HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 963
  • 964
  • 965
  • 966
  • 967
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#19281 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2012. 01. 06. 13:52

... Az előtte lévő nemtudommilyen kocsi, ha jól láttam, index nélkül váltott a belsőbe, a rendőr azonnal utána, majd lámpa, sziréna fel, már terelték is le jobb szélre, az újpesti rakparti lehajtó magasságában.

+1

Erre azt mondom, hogy attól, hogy ő is hibázik, attól még a dolgát is végezheti, azaz intézkedhet, vagy valami. És nem vagyok rendőrpárti, csak inkább megtartom a távolságot.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19282 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 06. 18:03

Szóval ott volt a lovász is. Csak kiderül, hogy mi ferdül merre irányba.

Csak olyan irányba, hogy senki és semmi nem ugrott ki elé, egyszerűen csak ott voltak az úton. Magyarán: azt kurv@ra észlelnie kellett volna! :omg: (ja, hogy annál a sebességnél nem megy, ez már az ő gondja, a szabályokban ott van világosan, hogy mit kell tenni sötétben, ill. ilyen helyzetben - de már nem fogja megérteni)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19283 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 06. 19:43

Ja. Relatív gyorshajtás ugyebár, de tegye fel a kezét, aki minden szembejövőnél lelassít 30-ra...

Olyan már nekem is volt, hogy elment a szembejövő, feltoltam a refit, aztán próbáltam is ki a fékeket, mert megláttam a balra forduló lovaskocsit a sávomban, kivilágítatlanul. Nagyjából 1-1,5 méterre állhattam meg mögötte; ha a szembejövő 1 másodperccel később jön, ezt a postot nem írom meg. 70-80 körül mehettem.

Figyelj csak: 6 lovat gázoltak halálra, ha jól értettem. No comment, remélem, aki magyarázkodik, az már akar valamit.

Mert belehajt 1-be, kitöri a lábát, stb., de itt durvább a dolog, ezt nem lehet kimenteni azzal, hogy későn észlelt. Merthogy későn észlelt ugyan, de nem az a lényeg. Ha észlelt egyáltalán.

Az a helyzet, hogy ott vastagon hajtott az ipse. Olyankor meg ugye tudod, hogy exponenciálisan nő a veszély. S nem véletlenül tette mindezt, nem görcsölt a lába a gázon, vagy ki tudja. Kár magyarázni, értjük a szembefényszóró utáni szem-alkalmazkodási-idő példáját. Kéremszépen, az is relatív gyorshajtás, a gázt legalább (nem vastagítom) el kellett volna engednie. (én még fékezek is, persze nem 30-ra, de nem is fogok 6 lovat lezúzni az tuti).

Aztán mi van, ha ő is fékezett, s így jött ki a 140? Okoskodjunk tovább? Semmi értelme. :omg:

#19284 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 06. 20:55

Vigyázz az előítélettel, mert csozsi kolléga épp erre gondolt; amúgy te a rendőri gépezetről, bürokráciáról vettél mintát, nem pedig az egyszerű járőrről, remélem világos, hogy messze nem ugyanaz. A járőrt tisztelni kell márpedig, mert az manapság ténylen nem annyira gyakori, mint régen. Persze ráfoghatunk mindent, meg megpróbálhatjuk magunkat kimenteni. De a másik példa itt off, csak magyarázkodás rulez: tanárok, pedagógusok tisztelete. A mai fiatalok nemes egyszerűséggel seggel tekintenek rá. (azaz lesz@rják, tehát ha valaki nem is érti, láthatja, hogy azért valami nagyon nem klappol a 20 évvel ezelőttihez képest sem már)

on: ha a járőr nem kap tiszteletet, akkor előbb-utóbb ő is alacsonyodik belül, aztán ez 1 ide-oda ugráló dolog, 2 egymást tápláló folyamat lesz, hadd ne mondjam, hol a vége. Na, ezt kellene megfordítani. A járőrt tisztelheted nyugodtan szerintem.

Hát ja, a kolléga ha hülyeséget csinál, akkor azt a ******* Budapest Kft. csinálta és a ******* Budapest Kft. a sz@r cég. Sorry.

