HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1030
  • 1031
  • 1032
  • 1033
  • 1034
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#20621 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 08. 11. 10:28

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 08. 11. 06:27

es amugy mire kaptak? :unsure:

tulparázott, mint norvegia

ott is lakott terulet 50, kivul 70-80, autopalya 90-100

Túl közel ment (tolta), aztán előzött jobbra. Volt egy vontatás az autópályán, az ráadásul túl nagy sebességgel. Ha gyorshajtasz akkor nagyon vastagon fog a ceruza. Ha piroson átmész akkor pedig zéró tolerancia van, a jogsi ugrik azonnal. Teljesen patent. Ne száguldozzál, ne vaduljál. A piros pedig legyen szent.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#20622 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 11. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2012. 08. 11. 08:02

de milyen autópálya?
kétszer egy sáv, emelkedőkön gyorsítósáv

A svédek hálózata is elég furcsa. A Stockholm-Göteborg vonal a legtöbb helyen 3 sávos összesen, aztán váltott módon van 1+2 sáv. Ez elég gyakran oda vezet, hogy valaki ekonomizik 70-el az egy sávon, mögötte atom sor. Aztán amikor két sáv lesz akkor elgurul a pirula és jönnek az előzések. A legjobb az, hogy középen "motorosszeletelő" korlát van. Egy csomó helyen van kamera is, amik néha be is vannak kapcsolva. De sosem tudod, hogy tényleg működik-e vagy csak ott áll. A legjobb, ha elindulsz időben és meg sem próbálsz gyorsan menni. Felesleges stressz csak.

Van pár "rendes" autópálya is, főleg észak-déli irányban. És egyes szakaszokon akár 120-al is lehet menni! Hűűű :-)

Szóval ide teljesen elég a V70 1.6D is :)

#20623 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 07:56

Tegnap sikerült az "ötvenes, rutinból vezető"-nek rácuppanni a hosszúcicire. Otthon, a ház előtti utcában.
Kihozom az idegen autót a fizetőparkolóból, ahol vigyáznak rá. Lerakom a házzal szemközti oldalon, ahol hosszú évek óta állnak sokan, de amióta fizetős az utca, szinte mindig van hely. Szombat lévén nincs fizetés, "nyugodtan" lehurcolhatom a gyerekülést, és az egyéb cuccokat.
Mire visszaérek, ott virít a csekk (húszezer) az ablaktörlőn, miszerint "nem tartottam be a várakozni tilos tábla hatályát".
Itt: http://www.norc.hu/pano/Xw2Zr1rv/
Csatolt fájl  zsilip u 15m tilt kapu2.jpg (174,8K)
Letöltések:: 57
(Az egyirányú tábla egy régi munkálatból maradt, majd eltűnt, a hátrébb lévő második tiltást kb egy éve kiszedték.)
Kb. a fekete Ford előtti pozíción álltam meg.
Ez a fenti kép alapján nem tilos. Mindenki érti, hogy a tiltás a táblától a garázsbejáróig tart, hogy legyen átmeneti parkolója futároknak, taxiknak (meg a rokikártyásnak, aki minden nap ott dekkol).
Nem értem, mit vétkeztem. Elsétáltam a tábláig, és akkor látom, hogy a régi "15 m" kiegészítő ki van cserélve "35 m"-re.
Az utca kétirányú, tehát életszerű, hogy aki a túlvégéről jön, és behajt a garázsba, vagy csak szimplán a bejáróban könnyíti meg a megfordulást, nem is találkozik a táblával.
Elvileg a kapukijáró nem old hatályt, mint egy úttorkolat, gyakorlatilag ugyanúgy nem tudni egy előzőleg kihelyezett tábla hatályát, hiszen nem vagyok köteles emlékezni arra, hogy az út megelőző szakaszán milyen jelzés van kihelyezve.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#20624 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 08:02

Szahar… de mennyiben másban „fizetős utca"? Kijelölt parkolóhelyekkel?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#20625 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 08. 12. 09:02

Szahar… de mennyiben másban „fizetős utca"? Kijelölt parkolóhelyekkel?

