
Mert frissítést kerestetem vele de azt irja nimcs.
Viszont a technisat oldalán irja a magyar nyelvet is.

sikerült.

#4809 Felhasználó inaktív   voobang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 08. 07:54

3. nap. Se telefon, se net, se TV.
Ügyfélszolgálat semmit nem tud, "folyamatban van".

#4810 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 08. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: solyomferi - Dátum: 2010. 08. 07. 17:54

sikerült.

No és hogy? Leírhatnád. :rolleyes:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#4811 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 08. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2010. 08. 08. 11:03

No és hogy? Leírhatnád. :rolleyes:

technisat HD4 CX készüléknél.
katt a cimre.
http://www.technisat...3&pID=15258
letöltöd.
Software-Version 2.40.13.5-1387e
Herausgabedatum: 29.06.2010
kicsomagolod, felmásolod egy USB memoria kártyára. bedugod a készülékbe elindítás után frissíri magát, kiválasztod a magyar nyelvet.

Szerkesztette: solyomferi 2010. 08. 08. 10:40 -kor

#4812 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 08. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 08. 07. 10:47

Tegnap volt Nálatok vihar? Nem attól van? Nagyon nagy vihar volt felénk, villámlott, dörgött az ég, majd leszakadt, erre kihúztam minden fogyasztót a konnektorokból, a TV-t, a PC-t még a digi hálózatáról is. Hazajött a "Személyi szentem", :wub: oszt letolt, hogy olyan vagyok mint Nagyapám, amikor a '70-es években viharkor kihúzta a rádiót konnektorból. :D

én is kihúzok mindent ha éppen felettünk tombol a vihar..220-ból és az antennát is. Inkább jobb félni mint venni új TV-t meg PC-t..
TV jel kapcsán úgy van kitalálva hogy 2db készüléket lát el jellel egy harmadik bekapcsolása esetében romlik a jel.
Nálunk van 2 TV és van egy tuner is a PC-ben ha mind3 megy romlik a mínőség. Mezei analóg tv-k.
Ha cserélve lesz jövőre digitálisra a fő készülék már előre félek az agybajtól :)

Ez meg a digi bénasága ha áramszünet után nem megy semmi. Nálunk is volt ilyen korában..szombat este elment az áram jó 2 órán át aztán visszajöttm de a lannet hétfőn délelött lett valamikor.
Ok egyszerű..nem telepitenek szünetmenteset sehova és jöhetnek kézzel beinditani a switcheket addig nincs net sehol sem.

#4813 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 08. 22:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Flashget - Dátum: 2010. 08. 08. 18:23

Ok egyszerű..nem telepitenek szünetmenteset sehova és jöhetnek kézzel beinditani a switcheket addig nincs net sehol sem.

Ennyire egyszerű csak nem lehet, mert azért egy switch elindul áramszünet után.
Make love not Wor.

#4814 Felhasználó inaktív   voobang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 09. 11:21

A switch nálunk is megy, bár az furcsa, hogy az ata uplink viszont nem világít.
Ebből kiderül hogy azóta sincs szolgáltatás.

#4815 Felhasználó inaktív   voobang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 10. 17:59

Lassan azért elérünk egy szürreális határt ezzel a hibajavítás várakoztatással. Van hibajegyem, minden nap hívom őket, 3-ból egy szolgáltatás sem megy és tökéletesen leszarják a fejem.

#4816 Felhasználó inaktív   voobang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 06:41

Ma reggel már volt TV (tegnap este nem néztem), de net és telefon még mindig nincs.

#4817 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 07:12

Hány napja nincs neted?
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#4818 Felhasználó inaktív   voobang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 07:13

Múlt pénteken szállt el.

#4819 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 07:18

5 nap net nélkül, ez kemény. Ügyfélszolgálat gondolom nem mond semmi értelmeset, max a szokásos "már dolgoznak a kollégák" típusú lerázó szöveget nyomatják?
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#4820 Felhasználó inaktív   voobang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 07:26

Pontosan ezt mondják. Annyival szofisztikáltabb, hogy a "technikai kollégák" dolgoznak rajta :)
Plussz infó még annyi hogy telefon sem működik, és mindez céges.

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.