HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#721 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:03

Idézet: fram - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 13:28

izzadtan? hányra jársz, fél11re? ne nevettess, miért kéne megizzadni egy biciklin? pláne ha rendszeresen azzal jársz dolgozni

nálunk _jelenleg_ kaki van a biciklis közlekedési lehetőséggel
odakünn az lenne az alternatívád, h vonatállomásra kiteker, canga otthagy, vonat bevisz a város szívébe és onnan tömegközlekedsz tovább, ha kell (vagy vonaton beviszed a brinyiglit a belvárosba és azzal tekersz tovább)
autócska meg garázsban
HÉV vonalán rengetegen csinálják ezt, csak autóval mennek odáig

Halljuk azt a biztonságos utat, ami 1. nem rázza szét a vesédet, 2. nem a legnagyobb forgalomban mész, 3. nem járdán mész végig 30-cal mondjuk Vecsésről a Lehel térre... de én már egy Corvin mozitól való indulással is elégedett lennék. 25 fokban, napsütésben simán leizzadsz egy 30 kilométeres tekerésen (ami legalább 1-1,5 óra szerintem az átlagembernek - ha egyáltalán le tudja tekerni). Hazafelé is menni kell egyébként... 5-kor meg nyugodtan tud 30+ fok lenni.

szeder: lehet, hogy az autó szellőzője alacsonyabban van, de a sofőr pulzusa 70 a biciklis 100+ pulzusa helyett, levegőt is nem kicsit ritkábban vesz. Ha meg belső keringetésre kapcsol / pollenszűrős a vas, akkor meg nem is érdemes ezt felhozni.

Nincs bajom a biciklizéssel, én is szeretek tekerni - pl. Nagykőrösön. ;) Ahová az való.

#722 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:05

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:02

Nézd akárhogy csavarod, családos emberek jó részének szüksége van/lenne autóra. Az meg bizony akkor is viszi a pénzt, ha te éppen pest belvárosában nyeled a szmogot kerékpáron vagy épp Veszprémben próbálod megad a reggeli csúcsban felküzdeni magad a harmadik dombra útban a melóhelyed fele. Kocsi KELL sajna. Hidd el, az emberek nem passzióból tartják a pénztemetőt. Nyilván amíg én is 20 éves voltam és egyedülálló, időm mint a tenger, baromi jól el lehet szórakozni vele meg ócssó' is.

Nem allitom az ellenkezojet, hogy nem kell. Szerintem is kell. De pl en otthonrol meloba kocsival tokremenytelen (miklos -> iii ker), ugyhogy en valoszinu robogora szavazok mostan :)

A kep meg csak tisztan poen volt ;)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#723 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:13

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 13:56

Nincs nekem semmi bajom a biciklivel, kituno sporteszkoz. A kolykomet is meg fogom tanitani es a helyi suliba el is tekerhet neha majd rajta, de a szomszed varos kozepiskolajaba szerintem mar o se akar majd taposni nap mint nap. Csak hogy erzzuk hol a helye a vilagban ennek a cuccnak. (nem tunt fel a tomeg a critical masson?: ok is pont ilyenek: alkalom adtan jo moka, de mindennapi hasznalatra nem kene nekik - es nem kell áltatni magatokat azzal "hogy csak azert mert nincs rendes bringaut". Hidd el, nem azert.)

kint voltál, beszéltél velük, tudod, mi a véleményül és hozzáállásuk?
lefogadom, h nem, mert qrvára nincs igazad

a jelentős részük mindennap használná, ha az idő engedi
csak figyelmet és lehetőséget kérnek

legyen hol hagyni, biztonságosan el tudjon jutni a célhoz

ez most jó nagy demagóg duma volt részedről, ugye tudod  :)

szerintem hagyd meg a gyerekednek a döntési lehetőséget, hadd döntse majd ő el  :)
Ciciman is on borda

#724 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 08. 08. 13:17

Idézet: fram - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:13

legyen hol hagyni, biztonságosan el tudjon jutni a célhoz

ez most jó nagy demagóg duma volt részedről, ugye tudod  :)

szerintem hagyd meg a gyerekednek a döntési lehetőséget, hadd döntse majd ő el  :)

Demagóg duma kell? Amíg én fizetem a benzinben az útnak a fenntartását, addig le is tolom őket róla ha útban vannak.. :p Fizessenek, utána kapnak helyet... :p :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#725 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:17

