Elküldve: 2008. 08. 08. 13:30
El vagy kicsit tévedve, de segitek, a leizzadás nem a felkelési idő függvénye, hanem az időjárás és az erőkifejtésé. Én fossá izzadom magam amig reggelente letolom azt a 4-5 km gyalogtúrámat melóhelyre. Azt pedig, hogy mennyit kell autóra kiadni, és fpuj többszázezer forint: nos, a bicikli, az ingyen van? Nem a teszkótunnying, 15 rongyért, 1 hét múlva szétesik, 30 kiló, hanem egy rendes bicikli, nagy B-vel? És a cucc hozzá? Ami KELLENE ugye, és most hagyjuk a magyar valóságot, hogy pucér váz+barmudagatya, sisak, térdvédő, láthatósági mellény, lámpa elől és hátul, fényvisszaverőcsikok, kutyafasza. Mellesleg, nem kicsit szezonális dolog, lehet isteniteni, csak amikor a -10 fokban kell tekerni, az nem vicces. A másik, hogy lehet hogy én egy élhetetlen véglény vagyok, de tetszik nem tetszik, én nem fogok szentendréről biciklivel bejárni a 7. kerületbe, és pont. Nem misztifikálás, csak nem fogom nyelni a szart, kipufogógázt, pollent a 11. főút mellett, nem fogom kerülgetni az embernyi kátyúkat a hátsó úton, nem akarom magam elüttettni 8x reggel a szentendrein, járdán 10el szuttyogni, és még sorolhatnám. Aki a kertvárosból bebringázik a pár kilóméterre lévő munkahelyéig 8ra, lezuhanyzik, utána elkávézgat 9ig, majd 3kor eldobja a csákányt és hazakarikázik, nekem azzal sincs semmi bajom, elhúzom a kormányt, ellépek az útjából, hadd menjen. Nem akarom ráhúzni az életemet sem. Ha az utamba áll, megvárom amig elmegy, ha nem, akkor meg, urambocsá, elgázolom, és utána addig verem a hűlő tetemét a kormánylakattal, mig nem marad emberformája, ha már úgyis sittre megyek a süket barma miatt, teljesen mindegy mikor jövök ki. Ellenben, nekem senki ne akarja megmondani, hogy mi az alternativa, köszönöm szépen, tisztában vagyok a lehetőségekkel. Nagyon szivesen veszem az épitő jellegű dolgokat, de ettől a járj mindenáron azzal, amivel én hozzáállástól a belem kifordul. 5:30kor kelek, 7kor már benn vagyok, este 7kor jövök el, megyek a második melómra, onnan a harmadikra, és utána már sajnos kurvára nincs kedvem még haza is tekerni. 11-éjfélre meg haza és ledöglök. Hétvégén doszt. Nekem senki ne akarja megmisztifikálni, hogy bringázzak ki a 20 kilós szerszámosládával meg 10 kilós válltáskával, notebookal, pákával, alkatrésszel gödöllőre, és utána húzzam magam után a régi 3ason a 140 kilós flippergépet, mert akkor leszek csak fasza, környezettudatos gyerek. Aki akar, tekerjen, zuhanyozzon vagy se, de engem hagyjon békén azzal, hogy hollandiában lehet utánfutót kapni a bringára. Tudom én is, hogy mit LEHET.