A járőrt akkor fogom tisztelni,
-ha nem kapcsolja be a piros lámpán átmenésig a villogót
-ha nem tart fel 110-zel az M1 belső sávjában, miután levillogott, amikor a buszt kísértem ugyanabban a belsőben 100-zal
-ha nem parkol szabálytalanul (igen, rokihelyen is megállhat, ha bekapcsolva hagyja a kékvillogót)
-ha szilveszterkor nem megy haza éjfélre (saját szememmel láttam, ott lakik szüleim utcájában, kb. 1 órát nem volt kinn az egy szem járőr az adott város utcáin)
-ha az engem kirabolni készülő pigmentált egyedeket nem haverszinten kezeli
-ha éjjel 11-kor a lefagyott, kátyús hegyi szerpentinen (Mátraháza-Mátraszentlászló) 25-ös tempónál nem büntet meg ködlámpahasználatért és tanácsolja, hogy menjek lassabban
-ha az előzni tilos vége után megkezdett előzésem után nem úgy int ki rutinellenőrzésre, hogy nyikorgó kerékkel tudok csak megállni
-az M7-en a belső sáv melletti korlátnál való trafizást nem is említem, mert hiába merő életveszély, valószínűleg a főnök küldte oda őket

Ezeket folyóírással írtam, gondolkodás nélkül. Biztos lenne még ez-az.

#19285 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2012. 01. 06. 20:13

... habár bárhova lehet ilyenkor nézni, úgyis vak vagy pár secig).

Jó az elismerés, csak érezd azt a veszélyt addig a pár secig, szerintem érteni fogod. Arra célzok, hogy a veszélyt tudatosan kellett volna csökkentened, mert valami sofőrféleség vagy ugye, aki felelős. Jajj, ilyen szavak, felelősség, miegymás. Ugyan, a mai világban... Hát ennyi maradt, mindenesetre az illető már nem tud korrigálni, ebből majd tanul.

#19286 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 06. 21:07

Figyelj csak: 6 lovat gázoltak halálra, ha jól értettem. No comment, remélem, aki magyarázkodik, az már akar valamit.

Mert belehajt 1-be, kitöri a lábát, stb., de itt durvább a dolog, ezt nem lehet kimenteni azzal, hogy későn észlelt. Merthogy későn észlelt ugyan, de nem az a lényeg. Ha észlelt egyáltalán.

Az a helyzet, hogy ott vastagon hajtott az ipse. Olyankor meg ugye tudod, hogy exponenciálisan nő a veszély. S nem véletlenül tette mindezt, nem görcsölt a lába a gázon, vagy ki tudja. Kár magyarázni, értjük a szembefényszóró utáni szem-alkalmazkodási-idő példáját. Kéremszépen, az is relatív gyorshajtás, a gázt legalább (nem vastagítom) el kellett volna engednie. (én még fékezek is, persze nem 30-ra, de nem is fogok 6 lovat lezúzni az tuti).

Aztán mi van, ha ő is fékezett, s így jött ki a 140? Okoskodjunk tovább? Semmi értelme. :omg:

Ezt most miért írtad le nekem? A pasas nettó hibás, egy percig sem vitattam egy postomban sem.

Hogyne tudnám, értem én már ki tankolás + 15 perc szunyával 5,5 óra alatt Bp-ről Münchenbe...

#19287 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2012. 01. 06. 20:28

Csak vészvillogott?
Én azért remélem, kevesen járnak az úton olyanok, akik nem vesznek észre az út közepén egy kivilágított elakadásjelzős autót és olyanok is, akik az ilyen járművek mellett úgy száguldanak el, hogy bele sem gondolnak abba, talán nem ok nélkül villog az az autó.

Defenzív vezetés ohne, minek, hisz ott nem lehet semmi ha mi jövünk. Kár hogy ilyen nyers vagyok, fele olyan nyers sem ez, mint az a helyzet volt, amit ott és akkor a sofőr megoldhatott volna, de még rálapátolt.

Mégis mi kellett volna, MKJ-s felvezetés? :omg: Kár, hogy a sofőrök olyan vakok, mint a szomszéd néni - és ezt komolyan gondolom, saját véleményem, mindennap látni pici apró példákat (én is okozok néha ilyesmit, de kis sebességgel, mert vak vagyok ugyan, de nem hülye)

#19288 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 06. 21:13

Ezt most miért írtad le nekem? A pasas nettó hibás, egy percig sem vitattam egy postomban sem.

Hogyne tudnám, értem én már ki tankolás + 15 perc szunyával 5,5 óra alatt Bp-ről Münchenbe...

Az jó, attól még lehet valaki akár óvatos is, hogy fáradtan vezet. De ki tudja, hogy egyrészt az elhunytnak hány vészhelyzete lehetett már korábban (gyanítom, hogy nem ez volt az első "eset"), ill. hogy mi magunk hány olyan helyzeten megyünk át nap mint nap, ami fel sem tűnik, mert fortuna segge ott van a fejünk fölött.

Óvatosabbnak kell lennünk. Saját magunkhoz képest.

