HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 908
  • 909
  • 910
  • 911
  • 912
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18181 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 19. 12:34

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 06. 19. 13:23

Gondolkozzon, csak ne festékkel. A pénzt új sáv építésére kellene költeni. Hely van, pénz van.

Szerinted 2 hét alatt épülni fog egy új sáv?
És a cik szerint 2 héten belül kell, különben beszopják, és kell visszaköhögni az uniós támogatást.

#18182 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 19. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 06. 19. 13:33

Én járok ott rendszeresen, tudom, milyen, tele van öngyilkosjelöltekkel meg hétvégi "65-tel lemegyek Szolnokig, abból nem lehet baj" típusú sofőrökkel.

Ettől függetlenül még mindig tartom, hogy benned (is) van a hiba. Pl a robogót lehetett volna látni a Corsán keresztül, a megfordulni készülőn is látszik, hogy meg akar majd fordulni, itt megint inkább alapból a féket kell taposni... defenzív vezetés. ;-)

a megfordulós emberek trükkösek... városban nem egyszer játszották már el előttem is, hogy jobboldali parkolósávba kihúzza az emberke, majd balra berántja hogy ott ő megfordul, az indexet akkor teszi ki, mikor már keresztben áll az autó, a mögötte jövő meg legyen gondolatolvasó meg harcművész kiváló reflexekkel, aki kitalálja, hogy az istenbarma nem parkolni akar index nélkül, hanem megfordulni.

-C0pp3rM!n3-

#18183 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 19. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 06. 19. 13:50

a megfordulós emberek trükkösek... városban nem egyszer játszották már el előttem is, hogy jobboldali parkolósávba kihúzza az emberke, majd balra berántja hogy ott ő megfordul, az indexet akkor teszi ki, mikor már keresztben áll az autó, a mögötte jövő meg legyen gondolatolvasó meg harcművész kiváló reflexekkel, aki kitalálja, hogy az istenbarma nem parkolni akar index nélkül, hanem megfordulni.

-C0pp3rM!n3-

Előttem fával megrakott szekér játszotta el ugyanezt, csak éjjel, kivilágítatlanul. Tudom, milyen érzés 90-nel közeledni 2 tonna fa felé. :-)

#18184 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 19. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 19. 13:34

Szerinted 2 hét alatt épülni fog egy új sáv?
És a cik szerint 2 héten belül kell, különben beszopják, és kell visszaköhögni az uniós támogatást.

Mióta szórakoznak a festékkel? Mikor kapták rá pénzt? Meg van-e még egyáltalán?
Zsebre dugott kézzel nem lehet munkát végezni. Az íróasztal mögött ülve nem fog kiásódni a gödör sem. Pedig a Nagyszőlős fölé kéne még egy sávnyi hidat is építeni.
Máshol ennyi idő alatt két kilométer autópályát felhúznak alaptól a kopórétegig.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#18185 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 19. 14:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 06. 19. 13:33

Én járok ott rendszeresen, tudom, milyen, tele van öngyilkosjelöltekkel meg hétvégi "65-tel lemegyek Szolnokig, abból nem lehet baj" típusú sofőrökkel.

Ettől függetlenül még mindig tartom, hogy benned (is) van a hiba. Pl a robogót lehetett volna látni a Corsán keresztül, a megfordulni készülőn is látszik, hogy meg akar majd fordulni, itt megint inkább alapból a féket kell taposni... defenzív vezetés. ;-)

Hogy lattam volna, a Corsa folias volt, nem az a ne lass be fekete, hanem olyan barnas amin vmi meg atszurodik, de nem azt neztem. De azert tukor van rajta, nem? Dobozos auto eleve nem atlatszo, talan ott is en almodjam ki, hatha van vmi elotte, mert o a fasz hasznalni a tukrot...?

A megfordulos meg a benzinkut bejarataban fordul volna meg, hat en azt gondoltam oda megy be tankolni, nehari, de sokkal elobb gondolok arra, hogy vki tankolni huzodik le benzinkut kijaratba, minthogy csak helyet nez megfordulni egy foutvonalon egy egy ivben megfordulashoz... egyebkent meg csak 90 korul mentem, de a fektavon siman belul volt amr, nem lett volna hely kikerulni tuti nem birtam volna mar megallni elotte. Olyat belerugtam a fekbe, hogy az ABS bedaralt, hallottam ahogy nyekeg a gumi
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#18186 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 19. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 06. 19. 13:54

Előttem fával megrakott szekér játszotta el ugyanezt, csak éjjel, kivilágítatlanul. Tudom, milyen érzés 90-nel közeledni 2 tonna fa felé. :-)

reflektor a te barátod
Ciciman is on borda

#18187 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 19. 21:24

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2011. 06. 19. 16:56

reflektor a te barátod

Az nagy barátom, csak előtte sor jött szembe, ahogy elment az utolsó, reflektor fel, fék kipróbál. Azóta jobban lassítok, ha nem tudok reflektorral menni huzamosabb ideig.