Két éve, az utca elején "Parkolási zóna" táblával, amit nem kell megismételni a zónán belüli kereszteződéseknél.
Felfestett parkolás nincs, szemmértékkel meg ki tudja, hol van a 35 méter vége? (lépéssel "lemérve" kb ott, ahol a másik tábla állt hajdanán)

A "legszebb" az a dologban, hogy előző este 7 után láttam a pizzériás Audija mellett két sötétkék gyakorlóruhás egyént, akiknek valami felirat volt a hátukon. Azt hittem, helyszínelnek, ami ha nem is mindennapos, de évi kétszer biztos van dolguk betört üvegű autókkal az utcában.

Szerkesztette: csozsi 2012. 08. 12. 08:18 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#20626 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 08:50

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 08. 12. 08:56

Tegnap sikerült az "ötvenes, rutinból vezető"-nek rácuppanni a hosszúcicire. Otthon, a ház előtti utcában.
Kihozom az idegen autót a fizetőparkolóból, ahol vigyáznak rá. Lerakom a házzal szemközti oldalon, ahol hosszú évek óta állnak sokan, de amióta fizetős az utca, szinte mindig van hely. Szombat lévén nincs fizetés, "nyugodtan" lehurcolhatom a gyerekülést, és az egyéb cuccokat.
Mire visszaérek, ott virít a csekk (húszezer) az ablaktörlőn, miszerint "nem tartottam be a várakozni tilos tábla hatályát".
Itt: http://www.norc.hu/pano/Xw2Zr1rv/
Csatolmány zsilip u 15m tilt kapu2.jpg
(Az egyirányú tábla egy régi munkálatból maradt, majd eltűnt, a hátrébb lévő második tiltást kb egy éve kiszedték.)
Kb. a fekete Ford előtti pozíción álltam meg.
Ez a fenti kép alapján nem tilos. Mindenki érti, hogy a tiltás a táblától a garázsbejáróig tart, hogy legyen átmeneti parkolója futároknak, taxiknak (meg a rokikártyásnak, aki minden nap ott dekkol).
Nem értem, mit vétkeztem. Elsétáltam a tábláig, és akkor látom, hogy a régi "15 m" kiegészítő ki van cserélve "35 m"-re.
Az utca kétirányú, tehát életszerű, hogy aki a túlvégéről jön, és behajt a garázsba, vagy csak szimplán a bejáróban könnyíti meg a megfordulást, nem is találkozik a táblával.
Elvileg a kapukijáró nem old hatályt, mint egy úttorkolat, gyakorlatilag ugyanúgy nem tudni egy előzőleg kihelyezett tábla hatályát, hiszen nem vagyok köteles emlékezni arra, hogy az út megelőző szakaszán milyen jelzés van kihelyezve.

Kellemetlen. 20k egy tilos parkolás? Akkor ezt "felharmonizálták" a svéd árra. Itt 400 SEK egy mutatvány.

#20627 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 11:14

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 08. 12. 09:50

Kellemetlen. 20k egy tilos parkolás? Akkor ezt "felharmonizálták" a svéd árra. Itt 400 SEK egy mutatvány.

Kollega kocsija 15 centivel logott tul a parkolasi hely veget jelento vonalat. Kapott erte egy 30e-s csekket. Ezek szerint parkolasok buntidija nem egyseges? :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#20628 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2012. 08. 12. 12:14

Kollega kocsija 15 centivel logott tul a parkolasi hely veget jelento vonalat. Kapott erte egy 30e-s csekket. Ezek szerint parkolasok buntidija nem egyseges? :think:

Úgy tűnik. Én múltkor bekaptam egy parkolást, szombaton parkoltunk, de később kiderült munkanap volt. Végig is büntették az egész sort, ahogy kell :up:
Kifizettem, mit csináljak.

#20629 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 18:20

LOL... Mi tiltott helyen parkolasert atlag 15 €-t fizetunk.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#20630 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 18:43

Idézet

Dugó várható az M7-esen - hat autó ütközött Polgárdinál

Bevezetem.hu | 2012. augusztus 12. 19:01:15

A Budapest felé vezető sávjában történt baleset helyszínéről egy könnyű sérültet vittek el a mentők, a forgalmat a 7-es főútra terelik.
Bár a tűzoltók segítségével rövid időn belül felszabadítják az érintett útszakaszt, eltávolítják a sérült autókat, egy ideig még torlódásra kell számítani.

Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta, hogy a baleset miatt már az M7-es autópálya somogyi szakasza is bedugult a főváros felé vezető oldalon.

