HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1020
  • 1021
  • 1022
  • 1023
  • 1024
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#20421 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 12. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 07. 12. 17:55

Nem tudom, hogy jól értelmezem-e ezt. Sokszor látni az autópályákon, a leállósávban álló kamiont (nem a kamionnal van a bajom, de náluk fordulhat elő hosszabb veszteglés) Ami már köbe van bójázva, táblázva. Műszaki hiba miatt áll. Akár 2 napig is, mert Lengyelországból jön érte valaki aki elvontatja. És a mostani szabályok szerint nem követ el szabálysértést. Nekem egyszer volt egy hasonló sztorim, belföldön, kamionnal lerobbantam, jöttek is értem, de eltelt kb. 8 óra addig. Háromszög, villogó, kutyafasza ki volt rakva, egyszercsak negállt egy rendőr és kérdezte, hogy mi van. Én mondtam. Nagy hangon azt mondta, hogy ha 30 percen belül nem visznek el innen akkor majd ő elvontattat valami autómentővel. Akkor kérdeztem vissza, hogy milyen szabály írja elő azt, hogy meddig állhatok a leállósávban műszaki hiba miatt? vörösödött a feje, de elment. 20 perc múlva a KPM körbebójázott. De ez nem jó, már régen szabályozni kellett volna. Vontassanak ki az első biztonságos helyig minél hamarabb.
Pont hétfőn láttam, az A2-es autópálya bécsi szakaszán,( pedig 3 sávos, mondjuk vannak szűkítések mert átépítik) hogy a rendőr kötéllel vontat ki egy személyautót a következő kijáratig. Pénzért tette-e vagy nem ezt nem tudom. Mindenesetre egy torlódást vagy egy balesetveszélyt előzött meg az biztos.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#20422 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 13. 06:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 07. 12. 17:55

Akkor is, ha ez a veszteglő jármű történetesen egy rendőrautó?
(persze tudom... ha a rendőrautó áll ott, az nem veszélyes... egyébként nagyon bátrak, mert az tuti, hogy én nem mernék ott órákat parkolni a kocsiban ülve, akárki parancsolja)

#20423 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 13. 18:02

Idézet

Mindenkit megállítanak a rendőrök az M7-esen
Teljes kitereléses közlekedésrendészeti ellenőrzést tart a rendőrség hétfőn az M7-es autópálya somogyi szakaszán, a Budapest felé vezető oldalon.
MTI| 2012. július 13.

Az ellenőrzés hétfőn 9 órától 15 óráig tart, a rendőrök a járműforgalmat az autópálya 109-es kilométerszelvényénél a pályatest teljes lezárása mellett a töreki pihenőhelyre terelik - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata pénteken az MTI-vel.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#20424 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 13. 20:42

Idézet

Meghalt egy motoros a Rákóczi hídon
2012. július 13., péntek, 21:21
Szerző: MTI

Meghalt egy motoros közúti balesetben péntek este Budapesten a Rákóczi hídon - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Sagyibó Melinda elmondta, az elsődleges információk szerint a motoros férfi elvesztette uralmát járműve felett, a szalagkorlátnak ütközött, majd az 1-es villamos vágányaira esett.

Az MTI helyszínről származó információi szerint a Honda sportmotor több alkatrésze 60-70 méteres körzetben szóródott szét.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#20425 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 13. 22:12

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 12. 18:32

Nem tudom, hogy jól értelmezem-e ezt. Sokszor látni az autópályákon, a leállósávban álló kamiont (nem a kamionnal van a bajom, de náluk fordulhat elő hosszabb veszteglés) Ami már köbe van bójázva, táblázva. Műszaki hiba miatt áll. Akár 2 napig is, mert Lengyelországból jön érte valaki aki elvontatja. És a mostani szabályok szerint nem követ el szabálysértést. Nekem egyszer volt egy hasonló sztorim, belföldön, kamionnal lerobbantam, jöttek is értem, de eltelt kb. 8 óra addig. Háromszög, villogó, kutyafasza ki volt rakva, egyszercsak negállt egy rendőr és kérdezte, hogy mi van. Én mondtam. Nagy hangon azt mondta, hogy ha 30 percen belül nem visznek el innen akkor majd ő elvontattat valami autómentővel. Akkor kérdeztem vissza, hogy milyen szabály írja elő azt, hogy meddig állhatok a leállósávban műszaki hiba miatt? vörösödött a feje, de elment. 20 perc múlva a KPM körbebójázott. De ez nem jó, már régen szabályozni kellett volna. Vontassanak ki az első biztonságos helyig minél hamarabb.

