HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#841 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 09. 11:26

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 12:13

Ami biciklivel 2 óra az bkv-vel 3 óra szopás lesz. Van olyan munkatársam, aki 25km-ről is bejött biciklivel.

Attól függ mettől-meddig, meg hova. De az autósat tényleg kipróbálhatnánk. Főleg mert most jártam meg Csepel-Budakeszi-Csepel-Erdőkertes távot meglepően jó idő alatt :-) De csak szervezzük le, hogy elmegyünk júzerhez, én autó és/vagy BKV, Te meg bringa.
Make love not Wor.

#842 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 09. 11:31

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 11:41

Járnék én villanyautóval, ha elérhető áron lenne, és nem lenne ugyanolyan környezetkárosító, mint a jelenlegiek.

Ugyan nem sokat, de írtam, közlekedtem villanyautóval. Esetleg a nagyobb verziója városban is jó opció lenne, ha ki lehetne termelni a rendes autó mellé. Aztán felőlem magyarázhatnak, hogy 75 év alatt megtérül, oszt esőerdőben 2 fával több marad, most egyelőre maradunk a máról holnapra élős opciónál.

Ott volt az a villanyos roller a másik topikon, szép és jó, csak tengeren túlon is 1millió körül mozog az ára. Oszt akkor szabad-e röhögni?
Make love not Wor.

#843 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 09. 11:34

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 12:13

Infrastruktúra? Út van, bicikli van, mi kell még? Ja akaraterő, de azt magadban kell keresni.

De banyek, en is ezt mondom, ha valami szopas, akkor miert eroltessuk ra az emberekre... szabad akarat, erted?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#844 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 11:37

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 12:24

Igen, ezt ismerem, de erre is mokodhet? Hiszen a feklampa csak idoszakosan mukodik az alatt a nehany masodperc alatt nem forrosodik fel ennyire... meg ugye mi van, ha ledre cserelte?

Samott

Azt lehet megallapitani, hogy a tores pillanataban egett-e. Nem azt mutatja ki, hogy 10 perce bevolt-e kapcsolva 2 masodpercre.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#845 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 11:39

Minap egy este XIX Hatar ut befele, 3 sav van (a szelso kesobb taxis droszt meg buszmegallo lesz), allt a kozepsoben meg a belsoben egy-egy "lassu" jarmu, gondoltam nem kene mogottuk csettegni, legyozom oket a szelsobol....zoldre(!) elindultam, persze megint volt multkorsejottsenki tipusu de ketto is, az egyik meg mogem fordult be a Europark elol :reklamacio: (a masik meg mellem). Hat b+ eskuszom vmi kamerat fogok tenni az otoba...meg egy gepfegyvert.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#846 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 11:42

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 12:24

Igen, ezt ismerem, de erre is mokodhet? Hiszen a feklampa csak idoszakosan mukodik az alatt a nehany masodperc alatt nem forrosodik fel ennyire... meg ugye mi van, ha ledre cserelte?

Samott

Az izzo pont attol vilagit, hogy izzik benne az izzoszal. A LED meg nem eg ki, mert az olyan.
Persze lehet hikomat a feklampa kapcsolo is.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#847 Felhasználó inaktív   szandyyyyyy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 09. 12:10

Mi úgy ütköztünk, hogy lakott terület után mindenki elkezdett gyorsítani, s elöttünk mentegy polos, s elötte egy lovaskocsi(olyan úton,ahol nem szabadott volna mennie :reklamacio: ). Erre valamelyik igen hülye 10 kocsit kikerülve bevágott a lovas elé, s a szerencsétlen ló megijedt és megállt az útközepén. A polos időben tudott fékezni, s mi is 15méteres csíkot húzva fékeztünk,d e mégis a polos seggében álltunk meg. És ilyenkor hol van az, hogy féklámpa meg ilyenek. Így is mi lettünk a hibásak,amikor meg volt a kellő köv. táv is :reklamacio: . Ja és még annyi, hogy ha oldalra kapjuk a kormányt, akkor a 10 kocsit kerülő sofőr egy pöttyet elszállt volna(neki a fának). Így ő megúszta, nekünk az autónk eleje és a pénztárcánk bánta :mad: .
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits
~ A különbség a zsenialitás és a hülyeség között az, hogy a zsenialitás korlátolt