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 13:47

:D vonat  :D na akkor mar tenyleg inkabb biciklizek... ;) (le a kalappal azok elott, akik 30 kilometert letekernek ugy, hogy meg se izzadnak  :respect: kar, hogy en meg nem lattam ilyet)

30 km az kb 2 óra lenne, ha 9re jársz dolgozni, 7kor indulva tutira nem izzadnál le  :D
azért vannak ésszerű határok, ahonnan érdemes bejárni
de veled különben is bevásárlásról indultunk, kétlem, h ahhoz 30 km-t kellene tekerned  :)

vonat jelenleg kaki, de ez sem a bicikli hibája  ;)
Ciciman is on borda

#726 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:23

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:02

Mindkettő. Mondjuk csak latop+2 literes ásványvíz+egyéb apróságok kombót viszem magammal, de nyáron pl simán csurom víz lenne a hátam mire beérek kerékpárral, télen hó van, ősszel meg eső. De jó.

szépen fogod a trinyiglidet, gyerek mellé beteszed a vizet meg a notit, gyereket kiteszed az oviban azt betekersz a melóhelyre, esőben van "sátor" puttonyra, gyerek+noti nem ázik el
neked esőkabátbe kell öltözni, kényelmetlen nem 100% tagadhatatlan

van felétek rendes bicikliút, amin bejuthatsz VPbe?
Ciciman is on borda

#727 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:24

Idézet: fram - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:13

Ne legyel mar ennyire naiv, persze hogy azt mondjak... aztan jonnek a szorgos hetkoznapok, meg a kenyelmetlensegek (mert ugye biciklizni alapvetoen kenyelmetlen meg a tomegkozlekedeshez hasonlitva is, hogy a legkondis autokrol mar ne is beszeljunk) es a kifogasok, hogy aznap miert nem. :) Kolykomnek nem fogom megtiltani (nem is irtam ilyet) rajon o magatol is, mi a jo neki. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#728 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:03

lehet, hogy az autó szellőzője alacsonyabban van, de a sofőr pulzusa 70 a biciklis 100+ pulzusa helyett, levegőt is nem kicsit ritkábban vesz. Ha meg belső keringetésre kapcsol / pollenszűrős a vas, akkor meg nem is érdemes ezt felhozni.

Mérgező port szív a város - A felhúzott kocsiablak és a szűrőberendezés sem segít

Idézet

A speciális műszert egy személyautóba is beépítették, és a kocsival a délutáni csúcsban bejárták Budapest belvárosát, méghozzá úgy, hogy a kocsi ablakai mindvégig csukva voltak. Megdöbbentő különbség volt tapasztalható a kerékpáros mérésekhez képest. A kerékpáros ugyanis esetenként - egy-egy autó elhaladásakor - nagy hatásnak van kitéve, a műszer által jelzett koncentráció nagyot ugrik, de az autót elhagyva visszaesik az alapállapotra. Ezzel szemben a kocsiban az ilyen hatások ugyan sokkal kisebb amplitúdóval és késleltetve jelennek meg, de folyamatosan nő a koncentráció - az utastér nem tud kiszellőzni -, így a porszemcsék mennyisége mindvégig nagyobb volt, mint a kerékpáros esetében. A 10 mikrométernél kisebb részecskéket egyébként még a személyautókba épített legjobb szűrőrendszerek sem képesek távol tartani a bent ülőktől. A különbség a Váralagúton áthaladva vált különösen plasztikussá: odabent a kerékpárosra szerelt műszer csaknem 200 ezer részecskét számolt köbcentiméterenként, autóval ugyanez csak 170-180 ezerre ment fel. Míg azonban kerékpárral az Alagutat elhagyva pár másodperc múlva visszaállt az eredeti állapot, addig autóval majdnem az Oktogonig kellett araszolni a dugóban, mire a mutató visszaereszkedett az Alagút előtti számig.

Nincs bajom a biciklizéssel, én is szeretek tekerni - pl. Nagykőrösön. ;) Ahová az való.

Ilyenkor mindig elmerengek azon, hogy ez a sok, nap mint nap biciklivel közlekedő német (holland, stb.) atyafi mekkora tévedésben él...

