Idézet: hacsi - Dátum: 2015. 07. 12. 16:55
Sziasztok!
Most jár le a T-Home-os hűségidőnk, váltáson gondolkodom, de lenne néhány kérdésem.
Családi házas övezet. Bp. 16, Sashalom.
A gépem éjjel nappal megy.
Nem a nagy sebesség (bát néha az is jól jön) és TB-nyi le és feltöltések, hanem a több szál és a fix ip lenne fontos.
Kérdéseim:
1. A T-nél elméletileg dinamikus, gyakorlatilag Fix ip címem volt (az elmúlt négy évben kétszer változott.)
Ezt ki is használtam, saját HTTP server, torrent, saját játékszerver, ... van rajta.
Olvasgattam fórumokat és azt találtam, hogy valakinek a diginél is gyakorlatilag fix ip-je van, míg másnak tényleg dinamikus. Ez mitől függ?
Persze, ha veszek Fix IP-t, akkor se fizetném a felét se a jelenlegi havi díjamnak, de kicsit sokallok 2500 Ft-ot a fix IP címért.
2. Van-e fix időnként leszakadás mint régen a T-nél. Egyébként hogyan kaphatnék új IP címet, ha folyamatos a hálózati forgalom?
3. Az egyszerre kezelhető szálak száma.
A T-nél míg kábelmodemem volt , több ezer szállal sem volt gondom. Miután ezt lecserélték egy Cisco routerre kb. 150 vol a max. PH-n olvastam, hogy családi házas övezetben Huawei EchoLife HG8242-B vagy ZTE ZXA10 F625G GPON ONT-adnak. Ezeknél mennyi az egyidejűleg használható szálak száma. Saját hálózatos játékot fejlesztek (+ torrent, HTTP server...) és egyelőre nem akarok szervert bérelni.
Ez függ attól, hogy rendelek-e telefont?
Köszi előre is a segítséget.
1.: Passz. Én no-ip-t használok erre a célra
2.: Van, naponta bont a központ, és új címet kapok. Debian logjaiban látom, amit emailben megkapok. Ha megnézem.

3.: Kb ~2500 torrentet seedelek, nem tudom, mennyi szál mehetne, de érzésre böszme sok. 100/100M jelenleg a sebesség, amit tud is. Index.hu pingelése tipikusan 1ms.
Szerkesztette: leslie 2015. 07. 12. 16:32 -kor
Az nevet utoljára, aki először üt.