#18188 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 19. 21:27

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2011. 06. 19. 15:06

Hogy lattam volna, a Corsa folias volt, nem az a ne lass be fekete, hanem olyan barnas amin vmi meg atszurodik, de nem azt neztem. De azert tukor van rajta, nem? Dobozos auto eleve nem atlatszo, talan ott is en almodjam ki, hatha van vmi elotte, mert o a fasz hasznalni a tukrot...?

A megfordulos meg a benzinkut bejarataban fordul volna meg, hat en azt gondoltam oda megy be tankolni, nehari, de sokkal elobb gondolok arra, hogy vki tankolni huzodik le benzinkut kijaratba, minthogy csak helyet nez megfordulni egy foutvonalon egy egy ivben megfordulashoz... egyebkent meg csak 90 korul mentem, de a fektavon siman belul volt amr, nem lett volna hely kikerulni tuti nem birtam volna mar megallni elotte. Olyat belerugtam a fekbe, hogy az ABS bedaralt, hallottam ahogy nyekeg a gumi

Jó, hát velem is csináltak olyat, hogy előzéskor be akartam fékezni valaki mögé, erre az is elkezdett fütyülő kerékkel lassítani, úgyhogy egymás mellett lassultunk, aztán meg csodálkozott, hogy hogy van képem szó szerint leszorítani az útról. Ha nem teszem meg, felkenődök a szembejövőre. Ha nem csinál semmit, kényelmesen be tudok mögé sorolni. Csoda, hogy a sor nem tolta össze egymást.

Szóval ja, a 4-esen mindent 2x akkora ráhagyással érdemes csinálni. Az ilyen kvázi megáll a benzinkút lehajtójában azért nekem még mindig ránézésre gyanús. ;-)

#18189 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 08:28

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2011. 06. 17. 20:46

Idézet

Valóban jól tudja, hogy útkereszteződésben tényleg nem szabad megállást végrehajtani, de ez alól kivételt képez az úttorkolattal szemben történő megállás

Ez mit is jelent pontosan? :blush:

#18190 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2011. 06. 18. 15:45

Rákérdeztem.
Új kocsija volt anyunak, és reggel mikor megállt a parkolóban mindig felírta a mellette lévő kocsik rendszámát. Délután látta, hogy a kocsi megsérült, és a piros színű volt, pont olyan, amilyen kocsi korábban mellette állt. Felhívta a biztosítót, azok rendszám alapján megadták a címet, oda elment és a kocsi is ott volt, aminek az elején meg az ő kocsijának a színe volt. Beszélt a tulajjal, hogy vagy elismeri vagy hívja a rendőrséget. A tulaj elismerte és a biztosító megcsináltatta a kocsit.

Köszi :)
Azért ez a biztosító kiadta dolgot igencsak érdekesnek találom!! :rolleyes: (nincs joga hozzá, ráadásul adatbázisa sem, ha jól tudom.)

#18191 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 06. 19. 12:19

Idézet

...készült ugyan forgalomszámlálás, de az adatok elemzése után a pályázatírók arra jutottak, hogy a buszsáv meghosszabbítása - és ezzel az autópályáról Budapest belvárosa felé vezető, eddig kétsávos út egysávosra csökkentése - nem okoz majd sokkot, és dugók legfeljebb reggelenként lesznek....
Forrás: fenti cikk.

Elég sz@r ha így gondolkodnak. Ez a tipikus magyar gányolás, amikor nem alapjaiban gondolják át, hanem kb. mintha vegyünk ki egy forgalmas utat, de dugók szerintünk nem lesznek, mert hirtelen senki sem akar majd arra járni. Ezek a Marson élnek, vagy esetleg van fogalmuk a valóságról, talán értelmezni is tudnak, vagy csak szimplán impotensek, nem bírnak normális irányba sem elindulni. :omg:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18192 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 10:15

Idézet

Amit Marx ésszel, a radikálisok ész nélkül… mecsoda különbség!

