HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmekben felbukkanó Operációs Rendszerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmekben felbukkanó Operációs Rendszerek

#1 Felhasználó inaktív   csaba31 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 04. 14:57

Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi hogy ki milyen oprendszereket látott filmekben felbukkanni.
Én a Legtöbbször MacBook-okat vettem észre MacOS X-el.
De láttam már egykét különleges felületet is.
Kíváncsi vagyok hogy más is meg szokta e ezeket figyelni.
Beszúrok 1 képet ezt az Odaát című sorozatban vettem észre.
Kíváncsi vagyok fel ismer e valaki ezeket a rendszereket mert nekem nem sikerült.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: csaba31 2008. 07. 04. 15:11 -kor

#2 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 04. 15:19

Sorozatokat nem nézek, de azt vettem észre főleg hálivúdi filmeken, hogy a gépek egyáltalán semmilyen operációs rendszert nem futtatnak. Bármilyen történést általában óriási, egyértelmű feliratokkal nyomatékosítanak – szó szerint a gyengébbek kedvéért – lehetőleg hitechnek látszó fekete háttérrel, és neonfényű nagy betűkkel. Pl. egy egyszereű fájlmásolást is egy teljesképernyős "COPYING TOP SECRET FILES" jelképez, vagy ha a "hekker" nem tud betörni a rencerbe, akkor hatalmas piros betűkkel villog az "ACCESS DENIED". És valahogy sajátosan keveredik a grafikus és szöveges felület, mindenesetre sikerül mindig kurvára hiteltelenné tenni az egészet. Tisztelet a kivételnek.

#3 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 04. 15:22

Pont MAC-et láttam keveset, de vagy népkábítós/színes/szagos a dolog, vagy elég sok Win van, de az igazi hackerek sokszor *nix előtti felületek előtt ülnek.

De amikro mailt kül, oszt megy a csík, akkor általában számomra ismeretlen a levelező, meg az OS is.
Make love not Wor.

#4 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 15:25

Matrixban volt ssh meg nmap, arra emlekszem :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#5 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 15:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 16:22

Pont MAC-et láttam keveset, de vagy népkábítós/színes/szagos a dolog, vagy elég sok Win van, de az igazi hackerek sokszor *nix előtti felületek előtt ülnek.

De amikro mailt kül, oszt megy a csík, akkor általában számomra ismeretlen a levelező, meg az OS is.

SZVSZ azért ismeretlen, mert 99%-ban előre legyártott látványvideó, amit csak lejátszanak a monitoron.

#6 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 15:33

a chat szokott még lol lenni a filmekben. :D
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#7 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 15:36

Computer Movies Suck

#8 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 15:43

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 16:36

Idézet

When searching for data, all sorts of graphical screens pop up quickly with tons of completely unrelated images on them: Now it's even got a name.  It's called Microsoft Office Assistant or Microsoft Search Companion.

Bahaha, this made my day :lol:

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#9 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 16:29

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 16:36

A végén van még egy link, azok is halálosak. :D

additional list of Computer Movie Annoyances

#10 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 16:44

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2008. Jul. 4., Friday - 17:29

A végén van még egy link, azok is halálosak. :D

additional list of Computer Movie Annoyances

LOL  :D

azért sorozatokban is vannak ilyesmik. pl csi. villog, forog, pittyeg, stb.
itt amúgy meg windowsnak néz ki a OS. (Untraceable)

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  2.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#11 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 19:36

Nekem leginkább az tetszik amikor a tévedhetetlen hekker feltör egy többszáz bites kódolást. Pl a Kardhal című alkotásban. Gyakorlatban egy rar fájl 15 jegyű jelszavá is csak álom lenne a feltörni pl egy laptoppal.
A képernyőkön használt rendszerek sztem nagyrészt csak slideshow-k. Szóval gagyi az egész.
A500 512kbyte chip, 9,5mbyte fast,1g hdd,ks2.05,kcs powerboard
A1200 tower,blizzard1230 50Mhz,2mbyte chip,32mbyte fast,EGS spectrum28/24,19"viewsonic tft,3com lan
A2000 romokban,javítás alatt

dreamcast,megacd,ps1,ps2,xbox,xbox360,gamecube

#12 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 20:27

A legjobb mikor még a Szomszédok sorozatban volt a képernyő a VC betöltve, mint tök jó leltár program... :D
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#13 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 20:33

Valósághűt is találni: The Wire  :)

Kép

#14 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 05:49

Idézet: jamespond - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 20:36

Nekem leginkább az tetszik amikor a tévedhetetlen hekker feltör egy többszáz bites kódolást. Pl a Kardhal című alkotásban. Gyakorlatban egy rar fájl 15 jegyű jelszavá is csak álom lenne a feltörni pl egy laptoppal.
A képernyőkön használt rendszerek sztem nagyrészt csak slideshow-k. Szóval gagyi az egész.