#729 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:26

Idézet: fram - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:17

30 km az kb 2 óra lenne, ha 9re jársz dolgozni, 7kor indulva tutira nem izzadnál le  :D
azért vannak ésszerű határok, ahonnan érdemes bejárni
de veled különben is bevásárlásról indultunk, kétlem, h ahhoz 30 km-t kellene tekerned  :)

Soroksar sincs sokkal kozelebb... :Đ (na jo, most mar van vecsesen is Tesco)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#730 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:30

El vagy kicsit tévedve, de segitek, a leizzadás nem a felkelési idő függvénye, hanem az időjárás és az erőkifejtésé. Én fossá izzadom magam amig reggelente letolom azt a 4-5 km gyalogtúrámat melóhelyre. Azt pedig, hogy mennyit kell autóra kiadni, és fpuj többszázezer forint: nos, a bicikli, az ingyen van? Nem a teszkótunnying, 15 rongyért, 1 hét múlva szétesik, 30 kiló, hanem egy rendes bicikli, nagy B-vel? És a cucc hozzá? Ami KELLENE ugye, és most hagyjuk a magyar valóságot, hogy pucér váz+barmudagatya, sisak, térdvédő, láthatósági mellény, lámpa elől és hátul, fényvisszaverőcsikok, kutyafasza. Mellesleg, nem kicsit szezonális dolog, lehet isteniteni, csak amikor a -10 fokban kell tekerni, az nem vicces. A másik, hogy lehet hogy én egy élhetetlen véglény vagyok, de tetszik nem tetszik, én nem fogok szentendréről biciklivel bejárni a 7. kerületbe, és pont. Nem misztifikálás, csak nem fogom nyelni a szart, kipufogógázt, pollent a 11. főút mellett, nem fogom kerülgetni az embernyi kátyúkat a hátsó úton, nem akarom magam elüttettni 8x reggel a szentendrein, járdán 10el szuttyogni, és még sorolhatnám. Aki a kertvárosból bebringázik a pár kilóméterre lévő munkahelyéig 8ra, lezuhanyzik, utána elkávézgat 9ig, majd 3kor eldobja a csákányt és hazakarikázik, nekem azzal sincs semmi bajom, elhúzom a kormányt, ellépek az útjából, hadd menjen. Nem akarom ráhúzni az életemet sem. Ha az utamba áll, megvárom amig elmegy, ha nem, akkor meg, urambocsá, elgázolom, és utána addig verem a hűlő tetemét a kormánylakattal, mig nem marad emberformája, ha már úgyis sittre megyek a süket barma miatt, teljesen mindegy mikor jövök ki. Ellenben, nekem senki ne akarja megmondani, hogy mi az alternativa, köszönöm szépen, tisztában vagyok a lehetőségekkel. Nagyon szivesen veszem az épitő jellegű dolgokat, de ettől a járj mindenáron azzal, amivel én hozzáállástól a belem kifordul. 5:30kor kelek, 7kor már benn vagyok, este 7kor jövök el, megyek a második melómra, onnan a harmadikra, és utána már sajnos kurvára nincs kedvem még haza is tekerni. 11-éjfélre meg haza és ledöglök. Hétvégén doszt. Nekem senki ne akarja megmisztifikálni, hogy bringázzak ki a 20 kilós szerszámosládával meg 10 kilós válltáskával, notebookal, pákával, alkatrésszel gödöllőre, és utána húzzam magam után a régi 3ason a 140 kilós flippergépet, mert akkor leszek csak fasza, környezettudatos gyerek. Aki akar, tekerjen, zuhanyozzon vagy se, de engem hagyjon békén azzal, hogy hollandiában lehet utánfutót kapni a bringára. Tudom én is, hogy mit LEHET.

#731 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:34

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:17

Demagóg duma kell? Amíg én fizetem a benzinben az útnak a fenntartását, addig le is tolom őket róla ha útban vannak.. :p Fizessenek, utána kapnak helyet... :p :D

Erre majd akkor kellene visszatérni, amikor nem csak a fenntartás költségeinek egy részét, hanem az építésének és fenntartásának teljes egészét, valamint a károsanyag-kibocsátás és zajártalom miatti környezeti és egészségügyi károk költségeit is te fizeted (;

#732 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:37

Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 12:25

csak sajna amig tekersz többet ártassz a szervezetednek :( de egyetértek. ha tehetném én is bicajjal járnék be dolgozni (IV.ker - Megyeri környéke)

-C0pp3rM!n3-

már ahol, pöstön kivul, máshol nincs annyira durva légszennyezettség.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#733 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:39

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:30

...