#19289 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 06. 21:13

Defenzív vezetés ohne, minek, hisz ott nem lehet semmi ha mi jövünk. Kár hogy ilyen nyers vagyok, fele olyan nyers sem ez, mint az a helyzet volt, amit ott és akkor a sofőr megoldhatott volna, de még rálapátolt.

Mégis mi kellett volna, MKJ-s felvezetés? :omg: Kár, hogy a sofőrök olyan vakok, mint a szomszéd néni - és ezt komolyan gondolom, saját véleményem, mindennap látni pici apró példákat (én is okozok néha ilyesmit, de kis sebességgel, mert vak vagyok ugyan, de nem hülye)

Szerintem lényegesen feltűnőbb a vészvillogó + lekapcsolt lámpák + háromszög/mellény kitartva az autó mellé.

Mondjuk egy vészvillogózó autóra én is szoktam lassítani. Azt sosem értem, hogy vészvillogó + tompítottat hogy gondolhatja valaki komolyan, hogy tényleg feltűnő éjszaka szemből.

#19290 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 06. 21:16

Az jó, attól még lehet valaki akár óvatos is, hogy fáradtan vezet. De ki tudja, hogy egyrészt az elhunytnak hány vészhelyzete lehetett már korábban (gyanítom, hogy nem ez volt az első "eset"), ill. hogy mi magunk hány olyan helyzeten megyünk át nap mint nap, ami fel sem tűnik, mert fortuna segge ott van a fejünk fölött.

Óvatosabbnak kell lennünk. Saját magunkhoz képest.

Nem szórakozásból; kórházba.

#19291 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2012. 01. 06. 18:36

Amúgy nem tudom, hogy mit gondoltak a "lovászék", hogy elfoglalják teljes szélességében az utat, anyuci elől a terepjáróval tompított, ergo vmilyen szinten el is vakítja a szembe jövőt. Jahogy vészvillogott, már mindjárt más. Akkor ezután ha jön szembe egy vészvillogó járgány, megállok, nehogy egy ménes legyen mögötte.

Nana: látod, hogy 4 sárga villog, s nem kínaiak. Fényszórótól is látszik, terepjárón is, magassága ellenére is. (hisz akkor az index is láthatatlan volna). Sötétben nem indul meg benned a gondolat, hogy itt valami turpisság van? Nem leszel óvatosabb hirtelen, ösztön-szerűen? (nem 30-ra célzok, hanem mondjuk 75-re, az mingyá a fele csak a 140-nek ám).

Szerkesztette: Warrior 2012. 01. 06. 21:20 -kor

#19292 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 06. 21:18

Nem szórakozásból; kórházba.

Hát akkor fortuna segge lehet, hogy fölötted is ott volt.

Én is nyomtam már neki, hasonló esetben, mondjuk gyenge gépem van szerencsére, mert ha valami erősebb lenne, akkor fortunának igencsak nagy seggének kellene hogy legyen... :)

Viccet félretéve, én is csináltam ilyet, nem lehet megindokolni, nem történt semmi, de azért nem voltam nyugodt. De vannak, akik lelkifurdalás nélkül csinálják, több az ilyen sajnos.

#19293 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:24

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2012. 01. 06. 20:24

A néni megállhatott volna az út közepén, megáll az autós és elmagyarázza miért vészvillogózik, mire számítson. ...

Vagy esetleg a néni lett volna a 7. utas, aki repül. Vannak hülyék az úton, nem csak vakok, a 2 nem ugyanaz.

Idézet

Attól, hogy vészvillogózik még nem tudni miért csinálja

Ezt inkább észre sem vettem (először fel sem tűnt tényleg).

A vészvillogó vészhelyzetet jelent automatikusan, nem? Bazeg, VÉSZvillogó, te írtad le a nevét pont.

Még a 4 sárgás autós kvázi szabályos is volt ránézésre, hisz KRESZ szerint jelezte a cuccot. Ha meg középen haladt volna, a szemből érkező vadász simán átment volna rajta, mint a borgok? Ugyan már. Komolytalan - a szabályok felfogása, ebből vannak a balesetek. Ha az sportsofőr odafigyelt volna másokra, nem lett volna ekkora baj, az tuti, nagyon valószínű, hogy nem halt volna meg. A kulcs amúgy az odafigyelés, amit sokan szabályokkal magyaráznak. Hát milyen szabály kell ahhoz, hogy a sofőr megtanuljon odafigyelni? :omg:

Szerkesztette: Warrior 2012. 01. 06. 21:29 -kor

#19294 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 06. 21:22

Hát akkor fortuna segge lehet, hogy fölötted is ott volt.

