HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1023
  • 1024
  • 1025
  • 1026
  • 1027
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#20481 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 21. 13:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Taranis - Dátum: 2012. 07. 21. 13:34

Erről eszembe jutott egy esetem... kiváncsi volnék a véleményekre.
Gondolom sokan ismerik a 4-es főút albertirsai szakaszát (Budapestről Szolnok felé), ahol gyakorlatilag a felüljáróról lejövetel után be kell sorolni a 4-esre, ami Dabas felől egyenes szakasz.
Több autó jött egyszerre, én középen voltam, az előttem lévőnél hamarabb soroltam át (nem sokkal a záróvonal megszűnte után), mert semmi nem jött Dabas felől, míg ő valamiért nem jött ki. Mögöttem is ugyanezt tették, mint én.
Előttem a sofőr kétszer próbált meg besorolni elém, de mindkétszer visszarántotta a kormányt, pedig volt helye, hisz nem állt szándékomban legyorsulni, sőt az első próbálkozása után még lassítottam is. Végül elfogyott a besoroló sáv, így neki lassítania kellett (mutogatás, puffogás, pofázás).

Én nem éreztem magam hibásnak... nem tudom, van-e szabály arra, hogy nem lehet kisorolni, míg az előttem lévő nem teszi meg?

(Végül a 2x2 sávos emelkedőn padlógázon, dudálva, integetve visszaelőzött.)

Ha jól értelmezem, akkor az alacsony képességeit frusztráltsággal próbálta ellensúlyozni az illető :up:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#20482 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 21. 16:08

Ezen nincs mit kommentálni. Rutintalan.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#20483 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 21. 17:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 20. 00:04

...gyanútlan szomszédot... hátha nem veszi észre. :)

Ja. Csak amikor benéz a szélvédőn: "Jé, Margit néni, ma valahogy más a frizurája!"

#20484 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 21. 17:30

... dudálva, integetve visszaelőzött.)

Más, csak beugrott egy vicc:

Faszi vasútállomásról megy tanyára, de nagy vihar van.
Taxiba beül, monja, csak 2e ft-ja van, vigye el egy darabon, és szóljon, ha elfogy a pénz.
Kb. a tanyától 300 méterre éri el a taxóra a 2ezret, taxis szól, hogy elfogyott a zsé.
Emberünk mondja neki, hogy ilyen nagy viharban guruljon már oda, ez a kis táv kocsival nem számít úgysem, ő meg szarrá ázna az esőben gyalog.
De a taxis hajthatatlan, emberünknek ki kell mennie a viharba.
Legközelebb megint arra jár, látja a taxis droszton áll sorban 10 taxi, a legvégén a múltkori taxissal.
Beül az első taxishoz, mondja, hogy a tanyára menne, 2e ft körül kijön az út, de 5e-t ad, ha útközben megállnak, és a taxis lesz*pja.
A taxis felháborodik, kidobja a kocsiból.
Beül a 2. taxishoz is, eljátszódik ugyanaz a jelenet.
Majd sorban mindegyikkel, a legvégén beül a múltkori taxishoz is:
- A tanyára megyek, 2e ft-ból majdnem kijön a furvar, de én adok 5e-t ugyanazért az útért, ha amikor elhajtunk a kollégáid előtt, akkor mosolyogva integetsz és dudálsz nekik!
:D

#20485 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 22. 17:13

...
Én nem éreztem magam hibásnak... nem tudom, van-e szabály arra, hogy nem lehet kisorolni, míg az előttem lévő nem teszi meg?
...