Samott

#734 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:40

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:30

Azt pedig, hogy mennyit kell autóra kiadni, és fpuj többszázezer forint: nos, a bicikli, az ingyen van? Nem a teszkótunnying, 15 rongyért, 1 hét múlva szétesik, 30 kiló, hanem egy rendes bicikli, nagy B-vel? És a cucc hozzá? Ami KELLENE ugye, és most hagyjuk a magyar valóságot, hogy pucér váz+barmudagatya, sisak, térdvédő, láthatósági mellény, lámpa elől és hátul, fényvisszaverőcsikok, kutyafasza.

Komolyan kérdezed?  Egy hasonló kategóriás autó árához és fenntartásához képest gyakorlatilag mérési hibahatár alatt van.

#735 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:44

Már megbocsáss, de melyik autó hasonló kategória egy biciklivel, és milyen szempontból?

#736 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:47

Halljuk azt a biztonságos utat, ami 1. nem rázza szét a vesédet, 2. nem a legnagyobb forgalomban mész, 3. nem járdán mész végig 30-cal mondjuk Vecsésről a Lehel térre... de én már egy Corvin mozitól való indulással is elégedett lennék. 25 fokban, napsütésben simán leizzadsz egy 30 kilométeres tekerésen (ami legalább 1-1,5 óra szerintem az átlagembernek - ha egyáltalán le tudja tekerni). Hazafelé is menni kell egyébként... 5-kor meg nyugodtan tud 30+ fok lenni.

ha tényleg érdekel, keresek (nem tudom 7/8kerben melyik nem macska köves; Nap u. , Karácsony Sándor nem az)
de ha csak bizonygatni akarsz vmit, akkor feleslegesen nem dolgoznék :)
egyébként napi 2x30 km tekerés már húzós, kint is vonat/mertó/hév kombót használják a biciklivel

útirány: ... Köztársaság tér ... Bajza utca - Bulcsú utca és már ott is vagy

hányra jársz? reggel 8kor simán nem izzadsz le, ha nem állatmód tekersz
hazafelé miért baj, ha megizzadsz?
Ciciman is on borda

#737 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:48

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:24

Ne legyel mar ennyire naiv, persze hogy azt mondjak... aztan jonnek a szorgos hetkoznapok, meg a kenyelmetlensegek (mert ugye biciklizni alapvetoen kenyelmetlen meg a tomegkozlekedeshez hasonlitva is, hogy a legkondis autokrol mar ne is beszeljunk) es a kifogasok, hogy aznap miert nem. :) Kolykomnek nem fogom megtiltani (nem is irtam ilyet) rajon o magatol is, mi a jo neki. ;)

Samott

Csak az a baj, hogy en a szorgos hetkoznapokon is latom oket rajta ulni, te meg csak hajtogatod, hogy de az nem ugy van :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#738 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:49

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 13:31

Jah le is lett írva milliószor itt is kb, hogy barmi könnyű kerékpáros nemzetnek lenni (Hollandia) ahol a legmagasabb pont az országban, ha egy dán dog dupla adagot sz*rik.

csak hozzá kell edzodni. vannak itt Vasban olyan faluk, hogy majd minden ház kulon dombon van, és mégis biciklivel járnak az emberek...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#739 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:50

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:24

nem én vagyok naív, a többi személyeskedés lenne már  :)

a tacskó bicikli valóban lehetett kényelmetlen, neked lövésed sincs, milyen biciklik kaphatók manapság
Ciciman is on borda

#740 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 13:53

Nem akarok vulgáris lenni, de jól van b+, akkor biciklizzél, váltsd meg a világot, de felejtsük már el ezt a telibevert előlködést, hogy járjon mindenki biciklivel.
Ha neki nem kényelmes, a munkája miatt, a családja miatt, vagy kurvárasemmiközömhozzá mi miatt, akkor hadd döntse már el egy felnőtt ember ebben a teliberakott qrva országban, hogy mivel akar a-ból b-be eljutni, jó? Aki egy fagyiért kocsival megy el 200 métert, kapja be az is, meg aki biciklivel erőlködik előttem 30al, és akkora hátizsákja van mint egy iratszekrény, az is.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.