Volt pályás megállás, kb. fél óra múltán körbe lettünk bójázva.

De tegnap az M1-en "élvezhettem" egy leállósávban álló lerobbant kamion, és egy valószínűleg elalvó román kamionos randevújának eredményét.
Órákkal korábban hallottuk a rádióban, és teljes joggal hittük, hogy mire odaérünk, elkotorják onnan őket.
"Természetesen" az utolsó lehetőségnél nem volt se terelés, se tájékoztatás, hogy ha tovább haladsz a pályán, akkor állni fogsz legalább egy órácskát.
Mi épp a megyehatárnál szorultunk be, mögöttünk 5 kilométernyire volt az utolsó kijárat.
A baleset előttünk kb. 8-ra.

Idézet

Pont hétfőn láttam, az A2-es autópálya bécsi szakaszán,( pedig 3 sávos, mondjuk vannak szűkítések mert átépítik) hogy a rendőr kötéllel vontat ki egy személyautót a következő kijáratig. Pénzért tette-e vagy nem ezt nem tudom. Mindenesetre egy torlódást vagy egy balesetveszélyt előzött meg az biztos.

Ott szolgálnak is, védenek is. Persze, a magyart azért sűrűn "ellenőrzik".
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#20426 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 17. 13:04

Itt a Fidesz nagy ajándékcsomagja az autósoknak

#20427 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 17. 18:54

Csak az a baj, hogy a KRESZ-t nem lehet pártfüggővé tenni, az úton mind egyformák vagyunk. De aki meghal ott, az talán kicsit másabb.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20428 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 17. 20:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 17. 19:54

Csak az a baj, hogy a KRESZ-t nem lehet pártfüggővé tenni, az úton mind egyformák vagyunk. De aki meghal ott, az talán kicsit másabb.

De ez nem a büntetési tételektől függ. Kell, hogy legyen visszatartó ereje, nem vitás.
Akit nem érdekel a pénz az le Sz...-ja addig amíg nem ugrik a jogsi. Azért a 100 ezres bünti nem biztos, hogy megállja a helyét, objektív ide vagy oda.

Mindig azt mondom, hogy be kell tartani a szabályokat, ha kell legyünk óvatosabbak, ne ragaszkodjunk a "jogunkhoz" ha balesetet előzhetünk meg.

#20429 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 08:55

Egyirányúsították a budai alsó rakpartot, várhatóan július 30-ig.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#20430 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2012. 07. 18. 09:55

Hja, ezt nem ezert kene egyiranyusitani, hanem eleve ugy kene legyen, hogy a pesti oldal eszak fele a budai meg del fele egyiranyu... :p
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#20431 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 07. 18. 14:03

Hja, ezt nem ezert kene egyiranyusitani, hanem eleve ugy kene legyen, hogy a pesti oldal eszak fele a budai meg del fele egyiranyu... :p

Ja. Még 6 híddal menne is.

#20432 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 13:31

Már az is elég lett volna, hogy amikor a szennyvíztisztító projekt miatt szétqrták ezt a szakaszt egy évre, akkor minden közmű csövet/kábelt/blablát is kicserélik egyszerre, egy lezárás alatt.
Max akkor egyszerre kellett volna többet lopni, de legalább kevesebbszer lett volna dugó a városban emiatt...
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#20433 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 07. 18. 14:07

Ja. Még 6 híddal menne is.

