HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#5381 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 25. 16:04

Üzenet megtekintéseIdézet: woody1 - Dátum: 2011. 10. 24. 21:46

Köszi szépen megvannak a csatornák. Németországot választottam és jött 51 digitális csatorna. Zsííííír .. Köszi. :laugh:

Akkor még igazgassál valamit, mert a rádiókkal, kódolt HBO-kal együtt 91-nek kéne lenni.

#5382 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 25. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2011. 10. 25. 10:16

nem vagyok upc-s, de ez miért is járható út?

Mert upc-nél a felfelé módosításkor új szerződést köttök, a régi megszűnik. Az új szerződésben vállalod, hogy 1 évig hű maradsz hozzájuk. Aztán mégsem, ezért ki fogják veled fizettetni visszamenőleg a szerződéskötésig az akciós és a listaár közti különbözetet. Egy napot. ~100 Ft...

#5383 Felhasználó inaktív   balu999 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 10:01

Sziasztok
Következő lenne a problémám ezzel a digi pppoe nettel.
Vasárnap telepítettem windows xp-t kolléganőmnek . Panelban lakik , a házban egy központi router van arra csatalakozik mindenki .
Hétfőn a digi leírása alapján beállítottam a netet és csatlakoztam is , kb. 1 órán át volt is net .
Aztán egyszer csal megszűnt a net .
Felhívtam a szolgáltatót , ott azt mondták ,hogy látja ,hogy csatlakozva van a gép de azt is látja ,hogy nincs forgalom .
Kijöttek másnap megnézni , laptopukon volt net és akkor annyiban is hagyták a dolgot mert ha az ő laptopukon van net akkor csak "a hiva az őn készülékében van" lehet a gond . De egy friss xp , nem lett semmi elállítva .
Nem tudom mi lehet a gon , routert pingettem azt elérte , próbáltam belépni routerbe jelszót kért.
Mit tehetek?

#5384 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: balu999 - Dátum: 2011. 10. 26. 11:01

Sziasztok
Következő lenne a problémám ezzel a digi pppoe nettel.
Vasárnap telepítettem windows xp-t kolléganőmnek . Panelban lakik , a házban egy központi router van arra csatalakozik mindenki .
Hétfőn a digi leírása alapján beállítottam a netet és csatlakoztam is , kb. 1 órán át volt is net .
Aztán egyszer csal megszűnt a net .
Felhívtam a szolgáltatót , ott azt mondták ,hogy látja ,hogy csatlakozva van a gép de azt is látja ,hogy nincs forgalom .
Kijöttek másnap megnézni , laptopukon volt net és akkor annyiban is hagyták a dolgot mert ha az ő laptopukon van net akkor csak "a hiva az őn készülékében van" lehet a gond . De egy friss xp , nem lett semmi elállítva .
Nem tudom mi lehet a gon , routert pingettem azt elérte , próbáltam belépni routerbe jelszót kért.
Mit tehetek?

Digis routert nem babrálod.
Hogy szűnt meg a net? Minden alkalommal "újratárcsáztatsz" a böngészővel, vagy csak rákattintasz a böngésző ikonra, és várod a csodát?
Attól, hogy lanos net, még ugyanúgy kell beállítani, mint egy adsl-t.
XP alatt "szélessávú kapcsolat"-ként hozzáadod, és beállítod, hogy mindig csatlakozzon, vagy teszel egy parancsikont az asztalra, amin keresztül elvégzi a betárcsázást. Vagy veszel egy olcsó routert, egyszer bekonfigolod, és nem lesz vele gondod.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5385 Felhasználó inaktív   balu999 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 10. 26. 13:55

Digis routert nem babrálod.
Hogy szűnt meg a net? Minden alkalommal "újratárcsáztatsz" a böngészővel, vagy csak rákattintasz a böngésző ikonra, és várod a csodát?
Attól, hogy lanos net, még ugyanúgy kell beállítani, mint egy adsl-t.
XP alatt "szélessávú kapcsolat"-ként hozzáadod, és beállítod, hogy mindig csatlakozzon, vagy teszel egy parancsikont az asztalra, amin keresztül elvégzi a betárcsázást. Vagy veszel egy olcsó routert, egyszer bekonfigolod, és nem lesz vele gondod.

