Idézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 04. 24. 09:15
... Hiába fejmozgás az nem az a belátható átjáró. Akkor lehetne ezt csinálni, ha kb megáll a sinek előtt és előredőlve szétnéz. 25-nél nem tud szétnézni biztonságosan sztem. Ráadásul ott az haladós átjáró, oda-vissza van forgalom rendesen.
...
Hát akkor megvan a bukás oka szerintem, épp az, hogy nem lett volna szabad látványosan szétnézni, ahol nem is látni be rendesen, aztán lefékezve 25-re folyamatosan áthaladni, hanem el kellett volna addig gurulni, amíg belátni. Szerintem ezzel volt gondja az oktatónak.
Olyan meg szerintem nincs, hogy már a sínen vagy, amikor látod a vonatot, inkább csak az, hogy néhány méterre vagy a síntől. Amúgy a sorompó is néhány méterre van. Figyelni kell, ez az alap. Ha valaki távolról beláthatatlan átjáróra 25-tel rágurul, az nem szerencsés dolog.
A lámpa könnyít valamit az illető lelkiismeretén talán, de az még annyira sem szerencsés.
ps.: nekem anno párom csinált olyat, amikor gyakorolt sok évvel ezelőtt, hogy haladtunk a kereszteződés felé, ahol stop-tábla várt. A kereszt előtt vagy 10 méterrel rendesen szétnézett (meg akartam kérdezni, hogy lát-e valamit), aztán gurultunk előre. Megállt, s indulni akart, amikor hirtelen észrevette, hogy balról jönnek.
Na, akkor mondtam neki, hogy nem az van, hogy haladunk aztán valamikor majd szétnézünk. Folyamatosan kell figyelni. Azért nem annyira, mint a terminátor, de olyan nincs, hogy egy mozdulat és kész. Ahol beláthatatlan a dolog, ott még inkább, folyamatosan. Ha "kihagysz" valamit, a vizsgabiztos biztos, hogy kiszúrja. S lehet, hogy buktat, mert veszélyes, de nagyon.
Szerkesztette: Warrior 2011. 04. 24. 09:26 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."