En attol kapok sikitofraszt -- es ezt rendszeresen eljatszak -- hogy valamit nyomtatnak valami irodaban, egy tokeletesen normalisnak kinezo SOHO tintason vagy lezeren, es muszaj ala egy ipari meretu matrixnyomtato hangjat benyomni, hogy szinte latod magadelott, ahogy egy 60 kilos dog alatt reng az asztal... :omg:

#15 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 20:05

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 6:49

En attol kapok sikitofraszt -- es ezt rendszeresen eljatszak -- hogy valamit nyomtatnak valami irodaban, egy tokeletesen normalisnak kinezo SOHO tintason vagy lezeren, es muszaj ala egy ipari meretu matrixnyomtato hangjat benyomni, hogy szinte latod magadelott, ahogy egy 60 kilos dog alatt reng az asztal... :omg:

Jaja, de amikor beülsz moziba, vagy otthoni mozizás van, akkor úgy nézd a filmet mint egy átlagos jópolgár.Minden szakmai okosságot ki a fejből, és csak úgy szorakozz. Nehéz.Tudom, nekem sem megy mindíg.
--
Linux és Mac játékok
Motorizálta a Fedora 9 Linux 2.6.26.1

#16 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 20:11

Idézet: 1g0R - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 21:05

Jaja, de amikor beülsz moziba, vagy otthoni mozizás van, akkor úgy nézd a filmet mint egy átlagos jópolgár.Minden szakmai okosságot ki a fejből, és csak úgy szorakozz. Nehéz.Tudom, nekem sem megy mindíg.

Ebben azért érdekes, hogy a régi Alienek, meg ilyesmik pld. nekem nem okoztak gondot, T2 sem, estébé. De egy átlagos lövöldözős filmben mikor heliből tolnak vállról indíthatót, vagy géppuska/pisztoly/karabély elől egy műanyag asztal mögé bújnak, akkor kinyílik a bicska a zsebemben.

Csillagok háborúja pld. fasza volt, de Titanicnál hánytam a tracetől, olyan volt az a jéghegy.
Make love not Wor.

#17 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 20:51

Nekem a kedvencem az, hogy egy 25*25 pixeles kepbol A4-es eles nyomatot tudnak csinalni... CSI-ben rendre megteszik ezt vacak videokameras felvetelekkel. :Đ (jojo, nem os... sorry...csak valaki irta mar csi-t, es engem ez zavar benne leginkabb)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#18 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 21:26

Idézet: Boba - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 21:51

Nekem a kedvencem az, hogy egy 25*25 pixeles kepbol A4-es eles nyomatot tudnak csinalni...

Azé az sem kispálya ha ugyanezt hátulról videózzák, aztán utólag visszanézve meglesik az ember elölről, meg ráközelítenek mi van a mellényzsebében.

Bár ez az opció pld. a közellenségben teljesen jól jött ki, abban azért volt technikai kábítás rendesen.
Make love not Wor.

#19 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 07:34

Idézet: 1g0R - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 21:05

Ugy ulok. Azzal nincs bajom, mikor a tenyleg komoly dolgokat elmisztifikaljak, meg iszonyatos hulyesegeket mondanak. Maximum szamomra lesz neki egy vigjatek felhangja is, pl die hard 4, aminek a szakmai baromsagin sirva rohogtem, de ettol meg egy egesz jo akciofilm. Azzal sincs nekem bajom, hogy dolog jobb porgese miatt elore felveszik, a srac meg csak vadul veri a billentyuket, bar ettol meg neha egy enter meg egy spacet az bele lehetne utni, hamar szinesz, meg authentikus akar lenni. Ad-abszurdum, meg lehetne tanulni vakon gepelni, ha eppen majerhekkert alakitunk. Nem hiszem, hogy bonyolultabb, mint megtanulni zongorazni, meg mindenfele mas dolgot, amit hajlandoak megtanulni, mikor egy szerepre keszulnek.

De tenyleg nem ezek zavarnak, ezekre csak legyintek a bekapcsolt atlagpolgar modban. Viszont, hogy olyan dolgokat, amik az atlagpolgarnak is tok termeszetesek. Pl emilezes, meg nyomtato, meg ilyenek, ahhoz miert kell amobanak nezni a tisztelt nagyerdemut, es kulon varazsolni valami szarral, ami csak nevetseges. Nyugodtan lehetne odatolni egy outlookot, meg lehetne olyan hangja a lezernek, amilyen a valosagban van neki. Sokkal hihetobb volna az egesz.

#20 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 10:39

Idézet: Boba - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 21:51

Nekem a kedvencem az, hogy egy 25*25 pixeles kepbol A4-es eles nyomatot tudnak csinalni... CSI-ben rendre megteszik ezt vacak videokameras felvetelekkel. :Đ (jojo, nem os... sorry...csak valaki irta mar csi-t, es engem ez zavar benne leginkabb)

Valamilyen Gene Hackman, Will Smiths filmben mikor a műhold felvételből kiindulva látták a faszi táskáját, amit fizikailag képtelenség lett volna... Már pontosan nem emléxem, de röhejes volt az biztos... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó