HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • 386
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#7661 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 09. 21:02

http://zebraakcio.blog.hu/

Idézet

Mi, a Radikális Zebrahasználók Országos Akciócsoportjának (RAZOR) tagjai, megunva azt, hogy, ma, Magyarországon életveszélyes küzdelem átkelni a kijelölt gyalogátkelőhelyen, akcióra szántuk el magunkat...

A terv

* Tagjaink több hónapon át szabályosan (nem direkt balesetekre utazva) kelnek át a kijelölt gyalogátkelőhelyeken.
    * Amelyik autó nem áll meg, megszegve ezzel a 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (KRESZ) 43. §-t és 36. § (6) c) pontját, és veszélyeztetve ezáltal a gyalogos biztonságát, annak vezetőjét - tanúkkal és esetleg felvételekkel alátámasztva - feljelentjük.
    * A feljelentés után az eljárást végigkövetjük, annak eredményét (a személyiségi jogok figyelembevételével) nyilvánosságra hozzuk.

Tesszük mindezt azért, hogy egy gyalogos nálunk ugyanolyan nyugodt szívvel éljen elsőbbségével ott, ahol az őt megilleti, mint bármely normális országban, hogy ne legyen szívszorongató érzés egy kismamának átkelni egy többsávos úton, hogy szüleink és gyermekeink is biztonsággal közlekedhessenek...

Önökért tesszük, hiszen mindenki gyalogos, még akkor is, ha időnként autóba, kerékpárra ül. Hogy kevesebb legyen a súlyos, esetleg halálos baleset, melyet a nemtörődömség és a figyelmetlen autóvezetés okoz.

Akciónkhoz csatlakozni lehet, de mindenki csak a saját felelősségére tegye, betartva ezen az oldalon leírtakat. Részletek rövidesen...

Hehe. Homaron mar megy is a szokasos flem.

Szerkesztette: kroozo 2009. 09. 09. 21:04 -kor

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#7662 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 21:29

Sibrik felüljáró melletti bringaút (jobbról meg a járda):

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#7663 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 22:25

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 22:02

http://zebraakcio.blog.hu/

Hehe. Homaron mar megy is a szokasos flem.

Én is belekezdek akkor egy akcióba, melynek keretén belül minden szabálytalan gyalogosnak és kerékpárosnak eltöröm a lábát.

Nem tudom mennyire igaz ez a magyar zebrás morál, de saját tapasztalatom, hogy a gyalogos 90%-a nem azért nem jut át a zebrán, mert mocskos autós, hanem mert csak álmodozik a zebra mellett állva és nem a forgalmat figyeli. Amikor fiatalok (19-20 évesek) nem képesek odafigyelni, az már tényleg gáz. Van úgy, hogy tiszta belátható út, egy szem kocsi 500m-re, és a gyalogos a zebrán álmodozik. Ismerősök is mindig mesélik/ték, hogy itt-meg-ott milyen nehéz átjutni, aztán egyszer kétszer úgy alakult, hogy együtt mentünk gyalog. Zebrához odaérünk, már hergeli magát, hogy sok idő lesz mire átjutunk, aztán én ébresztem fel a "Megyünk" beszólásommal (mert általában én digtálom a tempót ha többen vagyunk) és csodálkozva átjön velem az úttesten, majd megszólal, hogy milyen ügyes vagyok, meg hogy ő ott nem tudott volna ilyen hamar átjönni, mire én is megmondom neki, hogy ja, mert nem az út tololdalán lévő kirakatot kell bámulni, nem is az eget, és nem is álmodozni meg sóhajtozni, hanem a gépkocsi vezetőt figyelni, nagyon fontos a szemkontaktus és határozottnak kell lenni és megvan az elsőbséged, mert az autó vezető is tudja, hogy ott a gyalognak van elsőbsége és lehet menni. Azzal a pár idiótával, akik száguldoznak úgy sem lehet mit kezdeni, de a többség meg fog állni, szvsz.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#7664 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 22:28

A legjobb meg, ezek a nyomkodós lámpák. Jön a paraszt, megnyomja, persze autó csak a távolba, át is megy szépen a piroson, aztán mire odaérünk, addigra bevált a lámpa, és várhatjuk ki a teljesen felesleges gyalogoszöldet.  :smoker:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#7665 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 22:36

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 23:28

A legjobb meg, ezek a nyomkodós lámpák. Jön a paraszt, megnyomja, persze autó csak a távolba, át is megy szépen a piroson, aztán mire odaérünk, addigra bevált a lámpa, és várhatjuk ki a teljesen felesleges gyalogoszöldet.  :smoker:

Ezért is feleslegesek a nyomkodós lámpák kis forgalmú úton. Itt azt kéne pofánvágni, aki kitalálta, hogy oda az kell.