Széles sávú kapcsolat be van állítva , parancsikon kint az asztalon . Nem ezzel van a gond . Mikor csatlakozok ki is írja kis buborékba jobb alul , hogy kapcsolat létrejött . Hanem azzal ,hogy a böngészőben semmi honlap nem jön be.Mindenre címre az oldal nem tölthető be szöveget kapom .Mintha be se lenne dugva a kábel a gépbe . Routert elérem mert próbáltam belépni de jelszót kért , odáig tuti van hálózat .Szerintem ott a para mert pingetni is tudtam 192.168.1.1-et.
Szóval kérdés még mindig fenn áll , hogy mit tudnék tenni én . Mert digiék nem tesznek semmi azonkívül , hogy kiküldik a laptopos droidot aki benyögi hogy van net és csá.

Szerkesztette: balu999 2011. 10. 26. 12:23 -kor

#5386 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 26. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: balu999 - Dátum: 2011. 10. 26. 13:22

Széles sávú kapcsolat be van állítva , parancsikon kint az asztalon . Nem ezzel van a gond . Mikor csatlakozok ki is írja kis buborékba jobb alul , hogy kapcsolat létrejött . Hanem azzal ,hogy a böngészőben semmi honlap nem jön be.Mindenre címre az oldal nem tölthető be szöveget kapom .Mintha be se lenne dugva a kábel a gépbe . Routert elérem mert próbáltam belépni de jelszót kért , odáig tuti van hálózat .Szerintem ott a para mert pingetni is tudtam 192.168.1.1-et.
Szóval kérdés még mindig fenn áll , hogy mit tudnék tenni én . Mert digiék nem tesznek semmi azonkívül , hogy kiküldik a laptopos droidot aki benyögi hogy van net és csá.

Ha router van, akkor asztalra nem kell semmiféle szélessávó parancsikon. Egyszerre egy csatlakozzon, aza router.
Make love not Wor.

#5387 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: balu999 - Dátum: 2011. 10. 26. 13:22

Most akkor kinek van routere? Ott van a lakásban, vagy a Digi központijáról beszélsz? Ha saját, abban kell beállítani amit, ahhoz meg kell a jelszó. Ha kireseteled (amennyiben a tulaj nem bánja a beállításokat), akkor is tudnod kell, hogy a különböző típusoknak mi az alapjelszava, ezt általában gyártói oldalon megtalálni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#5388 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 10. 26. 14:35

Most akkor kinek van routere? Ott van a lakásban, vagy a Digi központijáról beszélsz?

Digi központijához meg alapban semmi köze, odahaza lóg a drót, ha egy gép van akkor pppoe (usernév/jelszó, parancsikon), ha egy vagy több gép routerrel, akkor abban állítjuk be.
Make love not Wor.

#5389 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2011. 10. 17. 10:16

Hihi rendelhető pécelre a digi :)

Azt látom, hogy olcsóbb, nem is kicsit mint a upc de jobb is lesz?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#5390 Felhasználó inaktív   balu999 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 14:20

Lakásban nincs router , panelban a lépcsőházba egy központ router (de közben kaptam infót , hogy ez nem router hanem inteligens switch).
Lakásban kövi a szitu. Jön a kábel , egyenesen a gépbe.Nincs router.Széles sávú net beállítva jól , hálózat van , mert kis buzi bubi jobb alul megjelenik hogy csatlakozva van . DE még sincs net. Öregasszonynak csinálom a gépét és msn-ezni akar gyerekével de nem tud .
Nem tudom ,hogy varázsoljak netet . Hiába beszélek digiékkel azok csak annyit mondanak , hogy van net mert laptopos gyökérnek volt netje .

Szerkesztette: balu999 2011. 10. 26. 14:20 -kor

#5391 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 10. 26. 14:58

Digi központijához meg alapban semmi köze, odahaza lóg a drót, ha egy gép van akkor pppoe (usernév/jelszó, parancsikon), ha egy vagy több gép routerrel, akkor abban állítjuk be.

