HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 915
  • 916
  • 917
  • 918
  • 919
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18321 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 05. 16:27

Eleg sok ilyen van sajnos az utakon. De en akkor lepodtem meg lejobban amikor latom, hogy az anyuka mogott ott a gyerekulesben a kisgyerek. Normalis az ilyen? Ilyenkor minel inkabb ovatosnak es meggondoltnak kene lenni... nem pedig azon kene jarjon az agya, hogy jon egy hulye hondas es mivel nekem dragabb autom van jol megszopatom.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#18322 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 19:41

Idézet

Baleset az M0-s autóúton - forgalommal szemben hajtott fel egy autós

Súlyosan megsérült az a sofőr, aki személygépkocsijával a forgalommal szemben hajtott fel az M0-ás autóútra és összeütközött egy másik járművel kedd este a Liszt Ferenc repülőtér és a Megyeri híd között, a 34. kilométerszelvénynél – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: egyelőre nem tudni, hol hajtott fel a sofőr, s hány kilométert tett meg az alacskai pihenőig, ahol összeütközött egy másik, szabályosan közlekedő gépkocsival a Megyeri híd felé vezető oldalon.

A vétkes vezető súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A másik autó sofőrje is megsérült, sérülései súlyosságáról egyelőre nincs információ, mint ahogy arról sem, hogy a két járműben ültek-e mások is.

Az érintett szakaszon teljes útlezárás mellett folyik a helyszínelés, a terelés megszervezésén jelenleg is dolgozik a rendőrség. A baleset körülményeinek tisztázása érdekében – a vizsgálat részeként - szerdán megnézik a térfigyelő kamerák felvételeit – mondta Beluzsárné Belicza Andrea.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18323 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 20:10

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 07. 05. 11:11

Szo nincs arrol, hogy ezt csak akkor csinalhatod, ha egyszerre megelozhetned mindkettot. Kb -- ha ez a szabaly, amit egyebkent en ketlek -- akkor ennek ez a feloldasa, igen be kell huzodnod.

Több járművet megelőzhetünk, ha az előzés 5 feltételéből az ötödik teljesíthető.
Azaz, "előzni abban az esetben szabad, ha a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni", tehát előre látja a legközelebbi visszasorolásig elegendő útszakaszt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#18324 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 06. 07:47

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 07. 05. 21:10

Több járművet megelőzhetünk, ha az előzés 5 feltételéből az ötödik teljesíthető.
Azaz, "előzni abban az esetben szabad, ha a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni", tehát előre látja a legközelebbi visszasorolásig elegendő útszakaszt.

Ezt en ertem, de meg mindig a teoretikus nemet szabalyrol van szo ;-)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#18325 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 06. 08:30

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 07. 05. 17:21

Ez meg tipikus, én is csomó ilyet láttam, hogy villog, dudál, stb. aztán meg 100 méterrel arrébb meglátja a haverját és azzal persze ráér beszélgetni...

Vannak ilyen emberek, hogy nem tudnak várni, még ha nem sietnek is.
Nem csak közlekedésben, hanem minden területen, pl. melóban is. Biztos te is találkoztál olyannal, akinek ha valamiért várnia kell valakire/valamire másfél percet, akkor ott toporog, hogy neki milyen fontos a melója, és milyen nagyon sürgős, aztán mikor dolgozhatna 2 perc múlva, akkor kimegy cigizni, kávézni, meg 20 percet trécselni.

#18326 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 06. 22:54

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 07. 05. 17:21

Dextrose is ezt csinálta, amikor valami Honda utolérte és meg akarta előzni és még büszke is volt rá. Az ilyen meg akarja mutatni, hogy ő a faszább gyerek...

Ez meg tipikus, én is csomó ilyet láttam, hogy villog, dudál, stb. aztán meg 100 méterrel arrébb meglátja a haverját és azzal persze ráér beszélgetni...

hehe, egy hete volt egy ilyen Corsa-s csóka... 1.2 csattogóval ment előttem, olyan 95-100 körül, én "komótosan" 105 környéke, lassan ,de biztosan beértem. ahogy észrevett a tükörben, nyomott egy kövéret (jobban füstölt, mint egy dízel mozdony), aztán elment 100-200m-re, majd lassan megint kezdett csökkenni a távolság. 3x csinálta meg ezt, nem tudom mit gondolt. negyedikre megelőztem a komótos tempón mit sem változtatva, majd pár perc múlva már a tükörben sem láttam, mert úgy lemaradt, pedig a tempóm ugyanaz maradt az előzés után is.

-C0pp3rM!n3-

#18327 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 06. 23:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 07. 06. 23:54

hehe, egy hete volt egy ilyen Corsa-s csóka... 1.2 csattogóval ment előttem, olyan 95-100 körül, én "komótosan" 105 környéke, lassan ,de biztosan beértem. ahogy észrevett a tükörben, nyomott egy kövéret (jobban füstölt, mint egy dízel mozdony), aztán elment 100-200m-re, majd lassan megint kezdett csökkenni a távolság. 3x csinálta meg ezt, nem tudom mit gondolt. negyedikre megelőztem a komótos tempón mit sem változtatva, majd pár perc múlva már a tükörben sem láttam, mert úgy lemaradt, pedig a tempóm ugyanaz maradt az előzés után is.