#7666 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 22:40

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 23:25

Azzal a pár idiótával, akik száguldoznak úgy sem lehet mit kezdeni, de a többség meg fog állni, szvsz.

Erről van szó, ha nem látni a gyalogoson, az átkelési szándékot, én se állok meg neki. Lecsalogatni nem fogom. Közelítek a zebra felé, leveszem a gázról a lábam, lassul az autó, a szemébe nézek a majomnak, és még ez is kevés neki, hogy átmenjen, én többet nem fogok érte tenni.

Egyébként a többség meg fog állni, ez nem igaz, de általában a 5-6. már megáll tapasztalataim szerint, ha határozott vagy.

#7667 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 22:55

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 23:40

Egyébként a többség meg fog állni, ez nem igaz, de általában a 5-6. már megáll tapasztalataim szerint, ha határozott vagy.

És az ilyenekkel mi a helyzet? Daihelyon töri a lábukat, vagy majd megveri őket az Istenke?
Kép
(a mai "fogás". 38 perc, 38  tahó.)

Szerkesztette: debaj 2009. 09. 09. 22:56 -kor

#7668 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 09. 23:02

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 23:55

Budafoki út és társai nem érnek.
Make love not Wor.

#7669 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 23:09

És az ilyenekkel mi a helyzet? Daihelyon töri a lábukat, vagy majd 38 perc, 38  tahó.)

38 perc alatt ha csak 38-an nem álltak meg, az qrva jó eredmény, mit akarnak

#7670 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 05:37

Arról vajon hallottak már, hogy csak a lelépett gyalogosnak van elsőbbsége? Mert így azért szépen csökken a szám.

#7671 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 06:52

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 6:37

Arról vajon hallottak már, hogy csak a lelépett gyalogosnak van elsőbbsége? Mert így azért szépen csökken a szám.

Persze, autónak is csak a kereszteződésben van elsőbbsége mégis megállsz  a táblánál, ha közeledik egy.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#7672 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 07:19

Erről van szó, ha nem látni a gyalogoson, az átkelési szándékot, én se állok meg neki. Lecsalogatni nem fogom. Közelítek a zebra felé, leveszem a gázról a lábam, lassul az autó, a szemébe nézek a majomnak, és még ez is kevés neki, hogy átmenjen, én többet nem fogok érte tenni.

Igen, sajnos sokan nincsenek egyáltalán tisztában, hogy a zebrán mehetnének, ha van lehetőség. Főként öregeken vettem észre: megközelíem, megállok, jelzek karral, hogy mehet, sehol egy kocsi se, erre visszajelez, hogy én menjek... Én megint jelzek, erre ő már idegesebben jelez, hogy de én menjek... :omg: Harmadik jelzésváltás szokott lenni, olyankor már azért megyek...

Ők sem fogják soha megtanulni, hogy a zebra arra "való". Kénytelen az autós igazodni ehhez is; tehát számítani rá, hogy bizony zebrán is fog talákozni olyannal, aki még ott sem mer lelépni, vagy nem akar, stb.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#7673 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 07:20

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 7:52

Persze, autónak is csak a kereszteződésben van elsőbbsége mégis megállsz  a táblánál, ha közeledik egy.

Lehet, hogy a hajnal teszi, de nem világos, mit akarsz mondani.

#7674 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 07:23

Arról vajon hallottak már, hogy csak a lelépett gyalogosnak van elsőbbsége?

ez továbbra is nagy butaság  :D
le kéne már erről szokni, de erősen  :)
Ciciman is on borda

#7675 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 07:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 8:20

Lehet, hogy a hajnal teszi, de nem világos, mit akarsz mondani.

azt, h totál félreértelmezed a kreszben foglaltakat  :)
Ciciman is on borda

#7676 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 07:26

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 23:25

Én is belekezdek akkor egy akcióba, melynek keretén belül minden szabálytalan gyalogosnak és kerékpárosnak eltöröm a lábát.

Nem tudom mennyire igaz ez a magyar zebrás morál, de saját tapasztalatom, hogy a gyalogos 90%-a nem azért nem jut át a zebrán, mert mocskos autós, hanem mert csak álmodozik a zebra mellett állva és nem a forgalmat figyeli. Amikor fiatalok (19-20 évesek) nem képesek odafigyelni, az már tényleg gáz. Van úgy, hogy tiszta belátható út, egy szem kocsi 500m-re, és a gyalogos a zebrán álmodozik. Ismerősök is mindig mesélik/ték, hogy itt-meg-ott milyen nehéz átjutni, aztán egyszer kétszer úgy alakult, hogy együtt mentünk gyalog. Zebrához odaérünk, már hergeli magát, hogy sok idő lesz mire átjutunk, aztán én ébresztem fel a "Megyünk" beszólásommal (mert általában én digtálom a tempót ha többen vagyunk) és csodálkozva átjön velem az úttesten, majd megszólal, hogy milyen ügyes vagyok, meg hogy ő ott nem tudott volna ilyen hamar átjönni, mire én is megmondom neki, hogy ja, mert nem az út tololdalán lévő kirakatot kell bámulni, nem is az eget, és nem is álmodozni meg sóhajtozni, hanem a gépkocsi vezetőt figyelni, nagyon fontos a szemkontaktus és határozottnak kell lenni és megvan az elsőbséged, mert az autó vezető is tudja, hogy ott a gyalognak van elsőbsége és lehet menni. Azzal a pár idiótával, akik száguldoznak úgy sem lehet mit kezdeni, de a többség meg fog állni, szvsz.

Ertem. Aranyos mindenkepp. Megprobaljak felhivni a figyelmet, raadasul ugy, hogy probalnak a torvenyek adta keretek kozott maradni. "eltorom a labat" Ne haragudj, azt kell mondjam tipikus reakcio. :(

Mint ahogy a tobbi resze is. Imadom, hogy aki autoban ul, az termeszetesen alapvetoen mind atengedne a gyalogost, csak az minek szedeleg meg bambul. Aztan leparkol, es biztos o is rogton szedelgove meg bambulova vallik, hiszen mint tudjuk a gyalogos mind olyan. Mikor visszaul, akkormeg megint o lesz a csodaleny. Veletlen sem az van, hogy baszik bele a nagytobbseg a zebraba dehogy. Ez a szemkontaktus meg anyam meg olyan hogy igen, en is csinalom. De tessekcsak mondani, mikor vegigmesz modnjuk egy foutvonalon, akkor ugye minden saroknal lelassitasz, es szemkontaktus teremtessz az osszes alarendelt utrol erkezovel, hogy nekem elsobbsegem van, megallsz, ugye? Haat persze. Tessek szepen leallni egy zebran az uttestre, fejedet balra forditani, es szamolni hanyan mennek at a tyukszemeden.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#7677 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 07:27

5-6? Huu, azta, az mar csak 80-85% total szabalytalan. Mennyire jo :D

#7678 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 07:28

Arról vajon hallottak már, hogy csak a lelépett gyalogosnak van elsőbbsége?

Ezt valamivel alá tudnád támasztani? Én nem egészen így emlékszem.

Nem a számokat kéne csökkenteni, hanem csak megállni annak a kurva gyalogosnak, ha már látod, hogy át akar menni. Nem hadoválni olyanokról, akik csak bóklásznak az úttest mellett, meg számolgatni, hogy hány másodperccel érsz be hamarabb a munkahelyre, ilyenek.

Amúgy nekem az a módszerem, hogy lelépek, aztán megvárom, hogy végre felfogják az autósok, hogy hoppá, gyalogos. Na, ilyenkor szokott lenni az öt-hat, nem akkor, ha az út szélén állok meg. Olyankor vagy elfogynak a kocsik, vagy valaki átenged, de általában az előző szokott megtörténni. Persze, ha sietek, menjek kocsival.

Szerkesztette: debaj 2009. 09. 10. 07:30 -kor

#7679 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 07:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 0:02

Budafoki út és társai nem érnek.

Mer, ott mast jelentenek a zebrak? :)

#7680 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 07:31

... de általában a 5-6. már megáll tapasztalataim szerint, ha határozott vagy.

Az öregek, félősek, paranoiások tutira nem fognak kockáztatni. Ott fognak állni a zebra szélén, amíg autót látnak. Vagy akit már egyszer elütöttek, rémhíreket hall, stb... Az autósnak sajnos erre is számítania kell.

Fentebbi blogban azt írják, hogy "tudatosítsák az autósokban: a zebra a gyalogosoké!" Ez akkor hülyeség, mint a ház. A zebra - kijelölt gyalogátkelőhely - arra való, hogy a gyalogos ott tud áthaladni szabályosan. De ez nem jelenti azt, hogy minden áthaladás egyben szabályos is...
Nem az övé a zebra, azaz nem használhatja azt tetszés szerint, azaz nem mehet át ekármilyen formában és körülmények között. Tehát van olyan helyzet, amikor a zebrán NEM MEHET át!

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 10. 07:40 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • 386
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.