Ne nekem mondd, csináltam már párat. A hivatalos szerelőnek nem engedélyezett az üffél gépéhez való nyúlás. UPC-nél dettó ugyanígy mutattuk meg a t. felhasználónak, hogy a mi gépünkön megy a net, akkor valamit mókoljon a céges policyval a laptopján.

#5392 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: balu999 - Dátum: 2011. 10. 26. 15:20

Széles sávú net beállítva jól , hálózat van , mert kis buzi bubi jobb alul megjelenik hogy csatlakozva van . DE még sincs net.

Az lehet qa fizikai kapcsolat is, hogy az első switchig jó. Akkor kell a szélessávú parancsikon, és duplakatt. Akkor csatlakozik, de nincs net?
Make love not Wor.

#5393 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 10. 26. 15:26

Az lehet qa fizikai kapcsolat is, hogy az első switchig jó. Akkor kell a szélessávú parancsikon, és duplakatt. Akkor csatlakozik, de nincs net?

Nem tudom, segítség-e, de én is mostanában cseréltem rutert egy kolléga segítségével, és utána nekem is csak a csatlakozást jelezte. Aztán kis mókolás után feljött a digikábelnek egy honlapja, mely szerint a digikábel hálózatán új hardver van, amihez jelszót kért. Miután azt megadtuk, csak utána lett net. Szerintem nála is valami hasonló gond lehet. (Azért nem gondolom ezt igazi segítségnek, mert én csak háttérből figyeltem, így hogy mit hová kapcsolgatott, írt, nem emlékszem, de talán kezdésnek ötlet.)

#5394 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 26. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: konrada - Dátum: 2011. 10. 26. 16:53

Nem tudom, segítség-e, de én is mostanában cseréltem rutert egy kolléga segítségével, és utána nekem is csak a csatlakozást jelezte. Aztán kis mókolás után feljött a digikábelnek egy honlapja, mely szerint a digikábel hálózatán új hardver van, amihez jelszót kért. Miután azt megadtuk, csak utána lett net. Szerintem nála is valami hasonló gond lehet. (Azért nem gondolom ezt igazi segítségnek, mert én csak háttérből figyeltem, így hogy mit hová kapcsolgatott, írt, nem emlékszem, de talán kezdésnek ötlet.)

A Digi MAC-re szűr felénk, ha más gép volt beregisztrálva nem fog menni. Be kell szólni nekik.

#5395 Felhasználó inaktív   balu999 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 14:39

Tegnap délután megint mentem gépet basztatni . leülök a gép elé és van net .
Tuti , hogy nem én basztam el , mert ugyanazt a beállítást használtam mint hétfőn amikor is nem volt net.
Valamit a digi baszakodott .

#5396 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 27. 15:17

Üzenet megtekintéseIdézet: balu999 - Dátum: 2011. 10. 27. 14:39

Tegnap délután megint mentem gépet basztatni . leülök a gép elé és van net .
Tuti , hogy nem én basztam el , mert ugyanazt a beállítást használtam mint hétfőn amikor is nem volt net.
Valamit a digi baszakodott .

vagy kontakt hiba van.

#5397 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 28. 17:13

telefon csak nálam sz*rakodik, vagy másnak is? ha hívom, akkor mobilról "hálózat foglalt", vezetékesről foglalt jelzés. hívni nem tudok róla senkit, bármilyen számra foglalt jelzés jön. hiba leadva, 72 órán belül kivizsgálják...
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#5398 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 15:14

Nem csak nálad! Valami fejlesztéssel bajlódnak! Szombat vasárnap hétfő estig a 20/10-es net a kilós tartományba volt 4/2 körül. Hétfő estétől ma kb. 10 óráig meg netem sem volt! Ha telefonálni akartam a tárcsázás kezdetekor foglaltat jelzett vagy már ahogy a kagylót felemeltem.

Állítólag nemsoká végeznek és nem lesznek akadások.

RaidX

#5399 Felhasználó inaktív   zoltan6 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 18:47

a telefon másnál jó dunaújvárosba?hol foglalt hol ki sem csörög

#5400 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 16:36

most már megy rendesen. megreszelték, örülünk.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.