Én is nyomtam már neki, hasonló esetben, mondjuk gyenge gépem van szerencsére, mert ha valami erősebb lenne, akkor fortunának igencsak nagy seggének kellene hogy legyen... :)

Viccet félretéve, én is csináltam ilyet, nem lehet megindokolni, nem történt semmi, de azért nem voltam nyugodt. De vannak, akik lelkifurdalás nélkül csinálják, több az ilyen sajnos.

Kihalt volt a pálya, aludni is csak a rend kedvéért aludtam, nem éreztem fáradtságot, megvolt a szükséges stressz hozzá. Azért az osztrákok megsimogatták a buksimat érte. :-)

Ha már tempó: nemrégiben (és mostanában egyre többet) volt alkalmam pályázni Németországban egy kellően nagy ménessel a motortérben. Kezdem érteni, mi játszódik le a száguldozókban, ha egyszer az ember rászokik a 160-200 körüli tempóra, nagyon lassúnak tűnik a 130 utána. Mondjuk az tényleg más dimenzió.

#19295 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 06. 21:24

Vagy esetleg a néni lett volna a 7. utas, aki repül. Vannak hülyék az úton, nem csak vakok, a 2 nem ugyanaz.

Ezt inkább észre sem vettem (először fel sem tűnt tényleg).

A vészvillogó vészhelyzetet jelent automatikusan, nem? Bazeg, VÉSZvillogó, te írtad le a nevét pont.

A néninek megvan az a képessége, hogy felméri, fékez-e az érkező autó. Ha nem, ellép és nagytotálban nézheti végig a balesetet, de ő maga nem lesz benne. Viszont biztosan többet tesz vele, mint a tompított+vészvillogó. De utólag mindegy is, ilyenkor nem mindig dönt racionálisan az ember.

A vészvillogóra van ismerős, aki azt mondja, hogy nem lassít, mert a szülővárosom környékén ilyen trükkel raboltak ki embereket. Ezt az oldalt is érdemes látni.

#19296 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 06. 21:28

Kihalt volt a pálya, aludni is csak a rend kedvéért aludtam, nem éreztem fáradtságot, megvolt a szükséges stressz hozzá. Azért az osztrákok megsimogatták a buksimat érte. :-)

Ha már tempó: nemrégiben (és mostanában egyre többet) volt alkalmam pályázni Németországban egy kellően nagy ménessel a motortérben. Kezdem érteni, mi játszódik le a száguldozókban, ha egyszer az ember rászokik a 160-200 körüli tempóra, nagyon lassúnak tűnik a 130 utána. Mondjuk az tényleg más dimenzió.

Nekem a 120 után a 120 is lassúnak tűnik már 20km autópálya után is. Olyan érzésem van, mintha lassulnék, pedig a mutató mereven áll a 120-on. Normál úton viszont nem érzem ugyanezt, ott a kanyarok, útmenti fák, épületek, lakott területek, stb. megtörik a monotonitást.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#19297 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 06. 21:30

A vészvillogóra van ismerős, aki azt mondja, hogy nem lassít, mert a szülővárosom környékén ilyen trükkel raboltak ki embereket. Ezt az oldalt is érdemes látni.

Azért az egy dolog, hogy valaki megáll, és egy másik, hogy lelassít mondjuk 40-50-re. Utóbbi még nem kirabolható, de sokkal nagyobb eséllyel túlélhető.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#19298 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 06. 21:19

Nana: látod, hogy 4 sárga villog, s nem kínaiak. Fényszórótól is látszik, terepjárón is, magassága ellenére is. (hisz akkor az index is láthatatlan volna). Sötétben nem indul meg benned a gondolat, hogy itt valami turpisság van? Nem leszel óvatosabb hirtelen, ösztön-szerűen?

Tudjuk-e, hogy az a tompított folyamtosan égett, vagy netán az is villogott? És igen, a néni az csak úgy félrelép…

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#19299 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 01. 06. 21:35

Tudjuk-e, hogy az a tompított folyamtosan égett, vagy netán az is villogott? És igen, a néni az csak úgy félrelép…

...főleg, ha van esze és nem az út közepén áll. :-)

#19300 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 06. 21:30

A néninek megvan az a képessége, hogy felméri, fékez-e az érkező autó.

Pontosan. Ha a kormány mögül is, de láthatta, hogy az ott jön, nem kicsit, oszt rápirít eccerkéccer a refivel is, hátha. Netalán dudál is, de azt ne is, mert megrémül a ló.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 963
  • 964
  • 965
  • 966
  • 967
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.