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18193 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 06. 20. 09:28

Ez mit is jelent pontosan? :blush:

Ezt: http://www.norc.hu/pano/hYYJL8rJ/
Amennyiben egyéb rendelkezés nem tiltja, úgy a "T" szárával szemben megállhatsz. Mert az ott az út széle folyamatosan. Ha tilalom van, azt meg kell ismételni, hiszen a szár felől érkező nem tudja (ez esetben a Tutajból balra kihajtó), hogy pl. a Vág utca sarkára kiraktak egy "megállni tilos", vagy bármilyen korlátozó-tiltó táblát. Pl ezt a 40-est. http://www.norc.hu/pano/bLlD93OB/ ami már nem is vonatkozhat rá.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#18194 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 10:48

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 06. 20. 11:33

Ezt: http://www.norc.hu/pano/hYYJL8rJ/
Amennyiben egyéb rendelkezés nem tiltja, úgy a "T" szárával szemben megállhatsz. Mert az ott az út széle folyamatosan. Ha tilalom van, azt meg kell ismételni, hiszen a szár felől érkező nem tudja (ez esetben a Tutajból balra kihajtó), hogy pl. a Vág utca sarkára kiraktak egy "megállni tilos", vagy bármilyen korlátozó-tiltó táblát. Pl ezt a 40-est. http://www.norc.hu/pano/bLlD93OB/ ami már nem is vonatkozhat rá.

Ok köszi így már értem.. Már csak azt nem, hogy ezt miért úttorkolattal szemben-nek hívják?

#18195 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 14:46

http://www.szoljon.h...outon-384493/lp

Az eddigi adatok alapján egy Suzuki típusú személygépkocsi vezetője Debrecen irányába kívánt kanyarodni és rossz forgalmi sávban, a forgalommal szemben haladt
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#18196 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 15:16

Tegnap velem szemben is jött valami hajlottabb korú asszonyság, nem igazán érdekelte, hogy konkrétan az út közepén gurul, az se túlságosan foglalkoztatta, hogy jövök vele szemben. Egyszer megpróbált valamit igazítani rajta, de aztán szépen visszajött középre. Szerencsére útpadkán volt helyem "biztonságosan" kikerülni, de nem igazán tűnt úgy, mintha bármi elgondolkodtatót talált volna az esetben, szépen csalingászott tovább. Kíváncsi vagyok, hogy nagyobb forgalom esetén (vasárnap este nyolc volt, egyébként az az út vezet a helyi Teszkóhoz, úgyhogy folyamatosan jönnek-mennek a népek) mekkora csattanás lett volna a dologból.

#18197 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 16:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 06. 20. 15:46

http://www.szoljon.h...outon-384493/lp

Az eddigi adatok alapján egy Suzuki típusú személygépkocsi vezetője Debrecen irányába kívánt kanyarodni és rossz forgalmi sávban, a forgalommal szemben haladt

Idézet

A Suzukit vezető 79 éves kétpói férfi

jó tudom, a harmincéves is ugyanúgy bemehet, de azoknál talán "kisebb" az esélye.

-C0pp3rM!n3-

#18198 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 17:27

A talán valóban jó szó. Ennél nagyobb argumentum meg a „nem hiszem". Perdöntő.

(A múlt heti Váci úti negyvenes, ha volt.)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18199 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 18:24

Hoztam nektek egy feladványt. :) Helyszín: http://maps.google.c...002411&t=h&z=19
Elég jól látszik a képen is, de a főútvonal itt kanyarodik, Záhony utca - Jégtörő utca irányban. Autó érkezik a Záhony utcán a kanyarhoz, van előtte egy zebra a gyalogosoknak és a bringásoknak is. Ha egy bringás érkezik a Gázgyár utca felől az úttesten a Jégtörő út felé, majd fordultában félúton rákerekezik a kerékpáros átkelőhelyre, és azon haladva fejezi be a kereszteződésen az átkelést, akkor ki a hülye? :) A Gázgyár utcából ebbe az irányba fordulva gyakorlatilag mindenkinek elsőbbséget kell adni, viszont a zebrán haladva rögtön fordul a kocka, és nekünk van elsőbbségünk mindenkivel szemben. A Záhony utcából érkező autós elsőbbségének teljes tudatában (körülnéz, zebrán sehol senki) fordulna be a főúton kis ívben, mikor hirtelen odatranszportál egy bringás az átkelőhelyre, akinek elsőbbséget kéne adnia. Premier plánban láttam ma ezt a szituációt, szerencsére nem történt baj, de azért az utólagos jogi értelmezése érdekelne a helyzetnek. :)

#18200 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 18:30

Fasz volt a bringas, ha ugy tortent, ahogy irtad.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 908
  • 909
  • 910
  • 911
  • 912
  • Utolsó »