Trollolol... Hova siettek ennyire? New Yorkban sem ersz el hamarabb sehova, mint Budapesten, szoval egy szavunk sem lehet, hozzuk a szintet... (Bunozesben talan meg tul is lepjuk...)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#20434 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 16:12

Szituáció: Nagykőrösi út, szélen buszsáv, mellette 2 normál sáv. A normál külsőben lassan halad egy jármű. Autó1 belső sávban, Autó2 (személyautó, nem taxi) buszsávban elhalad mellette. Buszsáv folyamatos záróvonallal van elválasztva, nincs kiegészító szaggatott vonal. Autó1 és Autó2 egyszerre szeretne a normál külsőbe visszatérni, tehát Autó1 jobbra, Autó2 balra sorol. Ha baleset van, ki mire tippeli a felelősséget? Sávváltásnál a jobbról jövőnek elsőbbsége van, tehát Autó1 szabálytalanul vált sávot (biztos?). Autó2 számára tilos buszsávból záróvonalon át érkezik, tehát ide is jár a dícséret.

Nos? :-)

#20435 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 16:13

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 07. 18. 15:23

Trollolol... Hova siettek ennyire? New Yorkban sem ersz el hamarabb sehova, mint Budapesten, szoval egy szavunk sem lehet, hozzuk a szintet... (Bunozesben talan meg tul is lepjuk...)

Trollolol... Kibicnek semmi nem drága? Miért jó, ha egyik irány így, a másik úgy van? Gyorsabb? Hova sietsz ennyire?

#20436 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 07. 18. 17:12

Szituáció: Nagykőrösi út, szélen buszsáv, mellette 2 normál sáv. A normál külsőben lassan halad egy jármű. Autó1 belső sávban, Autó2 (személyautó, nem taxi) buszsávban elhalad mellette. Buszsáv folyamatos záróvonallal van elválasztva, nincs kiegészító szaggatott vonal. Autó1 és Autó2 egyszerre szeretne a normál külsőbe visszatérni, tehát Autó1 jobbra, Autó2 balra sorol. Ha baleset van, ki mire tippeli a felelősséget? Sávváltásnál a jobbról jövőnek elsőbbsége van, tehát Autó1 szabálytalanul vált sávot (biztos?). Autó2 számára tilos buszsávból záróvonalon át érkezik, tehát ide is jár a dícséret.

Mindkettő, de 1 lesz aki viszi a balhét és ő is volt a hülyébb, hogy nem néz körbe, szerintem. :rolleyes:
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#20437 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 16:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 07. 18. 17:12

Én azt gondolom, ha kocc van akkor az autó1 a hibás. Az egy külön szabálysértést képez az auto2 részéről, hogy a buszsávban haladt. A besorolás, sávváltás szabályai ekkor is érvényesek.
Szerk: Bár a fene tudja.... auto1-nek nem kellett számítania a másik sávból átsorolóra.
Bármelyik fél helyében lennék, tuti, hogy nem hagynám magamat. Ismétlem, auto2 szabálytalan, de önálló szabálysértést követett el.
Szerk 2.: Az auto2 a hibás. Mert ha azt a sávot jogosan használja egy Taxi, nem kötelessége, csak lehetőség, akkor sem lépheti át a záróvonalat. Még akkor sem, ha 3 busz tötymörög előtte.

Szerkesztette: rupic 2012. 07. 18. 16:37 -kor

#20438 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 16:26

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 18. 17:24

Én azt gondolom, ha kocc van akkor az autó1 a hibás. Az egy külön szabálysértést képez az auto2 részéről, hogy a buszsávban haladt. A besorolás, sávváltás szabályai ekkor is érvényesek.

Autó1-nek buszsáv felől kell várnia bárkit is? Záróvonal van, azt senki nem lépheti át.

#20439 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 16:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 07. 18. 17:26

Autó1-nek buszsáv felől kell várnia bárkit is? Záróvonal van, azt senki nem lépheti át.

kinézek a projektből egy 50-50et.

de tudod is a megoldást, vagy csak generálod itt a flémet? :Đ
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#20440 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 16:39

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 07. 18. 17:35

kinézek a projektből egy 50-50et.

de tudod is a megoldást, vagy csak generálod itt a flémet? :Đ

Nem tudom a megoldást, mert nem lett baleset. :-) Az orrom előtt játszódott le ma (na nem először, csak most elgondolkodtatott).

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1020
  • 1021
  • 1022
  • 1023
  • 1024
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.