HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 976
  • 977
  • 978
  • 979
  • 980
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#19541 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 22. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 22. 13:15

Akkor nem kellett volna befizetnie.
Ha nincs róla büntetőpapír, akkor nem volt büntetés sem. Hiszen nem az számít, hogy csináltak pár képet, vagy odatettek egy sajtcédulát, hanem az, hogy kitöltötték a megfelelő papírt.
Csak gondolj bele logikusan, hogyan működik egy büntetés.
A rendőr se úgy ír meg egy büntetést, hogy kitép egy kockás füzetlapot, és ráírja, hogy "maga meg van büntetve, mer' ..."

Most egyik ismerős csajszi járt így, hogy kapott 2 büntetést pár napon belül, de zacskó nem volt a kocsiján. Mindig ugyanott szokott parkolni, nem vette észre, hogy tilos.
Megjött az első büntetés, megnézte a fotókat, látta, hogy az ő kocsija, oké, valóban tilosban parkolt, így befizette. Aztán nem parkolt oda többet.
Aztán megjött a 2. büntetés.
Na itt már fel volt kicsit háborodva, hogy ha lett volna büntetőcédula a kocsin az 1. esetben, akkor már akkortól nem parkol ott, és a 2. büntetés meg sem történt volna.
Erre okosította ki egyik cimbora, hogy ha nem volt zacskó az nem jelent semmit, mert azt elvihette bárki, aki arra járt, de a fotók között kell lennie legalább egy olyannak, amin látszik a büntetőzacskó a kocsira rakva, különben érvénytelen. Ő azt mondta, hogy ezzel már úszott meg tilos parkolást.
A csajszi azt mondta, akkor ő is bemegy, és azzal fog védekezni, hogy nincs fotó a zacskóról, ezért szabálytalan és semmisnek tekintendő az egész eljárás. Meglátjuk mi lesz.

Veszprémben konkrétan tudom, hogy az ilyen büntetés úgy történik, legalábbis a parkolóellenőrök és a közterület felügyelők által, hogy nem fényképet, hanem videofelvételt készítenek körbe az autóról, mert a parkolójegyet automatából kell venni és létható helyre kell kirakni a szélvédő mögé. Aztán megírja a zacsit és kiteszi, felvétel készül. Részükről lezárva a téma. neked lehetőséged van mittudomén talán 24 órán belül a hivatalban bepengetni a zsét, egyébként nagyobb az összeg.
A zacsi eltűnhet akár hogyan is. :)
Jó ez így vagy nem, de ha meggondoljuk az azért ne várjuk el, hogy addig amíg vissza nem mész a kocsihoz, addig őrizze bárki a mikuláscsomagot.
A rendőr is csak egy cetlit tesz kitöltve az ablaktörlő mögé, ha feljelent. Ott nincs csekk, majd jön a bünti.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#19542 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 22. 14:03

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 22. 13:58

Veszprémben konkrétan tudom, hogy az ilyen büntetés úgy történik, legalábbis a parkolóellenőrök és a közterület felügyelők által, hogy nem fényképet, hanem videofelvételt készítenek körbe az autóról, mert a parkolójegyet automatából kell venni és létható helyre kell kirakni a szélvédő mögé. Aztán megírja a zacsit és kiteszi, felvétel készül. Részükről lezárva a téma. neked lehetőséged van mittudomén talán 24 órán belül a hivatalban bepengetni a zsét, egyébként nagyobb az összeg.
A zacsi eltűnhet akár hogyan is. :)
Jó ez így vagy nem, de ha meggondoljuk az azért ne várjuk el, hogy addig amíg vissza nem mész a kocsihoz, addig őrizze bárki a mikuláscsomagot.
A rendőr is csak egy cetlit tesz kitöltve az ablaktörlő mögé, ha feljelent. Ott nincs csekk, majd jön a bünti.

Olvasd el újra, amit írtam.
A zacskót bárki leveheti, ezt írtam.
A fotókon (vagy a videófelvételen?) kell lennie olyan felvételnek, amin látszik a zacskó a megbüntetett autón.

#19543 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 22. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 22. 14:03

Olvasd el újra, amit írtam.
A zacskót bárki leveheti, ezt írtam.
A fotókon (vagy a videófelvételen?) kell lennie olyan felvételnek, amin látszik a zacskó a megbüntetett autón.

Igen. És ezért is érdemes próbálkozni, legfeljebb nem jött be.
Egyébkén volt ismerős csaj akinek kettő zacsi is összejött a közterületesektől, járdán parkolásra hivatkozva, két napig állt ott, két 10-es csekk volt az ajándék.
A lényeg, hogy ahol állt az nem járda volt. Kiokosítottam, felkészülve becsettegtünk együtt a hivatalba, érvek előadva, mire közli a hölgy, hogy semmi gond, nekik mérlegelési lehetőségük nincsen, 30 nap után megy a Yardra a dolog. Így is lett, írásban fellebbeztünk, és elengedték a bírságot.
De bazmeg, ha valaki nem tájékozott és befizeti a büntetést akkor jogtalanul büntették meg. Mi az, hogy nincs mérlegelési lehetőség? Mi az, hogy nincs tisztában oda-vissza az az ember a szabályokkal akinek joga van büntetni?Ennyi erővel én is sok szabálytalanságot látok, majd teszek rá egy csekket a számlaszámommal. Ha 10-ből egy fizet, akkor is jól jártam. Mint törvénytisztelő állampolgárként jogom, kötelességem felhívni mindenki figyelmét ha szabályt szeg, törvényt sért.
Vagy miapicsa.... :)

#19544 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 22. 14:23

Amúgy meg egyszer pár évvel ezelőtt valaki adott egy olyan cetlit, amit a rendőrök dugnak az ablaktörlő mögé. Több sem kellet, szomszéd házban lakó haver, fatal srác szélvédőjére kitettem, kitöltve. Parkolóban, szabályosan állt. csörög ám a teló: Baszki adj tanácsot, nem értem....:) Pár percig röhögtem, elárultam aztán magamat. Most nem idézném amit kaptam tőle.

#19545 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 23. 12:45

Parkoló teherautónak ütközött az általa vezetett járműszerelvénnyel egy kamionos, majd megállás nélkül továbbhajtott és 20-25 kilométeren át hurcolta magával a vezetőfülke oldalára felkapaszkodó vétlen orosz sofőrt, aki a balesetet akarta jelezni neki - közölte a rendőrség hétfőn.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerint az 52 éves miskolci férfi járműszerelvényével múlt pénteken a Záhonyhoz közeli Komorón ütközött neki elinduláskor a mellette parkoló teherautónak, s a balesetet a másik jármű 36 éves orosz sofőrje jelezte is neki.

A magyar férfi először megállt, majd elindult a 4-es főút irányába, ekkor az orosz sofőr felugrott a kamion jobb oldalára és menet közben verte a vezetőfülke oldalsó ablakát. A miskolci lakos erre ismét megállt, de amikor az orosz állampolgár átfutott hozzá a bal oldalra és felállt a kocsi lépcsőjére, újra elindult.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#19546 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 23. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 22. 13:15

A rendőr se úgy ír meg egy büntetést, hogy kitép egy kockás füzetlapot, és ráírja, hogy "maga meg van büntetve, mer' ..."

Osztrák rendőr úgy csinálta, de a "mert" indokolás már hiányzott :-)
Make love not Wor.

#19547 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 23. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 01. 23. 12:45

Ez melyik film forgatásán volt? Valami új sorozat? :) mint régen a Cobra11 vagy mi, tartálykocsik, repülő emberek, miegymás... De az oroszok azok csapnivaló színészek. :smoker:

ps.: bocsika, nem kattintottam a linkre, most olvasom a címet, tényleg filmbe illő jelenetek... :)

Vajmi vígasz az elkövetőtől, hogy azt hitte, hogy a ruszki rá akar támadni. (majd pont egy miskolci fog egy ruszkitól félni amúgy...), mindenesetre a bűncselekmény az tudatos. Attól még elkövette. A magyarázattal annyit ér mint én reggel amikor elfogyott a wc-papír...

Szerkesztette: Warrior 2012. 01. 23. 20:07 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19548 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 23. 23:45

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 22. 14:18

Egyébkén volt ismerős csaj akinek kettő zacsi is összejött a közterületesektől, járdán parkolásra hivatkozva, két napig állt ott, két 10-es csekk volt az ajándék.
A lényeg, hogy ahol állt az nem járda volt. Kiokosítottam, felkészülve becsettegtünk együtt a hivatalba, érvek előadva, mire közli a hölgy, hogy semmi gond, nekik mérlegelési lehetőségük nincsen, 30 nap után megy a Yardra a dolog. Így is lett, írásban fellebbeztünk, és elengedték a bírságot.
De bazmeg, ha valaki nem tájékozott és befizeti a büntetést akkor jogtalanul büntették meg. Mi az, hogy nincs mérlegelési lehetőség? Mi az, hogy nincs tisztában oda-vissza az az ember a szabályokkal akinek joga van büntetni?Ennyi erővel én is sok szabálytalanságot látok, majd teszek rá egy csekket a számlaszámommal. Ha 10-ből egy fizet, akkor is jól jártam. Mint törvénytisztelő állampolgárként jogom, kötelességem felhívni mindenki figyelmét ha szabályt szeg, törvényt sért.

Úgy, hogy a közteresek hülyék, nem tudják a KRESZ-t. És nincsenek megbaszva, ha jogtalanul büntetnek, és ezért inkább büntetnek, ha nem biztosak is. Ha a főnökük bevezetné, hogy ahányszor elbasznak egy büntetést, levon 1-5-10e ft-ot a fizetésükből, akkor jobban odafigyelnének. Esetleg hordanának magukkal egy KRESZ könyvet.
Talán direkt is teszik ki a büntetéseket, mert lehet százalékot is kapnak belőle, nem tudom.

#19549 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 23. 23:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 23. 12:48

Osztrák rendőr úgy csinálta, de a "mert" indokolás már hiányzott :-)

Hát ez elég fura ... akkor honnét tudod, hogy mire volt a büntetés?
Biztos, hogy rendőr volt az, és nem rupic a saját számlaszámával? :)

#19550 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 23. 23:55

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 22. 14:18

Ha csekket a számlaszámoddal nem is, de magán traffipaxot tehetsz ki, és tiéd belőle a büntetések összegének egy része.
Ha sikerül megegyezmed az önkormányzattal és a rendőrséggel. Itt sajna havernak nem sikerült megegyzenie velük, nem tudták eldönteni, hogy ki mekkora arányban részesedjen a büntetésekből, pedig ő beérte volna kisebb százalékkal is. Kár, mert már dőlne a lé :)

#19551 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 12:21

"magyar ne..."
A 11 főből hat gyerek volt, és ami a legijesztőbb, Lakatos négyüket a csomagtartóba zárta be, vélhetően helytakatékosságból, hiszen a hátsó ülésen eleve három felnőtt és két gyerek ült. Gyerekülés nem volt az autóban, és amikor a rendőrök felhívták a sofőr figyelmét erre az apróságra, Lakatos csak annyit felelt, hogy "csak gyerekek, nem érdekes."
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#19552 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 01. 28. 12:21

Sajnos magyarként azonosítják...

#19553 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 28. 15:26

Eladott autó, parkolási bírság
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#19554 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 29. 07:58

Veszélyes ügy, ha a hatósági lekérdezés rossz eredményt hoz, nemigen fogják elengedni a büntetést, viszont lehet majd valamit az új tulaj felé indítani.

Azt nem írja a cikk, hogy szólt-e az új tulajdonosnak, s az hogyan állt a dolgokhoz? Mert ha csak formaiság, lehet, hogy simán kifizette, megértette, hisz ő vezette a kocsit, stb. Nem?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19555 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 29. 08:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 29. 07:58

Veszélyes ügy, ha a hatósági lekérdezés rossz eredményt hoz, nemigen fogják elengedni a büntetést, viszont lehet majd valamit az új tulaj felé indítani.

Azt nem írja a cikk, hogy szólt-e az új tulajdonosnak, s az hogyan állt a dolgokhoz? Mert ha csak formaiság, lehet, hogy simán kifizette, megértette, hisz ő vezette a kocsit, stb. Nem?

Én azt gondolom, ha normális lenne az új tulaj akkor már az elején át iratta volna a kocsit. Sajnos nem sokat tud tenni csak remélni, hogy beszél (de lehet szólt neki párszor, én biztosan szóltam volna) az új tulajjal és az elismeri és fizet. Nehéz menet lesz ez neki és zsebbevágó :(
Legszomorúbb, hogy bárki járhat így közülünk aki eladja az autóját és ha erre nem találnak a hatóságok megfelelő megoldást akkor szopás lesz mert egyre ritkábban fogják átiratni a kétes alakok és a régi tulaj szív :(
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#19556 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 29. 08:45

Meg a kutya faszát… az első pert most rögtön az okmányiroda ellen.

#19557 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 29. 08:55

Hohó, a régi tulaj lejelentette, hogy már nincs tulajdonjoga, teljes bizonyító erejű magánokiratban! Ettől a pillanattól HIVATALOSAN sincs semmi köze a kocsihoz.

#19558 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 29. 13:59

Idézet

Hat sérült Mórnál: lezárták a 81-est

2012. január 29., vasárnap, 13:29

Hat ember sérült meg, amikor két személyautó karambolozott a 81-es úton, Mór közelében. A főutat lezárták.

A baleset vasárnap dél körül történt a főút 35-ös kilométerénél, a Kisbér és Mór közötti szakaszon. Egy Renault rohant bele egy előtte haladó, szlovák rendszámú autóba, melyben öten ültek. Az ütközés során a szlovák autóban ülők és a balesetet okozó, egyedül utazó sofőr is megsérült. A mentők mindegyik sérültet kórházba szállították. Az utat a mentés és a helyszínelés idejére lezárták, a forgalmat a rendőrök elterelik.

#19559 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 30. 09:50

höhö
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#19560 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 30. 11:18

Be kell menni az okmányirodába, vinni a papírokat, és elintézni újra, a visszamenőleges dátummal.
Aztán újra szólni a parkolási céghez, most nézzék meg, hogy kié volt az autó.
Az új tulajt megb*sszák a tilos parkolásért, meg amiért nem jelentette időben, hogy ő az új tulaj (8 munkanapja van rá, ha jól tudom).

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 976
  • 977
  • 978
  • 979
  • 980
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.