-C0pp3rM!n3-

Ecce regen mentem be egy vasarnap reggel(...) meloba, az M5 feletti feluljaron a Tesco-nal utolertem egy mk2 Punto Sporting-t (1.2 16v, 82lo), a feluljarorol lefele menet kicsit megnyomta, en is :blush: , odaertunk a balra lekanyarodohoz, persze nem szakadtam le tole szinte semmivel jobban, gondolom varta, hogy na ezt kapd ki vazzeg, befordulva az M5 fele is megint odalepett az egyenesben, en is :-D, nem toltam, csak nem maradtam le tole, aztan amikor ra kell fordulni jobbra az M5-l parhuzomos felvezetore, ojan tempoban esett be a jobbos kanyarba, hogy bekacsazott az auto :huh: , mondjuk ott pont lemaradtam rola egy tovabbi 7-8m-l az addigakhoz kepest, mert en mar mogotte hatrebb is fekeztem, amikor o meg nem, de befordulva az egyenesbe megint eloadta magat, hogy most aztan ugy leraz, hogy fuuu, de ott mar Finish him! uzemmod volt ervenyben :drive:

Amikor az ujabb kigyorsitasa kozben tizensokmeter hatranybol is siman legyorsultam, szerintem csak akkor konstatalata, hogy itt neki nem terem baber, mar nem is tolta annyira utana, szepen lemaradt, mint a borravalo. De hogy miert kell "ugy" kanyarodni, hogy en hatrebb mar fekezek o meg elorebb meg még nem, es majdnem megfogta szalagkorlatot, aht ezt azota sem ertem.
165-s gumi asszem a gyari azokon. Hat az pont az, amivel nem kene igy arcoskodni, meg kanyarvadaszkodni, mert eccercsak nem "adja ki" a kanyart, aztan reccs van

Szerkesztette: hobizoli 2011. 07. 06. 23:14 -kor

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#18328 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 06:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 07. 06. 23:54

(jobban füstölt, mint egy dízel mozdony)

-C0pp3rM!n3-

Apropó. A múlthéten vmelyik nap állok Nyíregyen a lámpánál. Előttem vagy 4 autó. Zöld, semmi... már kezdem kémlelni a külsőt, hogy jön e valami, de jött. Na, nagy nehezen elindultunk, de ekkor egy akkora koromfelhő jött elő valahonnan, amilyet még nem láttam. Közben a sor valami eszeveszett gyorsulásba kezdett, 30 sec. alatt már több, mint 40 km/h-val téptünk. Már mindenki indexelt jobbra a külsőbe, és ekkor egy Smartot pillantottam meg, olyan kormot okádott, mint a horrorfilmekben, ahol az erdőben kb. térd magasságban áll a köd. Na itt is az volt, csak ez a való világ volt, és nem köd, hanem korom. A szmártot meg egy cökecica "vezette", de ő ragaszkodott a belsőhöz, mert neki ott jó. Természetesen telefonnal a fülén, aztán hogy a szervizt hívta e, azt kééételm. Naggyondulva vót.... :laugh:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#18329 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2011. 07. 07. 00:12

Ecce regen mentem be egy vasarnap reggel(...) meloba, az M5 feletti feluljaron a Tesco-nal utolertem egy mk2 Punto Sporting-t (1.2 16v, 82lo), a feluljarorol lefele menet kicsit megnyomta, en is :blush: , odaertunk a balra lekanyarodohoz, persze nem szakadtam le tole szinte semmivel jobban, gondolom varta, hogy na ezt kapd ki vazzeg, befordulva az M5 fele is megint odalepett az egyenesben, en is :-D, nem toltam, csak nem maradtam le tole, aztan amikor ra kell fordulni jobbra az M5-l parhuzomos felvezetore, ojan tempoban esett be a jobbos kanyarba, hogy bekacsazott az auto :huh: , mondjuk ott pont lemaradtam rola egy tovabbi 7-8m-l az addigakhoz kepest, mert en mar mogotte hatrebb is fekeztem, amikor o meg nem, de befordulva az egyenesbe megint eloadta magat, hogy most aztan ugy leraz, hogy fuuu, de ott mar Finish him! uzemmod volt ervenyben :drive:

Amikor az ujabb kigyorsitasa kozben tizensokmeter hatranybol is siman legyorsultam, szerintem csak akkor konstatalata, hogy itt neki nem terem baber, mar nem is tolta annyira utana, szepen lemaradt, mint a borravalo. De hogy miert kell "ugy" kanyarodni, hogy en hatrebb mar fekezek o meg elorebb meg még nem, es majdnem megfogta szalagkorlatot, aht ezt azota sem ertem.
165-s gumi asszem a gyari azokon. Hat az pont az, amivel nem kene igy arcoskodni, meg kanyarvadaszkodni, mert eccercsak nem "adja ki" a kanyart, aztan reccs van

az ilyenek mögött én lemaradok, oszt amikor már megnyugszik, megelőzöm :) ha meg elhúz, tegye, akkor meg minek megelőznöm :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#18330 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 07. 07. 12:48

az ilyenek mögött én lemaradok, oszt amikor már megnyugszik, megelőzöm :) ha meg elhúz, tegye, akkor meg minek megelőznöm :D

Autópályán én az ilyen mellé bemegyek, hogy ne tudjon besorolni elém, aztán ha kamion következik (kb. félpercenként...), majd lassít, probléma letudva.