#848 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 12:14

A megfelelő féktáv = nem az előttünk vészfékező fenekében állunk meg.  :think:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#849 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 12:14

Idézet: szandyyyyyy - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 13:10

Mi úgy ütköztünk, hogy lakott terület után mindenki elkezdett gyorsítani, s elöttünk mentegy polos, s elötte egy lovaskocsi(olyan úton,ahol nem szabadott volna mennie :reklamacio: ). Erre valamelyik igen hülye 10 kocsit kikerülve bevágott a lovas elé, s a szerencsétlen ló megijedt és megállt az útközepén. A polos időben tudott fékezni, s mi is 15méteres csíkot húzva fékeztünk,d e mégis a polos seggében álltunk meg. És ilyenkor hol van az, hogy féklámpa meg ilyenek. Így is mi lettünk a hibásak,amikor meg volt a kellő köv. táv is :reklamacio: . Ja és még annyi, hogy ha oldalra kapjuk a kormányt, akkor a 10 kocsit kerülő sofőr egy pöttyet elszállt volna(neki a fának). Így ő megúszta, nekünk az autónk eleje és a pénztárcánk bánta :mad: .

Ha megvan a követési távolság, akkor bárhogyan fékez az előtted lévő, nem mész bele. Tehát nem volt meg...

#850 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 12:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:50

Erre írtam, hogy ha nem megy haza, akkor természetesen nem biciklivel fog elindulni. Ahogy én sem azzal megyek ha nem haza megyek munka után. Ezeken a napokon természetesen senki sem fog pisztollyal kényszeríteni, hogy márpedig biciklizz.

Egyszerűen nem értem miért nektek csak A/B van? Vagy állandóan autó vagy állandóan bicikli?

Mert itt páran azt hajtogatják, hogy autót tartani sem kell, ha van bringa. Én leírtam már pár oldallal korábban, hogy sajna kocsi _kell_, nem tudod "kiváltani" egy kerékpárral. Ezért hülyeség számolgatni mennyibe kerül egy autó és mennyivel olcsóbb egy kerékpár. Kocsi kell, ez elég sok költség, aki meg akar, az vegyen emellé kerékpárt, de az akkor is plusz költség lesz, plusz elöbb-utóbb valami tahó autós kereke alá kerülsz jó eséllyel :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#851 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 12:55

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 13:25

Mert itt páran azt hajtogatják, hogy autót tartani sem kell, ha van bringa. Én leírtam már pár oldallal korábban, hogy sajna kocsi _kell_, nem tudod "kiváltani" egy kerékpárral. Ezért hülyeség számolgatni mennyibe kerül egy autó és mennyivel olcsóbb egy kerékpár. Kocsi kell, ez elég sok költség, aki meg akar, az vegyen emellé kerékpárt, de az akkor is plusz költség lesz, plusz elöbb-utóbb valami tahó autós kereke alá kerülsz jó eséllyel :)

Csak így semleges olvasóként jelzem, hogy egyik véresszájú biciklis sem írta, hogy autó nem kell.
Viszont az ellentábortól jó párszor olvastam a "miért járjak mindig biciklivel" kérdést.
Szvsz, ezt senki nem mondta...

Arról van szó, hogy míg az egyik tábor szerint a bicikli semmire nem jó, a másik tábor szerint meg ennél azért többre. ;)

#852 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 13:06

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 16:16

...

