Idézet: voobang - Dátum: 2010. 08. 07. 10:49
Én rubicomos területen lakom, a hiba gondolom összefügg az átállással. Csakhát eddig rendesen ment. Most nem tudom mi van. Meg nem tudom miért tart ilyen sokáig.
ÜSZ annyit mondott, hogy a technikai kollágáknál van az ügy...
Tegnap volt Nálatok vihar? Nem attól van? Nagyon nagy vihar volt felénk, villámlott, dörgött az ég, majd leszakadt, erre kihúztam minden fogyasztót a konnektorokból, a TV-t, a PC-t még a digi hálózatáról is. Hazajött a "Személyi szentem",

oszt letolt, hogy olyan vagyok mint Nagyapám, amikor a '70-es években viharkor kihúzta a rádiót konnektorból.
Hibaelhárítás nálunk eddig két alkalommal volt. Először aznap amikor bekötötték a net-et. Akkor bejelentettem és még aznap küldtek egy szerelőt, - nem a bekötő embert, hanem egy másikat, - aki azon nyomban megoldotta a problémát. Második alkalommal az analóg TV-adás minősége alkalmanként

katasztrófa volt. Naponta fél óra, egy óra, fél délután, egész éjszaka, mikor mennyi ideig zajos, szellemképes, nagyon-nagyon szemcsés volt a kép. Pl.: a Cool nem nézhetetlen volt, láthatatlan!

Felhívtam a Digi-t, megígérték, hogy küldenek valakit, de nem jött. Amikor harmadszor telefonáltam, azt mondták, hogy már kétszer volt kint az ember és mindkétszer kicserélt valamit a dobozukban. Azonnal mondtam, hogy nálam nem jelentkezett senki, a probléma ugyanúgy fennáll és ebben maradtunk. Két perc múlva csörög a telefon, a szerelő volt. Mondja, hogy igenis volt kint, megoldotta a problémát, mert nem csak én jeleztem hanem az egyik szomszéd is. Azt mondja nekem, hogy az a gond, hogy valakinél van valamilyen DVD-rögzítő, vagy valami eszköz, ami bekavar és azért rossz a jel. Na, gondoltam magamban, ez a faszi sem normális. Valami baromságot kitalál, nehogy még egyszer ki kelljen jönnie.
Este hazamegyek, nyomkodom a távirányítókat és akkor vettem észre, hogy ha be van kapcsolva a PS3, akkor elszaródik a műsor...
Nem tudom mitől volt ez, korábban nem zavarta, meg most sem zavarja. Pedig sem előtte, sem utána annyira sem nyúltam hozzá, hogy a konnektorban megfordítottam volna a dugót.
Utólag jut eszembe, hogy korábban is volt egy eset, amikor valami vihar után áramszünet volt és amikor az áram visszajött nem volt se TV, se net. Akkor nálunk is talán egy teljes napig semmi nem ment. De azóta nem volt ilyen központi probléma.