Nem is vagy hibás, s nincs szabály arra, hogy milyen sorrendben kell kisorolni.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20486 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 22. 19:53

Gondolom sokan ismerik a 4-es főút albertirsai szakaszát (Budapestről Szolnok felé), ahol gyakorlatilag a felüljáróról lejövetel után be kell sorolni a 4-esre, ami Dabas felől egyenes szakasz.
Több autó jött egyszerre, én középen voltam, az előttem lévőnél hamarabb soroltam át (nem sokkal a záróvonal megszűnte után), mert semmi nem jött Dabas felől, míg ő valamiért nem jött ki. Mögöttem is ugyanezt tették, mint én.
Előttem a sofőr kétszer próbált meg besorolni elém, de mindkétszer visszarántotta a kormányt, pedig volt helye, hisz nem állt szándékomban legyorsulni, sőt az első próbálkozása után még lassítottam is. Végül elfogyott a besoroló sáv, így neki lassítania kellett (mutogatás, puffogás, pofázás).

(Végül a 2x2 sávos emelkedőn padlógázon, dudálva, integetve visszaelőzött.)

hikomat nyomi
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#20487 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 22. 19:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 22. 18:13

Nem is vagy hibás, s nincs szabály arra, hogy milyen sorrendben kell kisorolni.

Nincs rá szabály valóban. Ha kisorolt a mögöttem haladó akkor azt úgy kell kezelnem, mint a többi járművet a kinek elsőbbséget kell adnom.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#20488 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 22. 22:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 19. 21:58

Csak az a különbség, hogy ott valaki idézett elő helyzetet úgy, hogy hozzátartozód gyakorlatilag lehet, hogy nem tudott volna mit tenni, illetve reflexektől függött a dolog.

Ezt ne keverd össze azzal, amikor mindkét "elszenvedő" manőverezik, tehát amikor nem rád sorolnak (oszt vagy megúszod, vagy nem), hanem épp te magad is manőverezel. Mert ha te is manőverezel, szerintem még jobban kell figyelni, hisz változtatsz a mozgásállapotodon. Nyilván mind "passzívan" haladva, mint "aktívan" (manőverezve) figyelni kell, de szerintem nem ugyanaz a kettő, az adott pillanatokban ugyanis több/kevesebb fejben játszódnak le dolgok, s mások az esélyek ettől függően is.

Hogy a szöszbe jön ez ide? Arra válaszoltam, hogy az 50 marhára nem kis tempó, annyival is meg lehet halni. Te meg beleláttál mindenfélét, feltetted a lemezt, ami kontextustól függetlenül szól.

#20489 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 23. 07:54

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 07. 18. 16:35

kinézek a projektből egy 50-50et.

de tudod is a megoldást, vagy csak generálod itt a flémet? :Đ

Ha a rendőr csak megemlíti, hogy mindkét fél hibázott valamennyit, legyen az 50-50% vagy 10-90%, a biztosító máris tapsikol örömében és se kötelezőre, se casco-ra nem fizet.

#20490 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 23. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2012. 07. 23. 08:54

Ha a rendőr csak megemlíti, hogy mindkét fél hibázott valamennyit, legyen az 50-50% vagy 10-90%, a biztosító máris tapsikol örömében és se kötelezőre, se casco-ra nem fizet.

A biztosító ha úgy dönt, akkor simán felülbírálja a rendőrségi határozatot. Nekem volt rá példám, szerintem már leírtam az esetet. A lényeg az, hogy szabálytalanul váltottam sávot, mögöttem egymásnak koccant 2 jármű. A rendőrségi határozat szerint én ebben abszolút nem voltam hibás, kaptam büntetést a szabálytalanságomért külön. Meg sem kellett volna állnom, megúsztam volna. A biztosító meg erősködött, hogy én is fizessek. fél évet küzdöttem velük.

#20491 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 23. 14:11

http://hvg.hu/cegaut...723_skoda_fabia

Idézet

Székesfehérvártól Zágrábig üldöztek a magyar, majd a horvát rendőrök egy szlovák rendszámú autót, amelynek a vezetője fizetés nélkül hajtott el egy benzinkútról, majd menekülés közben áttörte a határsorompót, így jutott át Horvátországba. A horvát rendőrség közölte: a jármű a fizetős autópálya több sorompóját is átszakította, és a sofőrt csak Zágráb után, a szlovén határnál tudták elfogni.