A rendőrség arra kéri a főváros felé közlekedőket, hogy aki teheti, térjen le a 7-es főútra - tette hozzá a szóvivő.

#20631 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 13. 07:35

Szombaton délelőtt néhány jóképességű egy utánfutóval ment végig kb. a Váci úttól az Üllőiig. Először középen mentek, utána elég hamar behúzódtak a belsőbe és azt hitték, emiatt dudál és anyázik rájuk mindenki, volt nagy mutogatás itt-ott. Pedig nem. Az utánfutójukra fel volt kötözve egy csomó kartonpapír doboz, meg ilyesmik, na ezek a jó minőségű úton előbb lelazultak és elkezdtek lifegni, majd szépen kezdtek lepotyogni. Az Üllői úthoz közeledve már nekik is leesett, mi van, de semmi pénzért nem húzódtak volna ki oldalra, hogy megigazítsák a holmit.
Ugyanezen nap kezdődött a naaagy szuper rendőri ellenőrzés, ami jövő hét keddig (aug. 21.) fog tartani és "minden rendőrt és trafit az utakra fogunk vezényelni" felkiáltás kíséretében már szombat délelőtt rajzottak. Két rendőrt láttam a Hungárián, akik láthatták, mi folyik a belső sávban, de lesz*rták. Később a 6-os út budai szakaszán, a Savoya-park után láttam még kettőt: az egyik oldalt random állítgatott meg "sportosabb" autókat, a másik a hosszú egyenes végén, a Fékező utcába egészen bebújva mért, de mivel akkor már mindenki villogott, nem hiszem, hogy sokat fogtak...
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#20632 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 13. 11:47

Kép

#20633 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 13. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 08. 13. 12:47

Kép

Beat the Street - Street 0:1 :)
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#20634 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 13. 19:00

Ilyen elojelzo rugalmas logos baszokat (mint ami hajok oldalan log, meg amiket normalisabb helyeken ez ele raknak) a faszert nem lehet kihelyezni 100 meg 500 meterrel korabban?
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#20635 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 13. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 08. 13. 20:00

Ilyen elojelzo rugalmas logos baszokat (mint ami hajok oldalan log, meg amiket normalisabb helyeken ez ele raknak) a faszert nem lehet kihelyezni 100 meg 500 meterrel korabban?

Mert van tábla, hogy xxx centi fölött nefürgyéle.

#20636 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 13. 20:10

Ezt a hidat pontosan azért rakták oda, mert a „lelógós baszokra" basztak…

#20637 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 13. 20:10

Es ha valaki elbambul/hulye, akkor vagja le a jarmu tetejet a korlat (ja igen, volt meg a ferdepalyasan elcsuszo vascsoves magassagjelzo is), esetleg gyilkoljon is le par embert, szoruljon be ala, es csinaljon 2-3 orara dugot, meg kesse le par ember a repulojet esetleg. Nem lenne egyszerubb mar rogton a felhajtasnal szarraverni a jarmu tetejet ilyen logo izekkel, hogy a hulye sofor kapjon eszbe? win-win b+

Optikai kapurol, meg ezaltal inditott kisuti a szemet fenyerovel villogo ledes 3.65m-es kresz tablarol mar nem is beszelve...

Szerkesztette: asdf 2012. 08. 13. 20:12 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#20638 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 13. 20:12

Igen, azt a hülyét, aki ebbe csakazértis belemegy, le fogja nyakazni. Másból nem ért. Legközelebb nem fog arra menni… és nem bontja fel az aluljárót, mert csak.

#20639 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 13. 20:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 08. 13. 21:12

Igen, azt a hülyét, aki ebbe csakazértis belemegy, le fogja nyakazni. Másból nem ért. Legközelebb nem fog arra menni… és nem bontja fel az aluljárót, mert csak.

Fújjad csak a magadét. :-)

Idézet

Es ha valaki elbambul/hulye

Azért lehetne itt tenni többet is, akkor is, ha a szent szabály miatt nem muszáj.

#20640 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 13. 20:30

Igen sokáig láncos előjelző volt több helyen. Aztán jöttek a ozzád hasonló spílerek, akik mergmagyarázták, hogx a spíler azért spíler, mert elbambul. És amikor beszorultak az aluljáró alá, akkor végül felrakták ezt a hidat. Nem jó. Csak a színvonalatokat jól jellemzi.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1030
  • 1031
  • 1032
  • 1033
  • 1034
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.