#18331 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 07. 12:51

Autópályán én az ilyen mellé bemegyek, hogy ne tudjon besorolni elém, aztán ha kamion következik (kb. félpercenként...), majd lassít, probléma letudva.

én ilyet sosem csinálnék, balesetveszélyes, nem tudhatod mennyire hülye az illető

#18332 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 07. 07. 14:02

én ilyet sosem csinálnék, balesetveszélyes, nem tudhatod mennyire hülye az illető

Nyilván, ha lelassít, nem lassítok vele, hanem megelőzöm.

#18333 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 13:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 07. 14:08

hát, nemtom, hétvégén m7-en is a helyemre akart sávot váltani egy terepjárós, vannak állatok :)

#18334 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 07. 07. 14:13

hát, nemtom, hétvégén m7-en is a helyemre akart sávot váltani egy terepjárós, vannak állatok :)

Persze, az ettől független. Nekem szinte minden bécsi utamon van ilyen - vagy engem nyomnának le vagy az orrom előtt történik.

Tegnap pl. rendőr külsőben 110-zel, én elmegyek mellette 130-cal. 3 perc múlva utolér, amikor busz mögött megyek a belsőben 100-zal (busz előz kamiont), belemászik a seggembe, hogy a tükörben a tetőt sem látni. Amikor a busz kimegy, akkor elkezdem tolni neki, lemarad, akkor látom, hogy ki villog a fényhíd. Amikor utolért még nem villogott. Aztán a következő kijáratnál 1 perc múlva megelőztem, mert kiment, szép komótosan. Istenbarma.

#18335 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 13:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 07. 14:19

Persze, az ettől független. Nekem szinte minden bécsi utamon van ilyen - vagy engem nyomnának le vagy az orrom előtt történik.

Tegnap pl. rendőr külsőben 110-zel, én elmegyek mellette 130-cal. 3 perc múlva utolér, amikor busz mögött megyek a belsőben 100-zal (busz előz kamiont), belemászik a seggembe, hogy a tükörben a tetőt sem látni. Amikor a busz kimegy, akkor elkezdem tolni neki, lemarad, akkor látom, hogy ki villog a fényhíd. Amikor utolért még nem villogott. Aztán a következő kijáratnál 1 perc múlva megelőztem, mert kiment, szép komótosan. Istenbarma.

ebben a legszomorúbb az, hogy nekik kéne példát mutatni

#18336 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 13:38

Az M7es a balaton miatt amugy is bolondokhaza.

#18337 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 07. 14:38

Az M7es a balaton miatt amugy is bolondokhaza.

igen
de a szüleim Somogyban laknak, ezért havi 1-2x végig kell szopnom nekem is :(

#18338 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 16:16

detto. En igyekszem olyan idokben arrafele jarni, ami talan annyira nem para. Pentek delelott, vasarnap kora delutan. Akkor meg a nagy forgalom elott tudok menni... de ha kicsit megcsuszok, akkor az igen ciki.

#18339 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 07. 14:08

Miért nem előzöd meg simán? Vagy megelőzöd, vagy nem, de ne akkor, amikor ő is "úgy akarja"? Tényleg balesetveszélyes. Az előzést jobb letudni minél hamarabb.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18340 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 07. 14:19

...és te nem engedted el... El kellett volna. Az nem magyarázat, hogy épp te is előzöd az előtted levő buszt, attól még nem lesz több jog feltartani a mögötted jövőt, függetlenül az MKJ-tól. Plusz bocsi, de sima fényhíddal sem lett volna több joga, ahhoz sziréna is kellett volna.

Mondom ezt úgy, mielőtt valami okos lelkületű assziszi, autót csak fényképről láttam, hogy elég rendesen vagyok pályán is - látok sok dolgot amúgy.

De a másik elé kivágás túlságosan gyakori. Mintha direkt csinálnák, hogy nem nézik a tükröt. Általában az van, hogy valaki utolér valakit a belső sávban, az elől haladó mire lehúzódik, addigra eltelik vagy 15 másodperc. Miért nem lehet látni előre az ilyesmit? Nekem lassú gépem van, de pályán megyek modern vason is, érdekes, ha látom, hogy közelítenek (még utol sem értek), már húzódok lefelé. Csomóan simán karisztolnak a belsőben, aztán amikor utolérték őket, kapnak csak észbe. Na, azok az istenbarmai.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 915
  • 916
  • 917
  • 918
  • 919
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.