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#20492 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 23. 16:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 07. 22. 23:13

Hogy a szöszbe jön ez ide? Arra válaszoltam, hogy az 50 marhára nem kis tempó, annyival is meg lehet halni. Te meg beleláttál mindenfélét, feltetted a lemezt, ami kontextustól függetlenül szól.

Akkor figyelj, s gondold át még egyszer, mielőtt te is hirtelen írnál valamit, ami nem egészen kerek: a defenzív, ergó sohasem balesetezik-re reagáltam (nem azt a posztot idéztem, de logikailag azt a vonalat vittem tovább).
Szerintem akkor kéne kritizálni a másikat, ha magunk odafigyelünk arra, amit az írni akar. Ne gondold, hogy hülyeségeket fantáziálok, mert ha félreértesz, én is gondolhatom, hogy te ugyanúgy fantáziálsz, ez a logika. Közben meg lehet, hogy mindenkinek igaza van. :smoker:

ps.: visszanéztem, s az előző, jobbról-balról sávváltós esettel hoztam párhuzamba, s szerintem semmilyen fantázia nincs benne. Venned kellett volna a fáradságot, s visszanézni szerintem. A sebességre nem reagáltam, de ez miért volna baj? Teljesen másról írtam, ez sem baj. Tudd te is kapcsolni a megfelelő helyre. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2012. 07. 23. 16:32 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20493 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 23. 16:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 23. 17:29

Akkor figyelj, s gondold át még egyszer, mielőtt te is hirtelen írnál valamit, ami nem egészen kerek: a defenzív, ergó sohasem balesetezik-re reagáltam (nem azt a posztot idéztem, de logikailag azt a vonalat vittem tovább).
Szerintem akkor kéne kritizálni a másikat, ha magunk odafigyelünk arra, amit az írni akar. Ne gondold, hogy hülyeségeket fantáziálok, mert ha félreértesz, én is gondolhatom, hogy te ugyanúgy fantáziálsz, ez a logika. Közben meg lehet, hogy mindenkinek igaza van. :smoker:

ps.: visszanéztem, s az előző, jobbról-balról sávváltós esettel hoztam párhuzamba, s szerintem semmilyen fantázia nincs benne. Venned kellett volna a fáradságot, s visszanézni szerintem. A sebességre nem reagáltam, de ez miért volna baj? Teljesen másról írtam, ez sem baj. Tudd te is kapcsolni a megfelelő helyre. :smoker:

Azért van az idézés funkció, hogy azt a hozzászólást idézzük, amire reagálunk. Utána meg én vagyok az izé, ha nem értem, hogy jön amit leírtál ahhoz, amit beidéztél. :-s

#20494 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 23. 18:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 07. 23. 17:40

Azért van az idézés funkció, hogy azt a hozzászólást idézzük, amire reagálunk. Utána meg én vagyok az izé, ha nem értem, hogy jön amit leírtál ahhoz, amit beidéztél. :-s

Jogos. Nem jött itt hozzá sehogy sem, tovább vittem a gondolatot. Most nem izélek.

#20495 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 23. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2012. 07. 23. 08:54

Casco-ra sem? Arra azért szokás, nem?

Szerkesztette: Warrior 2012. 07. 23. 18:34 -kor

#20496 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 23. 18:37

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 23. 13:38

... A lényeg az, hogy szabálytalanul váltottam sávot, mögöttem egymásnak koccant 2 jármű. ...

Mi történt - ha meg lehet kérdezni?

#20497 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 23. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 23. 19:32

Jogos. Nem jött itt hozzá sehogy sem, tovább vittem a gondolatot. Most nem izélek.

:up: :respect:

#20498 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 23. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 23. 19:37

Mi történt - ha meg lehet kérdezni?

Max holnap reggel elmondom, most nem nagyon érek rája írni
:)

#20499 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 23. 22:24

Kép