"Németország." Hol? Egy helyből általánosítasz, csak ez a baj. :)

Idézet

2 hete eltöltöttem 4 napot München (igazán szellős város, kis forgalommal, elfér a biciklis) + környékén, csellengtem ott legalább 600 kilométert. Egyetlen biciklissel nem találkoztam, ez különösen fura volt Magyarország után. Sem Münchenben, sem a 20-30 ezres városban, sem a legkisebb falvakban (pedig jártam olyanban, ami az ADAC térképen nincs rajta). Szóval mondogatni nagyon jól lehet, csak a gyakorlat nem látszik ezt ennyire szépen igazolni.

Béke poraimra.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#853 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 13:33

Oldalak óta megy a vita. Nem akarjátok már abbahagyni? Egyik tábor sem fogja meggyőzni a másikat.  :rolleyes:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#854 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 14:25

Idézet: Boba - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 10:49

Yepp. Multkor lattam a Fifth Gear-ban, ahol valami hasonlot magyaraztak, bar pontosan mar nem emlekszem.

Ha mar gyenge lampa... tegnap Budapestrol hazafele jovet este az M7-esen... mukodo hatsolampa nelkul kozlekedett egy golf. :eek: Megelozott minket aztan ravillogtam mire felkapcsolodott a bal hatso. Esetleg kodlampat kapcsolt? Nemtudom...

Azert ez igy eleg hard este a sztradan... (najo... barhol, barmikor...)

Ezek szerint tudott róla, és TUDATOSAN kockáztatta a biztonságot.
Na, az ilyen lusta dögöktől vonnám be helyben a forgalmit, menjen vonattal, ha nem képes a biztonságos együttélés legfontosabb szabályait betartani...
Gondolkoztál már ma?

#855 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 14:42

Nem biztos, hogy lustaságból nem kapcsolta fel.Lehet, hogy egy kis adrenalinra vágyik, de nem méri fel az egész helyzet veszélyességét.
Találkoztam már én is sötétedéskor lámpa nélkül autózóval, rávillantottam ő visszavillogott, de fel nem kapcsolta.

A hátsó ködlámpa szerintem viszonylag jól felismerhető.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#856 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 14:45

Szerintem elfelejtette felkapcsolni. Eleg kozel voltunk meg a varoshoz, lehet akkor indulhatott. Teny, hogy azert valoban eleg huzos a dolog... (nomeg az, hogy a kocsi olyan allapotban van, hogy hatul nincs alap vilagitas esetlegesen csak kodlampa, az is csak a bal oldalon... marhara sok "motorossal" talalkozni az utakon. :( )
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#857 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 14:57

A hátsó ködlámpa csak akkor működik, ha már az első fel van kapcsolva, nem?Nekem az elmúlt 5 év alatt egyszer égett ki a jobb hátsó.Szerintem ez viszonylag ritka az elsőköz képest, ami viszont pl a Skodánál betegség.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#858 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 14:59

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 13:55

Csak így semleges olvasóként jelzem, hogy egyik véresszájú biciklis sem írta, hogy autó nem kell.
Viszont az ellentábortól jó párszor olvastam a "miért járjak mindig biciklivel" kérdést.
Szvsz, ezt senki nem mondta...

Arról van szó, hogy míg az egyik tábor szerint a bicikli semmire nem jó, a másik tábor szerint meg ennél azért többre. ;)

Akkor olvass vissza. Pl a taxis úriembert :)

#859 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 15:00

Idézet: carcass - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 15:57

A hátsó ködlámpa csak akkor működik, ha már az első fel van kapcsolva, nem?Nekem az elmúlt 5 év alatt egyszer égett ki a jobb hátsó.Szerintem ez viszonylag ritka az elsőköz képest, ami viszont pl a Skodánál betegség.

Autója válogatja. :) Az előző autómban külön tudtam az első/hátsó ködlámpát kapcsolni. :)

#860 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 15:05

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 16:00

Autója válogatja. :) Az előző autómban külön tudtam az első/hátsó ködlámpát kapcsolni. :)

A Fabiában tudom, hogy egy kapcsoló viszi mindkettőt, meg ha jól sejtem a sógorék Astrájában is.

Bravo

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »